Jump to content
Shipfriends

Kostas gianno

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. τη δεκαετία του 1980 ήμουν φοιτητής στην Ιταλία. Ταξίδεψα Πάτρα - Ανκόνα κάθε Χριστούγεννα και καλοκαίρι και μερικές φορές το Πάσχα. συνολικά πάνω από 50 φορές. Ήξερα όλα τα πλοία της γραμμής. Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν τον Αύγουστο του 1989 με το Wasa. Όπως θυμάμαι ο Καραγεώργης φέρνει αυτό το πλοίο στη γραμμή Πάτρα-Αγκώνα όχι από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν αλλά κάποια στιγμή στα μέσα-τέλη Ιουλίου. Όπως και να έχει, μια αναζήτηση στα επίσημα αρχεία, όπως λιμεναρχεία και υπουργείο Ναυτιλίας, θα αποκαλύψει την αλήθεια.
  2. τη δεκαετια του 1980 στη γραμμη Πατρα-Ανγκων υπηρχαν το Sea, Sky, el-Greco (απο το καλοκαιρι του 1981) και ενα μικρο του Στριντζη. το Πατρισ, εαν θημαμε καλα ταξιδευε στη Βενετια. το Wasa ηρθε ναυλομενο απο τον καραγιωργη το καλοκαιρι του 1989 (ταξηδευσα εγω). κατα τον μηνα Σεπτεμβριο αποχωρησε διοτι ο καραγιωργης δεν προρωσε ποτε τον πλοιοκτητη.
  3. Λαθος. To wasa star ηταν ναυλομενο απο το καλοκαιρι του 1989. Ταξιδευσα με αυτο οπως ταξηδευσα το 1980 -81 με τα αλλα δυο πλια, το Sea & Sky. Το Wasa ηταν το μεγαλητερο ferry που ταξηδευσε στην γραμμη μεχρι τοτε. 2000 επιβατες (1400 σε καμπινα) 2 η 3 γκαραζ, 29.00 με 30.000 γκρος τονοι καλπ δυστυχως ο Καραγεοργης δεν πληρωσε την αιτερισ και μια ημερα του Σεπτεμβρη αφοθ αδιασε στην Αγκωνα, ο σκανδηναβος καπετανιος ελυσε τους καβοθς και πηρε το ελληνικο πληρωμα ομηρους εξω απο την Αγκωνα. περιμενε 2 ημερες να ερθει το εμβασμα, που δεν εφτασε ποτε, και πηρε το δρομ της επιστροφης. αφησε το πληρωμα ελευθερο στο Gibraltar
×
×
  • Create New...