Jump to content
Shipfriends

byron7

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Jesus! Δεν φανταζόμουν πως θα το ξαναέβλεπα αυτό το πλοίο. Τo γνώρισα λίγο πριν σβήσουν το ΛΑΣΙΘΙ και γράψουν το Sea Harmony Δούλευα στο πρακτορείο του την εποχή εκείνη.
  2. Σας ευχαριστώ. Μα νομίζω πως αυτή είναι και η χρησιμότητα τέτοιων φόρουμ ε; Άλλωστε οι αρχαιολόγοι από τα μικρά πράγματα βγάζουν τις πιο "ζουμερές" πληροφορίες. Πιθανόν μετά από 20 χρόνια μια αποθηκευμένη ιστοσελίδα αυτού του φόρουμ δώσει την δυνατότητα σε κάποιους μελετητές να βρουν την ιστορία αυτών των 'παλιοσίδερων' που είναι βυθισμένα ανοιχτά της Ιταλίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα τους Άγγλους που έχουν τόσο οργανωμένο αρχειακό σύστημα που κάποιος είναι σε θέση είτε για λόγους έρευνας είτε για συναισθηματικούς είτε για ιστορικούς να βρει σχετικά εύκολα πληροφορίες για πλοία και τα πληρώματα τους ακόμα και του 1800 που έχουν από καιρό χαθεί. Απ' ότι λέει η μάνα μου (εγώ ήμουν αρκετά μικρός για να έχω μια σαφή ιδέα τι δρομολόγια έκανε) το πλοίο δεν ήταν της ακτοπλοΐας αλλά έκανε γενικά ταξίδια όπου έβρισκε ναύλο σαν κανονικό φορτηγό της Μεσογείου. Το πιο κοντινό σε ακτοπλοΐα ήταν όταν έκανε δρομολόγια Κύπρο Ισραήλ και Ελλάδα. Μετά κατά την εισβολή στην Κύπρο το επίταξε το ναυτικό και μετά έκανε τα γνωστά δρομολόγια με τους εξόριστους. Συνέχισε έτσι 1-2 χρόνια και μετά πουλήθηκε. Νομίζω πως ήταν το προ-τελευταίο πλοίο του πατέρα μου προτού βγει στην ξηρά. Πριν από αυτό ήταν σε ποντοπόρα. Σχετικά με την ονομασία, ναι ELK είναι τα μεγάλα ελάφια που απαντώνται στην Αμερική. Moose είναι η αντίστοιχη Άλκη νομίζω που την βρίσκουμε και στην Ρωσσία. Φαίνεται πως στον σχεδιασμό των βρετανικών σιδηροδρόμων υπήρχε κάποιος που του άρεσαν αυτές οι ονομασίες.
  3. Πρώτο μου ποστ εδώ. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Κάποιες τις ήξερα μέσω του Ships nostalgia όταν έψαχνα για το πλοίο αυτό πριν από μερικά χρόνια. Ο λόγος που το έψαχνα είναι διότι έχω το ρολόι της κουζίνας του καθώς και 2-3 φανάρια λαδιού χειρός και έψαχνα να βρώ την ιστορία τους και πως έφτασαν στα χέρια μου. Το μόνο που είχα για στοιχείο ήταν το ELK GALLEY στο πίσω μέρος του ρολογιού γέφυρας. (το οποίο με δυσκόλεψε διότι με έκανε να πιστέψω πως έψαχνα για κάποιο M/V "ELK GALLEY" 🤪 Ήταν το αρχικό post του 2006 που ανέφερε και την Αγγλική και την Ελληνική ονομασία του πλοίου που με έβαλε στον σωστό δρόμο. Την περίοδο που μιλάτε (κατά την πτώση της Χούντας) ήταν ο πατέρας μου καπετάνιος σε αυτό για λογαριασμό της Valmas Shipping. Νομίζω πω παρέμεινε καπετάνιος σε αυτό εως ότου το πλοίο πουλήθηκε σε ξένους. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα έβλεπα video με την καθέλκυση του. 😮
×
×
  • Create New...