Jump to content
Shipfriends

Prokopios F

eMembers
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Prokopios F

  1. Το Ρένα Σ. 2 έχει επιστρέψει στην Κέρκυρα, έχει αγοραστεί από την ionian seways/cruises για δρομολόγηση Κέρκυρα-Αλβανία. Φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις σε αυτή την γραμμή φέτος.

  2.    Το Αζιμουτ στο καρνάγιο στην Κέρκυρα τις τελευταίες ημέρες, από ο,τι φαίνεται κάνουν αρκετές επισκευές καθώς προστέθηκαν πανέμορφα φουγάρα στο πλοίο, τα οποία είναι αναγκαία αφού όταν το πλοίο κινείται με μικρή ταχύτητα η μυρωδιά του καυσαερίου στους εσωτερικούς χώρους είναι αποπνικτική, κάτι που παραμένει σε όλο το ταξίδι. 

    IMG-20240229-WA0005.thumb.jpg.b273fbf503c77679f8a1b5c39ee698ce.jpg

    Το πλοίο θα δουλέψει στην γραμμή της Αλβανίας φέτος,  εκτός από λίγα δρομολόγια την εβδομάδα για παξούς (αν και για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος)

  3. Αφού το βόρειο ιόνιο τιμήθηκε με την παρουσία του Ολυμπία το 2019, βρίσκεται ξανά εδώ και κάποιες μέρες στην Κέρκυρα. Στην φωτογραφία φαίνεται δίπλα στο νυδρί σταρ 2. Επίσης φαίνεται η ζημιά στην πλώρη του που προκλήθηκε από κακοκαιρία  

     

    IMG-20240228-WA0005.thumb.jpg.3040e4ce98e30d836eb1d8f704e4e838.jpg

  4. Δεν νομίζω πως είναι κλειστό με 7 μποφόρ και πάνω τρώει απαγορευτικό(το γνωρίζω από πικρή εμπειρία)

    Σίγουρα δεν πρόκειται για το χειρότερο που έχει περάσει από τους παξούς αλλά σαφώς όχι το καλύτερο

  5. Καλησπέρα από το όμορφο βόρειο ιόνιο. Σήμερα το πρωί σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων από την Ηγουμενιτσα,  καθώς το Αγία Θεοδώρα πραγματοποιούσε δρομολόγιο (Κέρκυρα-Ηγουμενιτσα) παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη. Το πλοιο έφτασε με ασφαλεια, με μια λειτουργική μηχανή στην Ηγουμενιτσα οπου αποβιβασε ολους τους επιβάτες. Όταν έγινε η βλάβη ακούστηκε δυνατός κρότος σε όλο το σκάφος και στο σαλόνι των επιβατών υπήρχε μυροδια καμένου.Ακούγεται ότι έσπασε κάποιο έμβολο (αν και δεν είμαι σίγουρος)

    Οι κάτοικοι των Παξών ελπίζουμε ότι το Αγία Θεοδώρα θα επιστρέψει σύντομα στις υποχρεώσεις του στην γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενιτσα-Παξοι καθώς με την απουσία του, το νησί μένει χωρίς πλοίο κλειστού τύπου και τα άλλα κλειστά της εταιρείας που μπορεί να το αντικαταστήσουν δεν έχουν την ίδια ταχύτητα (βλ. Corfu Spirit)

×
×
  • Create New...