Jump to content
Shipfriends

Man0lero

eMembers
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Man0lero

  1. 25 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

    Μάλλον θέλει απόσυρση γενικότερα. Όλο προβλήματα εχει. Γιατί δε βάζουν το superrunner jet 2 ( αυτο που μοιάζει με τον κεντερη) στη θέση του, αφού δε θα δραστηριοποιηθεί φέτος 

    Αν και απ’ οτι ειδα τωρα με κανονική ταχύτητα πάει 

    Το πλοίο περσι απασχόλησε ελάχιστα το καλοκαίρι και τα πήγε εξαιρετικά με ταχύτητες 30-34 σταθερά όλους τους μήνες . Επειδή το γνωρίζω το καράβι απο όταν ήρθε που ήταν ένα κουφάρι ουσιαστικά μπορώ να πω οτι έλαβε εκτεταμένη ανακαίνιση παντού . 
    Δεν νομίζω οτι η επένδυση έχει φέρει τα χρήματα της πίσω ακόμα , όποτε θεωρώ οτι για κάποια χρόνια ακόμα θα το βλέπουμε στο Αιγαίο . 
     

    ΥΓ : ισως το συνολικό κόστος μαζί με αλλαγή στρατηγικής για νεότερα να απέτρεψε την ανακαίνιση του αδελφού Speed Jet όπου εκτός θαύματος θα γίνει δότης ανταλλακτικών (προσωπική άποψη ) 

  2. 3 minutes ago, enas chiotis said:

    Δούλευε όμως πριν ξεκινήσει το πλοίο;

    Μπορεί να δούλευε εστω και στο ρελαντί κατα τον απόπλου μονο και μόνο για να έχει το Jet διαθέσιμο 

     

    2 minutes ago, Μηλιος said:

    Φυσικα και οχι ειναι ερωτησεις αυτες που κανεις με μια τους εστειλαν και το πρωι ο υπουργος ελεγε για την ασφαλεια και για τα ηλεκτρικα οτι πρεπει να ειναι 40%. Παμε και οπου βγει γνωστο το σλογκανακι κακομοιρη Ελλαδα 

     

    4 Εχει οχι 2 


    Το πλοίο δεν κατάφερε να αναπτύξει ποτέ ταχύτητα πάνω απο 23 μίλια .
    Το πρωί απο Ελευσίνα-Πειραιά ενώ άνοιξε μέχρι 27 μίλια έκοψε αμέσως οπότε εκει πρέπει να εμφανίστηκε το πρόβλημα .  
     

    Μάλλον έκριναν οτι θα αποκατασταθεί εν πλω κάτι το οποίο ακόμα ίσως δεν έχει ολοκληρωθεί . 
    Υπάρχουν βλάβες στην 1163 που μπορεί να χρειαστείς πολλές ώρες για να τις αποκαταστήσεις (προσωπική εμπειρία ) 

    ΥΓ . Έγινε προσπάθεια ανοίγματος στροφών μεταξύ Κύθνου και Τζιας αλλά παλι μειώθηκε η ταχύτητα γρήγορα . 

  3. 5 hours ago, Captainfanouris said:

    Δεν ξερω αν αυτο ειναι το καταλληλο topic για να το ρωτησω αλλα πιστευω πως ειναι ενταξει. Τι επισκευες και μετατροπες μπορει να κανει ενα ταχυπλοο για να κερδισει ταχυτητα?

     

    Μηχανολογικά στα ταχύπλοα με Jet πρόωρη και με τον όρο ότι δεν αλλάζεις μηχανές με πιο καινούργιες η πιο μεγάλες απο τα λίγα που μπορείς να κάνεις πλην της αρίστης συντήρησης για συνεχή λειτουργία απο 85-90% των μέγιστων στροφών είναι αλλαγή κιβωτίων η μέρος αυτών με άλλες σχέσεις μετάδοσης για περισσότερες στροφές στον τελικό άξονα του impeller  ( φυσικά εντός όριων σπυλαιωσης και με κόστος παραπάνω κατανάλωση) . 
    Οποιαδήποτε αναβάθμιση γίνει σε μηχανές είναι για εξοικονόμηση καυσίμου (νεότερα μπεκ / turbo με άλλη γεωμετρία στροφιων ) αντλίες πετρελαίου κλπ κλπ) και όχι για ταχύτητα καθώς οι στροφές είναι συγκεκριμένες .
     

    τα υπόλοιπα είναι θέμα βάρους και τριβής με το νερό όπου οι επιλογές είναι περισσότερες (πατάρια / καταπέλτες / καθίσματα / έπιπλα / μονώσεις κλπ κλπ ) 

  4. 8 minutes ago, SuperRunner said:

    Πάντως όσο και απίστευτο κι αν ακουστεί, δεν αποκλείεται να χτυπήσει κάποιο σε τιμή ευκαιρίας και ο Σούπερ Μάριο. Τώρα αν ποτέ γίνει αυτό, το που θα το δρομολογήσει, έχουμε πολύ μέλλον μπροστά για να το ξανασυζητήσουμε

    Ποντάρω τα ρέστα μου Δωδεκανησα 😎

  5. Ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του Superjet 2 και με το που έληξε και τυπικά η απεργία απέπλευσε για το ναυπηγείο του κορου στη Σαλαμίνα 

  6. Μάζεψε μεγάλη καθυστέρηση (30+ λεπτά) στην Μύκονο κυρίως λόγο της αποβίβασης καθώς ο κόσμος δεν είχε κατέβει στο γκαράζ και σε συνδυασμό με τα πολλά αυτοκίνητα χρειάστηκε 20 λεπτά για να αδειάσει .  Η αποβίβαση/επιβίβαση γίνεται απο τις πίσω εξόδους/εισόδους αριστερά και δεξιά κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τις εξωτερικές σκάλες δημιούργησε μεγάλη αργοπορία στο ανέβα κατέβα . 
     

    Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο αυτό το στυλ για τους επιβάτες αλλά σίγουρα είναι διαφορετικό απο τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας και άθελα του δημιουργεί καθυστερήσεις . 
     

    ΥΓ . Ιδιο πρόβλημα υπήρχε και με το Paros Jet στις μέρες με πολύ κόσμο και αυτοκίνητα και σαν λύση δόθηκε η επιβίβαση του κόσμου ταυτόχρονα με την έξοδο αυτοκινήτων και ταυτόχρονα με την είσοδο τους . Σπάνια επίσης άνοιγε η πλωρια πόρτα για επιβίβαση  

  7. Θα έχει ενδιαφέρον αν τα Speedrunner/Superrunner Jet 2 θα καταφέρουν να βγάλουν πάνω απο 33-34 μίλια φέτος μετά απο τις επισκευές τους τόσο σε μηχανές όσο και στα Jet τους . Αν ναι είναι υποψήφια για σχεδόν όλες τις γραμμές απο Πειραιά η Ραφήνα  . 

  8. Αν όντως τα ρυμουλκά πάνε για το Queen of the Oceans γνωστός μου που δουλεύει σε συνεργείο ξυλουργικών απο το Μάρτιο μου είχε πει ότι το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα ξεκινήσει ανακαίνιση θα είναι απο το Μάιο και έχει 1-1,5 χρόνο δουλειά για να τελειώσει .

×
×
  • Create New...