Jump to content
Shipfriends

iord

eMembers
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by iord

  1. Αν και ξέρουμε νομίζω γιατί δεν θα γίνει αυτό, πιστεύω πως αν η άγονη γραμμή είχε φτιαχτεί με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών το πλοίο αντί για Ηράκλειο θα έπιανε Άγιο Νικόλαο - Σητεία, πριν από Κάσο Κάρπαθο. Με 3 αναχωρήσεις από Πειραιά και χρόνο ταξιδιού κοντά στις 10 ώρες σίγουρα πολλοί θα το προτιμούσαν από το να πάνε μέσω Ηράκλειο, ειδικά αν πρόκειται να ταξίδευαν με το Νήσος Χίος. Παράλληλα περνώντας κόσμο από Άγιος Νικόλαος θα μπορούσε να βγει πιο εύκολα πιστεύω και η γραμμή. 

  2. Υπάρχουν και οι αφίξεις το Μύκονος νομίζω, αλλά αυτό είναι γενικά μια μεγάλη κουβέντα που έχει να κάνει με τον νοοτροπία πιο πολύ και την έλλειψη ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Κάνεις πλοιοκτήτης ακόμα και για καλοκαίρι δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί χωρίς επιδότηση, να κάνει μια επένδυση ένα ανοιγμα, ενώ μιλάμε για μια πολή με πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο. Ακόμα και καλοκαιρι.... Ούτε Θεσσαλονίκη Κυκλάδες, ούτε Θεσσαλονίκη Κρήτη τιποτα. Η λογική αυτή βέβαια δεν είναι μόνο στην γραμμή αυτή αλλά Γενικά στο Αιγαίο. 

  3. Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που το πλοίο έφτασε Αλγεθιρας, ενώ στο σάιτ της εταιρείας του τα δρομολόγια πήγαν πιο πίσω (πλέον Ιούλιο εμφανίζεται να γυρνάει Καραϊβική). Ξέρουμε καθόλου τι γίνεται με το πλοίο, τι προβλήματα η τι εργασίες κάνουν, και τι prospects υπάρχουν σχετικά με την επαναδραστηριοποίηση του;

  4. 1 hour ago, gpap2006 said:

     το Κισσαμος θα γυρισει Ηρακλειο. Οπότε εκει γυρω στις 10/9 θα αποδεσμευτει το Αριαδνη (ή το ΟΡΗ αναλογα ποιό θα κατεβασουν Ηρακλειο για κατακαλόκαιρο).

    Μια γενική απορία, επειδή από όσα έχω διαβάσει είναι σαν δεδομένο ότι το πλοίο της αττικά από Αδριατική θα μπει Ηράκλειο, είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξει το υπάρχον ντουέτο, γιατί πέρα από το ότι είναι στα σωστά χρώματα, μοιάζουν ιδανικα για την γραμμή, το Αριάδνη έχει ξανακάνει την γραμμή Σάμος Κως Ρόδος. Εμένα πιο λογικό θα μου φαίνοταν να μείνει ως έχει το λαιν απ' στο Ηράκλειο, για αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι σίγουρο.

  5. 16 minutes ago, MILTIADIS said:

    Εχεις δικιο. Το Φλωρεντσια εχει 10 μπεζ πολυθρονες ενω οι αντιστοιχες 10 του Κλαουντια ειναι μπλε που οσο να ναι χτυπανε καλυτερα στο ματι. :D

    https://www.minoan.it/en/fleet/florencia

    https://www.adriaferries.com/en/ferries/af-claudia.html

    Βεβαια οπως ειπωθηκε και παραπανω το καλυτερο ηταν το Visentini της ΑΝΕΚ🤔

    Και από κάποιους άλλους ειπώθηκε βέβαια ότι είναι αδελφό με το Φλωρεντσια.........🙃 

    Προφανώς πλοία από το ίδιο ναυπηγείο έχουν ομοιότητες ειδικά στην διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, Φοσεν μινοαν / Φοσεν ΑΝΕΚ κλασικο παράδειγμα, δεν πάει να πει ότι η χώροδιάταξη είναι ίδια ειδικά όταν δεν πρόκειται για καρμπον πλοία. 

    4 minutes ago, proud_ionian said:

    Δεν είναι δα και το A Galeottta.

    Σίγουρα όχι, απλά δεν νομίζω ότι είναι και η καταστροφή του κόσμου. Στο τέλος της χρόνια γίνεται το ταμείο αλλά για την γραμμή που θα μπει θεωρώ ότι είναι μια αξιοπρεπής κίνηση, δεδομένων και των συνθηκών.

  6. 4 hours ago, kefalonia94 said:

    Πάνε καλά εκεί στην Attica;

    Γτ δεν το κλείνουν από τώρα το μαγαζί να τελειώνουμε;

    Υποβάθμιση και όπως αναφέρεται επαναφορά στα χρόνια της δεκαετίας του 80....

     

    1 hour ago, Strofalos said:

    Πολύ πιο αξιόλογα πλοία ακούστηκαν εδώ μέσα από εμάς τους ερασιτέχνες παρά από την πραγματικότητα των επαγγελματιών της Άττικα. Αυτό είναι που λένε πως μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία..! Αυτή την Κλαούντια ούτε οι Αλβανοί δεν την ήθελαν και πήγαν στον Ίκαρο..φαντάσου κατάντια... 

     

    5 hours ago, nomikos said:

    Ακόμα και η ΑΝΕΚ! έφερνε καλύτερα και νεότερα Visentini...

    Πολύ κακή επιλογή!

    Ποτε δεν θα καταλεβω αυτη την υπερβολή. Ηλικρινα αν διαβαζε καποιος τα σχολια χωρις ξερει το πλοιο που ναναφερομαστε θα νομιζε οτι η Αττικα ανεβασε το πρεβελη στην αδριατικη.

    Πρωτον το πλοιο θα αντικαταστησει το Λευκα ορη, απο το οποιο δεν ειναι και καμια τρελη υποβαθμιση. 

    Δευτερων ναι δεν ειναι σουπερφαστ ΙΧ που θελαμε ολοι να κατεβει αλλα δεν παυει ναι ειναι ενα πλοιο πολυ οικονομικοτερο και σε διαχειρηση και σε ναυλα, και ειναι κομμένο και ραμμένο για την γραμμή που θα το βάλει. Απο αποψη καταθαρα επιχειρηματικη ειναι ιδανικη επιλογη για την αττικα. 

    Τριτον, το σχολιο για επιστροφη στην δεκαετια του 80 δεν το καταλαβαινω, θεωρω οτι ειναι εντελώς αστοχο. Μεσα στην δεκαετία του 80 περα απο το οτι μιλαμε για εντελως αλλες συνθηκες, τοτε που η εμφαση ηταν στον επιβατη, αγοραστικε και ανεβηκε στην αδριατική η αφροκρεμα του ελληνικου στολου. Λατω / λισσος / Ιονιαν γκαλαξι / Ελ γκρεκο / Φαιδρα / Κινγκ Μινος και σιγουρα και αλλα τα οποια ξεχναω.

    In conclusion, ναι το πλοιο δεν ειναι κανενα τρομερο κρουιζ φερρι, αλλα ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Ναυπηγησης 2001 ειναι ηλικιακα στην μεση και προς τα πανω σε σχεση με τα πλοια που ταξιδευουν αδριατικη, δεν υστερει σε τιποτα απο τα περισσοτερα απο τα αλλα βιζετινι που ταξιδευουν ισα ισα απο καποια φαινεται να ειναι και πιο ανετο. Οποιος θελει να κανει αυτοψια υπαρχουν πολλες φωτο απο το εσωτερικο του στο σαιτ της αντρια

    Και εγω μπορει να προτιμουσα το ΙΧ, αλλα η εταιρια θελει απλα ενα πλοιο για να καλυψει τις μεγαλες σε γκαραζ και λιγες σε επιβατες αναγκες της γραμμης, στην οποια ειναι ΜΟΝΗ ΤΗΣ  και με ΕΝΑ πλοιο. Ε για αυτο ειναι ισως η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσε να κανει απο τις διαθεσημες. 

     

  7. Διαφορετική σχεδίαση στους χώρους επιβατών, τελείως διαφορετικός καθρέφτης και το Βενέτσια έχει ένα έξτρα γκαράζ το οποίο είναι χτισμένο πίσω από τους επιβατικούς χώρους σε σημείο που το Κλαούντια δεν είναι καθόλου. 

    Μια απλά σύγκριση μεταξύ φωτογραφιών των δύο είναι παραπάνω από εμφανής οι διαφορές τους

  8. Η ειρωνεία θεωρω περιττή.... Με το να πιασει Σκόπελο Αλόννησο προσθετεις δυο ωρες στο δρομολογιο, και προσθετεις ενα κομματι που ουτε οι ιδιοι οι ντοπιοι δεν το θελουν με συμβατικο. Εξηγησα πριν νομιζω πολυ αναλυτικα γιατι δεν υπαρχει λογος να μπουν αυτα τα νησια στο δρομολογιο. Το πλοιο δεν ειναι ταξι, επειδη ειναι στο δρομο μας ενα νησι θα το παρουμε. Αν ηταν ετσι τα πλοια για παροναξια θα στατουσαν κυθνο - σεριφο, τα κρητικα πριν την κρητη θα σκουπιζαν τις δυτικες κυκλαδες και η αγονη της λημνου θα περναγε απο σκυρο. Θεσσαλονικη - κρητη και θεσσαλονικη σποραδες ειναι διαφορετικες γραμμες με διαφορετικο κοινο και αναγκες και δεν υπαρχει λογος να τις παντρεψουμε.

  9.      Εννοειτε οτι ειναι βιώσιμο να παρακαμτει  τις σποραδες, οπως και το να μην πιανει πανω απο 3 λιμανια στις κυκλαδες.

        Ενα τετοιο δρομολόγιο οπως το συζητάμε αποσκοπεί στην συνδεση της Κρητης και νησιων του αιγαιου με την θεσσαλονικη. Το ταργκετ γκρουπ σου ειναι φορτηγα για κρητη και κυκλαδες που διαφορετικα θα χρειαζοταν να πανε μεχρι πειραια, και παλι να εχουν 6-8 ωρες ταξιδι, φοιτητες κυριως απο κρητη που σπουδαζουν θεσσαλονικη, τουριστες απο θεσσαλονικη που θελουν να πανε κυκλαδες και κρητη αλλα οπως και για τα φορτηγα ετσι και για αυτοι πιθανων να ειναι μεγαλη ταλαιπωρία περαν του οικονομικου.

        Με ενα δρομολόγιο γυρο στις 21 ωρες απο Θεσσαλονική για Ηρακλειο, με 3 απο τους πιο εμπορικους προορισμους των κυκλαδων στο δρομολογιο και αναχωριση απογευμα 17¨00 με 18΄00 ο επιβατης θα ειναι στις κυκλαδες πρωι και  ηρακλειο μεσημερι, χωρις να χασει μια ολοκληρη μερα στο ταξιδι αφου θα ειναι βραδινο. Παραλληλα με το να φτανει 14'00 - 15'00 το μεσημερι, το πλοιο θα μπορει τους μηνες αιχμης να αναχωρει την ιδια μερα κατα τις 17΄00 -18'00, και ετσι καταφερνει να εχει δρομολογιο μερα παρα μερα, βοηθοντας επιβατες και μεταφορικες να κανουν καλυτερα το προγραμμα τους. 

       Με το να μπουν 2 λιμανια σποραδων θα ανεβει με τις στασεις και την αλλαγη πορειας σχεδον 2 ωρες ο χρονος ταξιδιου, πραγμα που θα το κανει λιγοτερο ελκυστικο και θα ταλαιπωρήσει τους επιβάτες που εχει στοχο να προσελκησει, χωρις παραλληλα ιδιαιτερο αντικρισμα, μια και η γραμμη θεσσαλονική σποραδες ειναι λειτουργικη μονο με ταχυπλοο (αυτο δεν ειναι απλα δικη μου αποψη, αλλα οπως εχουμε δει φετος με τις συζητησεις για την γραμμη καθολικα αποδεκτο) και οχι πλοιο που θα παει με 18,5-19 μιλια. Παραλληλα το πλοιο χανει της δυνατοτητα να εχει 3 αναχωρησεις την εβδομαδα απο καθε προορισμο και περιοριζεται σε 2, πραγμα που κανει δυσκολοτερο για αυτους που θα το επιλεξουν να ταυτησουν τις αδειες τους με τα δρομολογια του ενω δεν βοηθαει και τις μεταφορικες μιας και θα πιαστει περισσοτερος χορος στο γκαραζ ενος πλοιου, που κακα τα ψαματα θα ειναι μεγεθους διαγορας και πρεβελης και οχι ελυρου και παλλας. 

       Καταλαβαινω της λογικη γυρο απο το παντρεμα των γραμμων θεσ- σποραδων και θεσ - κρητης, αλλα είναι 2 εντελως διαφορετικες γραμμες με εντελως διαφορετικες αναγκες, και η ενωση τους ουσιαστικα μονο προβληματα δημιουργει

      

  10. On 5/19/2024 at 1:05 PM, wysiwid said:

    Εγω πιστεύω θα έπρεπε να είναι

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΣΚΙΑΘΟ

    ΣΚΟΠΕΛΟ - ΑΓΝΩΝΤΑ

    ΣΥΡΟ

    ΤΗΝΟ

    ΜΥΚΟΝΟ

    ΠΑΡΟ

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    Βγαλε τα 5 πρωτα λιμανια κρατα τα 4 τελευταια και εχεις την μονη πιθανόν βιώσιμη εκδοχή της γραμμής.

     

     

     

  11. Πολύ σωστά, και νομίζω η άνοδος των Ιαπώνων στην Αδριατική (Αριάδνη/ οραιζον) δείνει αυτή την λογική. Βέβαια για να είμαι ηλικρινης θεωρώ ότι το πλοίο είναι ότι πρέπει καλοκαιρινή ναύλωση στην γραμμή Σάμος Κως Ρόδος, μιας και ούτε ETS έχει ούτε θα κάψει πολύ με τους 21-22 κόμβους που απαιτεί (δεν ξέρω αν έχει και σκραμπερς). Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου άποψη γιατί ούτε σε τι κατάσταση είναι το πλοίο ξέρω ούτε πόσο το κοστολογεί η ταλινκ ούτε αν η αττικά θα χρειαστεί τελικά πλοίο. 

  12. 19 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

    Μάλλον πρέπει να χωθεί η seajets στη γραμμή.

    Δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο αυτό για πολλούς λόγους. 

    17 minutes ago, Strofalos said:

    Μπα..?.. Κι εμείς που νομίζαμε πως της περισσεύουν και πλοία και ναυλώνει την Αριάδνη στην αραπιά...

    Αν και το μάρμαρο προβλέπεται να το πληρώνει η Χίος/Μυτιλήνη με το κατέβασμα ενός Ιάπωνα στο Ηράκλειο και την αντικατάστασή του από το Πρέβελης με συνδιασμό με το Carrier. 

    Αν κάνει σωστά τις τραμπες πιστεύω βγαίνει χωρίς να επιβαρύνει την Χίο Μυτιλήνη ιδιαίτερα, αλλά Ηράκλειο πρέπει να δόσει μια μόνιμη λύση. 

    Είμαι περίεργος οι μεταφορικές στο Ηράκλειο που είναι το μόνο κομμάτι στο οποίο υπερέχει των μινωικών, δεν έχουν κάνει θέμα;;;

  13. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέχασα την Αδριατική, αλλα επειδή εκει ειναι μια πολυ ρευστή και συνεχως εναλλασσόμενη κατασταση, για την οποια δεν εχω και ιδιατερη γνωση δεν την ανεφερα στα δυνατα σημεια την εταιριας. 

    48 minutes ago, proud_ionian said:

    Για 1 δις επενδυτικό πρόγραμμα που έχουν εξαγγείλει, θα πρέπει να βρει 200 εκ σε βάθος δεκαετίας. Δύσκολο. 

     Συμφωνώ και εγω οτι θα πρεπει για να εχουν μια βάση για προχωρήσουν θα πρέπει να εχουν τουλάχιστον 200-250 εκατομμύρια ευρώ έτοιμα. Ωστοσο δεν μου φαινεται τοσο απιθανο να συμβει αυτο, ειδικα σε βαθος δεκαετιας και εξηγουμε. 

    - Η εταιρεία με βαση τα οικονομικα της στοιχεια εχει 103,4 εκατομμύρια ταμεια διαθεσημα στο τελος του 23

    - Κατεγραψε κερδη 61 εκ καθαρα μεσα στο 23 και με βαση τις προβλεψεις αυτο το ποσο θα μεινει σταθερο η και θα ανεβει.

    - Μεσα στο 24 ηδη εχει καθαρα κερδη 24 εκ απο πωλησεις εξπρες σκιαθος και συμμέτοχης σε ΑΜΛ ( η οποια την εβαλε μεσα κατα 1,8 εκ το 23).

    - Η αξια ιδιοκτησιας της εταιριας πλησιαζει τα 900 εκ μετα την αγωρα της ΑΝΕΚ 

    Στα αρνητικα τωρα η εταιρια ειχε υποχρεώσεις 588 εκ στο τελος του 23 (απο περιπου 530), αρκετες δημιουργηθηκαν απο τα 80 εκ για αγορα ΑΝΕΚ, και τις αγωρες bc2 και χαισπιντ 3. Αν η εταιρια θελει να προχωρησει η επενδυση θα πρεπει να τα μειωσει σε ενα πιο βιώσιμο ποσο υψου 250-350 εκ. 

    Ωστοσο ουτε ειναι ουτοπικο σεναριο. Ηδη με τις πωλησεις ΑΜΛ και εξπρες σκιαθος η αττικα εβγαλε απο πανω της 34 εκ υποχρεωσεων που σχετιζονταν με αυτα, ενω χωρις νεες υποχρεωσεις να φαινεται πως δημιουργουνται στο οριζοντα η εταιρια θα μπορεσει φετος να κανει μια γεναια μειωση στο ποσο αυτο. 

    -Με βαση τα παραπανω λοιπον θεωρω πως η Αττικα συντομα θα ειναι σε θεση να ξεκινησει το πλανο ανανεωσης του στολου της, (δεδομενο βεβαια οτι δεν θα υπαρξει καποια δυσαρεστη ανατροπή). 

    - Ενα δικο μου σεναριο επισης σχετικα με το προγραμμα αττικα ειναι οτι θα μπορουσε να φτιαξει 3 καλουπια για τ 3 μεγεθη του αιγαιου (οπως ο στριτζης με τις παραγγελιες του το 2000), και να παραγειλει μαζικα, πραγμα που θα εριχνε την τιμη ανα πλοιο, και παραλληλα, αλλες εταιριες του αιγαιου που θα θελουν να μπουν στο κολπο των νεότευκτων ( γκολντεν, σιτζετ  πχ ) θα μπορουσαν η να χρονοναυλωσουν (οπως εγινε με την σειρα ε φλεξερ της στενα) η να αγορασουν σε χαμηλοτερη απο οσο θα ηθελε να για να φτιαξου δικο τους αλλα υψηλοτερη απο αυτη που πληρωσε η αττικα ( παραδειγμα τα σουπερφαστ 1/2 που ο γκριμαλντι τα πληρωσε 50 το 1 στην σειρα των 8 και η αττικα πηρε 75 το καθενα).

    Αυτο ειναι το δικο μου σεναριο ανεπτυγμένο σχετικα με το τι μπορει να γινει. Ηλικρινα χαρα στο κουράγιο οποιου ειχε την ορεξη να το διαβασει μεχρι τελους και τον ευχαριστω. Εννοειτε πως ειμαι ανοιχτος σε υποδειξεις και διορθωσεις αν λεω κατι λαθος. 

    κατα τα αλλα τα αποτελεσματα του εξαμηνου που θα βγουν μετα το καλοκαιρι θα μας δώσουν μια ιδεα σχετικα με το κατα ποσο επεσα μεσα και τα σεναρια μου ειναι εφικτά. 

  14. Με παρεξήγησες, εγώ ειπα οτι το συγκεκριμένο πλοιο δεν την βγαζει κατω απο 24 ωρες την γραμμη με 16 - 16,5 κομβους.

    Ενα αλλο πλοιο που πιανει 18,5 / 19 μπορει να βγαλει την γραμμη σε αυτα τα ωραρια που εκανε ο δαιδαλος 

    Το εχω νομιζω γραψει αλλοστε και στο τοπικ για την γραμμη οτι η αποψη μου ειναι οτι με 3 λιμανια και 18 - 20  ωρες ταξιδιου θα μπορουσε να λειτουργησει σε μονιμη βαση η γραμμη.

  15. 52 minutes ago, cyclades_shipping said:

    Καλά οι 27 ώρες του Aqua Blue ,ακομα και το Superstar II να μπει δεν πρόκειτε να τις ξεπεράσει ,γιατί τότε το Blue προσέγγιζε από που περνούσε ,με ένα πρόγραμμα σαν του Δαίδαλος μια χαρα θα τα παει το βαποράκι.

    Εφοσον προκειτε για ιδια εταιρια δεν μπορω να καταλαβω γιατι αποκλείουμε οτι θα δεν εχει και αυτο 100 προορισμους. Kαι 3 προορισμούς ενδιάμεσους μονο να εχει να εχει κάτω απο 24 ωρες δεν κανει. Οποτε ας ειμαστε ρεαλιστες.

  16. 3 hours ago, cyclades_shipping said:

      πάντως θα ταίριαζε πολύ στο Θεσσαλονίκη - Κυκλαδες - Κρήτη…

    Με 16,5 κόμβους υπηρεσιακή, θα νοσταλγήσει ο κοσμος το Ιεραπετρα και τις 27 ωρες του. Πολυ ακαταλληλο πλοιο για αυτη την γραμμη, μια χαρα ομως για βραδυνο ικαροσαμια, δυτικες  κυκλαδες, ρεθυμνο, αγονες θεσσαλονικη- ΒΑ ΑΙΓΑΙΟ και για την Λημνο που το καλοκαιρι μαζευει αρκετο κοσμο.

×
×
  • Create New...