Jump to content
Shipfriends

Man0lero

eMembers
  • Posts

    117
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Man0lero

  1. Φενεται οτι στο πλοίο έχει αφαιρεθεί ο δεξιός καταπέλτης . Δεν γνωρίζω αν είναι μόνιμο καθώς δεν χρειάζεται σαν εκδρομικό η αν θα ξανά τοποθετηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον 

  2. Δουλεύανε εναλλαξ την πρυμνια στο πήγαινε και την πλωρια στο γύρνα . Δεν ειχα ρωτήσει τον λογο πέραν της ταχύτητας και κατανάλωσης που ήταν αυτονόητο . 

  3. Το 2019 δούλευε στις 4200 η μια (η άλλη σβηστή) και οι 4 MTU στις 1120 rpm . Ταχύτητα 32-34 ανάλογα την πληρότητα . 

  4. 28 βγαζει με τις 4 μηχανές . 33-35 με 1 τουρμπίνα 38-40 με 2 τουρμπίνες . 
     

    Το ξέρω προσωπικά γιατι δούλευα εκεί 

  5. 6 hours ago, observer said:

    οι πιο μυημένοι μπορείτε να βγάλετε άκρη απ'τις ώρες των δρομολογίων ίσως; Το Superrunner Jet έχει επίσημη μέγιστη τα 34 μίλια, το Τέρα τα 40, δεν είναι αμελητέα διαφορά.

     

    6 hours ago, cyclades_shipping said:

    Τα δρομολόγια είναι υπολογισμένα με 34 μίλια.

    Το Τερα με μια τουρμπίνα βγάζει 33-35 μίλια ανάλογα το βάρος του . Έχει να δουλέψει και με τις 2 μαζί σε δρομολόγια καθημερινά παρά πολλά χρόνια . 

  6. 1 minute ago, polmyt said:

    Να πουμε οτι εφυγε μεν ,αλλα σερνεται με 11 κομβους δε

    Βασικα μια που ανοιξε στους 15-16 κομβους και μετα επεσε στους 10-11.

    Καλα θα παει αυτο σημερα

    Και στο δοκιμαστικό πριν καιρό στην Ελευσίνα πάνω απο 11 δεν είχε πάει πάντως .Μακάρι να έπεσε χρήμα στα μηχανικά και να μην έγιναν μόνο «λάδια- φίλτρα»

  7. 34 minutes ago, SuperRunner said:

    Πάει τρένο για 1,5-2 μήνες. Μετά δε πάει. Δε ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε. Μπλέξανε τα λεγόμενά τους. Εγώ ήξερα από κύκλους γνωστών στην αυτοδιοίκηση ότι ζητήθηκε μόνο για ταχύπλοο. Τώρα γιατί και πως μπλέχτηκε τόσο πολύ το θέμα για συμβατικό δε το ξέρει κανένας.

    Αλλο ήθελαν να κάνουνε αλλά δεν τους βγήκε γιατι δεν εχει μάθει το κράτος ακόμα οτι Δυστηχως δεν είναι σε θεση να θέτει τους όρους αλλα να του θέτουν . Οσο δεν θα υπάρχει πληθώρα εταιριών με ταχύπλοα και να μπορουν να ανταγωνιστούν για μια επιδότηση στο τέλος θα περνάει του πιο δυνατού το θέλημα . 
     

    Αν είχαν μυαλό θα μπορούσαν να κάνουν μια πολυετή σύμβαση με επιδότηση τον χειμώνα για συμβατικό με προϋποθέσεις ταχύτητας (18,5-19,5) και χωριτηκοτητας μεγέθους αρχής γενομένης απο τύπου Aqua Jewel και αναλογος στατιστικών να υπάρχει δυνατότητα αύξησης της την επόμενη χρόνια . Επίσης δυνατότητα χρησης ταχύπλοου το καλοκαίρι με ελάχιστο ποσό κάλυψης του 40% των εξόδων αν η πληρότητα ειναι κάτω του 50% ανα δρομολόγιο . 
     

    Αν η γραμμή ειχε αναπτυξιακό χαρακτήρα και έφτανε σε μια χωρητικότητα μεγέθους blue star (μικρων) τότε η επιδότηση θα σταματούσε και θα άνοιγε η γραμμή ως προς τον ελεύθερο ανταγωνισμό . 
     

    Αυτα φυσικά σε ένα παράλληλο σύμπαν 

  8. 25 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

    Μάλλον θέλει απόσυρση γενικότερα. Όλο προβλήματα εχει. Γιατί δε βάζουν το superrunner jet 2 ( αυτο που μοιάζει με τον κεντερη) στη θέση του, αφού δε θα δραστηριοποιηθεί φέτος 

    Αν και απ’ οτι ειδα τωρα με κανονική ταχύτητα πάει 

    Το πλοίο περσι απασχόλησε ελάχιστα το καλοκαίρι και τα πήγε εξαιρετικά με ταχύτητες 30-34 σταθερά όλους τους μήνες . Επειδή το γνωρίζω το καράβι απο όταν ήρθε που ήταν ένα κουφάρι ουσιαστικά μπορώ να πω οτι έλαβε εκτεταμένη ανακαίνιση παντού . 
    Δεν νομίζω οτι η επένδυση έχει φέρει τα χρήματα της πίσω ακόμα , όποτε θεωρώ οτι για κάποια χρόνια ακόμα θα το βλέπουμε στο Αιγαίο . 
     

    ΥΓ : ισως το συνολικό κόστος μαζί με αλλαγή στρατηγικής για νεότερα να απέτρεψε την ανακαίνιση του αδελφού Speed Jet όπου εκτός θαύματος θα γίνει δότης ανταλλακτικών (προσωπική άποψη ) 

  9. 3 minutes ago, enas chiotis said:

    Δούλευε όμως πριν ξεκινήσει το πλοίο;

    Μπορεί να δούλευε εστω και στο ρελαντί κατα τον απόπλου μονο και μόνο για να έχει το Jet διαθέσιμο 

     

    2 minutes ago, Μηλιος said:

    Φυσικα και οχι ειναι ερωτησεις αυτες που κανεις με μια τους εστειλαν και το πρωι ο υπουργος ελεγε για την ασφαλεια και για τα ηλεκτρικα οτι πρεπει να ειναι 40%. Παμε και οπου βγει γνωστο το σλογκανακι κακομοιρη Ελλαδα 

     

    4 Εχει οχι 2 


    Το πλοίο δεν κατάφερε να αναπτύξει ποτέ ταχύτητα πάνω απο 23 μίλια .
    Το πρωί απο Ελευσίνα-Πειραιά ενώ άνοιξε μέχρι 27 μίλια έκοψε αμέσως οπότε εκει πρέπει να εμφανίστηκε το πρόβλημα .  
     

    Μάλλον έκριναν οτι θα αποκατασταθεί εν πλω κάτι το οποίο ακόμα ίσως δεν έχει ολοκληρωθεί . 
    Υπάρχουν βλάβες στην 1163 που μπορεί να χρειαστείς πολλές ώρες για να τις αποκαταστήσεις (προσωπική εμπειρία ) 

    ΥΓ . Έγινε προσπάθεια ανοίγματος στροφών μεταξύ Κύθνου και Τζιας αλλά παλι μειώθηκε η ταχύτητα γρήγορα . 

  10. 5 hours ago, Captainfanouris said:

    Δεν ξερω αν αυτο ειναι το καταλληλο topic για να το ρωτησω αλλα πιστευω πως ειναι ενταξει. Τι επισκευες και μετατροπες μπορει να κανει ενα ταχυπλοο για να κερδισει ταχυτητα?

     

    Μηχανολογικά στα ταχύπλοα με Jet πρόωρη και με τον όρο ότι δεν αλλάζεις μηχανές με πιο καινούργιες η πιο μεγάλες απο τα λίγα που μπορείς να κάνεις πλην της αρίστης συντήρησης για συνεχή λειτουργία απο 85-90% των μέγιστων στροφών είναι αλλαγή κιβωτίων η μέρος αυτών με άλλες σχέσεις μετάδοσης για περισσότερες στροφές στον τελικό άξονα του impeller  ( φυσικά εντός όριων σπυλαιωσης και με κόστος παραπάνω κατανάλωση) . 
    Οποιαδήποτε αναβάθμιση γίνει σε μηχανές είναι για εξοικονόμηση καυσίμου (νεότερα μπεκ / turbo με άλλη γεωμετρία στροφιων ) αντλίες πετρελαίου κλπ κλπ) και όχι για ταχύτητα καθώς οι στροφές είναι συγκεκριμένες .
     

    τα υπόλοιπα είναι θέμα βάρους και τριβής με το νερό όπου οι επιλογές είναι περισσότερες (πατάρια / καταπέλτες / καθίσματα / έπιπλα / μονώσεις κλπ κλπ ) 

  11. 8 minutes ago, SuperRunner said:

    Πάντως όσο και απίστευτο κι αν ακουστεί, δεν αποκλείεται να χτυπήσει κάποιο σε τιμή ευκαιρίας και ο Σούπερ Μάριο. Τώρα αν ποτέ γίνει αυτό, το που θα το δρομολογήσει, έχουμε πολύ μέλλον μπροστά για να το ξανασυζητήσουμε

    Ποντάρω τα ρέστα μου Δωδεκανησα 😎

  12. Ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του Superjet 2 και με το που έληξε και τυπικά η απεργία απέπλευσε για το ναυπηγείο του κορου στη Σαλαμίνα 

×
×
  • Create New...