Jump to content
Shipfriends

Hellenic Spirit

eMembers
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hellenic Spirit

  1. Παραμένει ως κεντρικός πράκτορας της Blue Star αλλά ως αυτόνομο πρακτορείο και όχι κάτω από την ομπρέλα του Φαέθων/Βεντούρη που λειτουργούσε μέχρι τώρα (το Φαέθων ηταν ο κεντρικός πράκτορας της εταιρείας και στα 3 λιμάνια).

    Στον Πειριαά ποιος είναι κεντρικός ;
  2. Απο τη στιγμη που εσκασε η συγκεκριμενη ειδηση ειναι σα να κοιταμε το δεντρο και να χανουμε το δασος.Αν ολα αυτα ειναι αληθεια μιλαμε για τους τιτλους τελους της superfast ferries μετα απο 18 χρονια συνεχους και επιτυχημενης παρουσιας στην Αδριατικη θαλασσα.

     

    Προσωπική άποψη ... έαν φύγουν τα κόκκινα από την Ανκόνα μιλάμε για λευκή πετσέτα στην γραμμή ...

  3. Tελικά το Νήσος Μύκονος θα δένει στην E7,

    Δηλαδη στην Ακτη Τζελεπη!! Ειχα καιρο να δουμε καλοκαιριατικα συμβατικο βαπορι σε αυτες τις θεσεις!!!

    Πόσταλι στου Τζελέπη μετά από σχεδόν 10 χρόνια ...
  4. Η κοινοπραξια Ionian Ferries ζηταει στις 15/6/13 την αποδρομολογηση του πλοιου της απο τη γραμμη, δηλαδη την επομενη ημερα που η Strintzis Ferries ζητα την δρομολογηση του Επτανησος στη Ζακυνθο!!!

     

    Δηλαδή δεν θα υπάρχει σύνδεση Πάτρα / Σάμη / Ιθάκη ;

  5. Τα δρομολόγια του Ν.Μύκονος είναι κομμένα και ραμμένα για τη Συρομυκονία (άκρως ανταγωνιστικά) αλλά πέραν από τις ώρες θα πρέπει να δουν και τη θέση αναχώρησης. Εάν το Ν.Μύκονος φεύγει από τη γνωστή, κρυμμένη για τον επιβάτη, θέση στη δεξαμενή του Βασιλειάδη και το BS Naxos φάτσα ηλεκτρικό υπάρχει σοβαρό μειονέκτημα ...

     

    Φεύγοντας το HS5 από το μεγάλο λιμάνι και μεταφέροντας το HS4 στη θέση αναχώρησης του ... ελευθερώνεται μία θέση για το Ν.Μύκονος μέσα στην καρδιά του Τζελέπη ... ίσως θα πρέπει να το δουν ζεστά αυτό το σενάριο ...
     

×
×
  • Create New...