Jump to content
Shipfriends

cpt_hcp

eMembers
  • Posts

    474
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cpt_hcp

  1. Eκτος απο την επεκταση των ντεκ προς τα πλωρα,στο πλοιο εγινε και προσθεση ενος ντεκ σε υψος, τουλαχιστον στον καθρεφτη.Δηλαδη Ο Ελυρος θα εχει πλεον οσα ντεκ εχει κ το Ολυμπικ Τσαμπιον και οχι ενα λιγοτερο(πχ:Ariadne Palace)

  2. Ειλικρινα λυπαμαι για το πως αντιμετωπιζεται ενα ναυτικο ατυχημα στη ναυτικη Ελλαδα.

    Με μια νομοθεσια παρωχημενη ξεπερασμενη και εντελως εκτος πνευματος και εποχης, η Ελλαδα επραξε αριστα:rolleyes:. Αφησε ενα λαβωμενο βαπορι χωρις τον ανθρωπο που χρειαζεται περισοτερο απο ποτε μακρυα απο αυτο, τον Πλοιαρχο του:P.

    Εαν μετα το ατυχημα δηλαδη το πλοιο παρουσιαζε και αλλα προβληματα (πολυ πιθανον) αλλα και ολες τις απαραιτητες διαικπεραιωσεις που προκυπτουν και αναγκαιες αποφασεις, ποιος θα τις χειριστει??

    Και ολα αυτα για ενα ελεγχομενο ατυχημα, μικρης εκτασης και με αναλογικα μικρες συνεπειες. Εαν δηλαδη ειχαμε και ανθρωπινα θυματα ή αλλες συνεπειες, θα μπορουσαμε να τον καταδικασουμε και επιτοπου..Κατι απο αραπιά μου θυμιζει αυτο, Σαουδικη Αραβια, Αιγυπτο Αλγερια κλπ.

    Οσο για τον πλοηγο, που λογικα στην ουσια ειχε και την διακυβερνηση του πλοιου, το να συληφθει και να προφυλακισθει, ειναι ακραιο και απαραδεκτο.

    Πολυ καλως κατα τη γνωμη μου οι πλοηγοι αντιδρουν ετσι οπως αντιδρουν, επιλεκτικα ισως Νick οπως λες, αλλα αν δεν αντιδρασουν την επομενη τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα.

    Δεν θελω να φανταστω πως θα ειναι τα πραγματα σε 10 χρονια απο τωρα αν συνεχισουμε ετσι, και ποσοι θα αντεχουν να κανουν αυτη τη δουλεια με τετοιες συνθηκες.

    Ελεος, ναυτικο ατυχημα εγινε, δεν βιασαν 4χρονο μωρο, ουτε εκλεψαν 85χρονη αναπηρη και την σκοτωσαν.

    Φιλε αυτοι που κανουν τα εγκληματα που αναφερεις στο τελος ,ειναι εξω,οπως κ πολλοι αλλοι.

    Εγκληματιας πλεον χαρακτηριζεται με ευκολια καθε εργαζομενος ειδικοτερα στην θαλασσα,δηλαδη ναυτικος και αυτο γιατι στην Ελλαδα δικαζουν τα καναλια και πολλοι ασχετοι.

    Αυτοι που σκοτωνουν γιατι κερδισε η εχασε η ομαδα τους παντως ειναι κ θα ειναι ελευθεροι.

  3. Kαταρχην το πλοιο εφυγε διοτι ναυλωθηκε αρχικα,δευτερον ο κ Βαρδινογιαννης που ειναι μετοχος κ στην Hsw δεν θελει να χτυπαει κ να καταστρεφει τις δυο εταιριες με ανταγωνισμο κ μειωμενες τιμες,τριτον δεν ξερουμε αν επιστρεψει που θα παει,ολα ειναι πιθανα,πολλα τα σεναρια,καλο ειναι να περιμενουμε κ ο χρονος θα δειξει.

  4. Εγω παλι γιατι νομιζω οτι το πεταμενο σχεδιο του Ελυρος που βρεθηκε ηταν οντως για πεταμα κ οτι υπαρχει αλλο το οποιο μοιαζει περισσοτερο στο πρωτο που ανεβηκε;Δηλαδη με σαλονακι μπροστα απο την τσιμινιερα....εντυπωσιακο!

  5. Εχουμε πει οτι οι ΜΕΓΑΛΟΙ Πλοιαρχοι ειναι αυτοι που κανουν κ τα περισσοτερο παραξενα ατυχηματα.Ο Καπτα Κωστας ειναι απο τους κορυφαιους Πλοιαρχους οποτε κ ενα ατυχηματακι μια φορα στις τοσες δεν του στερει κατι απο την αξια του.Οποιος ρισκαρει καμια φορα κανει κ καμια γρατζουνιτσα.Το θεμα ειναι να μην χτυπησει επιβατης.Τοτε ολα ειναι καλα.

  6. Χθές 16-6-2007, στην Παραλία Ασπροπύργου:

    Στα Τσιμέντα Χάλυψ το M/V KRIOS I, φόρτωνε παλέτες με σάκκους τσιμέντου. Δίπλά, στα πρώην διαλυτήρια, το M/T RODOS σε αναμονή. Στην προβλήτα ΕΛΔΑ, το κλασσικό M/T MELINA (LPG) και το JET VII. Τέλος στα Ελληνικά Ναυπηγεία το FPSO FIRENZE.

    131042000318.jpg 132042000318.jpg 003042000415.jpg

    .

    Το FPSO FIRENZE,την εκανε απο τα ναυπηγεια Ελευσινας.Γνωριζει κανεις τι εγινε;η που ειναι;

×
×
  • Create New...