Jump to content
Shipfriends

allk

eMembers
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by allk

  1. 3 hours ago, Annivas said:

    Πουλιούνται ;;; Το μεν πρώτο γνωρίζω οτι ανήκει στην Royal Bank of Scotland και τρέχει ένα πολυετές συμβόλαιο με την εταιρεία που το διαχειρίζεται υπο μορφής leasing . 
    Το άλλο πλοίο έχει κυκλοφορήσει καμία αγγελία απο brokers που να Πουλιέται ;;

    Περαν αυτών μπορείς να μας πεις τον τροπο με τον οποίο θα γίνει απόσβεση τέτοιες επενδύσεις απο την Σεριφο και την Σιφνο των συνολικά 6500 κατοίκων ;;; γιατί την Μήλο ξέχασε την τώρα με τις Μινωϊκές . 
     

    Τότε τι συζητάμε,,, ας μην παραπονιομαστε που έρχονται πλοία 35+ χρόνων.Απο όσα γνωρίζω τα πάντα πουλιούνται τα πάντα αγοράζονται. 

  2. Εκεί είναι η ουσία θα δώσεις παραπάνω αλλά δουλεύοντας το πχ το Madeleine στο 100% των δυνατοτήτων του η,απόσβεση δεν θα αργήσει συν του ότι θα υπάρχει και αυτή επιδότηση καθώς είναι πολύ νεότερο του Σολωμού.Το θέμα είναι θέλεις να δουλέψεις αργά και σταθερά η αρπακολα

  3. On 9/22/2023 at 11:27 PM, georgios express said:

    Ενθυμούμαι ότι για ένα άλλο "Άνεμος" στο οποίο διαπιστώθηκε οσμή καυσαερίων, η ετυμηγορία ήταν αυτόχρημα καταδικαστική, ενώ τώρα τσάι και συμπάθεια...

    Που είχε ξεπέσει όμως το τότε Μυρτιδιοτισσα από πλευράς διαχείρισης και ποιος διαχειρίζεται ετούτο εδώ έπεσαν κάποια εκατομμύρια ευρώ για την μετασκευη του και σίγουρα το πρόβλημα λύθηκε εν μέρει τότε και στο μέλλον θα εξαλειφθει

  4. 4 hours ago, proud_ionian said:

    Σοβαρές κινήσεις η εταιρία κάνει τα τελευταία 2-3 χρόνια.

    Τα (αρκετά) πρώτα χρόνια, είχαμε πολλές... αστοχίες και αρκετές φορές έλλειψη σοβαρότητας. Έδειχναν σαν να τους κατατρέχει ένα γενικότερο άγχος καταξίωσης και δημοσιότητας και αυτό είχε αποτέλεσμα λανθασμένες αποφάσεις και επικοινωνιακά και επί της ουσίας, με αποκορύφωμα κινήσεις όπως:

    • Η απεργία πείνας.
    • Τα παρδαλά σινιάλα του superrunner.
    • Ανοησίες για τις μηχανές του superferry II που εστάλησαν στη Γαλλία για επισκεύη.
    • Η σωρηδόν αγορά προβληματικών ταχυπλόων και η δρομολόγησή τους με μόνο κριτήριο να "τη βγουν" στον Ηλιόπουλο. Ο άνευ όρων και ουσίας πόλεμος τιμών και δρομολογίων το 2017.
    • Η "κάθοδος" στην Κρήτη.
    • Οι χειμερινές προσεγγίσεις στην Σύρο (σε κόντρα με την Attica επειδή δεν συνέχισε τη ναύλωση του Superferry) και αρκετά ακόμη.

    Από κάποιο σημείο και μετά πρυτάνευσε η λογική και έγιναν οι σωστές κινήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει εξ αρχής:

    • Κατάπαυση πυρός με τους ανταγωνιστές.
    • Ένα μόνο ταχύπλοο και αυτό σε γνώριμες γραμμές (ΟΚ έβγαλε πολλά προβλήματα το Superexpress, θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει κάποιο λιγότερο ταλαιπωρημένο, αλλά έχει μπει πια σε μία σειρά).
    • Επιλογή ενός ferry με τεράστιο γκαράζ (Andros Queen) για την απογευματιμή ζώνη για να κοιτά στα μάτια τον ανταγωνισμό και με μετασκευή χωρίς τις υπερβολές του Superferry.
    • Σοβαρή κίνηση θεωρώ και την αγορά του Golden Princess, ασχέτως αν θα παραμείνει στο στόλο τους. Φαντάζομαι ότι αν πουληθεί τελικά στον Ηλιόπουλο, η συμφωνία θα περιλαμβάνει και άλλα ανταλλάγματα εκτός από χρήματα.

    Προσωπικά θεωρώ ότι με τα όσα έχουν χαλάσει τζάμπα, θα μπορούσαν να έχουν ναυπηγήσει ένα ferry για την απογευματινή ζώνη, αλλά τέλως πάντων.

    Ανεξάρτητα από το ποιους είχαν κατά καιρούς συνεργάτες (δεν είναι και το δυνατό τους σημείο), πάντα τον τελικό λόγο τον είχαν οι αδερφοί, οπότε σε αυτούς πάει και η κριτική για τα πρώτα χρόνια και τα θετικά σχόλια για τις κινήσεις την τελευταία τριετία.

    Ακριβώς έτσι όπως γράφονται ειναι

  5. 4 hours ago, hayabusagr said:

    Εγώ πραγματικά απορώ τι στα κομμάτια έκαναν οι λιμενικοι εκείνη την ώρα. Ένας να δει την κατάσταση και να παρεμβει δεν υπήρχε; κανονικά αυριι το πρωί όλοι θα έπρεπε να είναι σπίτια τους 

    Ακριβώς αυτό που ήταν αυτοί 

×
×
  • Create New...