Jump to content
Shipfriends

Προσφορές και εκπτώσεις


Recommended Posts

20% εκπτωση στα εισητηρια επιστροφης των ΙΧ (οταν εκδιδονται ταυτοχρονα με τη μεταβαση), κανει η strintzis ferries στη γραμμη της πατρας. προσωπικα δε θυμαμαι εκπτωσεις στα ΙΧ ξανα

οταν υπηρχαν τα παλια εισιτηρια με τα πολλα χρωματιστα αντιτυπα, οταν ηταν strintzis lines και δεν ειχε αγοραστει απ' την blue star(δηλ σιγουρα πριν το2000) οταν ισχυε η εκπτωση με τις πολλαπλες διαδρομες και εκεινη για το οικογενειακο εισιτηριο,κι αν το μινι αλτσχάιμερ (που παθαινει καθε φυσιολογικος ανθρωπος καθως περναν'τα χρονια) δεν εχει διαβρωσει τελειως τη μνημη μου, θυμαμαι οτι υπηρχε και μια εκπτωση μετ' επιστροφης με ταυτοχρονη εκδοση εισιτηριων γυρω στο20%.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 835
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Η ΑΝΕΚ με έκανε να ξεχάσω τα μαθηματικά που ξέρω!!! Πάω να κόψω δύο εισιτήρια με το CHAMPION για Χανιά. Ένα φοιτητικό κι ένα ολόκληρο. Η κοπέλα μου ζήτησε 41 ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά! Έλα μου ντε που το ολόκληρο έχει 21 ευρω και το φοιτητικό 20:eek:Το αστείο της υπόθεσης όμως είναι ότι το φοιτητικό γράφει πάνω: FOITHTHS -35%:D:eek:

Αλήθεια από ποια τιμή υπολογίζουν τα φοιτητικά στην ΑΝΕΚ; Από του καλοκαιριού ή από τις τιμές καμπίνας;:eek:Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;

Γιατί με το ΑΡΙΑΔΝΗ που κάνει ακριβώς την ίδια έκπτωση έχει 21 το ολόκληρο και 14 το φοιτητικό!

Link to comment
Share on other sites

Στο on line σύστημα της ΑΝΕΚ δεν μπορείς να επιλέξεις φοιτητικό γιατί απλά δεν σου δίνει τέτοια επιλογή. Εκεί η απάντηση ήταν ότι αυτή είναι η τιμή!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς οι εκπτώσεις δεν υπολογίζονται επί των νέων χαμηλών τιμών, αλλά επί της κλασικής τιμής της οικονομικής θέσης (30€). Αντίθετα στο Αριάδνη όλες οι εκπτώσεις υπολογίζονται πάνω στις τρέχουσες τιμές, έτσι για παράδειγμα οι φοιτητές πληρώνουν 14 € και οι πολύτεκνοι 11€.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν οι Μινωικές γραμμές (λογικά σε απάντηση των προσφορών της ΑΝΕΚ) στα δρομμολόγια εσωτερικού και για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, στα μέλη του "εν πλω" προσφέρει τους διπλάσιους πόντους στα εισητήρια που εκδίδωνται καθώς επίσης και για την έκδωση δωρεάν εισητηρίων κρατούν μόνο τους μισούς πόντους από αυτούς που θα αναλογούσαν κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές...

Η τιμή είναι μια και συγκεκριμένη και απλά για τη παρούσα περίοδο προσφέρουν μια επιπλέον έκπτωση, έτσι και τη διαφήμισή τους κάνουν αλλά και οι απώλειες είναι λιγότερες καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κινείται με εκπτώσεις...

Πάντως οι προσφορές που παίζουν αυτό το καιρό είναι πάρα πολύ καλές.

Οι γονείς μου εκλεισαν εισητήριο από Ηράκλειο για Πειραιά 68 Ευρώ και οι δύο μαζί το δίκλινο! Ουσιαστικά 50% μείον.

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή της οποιασδήποτε έκπτωσης υπολογίζεται με βάση τον πλήρη ναύλο της αντίστοιχης θέσης και όχι με βάση την τιμή που έχει ήδη υποστεί έκπτωση. Όπως και να έχει, στις θέσεις όπου η τιμή της προσφοράς της ΑΝΕΚ είναι μικρότερη από την τιμή του εισιτηρίου με φοιτιτική έκπτωση το σύστημα διαλέγει το οικονομικότερο για τον πελάτη ακόμα και αν δωθεί ο κωδικός για φοιτητική έκπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον οι τιμές υπολογίζονται με βάση αυτές που είχαν ισχύ μέχρι πρώτινος γιατί δεν βγαίνουν να πούν ότι φοιτητές και οι λοιπές κατηγορίες που διεκδικούν έκπτωση θα εμπίπτουν στις παλιές τιμές?

Η να βγούν και να πουν ότι το 35% έκπτωση γίνεται 5%?

Η να γράψουν ότι ισχύει ενιαίος εκπτωτικός ναύλος για όλους τους επιβάτες στα 21 ευρώ και να τελειωνεί η ιστορία?

Δεν νομίζω ότι νομιμοποιείται κανείς να βγάζει εκπτώσεις με βάση τα παλιά τιμολόγια ή τα τιμολογια που προτείθεται να εφαρμόσει στο μέλλον.

Οι εκπτώσεις πρέπει να ισχύουν και να αποσαφηνιζονται με βάση τις ισχύοντες τιμές.

Αλλιώς έχω την άποψη ότι η αυτή η κατάσταση εμπίπτει στον αγορανομικό έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές της ΑΝΕΚ στη γραμμή των Χανίων είναι τιμές σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Αναφέρεται χαρακτηριστικα και στο site της ΑΝΕΚ (-> αρχικές & μετά την προσφορά). Είναι οι κανονικές τιμές, υπολογισμένες με έκπτωση 30%, όσον αφορά το κατάστρωμα (στην τιμή του οποίου υπολογίζεται και η φοιτητική έκπτωση, ως γνωστόν). Ειναι τυπου "εκπτωσεις" στις αρχικές (εκπτώσεις που ίσως οριστικοποιηθούν, αλλά για την ώρα μιλάμε για προσφορές). Οπότε μια χαρά τα υπολογίζουν στην ΑΝΕΚ. Δε μπορούν να κάνουν "έκπτωση στην έκπτωση", πχ. για τους φοιτητές. Είναι σα να δουλεύεις σε ένα κατάστημα-επιχείρηση ως υπάλληλος και να έχεις μόνιμη εκπτωση στα προϊόντα της, πχ. 30%. Κατα την περίοδο των επίσημων εκπτώσεων δε θα συμψηφιστεί η δική σου έκπτωση με αυτή που έχει ορίσει η επιχείρηση για τους υποψηφίους πελάτες. Σιγά μη σε πληρώσουν κιόλας για ότι πάρεις! ;) Έκπτωση στη προσφορά δεν παίζει. Δηλαδή θέμα αγορανομικού ελέγχου δεν τίθεται. Τώρα αν η ΑΝΕΚ θέλει να ανταγωνιστεί την HSW και σε επίπεδο φοιτητών, αυτοβούλως μπορεί να το κάνει.

Ωστόσο, οι τιμές της HSW είναι κανονικές τιμές, αρχικές. Οπότε λογική και η αντίστοιχη τιμή πώλησης με έκπτωση προς τους φοιτητές. Αν τις οριστικοποιήσει και η ΑΝΕΚ, τοτε θα πρέπει να κάνει τις ανάλογες αλλαγές (και εάν η φοιτητική έκπτωση είναι υποχρεωτική, είναι? Δε θυμάμαι! )

Link to comment
Share on other sites

Ενα λεπτό.Εγώ ως ένας απλός φοιτητής πως μπορεί να είμαι βέβαιος εάν οι τιμές αυτές είναι προσωρινές εκπτωτικές ή μόνιμες ή ένα τιμολογιακό τρύκ της εταιρίας για να δελεάσει τους επιβάτες και παράλληλα με αυτό τον τρόπο να μηδενίσει τις εκπτώσεις στους δικαιούχους.

Εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα η λέξη έκπτωση.Η τιμή είναι αυτή την δεδομένη στιγμή κι από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι εκπτωτικές κατηγορίες δικαιούνται το ανάλογο ποσοστο επί του ισχύοντος ναύλου.

Το πόσο είναι ο αρχικός,ο τελικός,ο μελλοντικός εμένα σαν επιβάτη δεν με απασχολεί παρά μόνο ο παρών ναύλος.

Οπως ακριβώς κάνει η hsw που επί του ισχύντος ναύλου κάνει την ανάαλογη έκπτωση που αντιστοιχει στην εκάστοτε κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά εννοείτε ότι δεν μπορείς να πάρεις εκπτωση πάνω στην έκπτωση αυτο ειναι κάτι που το εφαρμόζουν όλες οι εταιρείες πχ η blue star που έχει σε κάποια δρομολόγια εισητήρια προσφοράς 10 ευρώ είναι δυνατόν να δώσει επιπλέον έκπτωση σε φοιτητές πολύτεκτους ΑΜΕΑ ΝΑΤ και λοιπά δηλαδή πόσο θα το πάει 3 ευρώ,είναι γενική πολιτική εκπτώσεων αυτή άλλο παράδειγμα είναι αν ένας επιβάτης δικαιούτε έκπτωση aller-retour που κάνουν οι περισσότερες εταιρείες και ταυτόχρονα είναι και φοίτητης δεν θα πάρει και τις δυο εκπτώσεις αλλά τη μεγαλύτερη στη προκειμένη τη φοιτητική.

Είναι κάτι λογικό και αποδεκτό

Link to comment
Share on other sites

Μα ποιός μιλάει για έκπτωση? Μόνο η εταιρία επειδή κατέβασε τις τιμές της.

Επαναλαμβάνω οι τιμές που ισχύουν τώρα δεν εξαρτώνται από τις παλιές η εταιρία το κάνει για να βγάλει έξω ένα εκπτωτικό προφίλ.Πρόκειται για μια νέα τιμολογιαακή πολιτική που προφανώς θέλει να αντααγωνιστεί την ααντίπαλη εταιρία.

Με την ίδια λογική η hsw γιατί τις κάνει?

Ο Αγούδημος πέρυσι τον χειμωνα που είχε κατεβάσει για Ικαρία το εισιτήριο 20 ευρώ γιατί τις έκανε?

Κι εν πάση περιπτώση αφού προκρίνει αυτό το διαφημιστικό τρύκ θα έπρεπε να αποσαφηνίσει ότι οι εκπτωτικές κατηγορίες θα δικαιούνται έκπτωση με βάση τις παλιές τιμές κι όχι τις καινούριες.

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά τα ακούω βερεσέ! Για μένα θα ήταν πολύ πιο αντρίκιο να βγει η ΑΝΕΚ και να πει: Κύριοι σας φέρνουμε στα Χανιά ότι καλύτερο και γρηγορότερο υπάρχει, κατεβάζουμε το εισιτήριο στα 21 ευρώ για ΟΛΟΥΣ και κόβονται οι εκπτώσεις. Μιλημένα ξηγημένα! Όχι τώρα που καθόμαστε και ψάχνουμε τι ποσοστό βάλανε στο φοιτητικό, από ποια τιμή το υπολογίζουν και τέτοια! Αυτά είναι πονηριές και μάλιστα κακές...ειδικά σε μια περιοχή που έχει φοιτητόκοσμο για να κάνει και εξαγωγή που λέει ο λόγος...!

Link to comment
Share on other sites

Κάτι αντίστιοχο ίσχυε το καλοκαίρι και με τα ημερήσια δρομολόγια...

Οι ναύλοι ήταν μειωμένοι κατά ένα ποσό σε σχέση με τη κανονική τιμη...

Πχ η VIP είχε έκπτωση 30%...αρα ουσιαστικά ο φοιτητής δεν έπαιρνε καμία έκπτωση σε αυτά τα δρομολόγια...

Δεν βλέπω τι το ανέντιμο κανει η εταιρία, αν δείτε στο site της www.anek.gr και σε κάθε άλλο εντυπο αναφέρει "εκπτώσεις έως 40%", σου λέει λοιπον οτι λόγω off season σου κανω 40%...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, δε μπορεί να πεί κανείς ότι αυτό που κάνει δεν είναι έντιμο. Όσο έντιμο μπορεί να ειναι και το marketing. Τόσο λόγω της περιόδου, όσο και -κυρίως- του ανταγωνισμού, αποφάσισε να παρέχει τις συγκεκριμένες εκπώσεις. Λογικότατο.

Αγαπητέ Earl, αναφέρεις χαρακτηριστικα: "Η τιμή είναι αυτή την δεδομένη στιγμή κι από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι εκπτωτικές κατηγορίες δικαιούνται το ανάλογο ποσοστο επί του ισχύοντος ναύλου". O ισχύων ναύλος εδώ όμως εξακολουθεί να είναι στο κατάστρωμα τα 30euro, κι όχι τα 21. Δεν ακύρωσε την τιμή αυτή (30) η εταιρία, έκπτωση της έκανε. Είναι απολύτως καλυμμένη.

Επίσης, λες: "Επαναλαμβάνω οι τιμές που ισχύουν τώρα δεν εξαρτώνται από τις παλιές". Μα φυσικά και εξαρτώνται. Πάνω στις παλιές έχει υπολογισθεί η έκπτωση και δεν είναι "παλιές" αλλά οι ισχύουσες (πλέον με έκπτωση), δεν τις ακύρωσε η ΑΝΕΚ, δες την ιστοδελίδα της!!! Κάπου εκεί έγκειται η διαφορά (και το μπέρδεμα σου...). Η εταιρία έκανε μια έκπτωση και στους λοιπούς επιβάτες, ο φοιτητής την έχει την έκπτωσή του έτσι κι αλλίως. Αν θέλει κι άλλη, χαμηλότερη τιμή, έχει τη επιλογή ΑΡΙΑΔΝΗ!! Τώρα το να ψάχνει τρόπο η ΑΝΕΚ να μηδενίσει τις εκπτώσεις στους δικαιούχους, μου κάνει λίγο άτοπο γιατί όλοι ξέρουμε πως ο λόγος που προέβη σε αυτή την κίνηση είναι ο ανταγωσισμός. Το site της εταιρίας είναι σαφές και δεν αφήνει περιθώρια για σχόλια "21-35%=20" :D

Ως "απλός φοιτητής" δε χρειάζεται "να είσαι βέβαιος για το εάν οι τιμές αυτές είναι προσωρινές εκπτωτικές ή μόνιμες ή ένα τιμολογιακό τρίκ της εταιρίας" κι εφόσον έχει κι άλλο αξιόλογο πλοίο η γραμμή, απλά -ως ορθολογικός καταναλωτής- διάλεξε την εταιρία που στην καλύτερη τιμή παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας έτσι μέγιστη χρησιμότητα των χρημάτων που ξοδεύεις για εισιτήρια ;)

Link to comment
Share on other sites

Ενώ στην Κρήτη υπάρχει ανταγωνισμός στις τιμές στις κυκλάδες (παρο) τίποτα. Η οικονομική θέση για Πάρο είναι πολυ ακριβότερη από αυτήν για ΚΡΗΤΗ!. Μην παραπονιέστε ! Είστε αρχηγοί

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΝΕΛ προσφέρει 10% έκπτωση στα εισιτήρια για όλα τα δρομολόγια για τους προορισμούς: Χίο Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Κύθνο και Αμοργό, της από Δευτέρα έως Πέμπτη στους κατόχους πιστωτικών καρτών Eurobank. Αυτή η προσφορά έχει ισχύει από το καλοκαίρι μέχρι τις 31/12/07.

post-54-128326969532_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΑ για ποια έκπτωση λέει για Παρο Σύρο κλπ.... Αφού δεν έχει δρομολόγια.

Μας δουλεύει... με τα δρομολόγια μας δουλεύει και με τις τιμές....

Αθάνατη ΝΕΛ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο site της HSW υπάρχει μια διαφήμιση για προσφορά της Minoan Lines;)

Ταξιδέψτε με τα πλοία της Hellenic Seaways** και κερδίστε έκπτωση 10% στα πλοία της Minoan Lines

**Δεν ισχύει για εισιτήρια Αργοσαρωνικου και Σποράδων

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρόσφορα της MINOAN LINES-50000 θέσεις με έκπτωση 50%

Για τη γραμμή του Ηρακλείου (για οποιαδήποτε διαδρομή Πειραιά-Ηράκλειο ή Ηράκλειο-Πειραιά) προσφέρει 50000 θέσεις με έκπτωση 50%.

Τιμή καταστρώματος: 20,00€

Τιμή ανά κρεβάτι σε ΑΒ4 (τετράκλινη εσωτερική) καμπίνα: 31,00€

Τιμή ανά ΙΧ: 44,00€

Η πρόσφορα ισχύει για ταξίδια έως 31/03/07 και για περιορισμένο αριθμό θέσεων ανά δρομολόγιο. Οι τιμές αναφέρονται σε απλή μετάβαση, Στα εισιτήρια προσφοράς δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...