Jump to content
Shipfriends

Conopus

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Conopus

  1. Μήπως γνωρίζει κάποιος πού βρίσκεται ο cpt Σπύρος Αγαπητός και cpt Μανώλης Βαρβάκης?
  2. Ορθώς φίλε MILTIADIS το πλοίο θα παραμείνει στην τωρινή του γραμμή για έναν χρόνο ακόμη συμφώνως προγράμματος Balearia.
  3. Το πλοίο δεν κάνει για την συγκεκριμένη γραμμή πολύ περισσότερο για τους χειμερινούς μήνες. Το πλοίο έχει μεγάλα έξαλα με αποτέλεσμα σε κάθε ρεμετζάρισμα εάν έχει τον καιρό από την μπάντα να είναι δύσκολο να κρατηθεί, επίσης η απόσταση των ελικοπηδαλίων είναι σε πολύ μικρή απόσταση με αποτέλεσμα να μήν έχει μεγάλες ελικτικές δυνατότητες επίσης ο πλωριός έλικας υποβοηθήσεως δεν έχει την ανάλογη των διαστάσεων πλοίου δυνατότητα να κρατήσει το πλοίο σε πάνω από 20 κόμβους πλευρικό άνεμο. Το πώς πηγαίνει σήμερα οφείλεται σε έναν και μόνο παράγοντα και αυτός είναι ανθρώπινος. Κατ'εμού θα ήταν σώφρων για να μην υπάρξει θανατηφόρο ατύχημα να αλλάξει τα λιμάνια προσεγγίσεως και να πηγαίνει μόνο σε αυτά που θεωρεί ο Πλοίαρχος ασφαλή.
  4. Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται , απλήρωτοι για δεύτερο μήνα και χωρίς δώρο Η hellenic seaways για να δούμε πόσο θα το τεντώσει το σχοινί ο γ.Β.
  5. Το κόβω για παλάμισμα και ξανά Αιδηψό που εδώ που τα λέμε πήγε και καλύτερα απο κίνηση
  6. Εδώ δεν βρήκαν μειωτήρα της πρώτης μηχανής που χαλασε πριν καιρό θα βρουν μέχρι την Τετάρτη. Καλό χειμώνα
  7. Πάει και ο μειωτήρας της δεύτερης μηχανής, αποτέλεσμα θα μείνει για πολύ καιρό στα διακοσάρια.
  8. Κανονικά η νομοθεσία λέει ρητά ότι ε/γ-ο/γ πλοία ανοικτού τύπου που εκτελούν πλόες μεταξύ νησιού και στεριάς το όριο ηλικίας έχει πάει απο το 2005 εώς και σήμερα στο ανώτερο επιτρεπτό όριο τον 30 ετών ενώ τα ίδια πλοία που εκτελούν πλόες μεταξύ στεριών (έτσι γεωλογικά θεωρούν την Πελοπόννησο) το όριο ηλικίας είναι τα 35 έτη δηλαδή φίλε μου άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αφού η γραμμή πέραμα παλούκια είναι η πιό υπερπροστατευμένη περιοχή απο πλευράς καιρών.
  9. Ο Υποπλοίαρχος Γιάννης Βουτσιλάκος απο το Λισσός στην θέση Κ.Σπύρου Αγαπητού στο Νήσος Ρόδος
  10. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το πλοίο πάει για Scrap
  11. Όντως μπάχαλο θα γίνει με τα πληρώματα της Hsw απο την στιγμή που πήγαν στην ΑΝΕΚ τα πληρώματα, προβλέπω Κρήτες στον Εύδυλο και στο Βαθύ.
  12. Έτος κατασκευής 1999 σωστά στο ναυπηγείο του Χωματά στην Θεσσαλονίκη με πλοιοκτήτη τον κ.Φραγκίσκο Μωράκη απο Αντίπαρο ενώ η μετασκευή του έγινε το 2004 στα ναυπηγεία Μακρόγλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας απο την καινούργια πλοιοκτήτρια εταιρεία απο την Βόρεια Εύβοια.
  13. Φίλε μου το όνομα Αιδηψός Εξπρές δεν ήταν το όνομα αυτού του πλοίου ποτέ απλώς οι καινούργιοι πλοιοκτήτες όταν ήταν στο ναυπηγείο του Μακρόγλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας βιάστηκαν μάλλον και του κόλλησαν τα γράμματα χωρίς να γνωρίζουν την καθυστέρηση σε περίπτωση αλλαγής ονόματος και την χρηματική διαφορά οπότε σε μία νύχτα έγινα 2 βαφτίσια.
  14. Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω, κατ'αρχήν είναι πάνω από 1200κόρους όλα τα πλοία στον Αργοσαρωνικό τί προβλέπει η νομοθεσία? δεν είναι μόνο επιβατικά είναι και οχηματαγωγά κάτι που δεν αναφέρει η νομοθεσία.
  15. Μπράβο σου κένταυρος έτσι είναι αλλά σήμερα τα παπαγαλάκια των εκάστοτε κυβερνήσεων στα ΜΜΕ είχαν απεργία και δεν μπορούσαν να πουν για τα άγονα και αποκλεισμένα νησάκια.
  16. Το Νήσος Ρόδος επιστρέφει στα δρομολόγιά του την Παρασκευή 03 του Δεκέμβρη καλά ταξίδια στο πλήρωμα του και καλές θάλασσες.
  17. Το Masteraki ετοιμάζεται να μας αφήσει για τόπους μακρινούς και άγριους (Βαλτική). Καλό ταξίδι στο πλήρωμα και ο Αγιος Νικόλας στην πλώρη σας.
  18. Ωραία και τα δύο πλοία όμως σύμφωνα με πληροφορίες το Λισσός θα μας αφήσει χρόνους επομένως ας περιμένουμε λιγάκι για να δούμε τα καινούργια μέτρα σύγκρισης.
×
×
  • Create New...