Jump to content
Shipfriends

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

eMembers
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

  1. Το SEABOURN ODYSSEY στο λιμάνι της Κω.

    gallery_1844_502_1697962.jpg

    Η εταιρεία έχει προγραμματίσει 9 συνολικά προσεγγίσεις στη Κω. ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής του λιμανιού ήταν τα YOKOHAMA PNEUMATIC FENDERS που διαθέτει το λιμάνι από το το 2009.

  2. Να ριξουμε και μια ματια στους προσκρουστηρες του λιμανιου της Κω που βρισκονταν εκτος νερου

    Φανταζομαι οτι ειναι εκτος νερου λογω του οτι εκεινη την μερα δεν υπηρχε κρουαζιεροπλοιο.Παρολαυτα αναρρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο να μπαινοβγαινουν οι προσκρουστηρες,ειδικα απο τη στιγμη που η Κως εχει αρκετες προσεγγισεις μεσα στο καλοκαιρι.

    Η κίνηση είναι όντως αυξημένη, και αναμένεται και μεγαλύτερη για του χρόνου.

    Οι προσκρουστήρες δεν βολεύει να είναι συνεχώς στη θάλασσα γιατί τις ίδιες θέσεις παραβολής χρησιμοποιούν και φορτηγά πλοία με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα κατά την εκφόρτωση λόγω της απομάκρυνσης, κατά 2 μέτρα περίπου, των πλοίων από την προβλήτα. Αλλά και για τους ίδιους τους προσκρουστήρες είναι καλύτερα αν κρίνω από αντίστοιχους που είδα σε άλλα λιμάνια που είναι μόνιμα στη θάλασσα και είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

  3. Το κόστος είναι περίπου 1 εκ. € και το Λιμενικό Ταμείο έχει τα χρήματα για να το φτιάξει. Το πρόβλημα είναι ότι στη ΚΩ όπως και σε όλα τα λιμάνια Εθνικής σημασίας φορέας υλοπόιησης των όποιων έργων είναι μόνο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

  4. o αντιπροεδρος της RCCL, John Tercek ειναι αυτες τις μερες στη χωρα οπου θαλει η ελαια και η φαιδρα πορτοκαλεα. κανει τουρ σε ολα τα λιμανια που δεχονται κρουαζιεροπλοια, παρεα με τον νικητιαδη, για να εξετασει κατα ποσο υπαρχουν και αλλα λιμανια που πληρουν τα standards της RCCL.

    πηγε κω, ροδο, θα παει κεφαλονια ζακυνθο και δεν ξερω που αλλου. οι αμερικανοι λενε οτι μονο η ροδος ειναι κοντα, αλλα θελει πολλη δουλεια ακομη.

    Πάντως οι δικές μου έγκυρες πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον ως ενδιαφέρων τουριστικός προορισμός, στο κύριο Αντιπρόεδρο, άρεσε η Κως (χωρίς παρεξήγηση).

  5. Πολλή δουλειά στο λιμάνι της Κω!

    SALAMIS FILOXENIA, AZAMARA QUEST & BLUE STAR 2 ταυτόχρονα δεμένα (14/6/2011) στο λιμλανι.

    Συγχαρητήρια στο Λιμενάρχη Κω, Πλωτάρχη ΛΣ Σωτήρη Μητσιάκη και στα στελέχη του λιμεναρχείου που στην κυριολεξία δεν άφησαν ούτε πόντο ανεκμετάλλευτο.

    Συγχαρητήρια και στην BLUE STAR FERRIES και ειδικότερα στο πλοίαρχο του BLUE STAR 2 για τη συνεργασία.

    post-1844-0-69486800-1308075605_thumb.jp

  6. Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και για το λιμάνι της Κω. Δεύτερη άφιξη για φέτος το Spirit Of Adventure (προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα το Golden Iris). Το 2011 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για την Κω στο χώρο της κρουαζιέρας λόγω της προσπάθειας που κατέβαλλε η προηγούμενη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το 2007 η οποία άρχισε να έχει αποτελέσματα.

    Για πρώτη φορά το λιμάνι της Κω μπαίνει σε τακτικά δρομολόγια μεγάλων εταιριών (MSC CRUISES, AZAMARA CRUISES, STAR CLIPPERS)και οι ελπίδες για την επόμενη περίοδο είναι μεγάλες, αρκεί και η νέα διοίκηση του ΔΛΤ να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την προσπάθεια προβολής και προσέλκυσης θαλάσσιου τουρισμού.

    post-1844-0-92101200-1303205506_thumb.jp

  7. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

    ΔΗΜΟΣ ΚΩ

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΩ

    Δ/νση: Ρήγα Φεραίου 11

    Τηλ. : 22420-29130

    Φάξ : 22420-29120 Κώς, Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

    Νο.12

    ΠΡΟΣ:

    Μ.Μ.Ε.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο 26-27 Αυγούστου 2010 η επιθεώρηση ασφαλείας (security) της Λιμενικής Εγκατάστασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω από Κλιμάκιο Επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Διοίκηση και το προσωπικό του Δ.Λ.Τ. Κω μετά από συντονισμένες προσπάθειες δύο ετών κατάφεραν να ξεπεράσουν σειρά νομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων και να λάβουν από το αρμόδιο Υπουργείο στις 11 Ιουνίου 2010 την απαιτούμενη έγκριση της Αξιολόγησης Ασφαλείας και του Σχεδίου Ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης και στη συνέχεια ν’ αρχίσουν την εντατική υλοποίηση των αναγκαίων εγκαταστάσεων, μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας.

    Η άρτια, υποδειγματική και εντός ελαχίστου χρόνου οργάνωση των διαδικασιών και των μέτρων ασφαλείας που σταδιακά ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι της 23 Αυγούστου 2010 είχε σαν αποτέλεσμα την εξασφάλιση της επιτυχούς και χωρίς σημαντικές παρατηρήσεις ολοκλήρωση της επιθεώρησης από το Κλιμάκιο των Επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σε τυχαία βάση επέλεξαν για επιθεώρηση και την Λιμενική Εγκατάσταση της Κω μαζί με δύο ακόμα Λιμενικές Εγκαταστάσεις από το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

    Είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Κω αλλά και για τους πολίτες και χρήστες της Λιμενικής Εγκατάστασης της Κω η επισήμανση του επικεφαλής του Κλιμακίου των Επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το σύνολο των εφαρμοζόμενων μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας είναι εφάμιλλα αν όχι καλλίτερα από αυτά άλλων μεγάλων Λιμενικών Εγκαταστάσεων της Ευρώπης.

    Τα μέτρα και οι διαδικασίες ασφαλείας που υλοποιήθηκαν και ήδη εφαρμόζονται είχαν σαν αποτέλεσμα, πέραν της ουσιαστικής προστασίας από ενδεχόμενες έκνομες ενέργειες και την ουσιαστική αναβάθμιση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των αναχωρούντων επιβατών, ιδιαίτερα των ημερόπλοιων, μιας και η διακίνησή τους πραγματοποιείται πλέον μέσω της αίθουσας του κυλικείου η οποία διαθέτει αρκετούς χώρους για την αναμονή των αναχωρούντων επιβατών, εξασφαλίζοντας σημαντικά καλλίτερες συνθήκες αναμονής μέχρι την πραγματοποίηση των κρατικών ελέγχων.

    Παράλληλα, με την κατάλληλη αναδιάταξη των ροών διαβατηριακού ελέγχου, οι ροές αυτές μπορούν να αυξάνονται ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες και την επιχειρησιακή δυνατότητα της Υπηρεσίας Διαβατηριακού Ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας από τρεις μέχρι πρότινος σε έξη ροές τόσο για τους αναχωρούντες όσο και για τους αφικνούμενους επιβάτες, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αναμονής των επιβατών για τον διαβατηριακό έλεγχο.

    Στα πλαίσια της προσπάθειας της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2010 έχουν προγραμματισθεί σειρά νέων λειτουργικών παρεμβάσεων στο Λιμάνι της Κω προς όφελος των επιβατών αλλά και της γενικότερης εικόνας της Κω ως τουριστικού προορισμού και ιδιαίτερα μετά την συνεχή αύξηση της κίνησης Κρουαζιε-

    ρόπλοιων.

    Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι η Λιμενική Εγκατάσταση του Δ.Λ.Τ. Κω είναι μεταξύ των ελαχίστων Λιμενικών Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα που έχουν και εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΑΚΕΑ), που είναι βασικό εργαλείο, μεταξύ άλλων, για την προσέλκυση ακόμη

    περισσότερων Κρουαζιερόπλοιων στη Λιμενική Εγκατάσταση της Κω.

    Τέλος, η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω καλεί όλους τους εμπλεκόμενους με τη λειτουργία του λιμανιού σε συνεχή συνεργασία και βοήθεια με ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα πλοία και τους επιβάτες. Στη προσπάθειά της αυτή που στόχο έχει το καλό της πόλης μας αλλά και του νησιού γενικότερα, η Διοίκηση του Ταμείου θα βρίσκεται συνεχώς αρωγός

    και συμπαραστάτης τους.

    Γραφείο Τύπου

    Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΚΩ

  8. Στις 18 & 19 Ιουνίου το ΔΛΤ Κω διοργάνωσε διημερίδα με θέμα "ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΕΠΟΧΗ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ"

    Διαβάστε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου και και εδώ τα αποτελέσματα

×
×
  • Create New...