Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Διάβασα την παρακάτω ανάρτηση στο Τηνιακό blog http://kalloni-tinos.blogspot.com και επειδή μου κίνησε την περιέργεια το παραθέτω διατηρώντας την ορθογραφία του....και τις επιφυλάξεις μου.

Με μια πρόχειρη έρευνα στο uboat.net δεν βρήκα κάτι σχετικό για το 1942. Βρήκα όμως κάποιες περιπτώσεις το 1944 που Βρετανικά υποβρύχια βύθισαν Γερμανικά σκάφη στην περιοχή Άνδρου-Τήνου. Οποιαδήποτε πληροφορία που θα μας διαφωτίσει περισσότερο ... είναι ευπρόσδεκτη.

Έτσι...για να μαθαίνουμε καλύτερα τον τόπο που πατάμε. Ειδικά τώρα που η Κολυμπήθρες γέμισαν με ομπρέλες και ξαπλώστρες...

Παρασκευή, 1 Μάϊος 2009

ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ........ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ!

ΚΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Κ. ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΔΑΡΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1942 ΑΓΓΛΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΕ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΑΝΔΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ.

ΠΟΛΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΕΡΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑΣ. ΣΤΗΝ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΕΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΘΑΨΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ ΓΕΡΜΑΝΟ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ.

http://kalloni-tinos.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...