Jump to content
Shipfriends

Conopus

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Conopus

  1. Το πλοίο δεν κάνει για την συγκεκριμένη γραμμή πολύ περισσότερο για τους χειμερινούς μήνες. Το πλοίο έχει μεγάλα έξαλα με αποτέλεσμα σε κάθε ρεμετζάρισμα εάν έχει τον καιρό από την μπάντα να είναι δύσκολο να κρατηθεί, επίσης η απόσταση των ελικοπηδαλίων είναι σε πολύ μικρή απόσταση με αποτέλεσμα να μήν έχει μεγάλες ελικτικές δυνατότητες επίσης ο πλωριός έλικας υποβοηθήσεως δεν έχει την ανάλογη των διαστάσεων πλοίου δυνατότητα να κρατήσει το πλοίο σε πάνω από 20 κόμβους πλευρικό άνεμο. Το πώς πηγαίνει σήμερα οφείλεται σε έναν και μόνο παράγοντα και αυτός είναι ανθρώπινος. Κατ'εμού θα ήταν σώφρων για να μην υπάρξει θανατηφόρο ατύχημα να αλλάξει τα λιμάνια προσεγγίσεως και να πηγαίνει μόνο σε αυτά που θεωρεί ο Πλοίαρχος ασφαλή.

  2. Κανονικά η νομοθεσία λέει ρητά ότι ε/γ-ο/γ πλοία ανοικτού τύπου που εκτελούν πλόες μεταξύ νησιού και στεριάς το όριο ηλικίας έχει πάει απο το 2005 εώς και σήμερα στο ανώτερο επιτρεπτό όριο τον 30 ετών ενώ τα ίδια πλοία που εκτελούν πλόες μεταξύ στεριών (έτσι γεωλογικά θεωρούν την Πελοπόννησο) το όριο ηλικίας είναι τα 35 έτη δηλαδή φίλε μου άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αφού η γραμμή πέραμα παλούκια είναι η πιό υπερπροστατευμένη περιοχή απο πλευράς καιρών.

  3. Έτος κατασκευής 1999 σωστά στο ναυπηγείο του Χωματά στην Θεσσαλονίκη με πλοιοκτήτη τον κ.Φραγκίσκο Μωράκη απο Αντίπαρο ενώ η μετασκευή του έγινε το 2004 στα ναυπηγεία Μακρόγλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας απο την καινούργια πλοιοκτήτρια εταιρεία απο την Βόρεια Εύβοια.

  4. Ξανά μελέτησα τα γραφάς και βρήκα ότι το προηγούμενο όνομα του Ευρώπη ήταν Αιδηψός Εξπρές όποτε μάλλον τώρα απομακρύνουν τα ανάγλυφα γράμματα από τη πλώρη αλλά και από τη πρύμη.:o

    Φίλε μου το όνομα Αιδηψός Εξπρές δεν ήταν το όνομα αυτού του πλοίου ποτέ απλώς οι καινούργιοι πλοιοκτήτες όταν ήταν στο ναυπηγείο του Μακρόγλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας βιάστηκαν μάλλον και του κόλλησαν τα γράμματα χωρίς να γνωρίζουν την καθυστέρηση σε περίπτωση αλλαγής ονόματος και την χρηματική διαφορά οπότε σε μία νύχτα έγινα 2 βαφτίσια.

  5. Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω, κατ'αρχήν είναι πάνω από 1200κόρους όλα τα πλοία στον Αργοσαρωνικό τί προβλέπει η νομοθεσία? δεν είναι μόνο επιβατικά είναι και οχηματαγωγά κάτι που δεν αναφέρει η νομοθεσία.

×
×
  • Create New...