Jump to content
Shipfriends

mvin

eMembers
  • Posts

    315
  • Joined

Posts posted by mvin

  1. Ας δούμε και την τετράκλινη εξωτερική καμπίνα "fasteritos" που είχαμε στο χθεσινό ταξίδι από Ηράκλειο.

    Στο πλοίο υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες καμπίνες "fasteritos", που έχουν παιδική διακόσμηση στην εξωτερική πόρτα, στην πόρτα της τουαλέτας αλλά και στον καθρέπτη και δίνουν μία ευχάριστη πινελιά.

    Εντύπωση μου έκανε το μέγεθος της, αν και μακρόστενη ήταν μεγάλη και πολύ άνετη.

  2. Ας τη δούμε και στο Ηράκλειο με τα σινιάλα της Superfast, χθες Τρίτη 7 Μαΐου, λίγα λεπτά πριν την είσοδο της στο λιμάνι.

    Για την ιστορία, το ΑΡΙΑΔΝΗ ήρθε από Πάτρα λίγο μετά τις 12.30, στις 13.00 ξεκίνησε η φόρτωση, στις 15.15 αναχώρησε από το Ηράκλειο και 23.15 περνούσαμε τα φανάρια του Πειραιά.

    Λίγο άτακτη φόρτωση στα γκαράζ, κόσμος πολύς, καμπίνες γεμάτες, σαλόνια γεμάτα, καταστρώματα γεμάτα και μόνο οι αεροπορικές ήταν χαλαρά.

    Στο κεντρικό γκαράζ περίπου 10 φορτηγά και πολλά αυτοκίνητα, ενώ στο πάνω γκαράζ (Νο 5) γεμάτο μόνο με αυτοκίνητα.

    Το πλήρωμα λίγο χαμένο και λογικό, για Ancona θα πήγαιναν, στο Ηράκλειο βρέθηκαν (κάποιος από το πλήρωμα μας είπε ότι μπήκαν στο πλοίο και άτομα για πλήρωμα από το Ηράκλειο), τεράστια η ουρά για την παραλαβή καμπίνας (αναμονή άνω του μισάωρου), αφού όλο τον όγκο των επιβατών τον εξυπηρετούσε μόνο μία γυναίκα, τιμές Ιταλίας στα μπαρ και στα εστιατόρια (νεράκι 500ml στα 0,60 λεπτά....αναψυκτικά 250ml στα 3 ευρώ, χοιρινό φιλέτο με πατάτες τηγανιτές στα 15 ευρώ).

    Περίπου μία ώρα πριν φτάσουμε Πειραιά, γύρω στις 22.10, το πλήρωμα ειδοποιούσε να αφήσουμε τις καμπίνες και να παραδώσουμε τα κλειδιά στη ρεσεψιόν.

    Η πόρτα από τη ρεσεψιόν που οδηγεί στο γκαράζ Νο5 (άνω γκαράζ), άνοιξε αμέσως μετά την πλήρη πρόσδεση του πλοίου, γεγονός που δημιούργησε λίγο εκνευρισμό στους επιβάτες, γιατί είχαν κληθεί ήδη μισή ώρα πριν να είναι στον χώρο της ρεσεψιόν για να κατέβουν στα αυτοκίνητα τους και είχε δημιουργηθεί αρκετός συνωστισμός, χωρίς να υπάρχει λόγος στην ουσία.

    Γενικά υπήρχε μία γκρίνια από την αρχή, όχι προς το πλήρωμα και το πλοίο, αλλά προς την εταιρεία. Πολλοί από τους σημερινούς επιβάτες, ήταν επιβάτες που δεν ταξίδεψαν Μεγάλη Πέμπτη βράδυ για Ηράκλειο λόγω της βλάβης του ΚΡΗΤΗ ΙΙ και ήταν λογικό και με τη σημερινή περιπέτεια, που αντί στις 9 το πρωί έφυγαν στις 3 το μεσημέρι, να βγάζουν έντονη δυσαρέσκεια προς την Attica.

  3. Μόλις ήρθε και ενημέρωση από την Attica στο κινητό μου:

     

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΎ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ F/B KRITI II, ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 07/05/2024 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ F/B ARIADNE ME ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15:00, (ANTI 09:00) ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 23:00. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ. ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. 
     

  4. Γιατί από 29/3 που είχα κλείσει εισιτήρια, η Minoan δεν είχε καμπίνες και μετά ειπα να ταξιδέψω να δω και το Asterion II (μετά το έκαναν Κρήτη ΙΙ)

    Αν ήμουν μόνος θα πήγαινα deck με Παλάτι, αλλά με τρία παιδιά και χωρίς καμπίνα είναι δύσκολο 

  5. 21 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

    Έστειλαν μήνυμα στους επιβάτες ότι θα ταξιδέψουν με το Αριάδνη αντί για το Κρήτη ΙΙ 

    Τίποτα δεν έχουν στείλει….τουλαχιστον 4 οικογένειες που ταξιδεύουμε το πρωί από Ηράκλειο, δεν έχουμε πάρει καμία ενημέρωση από το τσίρκο της Attica….

    Ότι ενημέρωση έχουμε, την πήραμε από το λιμεναρχείο Ηρακλείου, η Attica κοιμάται και ονειρεύεται…..

    Αραγε, πόσοι επιβάτες δεν έχουν πάρει ενημέρωση, όπως κι εμείς και δεν ξέρουν τα φρέσκα νέα;;;

    Αυτοι θα κατέβουν κανονικά το πρωί στο Ηράκλειο και θα ψάχνουν το πλοίο….

  6. Στα συστήματα κρατήσεων πάντως, το σημερινό βραδινό δρομολόγιο από Πειραιά για Ηράκλειο, δείχνει ότι θα εκτελεστεί αύριο Μεγάλο Σάββατο, στις 10.00 το πρωί.....ακόμα μία ταλαιπωρία για όσους αναχωρούσαν σήμερα το βράδυ και θα έφταναν Ηράκλειο ξημερώματα Μεγάλου Σαββάτου, αφού τώρα θα φτάσουν αργά το απόγευμα στον προορισμό τους.....

  7. Αν δεν είναι ικανοί με τον μεγαλύτερο στόλο, όπως λένε οι της Attica, να φέρουν ένα πλοίο της προκοπής, να παρατήσουν την γραμμή και όχι κάθε τρεις και λίγο να ταλαιπωρούν τον κόσμο με το το Κρήτη ΙΙ

  8. Και τα δρομολόγια μύλος.....το σημερινό βραδινό από Πειραιά ακυρώθηκε (άραγε αυτοί που ταξίδευαν απόψε τι θα κάνουν; Που θα μείνουν;). Και αύριο θα αναχωρήσει εκτάκτως στις 10.00 το ΚΙΣΣΑΜΟΣ για να καλύψει το σημερινό δρομολόγιο, αλλά έτσι είναι στον αέρα οι βραδινοί επιβάτες της Μεγάλης Παρασκευής.....

  9. Στην ώρα του, με ακραίους αέρηδες στο Αιγαίο, δύσκολο να γίνει.....όχι ότι μπορούν να το κοντράρουν, αλλά με αυτές τις συνθήκες ούτε το WCJ θα έφτανε στην ώρα του

  10. 6 hours ago, nomikos said:

    Αυτό το βαπόρι θα ήταν ιδανικό για τη γραμμή των Κυθήρων και Γύθειο(Καλαμάτα) Κίσσαμος.

    Το να λέμε ότι ένα πλοίο 45 ετών είναι ιδανικό για συγκεκριμένη γραμμή της ακτοπλοϊας, με ξεπερνάει......

  11. Τρίτη βράδυ με το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ από Ηράκλειο προς Πειραιά και είπαμε να δοκιμάσουμε στο a la carte εστιατόριο, κάποια από τα πολυδιαφημιζόμενα πιάτα του νέου κρητικού μενού, που επιμελήθηκε η σεφ, Νεκταρία Κοκκινάκη.

    Για σαλάτα πήραμε "Ντάκο με τριμμένη ντομάτα, γαλομυζήθρα, κρίταμο, ελιές και παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο'' που ήταν τίμια, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι διαφορετικό από παρόμοιους ντάκος που έχουμε δοκιμάσει.

    Από ορεκτικά διαλέξαμε "ντολμαδάκια με σος γιαουρτιού και φρέσκα μυρωδικά" τα οποία ήταν καλοτυλιγμένα και νοστιμότατα.

    Για κυρίως, η σύζυγος μου πήρε "κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι", όπου το κρέας ήταν πολύ σωστά ψημένο, είχε ωραία γεύση και πλαισιωνόταν αρμονικά με το σταμναγκάθι.

    Εγώ διάλεξα "καπρικό χοιρινό με πέτσα, ψημένο σε χοντρό αλάτι, λεμονόφυλλα και μυρωδικά", που ήταν σκέτη απογοήτευση. Οι πατάτες ξερές και καμένες, δεν τρωγόντουσαν, ενώ το χοιρινό ήταν παραψημένο σε τέτοιον βαθμό, που το μισό δεν μπόρεσα να το φάω, αφού είχε στεγνώσει υπερβολικά (για όσους ξέρουν από καπρικό, πρέπει να είναι αφρός όλο το κρέας).

    Για όλα τα παραπάνω, μαζί με 2 αναψυκτικά και τα κουβέρ, πληρώσαμε 50 ευρώ, τιμή σχετικά λογική και για το ύφος του χώρου αλλά και για το συγκεκριμένο μενού, που όμως από ότι φαίνεται δεν του έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή, έτσι ώστε να το ευχαριστιέται στο έπακρο ο εκάστοτε επιβάτης που επιλέγει κάποιο από τα πιάτα του.

    Ίσως η σεφ θα πρέπει κάποια στιγμή να ελέγξει αν τηρούνται σωστά οι συνταγές που έχει επιμεληθεί και εκτελούν οι μάγειρες των δύο παλατιών.

    Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, στο παλιό καλό επίπεδο των Μινωικών Γραμμών.

×
×
  • Create New...