Jump to content
Shipfriends

ithermos

eMembers
  • Posts

    373
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ithermos

  1. 21 hours ago, cyclades_shipping said:

    Κάποιο Champion ή κάποιο Runner ακουγεται πως θα βάλει η Seajets  στη γραμμή.

     

    On 4/16/2024 at 4:33 PM, cyclades_shipping said:

     Βάση του ΣΑΣ

    World champion Jet : Πειρ - Συρ - Μύκ - Ναξ - Ιο - Σαντ

    Champion Jet 2 :Πειρ - Σερ - Σιφ - Μηλ(διπλό)

    Power Jet : Ηράκλειο(08:00) - Σαν - Ιό - Ναξ - Μυκ - Παρ

    Elite Jet : Ρεθ - Σαντ και Ηράκλειο - Σαντ

    Naxos Jet : Λαυριο - Κυκλαδες

    Super Jet : Μηλος/Παρος - Κυκλαδες

    Super Jet 2 : Μηλος/Πάρος - Κυκλαδες

    Santorini Palace : Ηράκλειο - Σαντ - Παρ - Μυκ

    Champion Jet 3 : Σαντ - Ιό - (Ναξ) - (Παρ) - Μυκ - Συρ - Πειρ

    Champion Jet 1 : Πειρ - Παρ - Ναξ - Σαντ

    Speedrunner Jet : Πειρ - Μηλ - Φολ - (Ιο) - Σαντ

    Speedrunner Jet 2 : Χανιά - Μηλ - Πειρ

    Express Jet : ενδοκυκλαδικο

    Andros Jet : Μαντούδι - Σποραδες

    Επομενως λογικά το Superrunner Jet 2 : απογευματινό Ραφηνας.

     

    Εγώ θα πόνταρα σε:

    SuperrunerJet Π-Συρ-Μυκ-Παρ-Ναξ-Κουφ όπως είναι περασμένο στο σύστημα

    SuperrunerJet 2: από Ραφήνα αντί του Tera που είναι περασμένο και εφόσον δεν γίνει το Θεσσαλονίκη-Σποράδες.

  2. On 12/12/2023 at 7:22 PM, ithermos said:

    Το πρόγραμμα πιστότητας seasmiles όντως ανανεώθηκε και με μια πρώτη όψη φαίνεται να είναι προς το καλύτερο.

    -Δώρο 1000 μίλια για όλα τα μέλη.

    -Structure ανάλογο με των αεροπορικών με πόντους συλλογής και βαθμίδας.

    -Κατάργηση του 1 ευρώ=1 πόντος για την έκδοση εισιτηρίων, για τις αγορές στο πλοίο συνεχίζει να ισχύει. Έχει γίνει μετατροπή των ήδη συλλεγμένων πόντων.

    -Καλύτερο γιατί, ένα ταξίδι Πειραιά-Σύρο σε οικονομική θέση κοστίζει 45,5 και με το νέο σύστημα συλλέγεις 80 πόντους ενώ για εξαργύρωση στο ίδιο ταξίδι χρειάζεσαι 800 πόντους (δηλαδή στα 10 ταξίδια παίρνεις 1 δώρο). Στον παρελθόν με το εισιτήριο έπαιρνες 46 πόντους αλλά η εξαργύρωση έκανε 570 πόντους εάν θυμάμαι καλά.

    Αναφορικά με το 4ο bullet να διευκρινίσω ότι ισχύει για το παράδειγμα της Σύρου. Καθώς το ποσό της εξαργύρωσης πριν την αλλαγή ήταν standard για το σκέλος Πειραιάς-Κυκλάδες ανεξαρτήτως νησιού, πιθανόν κάποιος που πάει Σαντορίνη να είναι "χαμένος" με την αλλαγή.

    Σαν παρατηρήσεις να προσθέσω τις εξής:

    -Ένα εκπτωτικό εισιτήριο, πχ μέσω προσφοράς Vodafone, αποδίδει αναλογικά τα seasmiles συλλογής αλλά ολόκληρα seasmiles βαθμίδας. Υποθέτω ένας φοιτητής (50% έκπτωση) σε οικονομική θέση θα πάρει 40 seasmiles συλλογής και 80 βαθμίδας.

    -Η αριθμημένη και διακεκριμένη θέση αποδίδουν τα ίδια μίλια.

    -Το ΙΧ παρότι έχει υπερδιπλάσια τιμή από 1 άτομο σε οικονομική (για το παράδειγμα της Σύρου) αποδίδει μόλις 34 μίλια παραπάνω (80 vs 114 seasmiles). Για αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να εξαργυρώνεις seasmiles για εισιτήριο ΙΧ παρά για ατομικό (1144 έναντι 800 seasmiles). Αντίθετα με αυτό που συνέβαινε προ της αλλαγής του προγράμματος, όπου λόγω της έκπτωσης στα ΙΧ μέσω της κάρτας δεν συνέφερε να εξαργυρώνεις πόντους για εισιτήρια ΙΧ.

    -Αντίθετα η μοτοσυκλέτα που είναι σημαντικά φτηνότερη από το ατομικό αποδίδει τον ίδιο αριθμό seasmiles (80).

  3. On 4/18/2024 at 1:51 PM, iord said:

    Γνώμη μου πάντα, αλλά αν βρεθεί ενα πλοίο μου να μπορεί να λειτουργήσει σαν ropax 5 μήνες της σεζόν και μετά σαν ρορο, θα μπορούσε να λειτουργήσει πάντα με βάση τα φορτηγά. Καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να μην έχει κόσμο και ακόμα και σεμπτεβριο Οκτωβρίο πολλοί φοιτητές που θα ανέβουν προς Θεσσαλονίκη (και το αντίθετο) πιθανό να το προτιμήσουν για να φέρουν πάνω τα πράγματα του από τις διακοπές.  

    Τώρα αν το κράτος έχει την δυνατότητα να επιδοτήσει (με λογικά πόσα) την λειτουργία της γραμμής από Νοεμβρίο μέχρι Απριλίο για να συνεχίσει να λειτουργεί για επιβάτες πιστευω θα ήταν χρήσιμο για κάποιους. Μπορώ να φανταστώ ήδη 3 γραμμές των όποιον η επιδότηση είναι λιγότερο χρήσιμη.

     

    21 hours ago, SuperRunner said:

    Ο φίλος σου ο Γκριμάλντι γιατί δε βάζει καράβι στη γραμμή; Η Κρήτη και οι Κυκλάδες το θέλουν αυτό το δρομολόγιο. Υπάρχει μεγάλη κίνηση φορτηγών και εμπορευμάτων. Η Κρήτη τροφοδοτεί όλη τη Βόρειο Ελλάδα χειμώνα καλοκαίρι.

     

    21 hours ago, iord said:

     

    Τμηματικά ξέρουμε τι προσφέρει οπότε θα μιλήσω για το κομμάτι Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη. 

    Πέρα από την τεράστια ευκολία που θα είναι για τα φορτηγά (που όλοι ξέρουμε πόσα έχει η Κρήτη) , αν λειτουργήσει σωστά (απόγευμα αναχώρηση και μεσημέρι άφιξη όπως από Πειραιά για Ρόδο πχ), εξυπηρετεί από βασικές ταξιδιωτικές ομάδες:

    - οποιαδήποτε οικογένεια από βόρεια Ελλάδα θέλει να κατέβει Κρήτη διακοπές 

    -οποιον ταξιδεύει Κρήτη με το αμάξι του

    -Φοιτητες από Κρήτη που σπουδάζουν στην συμπρωτεύουσα και το αντίθετο 

     

     

    17 hours ago, margaritis24 said:

    Το μονο κομματι που με βρισκει συμφωνω σε μια τετοια συνδεση ειναι η μειωση των φορτηγων στο δρομο απο Πειραια για Θεσσαλονικη!

    Παντως αν το δεις λογιστικα ποσο να στοιχιζει 1 φορτηγο με πετρελαια διοδια κ οδηγο να παει πανω + το εισητηριο για Πειραια απο το να παει απευθειας 

    Να γινουμε δλδ σαν την Ιαπωνια που χρησιμοποιουν τα πλοια για τις μεγαλες αποστασεις για τα φορτηγα τους!

     

    Μην ξεχνάτε ότι για να υποστηρίξουν οι μεταφορικές το δρομολόγιο, θα πρέπει αυτό να καθιερωθεί. Δεν γίνεται να εμφανίζεσαι 3 μήνες τον χρόνο και να περιμένεις ο άλλος να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ή ακόμα και να δεχθεί να τον αλλάξει θα πρέπει να ξέρει ότι θα είσαι εκεί 3 μήνες το 2024, το 2025 και πάει λέγοντας. Θυμίζει Ρέθυμνο η όλη ιστορία...

  4. Η στροφή προς το real estate είναι γενικότερη τα τελευταία χρόνια σε όλους τους κλάδους, το βλέπω και στις τηλεπικοινωνίες.

    Εμείς μπορεί να το βλέπουμε ρομαντικά, αλλά οι εταιρίες θέλουν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος της επένδυσής τους.

  5. To ταχύπλοο θεωρητικά ξεκινάει δρομολόγια στην γραμμή του WCJ, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, την Παρασκευή 5/4 με ταχύτητες και τιμές WCJ. Φαντάζομαι θα ενθουσιαστούν οι επιβάτες όταν οι 2 ώρες που τους υποσχέθηκαν για την Σύρο γίνουν 2.50, για την Σαντορίνη δεν χρειάζεται να συζητηθεί καν το 4.40 που είναι περασμένο στο σύστημα.

  6. Ταξίδι με το βαποράκι σήμερα 1215 για Αίγινα. Ερχόμενο από Αίγινα, έδεσε μετά από δεξιά στροφή, ξεφόρτωσε πολύ λίγα άτομα και 3 ΙΧ. Για Αίγινα πήρε 13 ΙΧ και κάτι λιγότερο από 100 άτομα. 

    Το γκαράζ του πλοίου θυμίζει παντόφλα με 3 αρκετά στενές γραμμές φόρτωσης, σε όλο το μήκος του, που στα μισά περίπου του πλοίου γίνονται 4 και για λίγο (πλώρα) γίνονται 5. Στο μέσο του γκαράζ υπάρχουν πόρτες δεξιά και αριστερά που σε οδηγούν στο κλιμακοστάσιο, κατεβαίνοντας βρισκόμαστε στο 1ο κατάστρωμα όπου υπάρχουν τα μόνα σαλόνια του πλοίου (λίγο πάνω από την ίσαλο), το πλωριό και το πρυμναίο καθώς και κάποια καθίσματα μεταξύ των δύο σαλονιών. Το μοναδικό μπαρ του πλοίου βρίσκεται στο πλωριό σαλόνι. Τα σινιάλα της Leve Ferries δεσπόζουν ακόμα εδώ κι εδώ. Ανεβαίνοντας από το κλιμακοστάσιο βγαίνουμε στο 3ο κατάστρωμα με κάποια καθίσματα στις πάντες του πλοίου. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πας από τα δεξιά στα αριστερά, παρά μόνο ανεβαίνοντας η κατεβαίνοντας ένα κατάστρωμα, αναρωτιέμαι τι υπάρχει εσωτερικά στο 3ο κατάστρωμα. Το 4ο και τελευταίο επίπεδο είναι στο ύψος της γέφυρας όπου βρίσκεται το sun deck και πρύμα οι σπαρτιάτικες τουαλέτες όπου μάλλον κάποιος είχε ξεχάσει να ανεβάσει των γενικό των φώτων, καθώς διακόπτης δεν υπήρχε, αλλά και να βάλει σαπούνι στις ανδρικές. Τουαλέτες υπάρχουν και εσωτερικά στο πλοίο.  

    Φύγαμε στην ώρα μας αλλά κινούμενοι με περίπου 11,5 μιλάκια μας πέρασε ο Ποσειδώνας έξω από την Αίγινα και έδεσε πρώτος ενώ εμείς ακολουθήσαμε με 10-15 λεπτά καθυστέρηση. Χωρίς να είμαι γνώστης στα του Σαρωνικού, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το βαποράκι έρχεται μάλλον τελευταίο όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους. Θετική εντύπωση αφήνει η κατάσταση των καταστρωμάτων παρά τα χρόνια του πλοίου και συγκρινόμενο με το νεότερο Απόλλων. 

  7. On 1/25/2019 at 9:08 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Το Πηνελόπη Α βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 6/2/19, από την Εθνική Τράπεζα με τιμή 800.000,00€

     

    On 8/8/2022 at 10:02 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Εάν δεν βγει από τον οργανισμό λιμένος Ελευσίνας για εκποίηση δύσκολα θα μετακινηθεί από εκεί.

    Εάν κάποιος αγοράσει το βαπόρι σε έναν υποτιθέμενο μελλοντικό πλειστηριασμό, υπάρχουν άλλες οφειλές που πρέπει να καλύψει (προς ΝΑΤ κοκ) ή μόνο το τίμημα του πλειστηριασμού και μετά θεωρείται ελεύθερο βαρών;

    On 3/5/2024 at 11:25 AM, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ said:

    Εδω δεν μπαινουν στο κοπο οι Εγγλεζοι....

    https://www.sealinkhistoricferries.org/

    Η όποια προσπάθεια κάνουν οι Άγγλοι συνασθενείς, αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν συγχωρέστε με.

  8. On 2/24/2024 at 10:16 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Το Blue Star Naxos αναμένεται να πέσει από τη δεξαμενή Πειραιάς Ι την Δευτέρα το πρωί και θα επιστρέψει στα δρομολόγια την Δευτέρα 4 Μαρτίου.

    Δεν φαίνεται πάντως να έγινε βάψιμο στα ύφαλα, μάλλον καθαρισμός μόνο. Φαίνεται η διαφορά στο υφαλόχρωμα που βρέχεται και στο άνω στρώμα.

  9. On 2/27/2024 at 5:49 PM, Ferry Himuka said:

    Παρουσιάστηκε πρόβλημα στην μεγάλη δεξαμενή για αυτό και δεν ανέβηκε το Celestyal Discovery... Tο πλοίο αναχώρησε για το Λαύριο όπου αναμένεται να φτάσει σε λίγο! 

    Εδώ βλέπουμε και κάποιες φωτογραφίες από τη Βιολάντω 

  10. Σίγουρα μεγαλύτερη κατανάλωση από το Aqua Jewel και τους προκατόχους του στην γραμμή. Στα 30 μίλια καίει 3,8-4 tn/hour, πολύ πρόχειρα να καίει περίπου 2 tn/hour στα 20;;

  11. 4 hours ago, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ said:

    Η Συρος παλι θελει πισω το Παρος γιατι το Δηλος παει με ταχυτητες 90'ς...στο κατεβα τουλαχιστον

    Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Πάρτι θα γινόταν εάν έμπαινε ένα εκ των Δήλος/Πάτμος μόνιμα στη γραμμή. Το Πάρος τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί μικρό για τους περισσότερους μήνες του έτους τόσο σε επιβάτες όσο και σε γκαράζ. Η πλειοψηφία των μεταφορικών της Σύρου βολεύονται με το δρομολόγιo των Δωδεκανήσων.

  12. Για να καταλάβουμε καλύτερα πόσο μεγάλη είναι η  οικονομική επιβάρυνση, σε συνέχεια της ανάλυσης του Nick the Greek.

    Ένα πλοίο της Attica που κάνει Πειραιά-Ηράκλειο/Χανιά καίει χονδρικά 35 τόνους/δρομολόγιο VLSFO εφόσον δεν διαθέτει scrubber με σημερινή τιμή περίπου 620 euro/mt. Στον χρόνο πάνω είναι περίπου 7,9 μύρια, πες 8, και αυτό με ένα δρομολόγιο/ημέρα χωρίς να υπολογίζω τα διπλά του καλοκαιριού κοκ.

    Στα των ρύπων τώρα:

    12775 mt fuel/year x 3,1144 = 39786 mt CO2

    Οι τιμές CO2 αυτήν την περίοδο είναι σχετικά χαμηλές στα 63 euro/mt, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή χτύπησαν τα 100. Γενικά το ETS είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε κάθε χρόνο να αφαιρούνται από την αγορά δικαιώματα εκπομπής CO2 και να γίνεται η βέλτιστη δυνατή κατανομή πόρων στην απανθρακοποίηση. Όπως αντιλαμβάνεστε, το χρηματιστήριο ρύπων έχει τα πάνω-κάτω του αλλά η γενικότερη τάση είναι αυξητική, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι το 2025 θα είμαστε σταθερά στα 100 euro/mt και πάνω.

    Σύμφωνα λοιπόν με τον παραπάνω υπολογισμό και με μια τιμή έστω 80 euro / mt CO2, έχουμε 39786 x 80 ~ 3,2 μύρια. Δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 40% στα κόστη σχετιζόμενα με τα καύσιμα με βάση της παραδοχές για κόστος fuel & CO2.

    Για τις καταναλώσεις ενός πλοίου στην γραμμή της Ανκόνας η επιβάρυνση με τιμή έστω 80 euro / mt CO2 φτάνει τα 9 μύρια ετησίως.

  13. Το συμπαθές τενεκεδάκι συνεχίζει να εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Buenos Aires-Colonia με τα σινιάλα της Colonia Express. Ανταγωνίζεται το ένατο αδέρφι του Atlantic III (το οποίο τώρα παρατήρησα ότι έχει διαφορά στο design της γέφυρας από τα υπόλοιπα 8, πιθανόν να οφείλεται σε νέα κατασκευή μετά από ζημιά;; ) και εκτελεί δρομολόγια για λογαριασμό της Buquebus. Το πέρασμα γίνεται σε περίπου 1 ώρα με ταχύτητες 27-30 μιλίων.

    Μου κάνει εντύπωση ο αριθμός επιβατών, 651 σύμφωνα με την εταιρεία του, καθώς όλα τα αδερφά βγήκαν με capacity 450 θεωρητικά...

  14. Το πρόγραμμα πιστότητας seasmiles όντως ανανεώθηκε και με μια πρώτη όψη φαίνεται να είναι προς το καλύτερο.

    -Δώρο 1000 μίλια για όλα τα μέλη.

    -Structure ανάλογο με των αεροπορικών με πόντους συλλογής και βαθμίδας.

    -Κατάργηση του 1 ευρώ=1 πόντος για την έκδοση εισιτηρίων, για τις αγορές στο πλοίο συνεχίζει να ισχύει. Έχει γίνει μετατροπή των ήδη συλλεγμένων πόντων.

    -Καλύτερο γιατί, ένα ταξίδι Πειραιά-Σύρο σε οικονομική θέση κοστίζει 45,5 και με το νέο σύστημα συλλέγεις 80 πόντους ενώ για εξαργύρωση στο ίδιο ταξίδι χρειάζεσαι 800 πόντους (δηλαδή στα 10 ταξίδια παίρνεις 1 δώρο). Στον παρελθόν με το εισιτήριο έπαιρνες 46 πόντους αλλά η εξαργύρωση έκανε 570 πόντους εάν θυμάμαι καλά.

  15. On 8/17/2023 at 2:34 AM, HS_4 said:

    Το wchj για παρασκευη το πειραιας-συρος το εβαλαν 49,70 ενω η αττικα 45,50!!

    Το ταχύπλοο έχει παγιώσει την τιμή καθημερινά από/προς Σύρο, προφανώς προσπαθούν να τραβήξουν τον κόσμο της Σύρου και να γεμίσουν ότι θέσεις μένουν κενές από τις υπόλοιπες στάσεις (πχ Μύκονο, Σαντορίνη που ακόμα τραβάνε κόσμο και διατηρούν την ίδια τιμή). Επί της ουσίας είναι πιο φτηνό από τα μπλουστάρια, αφού εκεί το αριθμημένο κοστίζει 50,50.

  16. On 9/18/2022 at 11:53 AM, ithermos said:

    Να προσθέσω για την ιστορία ότι γύρω στο 89-90 το πλοίο πουλήθηκε από τους Αγαπητούς στην κοινοπραξία, για αυτό πιθανόν υπάρχουν οι φωτογραφίες χωρίς σινιάλα. Επίσης, όταν έκανε την Κάρυστο είχε προσθέσει και την Κύθνο για ένα διάστημα.

    Λάθος για την Κύθνο. Έκανε Κάρυστο - Τζιά και Κάρυστο - Άνδρο, και τα δύο χωρίς επιτυχία.

  17. Να προσθέσω για την ιστορία ότι γύρω στο 89-90 το πλοίο πουλήθηκε από τους Αγαπητούς στην κοινοπραξία, για αυτό πιθανόν υπάρχουν οι φωτογραφίες χωρίς σινιάλα. Επίσης, όταν έκανε την Κάρυστο είχε προσθέσει και την Κύθνο για ένα διάστημα.

×
×
  • Create New...