Jump to content
Shipfriends

Συνεργασία μεταξύ της γαλλικής DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας


Recommended Posts

Formidable_2.jpg

Μνημόνιο για τη συνεργασία μεταξύ της DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας υπέγραψαν στην Ελευσίνα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών, Jean-Marie Poimboeuf και Νικόλαος Ταβουλάρης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, μέλη της διοίκησης της γαλλικής εταιρείας.

Το μνημόνιο είναι η συνέχεια αυτού που υπογράφηκε στις 25 Οκτωβρίου 2006. Με το μνημόνιο οι δύο εταιρείες συμφωνούν να αναλάβουν από κοινού τη ναυπήγηση στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας φρεγατών τύπου Fremm στην περίπτωση που το Υπουργείο ¶μυνας επιλέξει, στα πλαίσια του εξοπλιστικού του προγράμματος, το συγκεκριμένο τύπο φρεγάτας.

H φρεγάτα Fremm είναι πολλαπλών αποστολών, σχεδιάστηκε από την DCNS και ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε επίπεδο ναυπηγικής, πυραυλικών συστημάτων και ηλεκτρονικού πολέμου. Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας έχει παραγγείλει οκτώ φρεγάτες του τύπου Fremm, στα ναυπηγεία της DCNS, όπου ναυπηγούνται και οι πρώτες μονάδες. Επίσης, με το μνημόνιο συμφωνείται η μεταφορά τεχνογνωσίας από την DCNS στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η κατανομή του έργου με βάση ποσοστό 50-50%.

www.kathimerini.gr

Edited by Angelos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...