Jump to content
Shipfriends

Προσφορές και εκπτώσεις


Recommended Posts

Για τη θερινή περίοδο αιχμής

Προσφορές και εκπτώσεις από ΑΝΕΚ και ΛΑΝΕ

Απο ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και προσφορές προχωρούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ και ΛΑΝΕ σύμφωνα με χθεσινές τους ανακοινώσεις.

Ειδικότερα η ΑΝΕΚ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «σύντομα -στο πλαίσιο της εμπορικής της πολιτικής- θα ανακοινώσει τα πακέτα εκπτώσεων και τις πολλαπλές προσφορές της για τη θερινή περίοδο αιχμής, όπως π.χ. τη δωρεάν μεταφορά του Ι.Χ. αυτοκινήτου στις γραμμές της Κρήτης στη μία διαδρομή. Η εταιρεία μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία αύξηση ναύλων στο εγγύς διάστημα».

Επίσης η ΛΑΝΕ στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «στα πλαίσια της εμπορικής της πολιτικής, μη πιστεύοντας στην αύξηση των ναύλων των ενδονησιακών γραμμών γνωστοποιεί τις κάτωθι προσφορές και εκπτώσεις:

1) Αλεξανδρούπολη - Λήμνο - Λέσβο - Χίο - Σάμο - Κάλυμνο - Κω - Ρόδο

2) Θεσσαλονίκη - Σάμο - Κάλυμνο - Κω - Ρόδο

* Δωρεάν Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα στην πρώτη διαδρομή σε έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής

* 40% έκπτωση στους ναύλους επιβατών με καμπίνα

* 20% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής επιβατών (deck) σε έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής

3) Πειραιά - Μήλο - Θήρα - Κρήτη ( Ηράκλειο - Αγ. Νικόλαος - Σητεία ) - Κάσσο - Κάρπαθο - Χάλκη - Ρόδο

* 30% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής επιβατών με καμπίνα και Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα σε έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής

* 20% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής επιβατών (deck) σε έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 835
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αν δεν κάνω λάθος η ΑΝΕΚ κάθε καλοκαίρι κάνει παρόμοιες προσφορές..

Όσον αφορά στα ενδονησιωτικά δρομολόγια (πχ Σητεία-Σάμος), σε διαβεβαιώνω ότι έγδερνε αδίστακτα. Τώρα στα ημερήσια για Χανιά/Ηράκλειο, προσέφερε δωρεάν για το ένα σκέλος το ΙΧ, αυτό ναι, γινόταν.

Link to comment
Share on other sites

Εστω οτι ο Nick the Greek -επειδη ειναι και κοσμικος- θελει να παει να συναντησει τους φιλους του Ζαχο Χατζηφωτιου και Χριστινα Ιακωβιδου στη Μυκονο, ενα Σαββατοκυριακο του Μαιου. Ας υποθεσουμε επισης οτι ο Nick the Greek συνοδευεται απο μια μαυρη καλλονη(Beyonce Knowles για παραδειγμα) και ενα ταπεινο Mercedes A-Class(δηλαδη ΙΧ μικροτερο των 4,25 μετρων). Επειδη η Beyonce δε συμπαθει τα ταχυπλοα και θελει ηλιο και θαλασσα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου για να παρει χρωμα;) , αποκλειουμε την HSW και τα διαφορα γατο-μουστακο-χαισπιντια. Μας μενουν λοιπον η BSF και η GA Ferries διοτι θελουμε να ταξιδεψουμε απο Πειραια με συμβατικο, μια και το προηγουμενο βραδι θα τα εχουμε σπασει στην οδο Θηβων, στο Νεφελη που τραγουδαει ο Γιωργος ο Καμπουριδης, και που να τρεχεις ξενυχτισμενος στη Ραφηνα. Ας συγκρινουμε τιμουλες λοιπον:

Blue Star Ferries

Αναχωρηση Παρασκευη πρωι 0735 με Blue Star Ithaki και επιστροφη Κυριακη μεσημερι απο Μυκονο παλι με το εν λογω ευρυχωρο, ευαερο και ευηλιο, Κορεατικο ανταλλακτικο. Ατομικο εισιτηριο για ντεκ EUR 28,50 απο Πειραια και EUR 29,50 απο Μυκονο, επειδη ομως δεν πας ντεκ με τη Beyonce, παιρνουμε αριθμημενο καθισμα με EUR 31,00 και EUR 32,00 αντιστοιχα. Συν EUR 76,00 το Merc καθ' εκαστην κατευθυνση εχουμε: EUR 31 x 2 + EUR 32 x 2 + EUR 76,00 x 2 = EUR 280,00

GA Ferries

Αναχωρηση Παρασκευη απογευμα 1700 με Ροδανθη και επιστροφη Κυριακη 1640 με Ανθη Μαρινα. Ατομικα εισιτηρια EUR 22,00 και EUR 23,00 αντιστοιχα + εισιτηριο αυτοκινητου EUR 60,00 = EUR 212,00

Μη εξεταζοντας το αν βολευουν οι ωρες των δυο πλοιων και αν το ταξιδι του Blue Star Ithaki ειναι καμια ωρα λιγοτερο σε διαρκεια(δεν επεισερχομαι σε τετοιους παραγοντες), η επιλογη της GA Ferries ειναι EUR 68,00 φθηνοτερη. Τι μπορει να κανει κανεις με 68,00 ευρω στη Μυκονο? Ας δουμε μερικες επιλογες:

- Ξαπλωστρες /ομπρελες και καφεδες για 3 ημερες στο Καλο Λειβαδι

- Ενα ωραιο dinner για δυο στο Apaloosa(γιατι στη μαυρη καλλονη αρεσει το Μεξικανικο φαγητο και η μπυρα Negra Modelo)

- 6 ποτα στο Caprice

- Ακομα περισσοτερα ποτα στο Απεραντο Γαλαζιο

- 2 μεσημεριανα φαγητα στο Στεκι του Προεδρου

Αντε και καλο μας ταξιδι.

Link to comment
Share on other sites

αποκλειουμε την HSW
Γιατί ρε μάστορα...δε σου κάνει ο Πήγασος (Πα 17.00 από Πειραιά και Κυ 22.30 από Μάϊκονους)?

Τόσο μίσος πιά για την HSW...φθάνει πιά!:D

ΥΓ Και γιατί δεν την πάς την λεγάμενη από Ραφήνα με το SFII (βεβαίως;) )...και θα σου έρθει κάπου 210 Ε...και θα γουστάρει και με τον Κάπταιν:P . Και για ακόμα φθηνότερα με την Πηνελόπη...:D

Link to comment
Share on other sites

Παραλειψις μου ο Πηγασος, δεν το σκεφθηκα καθολου διοτι στην μαυρη καλλονη δεν αρεσει να συνταξιδευει με Ικαριωτες;):P . Η HSW παει συμφωνα με τα παραπανω στα EUR 260,50, ειναι λιγακι πιο φθηνη απο την Blue Star Ferries δηλαδη με τη διαφορα της απο την GA Ferries στα 40 περιπου ευρω.

Δεν ασχοληθηκα καθολου με Ραφηνα, οπως ειπαμε μονο για Πειραια συζηταμε.

Link to comment
Share on other sites

Και για να διορθωσω τον εαυτο μου, οπως μου ειπαν οι μουτζαχεντιν του καπτα-Μακη, περαν των ηδη χαμηλων τιμων η GA Ferries κανει και εκπτωση στα εισιτηρια μετ' επιστροφης. Ετσι τα ατομικα εισιτηρια απο Μυκονο στην επιστροφη πεφτουν στα EUR 18,50 απο EUR 22,00 ενω το εισιτηριο του ΙΧ παει στα EUR 49,50 απο EUR 60,00. Για την ανωθεν περιπτωση λοιπον, με την GA Ferries υπαρχει μια περαιτερω μειωση των τιμων κατα EUR 18,00 με συνεπεια η συνολικη διαφορα με την Blue Star Ferries να φθανει τα EUR 86,00.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος πως ισχύει αυτή η έκπτωση για όλους τους προορισμούς? Γιατί “έτρεξα” την κράτηση στο site της GA και δεν μου έδωσε έκπτωση.

Δρομολόγιο αναχώρηση Άφιξη Πλοίο Εταιρία Επιβάτες Οχήματα

1. PIRAEUS-MYKONOS 06-05-2007, 17:00 06-05-2007, 23:30 MARINA 2 1

2. MYKONOS-PIRAEUS 09-05-2007, 23:50 10-05-2007, 06:20 MARINA 2 1

Κόστος Εισιτ. 211.90

Link to comment
Share on other sites

Σωστα Ορεστη. Ομως το συστημα κρατησεων της εταιρειας μεσω ιντερνετ δε την δινει(εκανα ακριβως το ιδιο το μεσημερι), την δινει ομως το συστημα κρατησεων στα πρακτορεια εισιτηριων. Μη με ρωτησεις πως και γιατι αλλα την δινει.

Link to comment
Share on other sites

Για να το λες έτσι θα είναι ;)

Υποθέτω πως η έκπτωση δεν δίνεται μέσω του site γιατί:

1. Δεν έχουν γίνει η κατάλληλες ρυθμίσεις στη μηχανή του online-booking της εταιρίας.

2. Για κάποιο λόγο δεν επιθυμούν να δίνουν αυτή την έκπτωση μέσω internet (όπως για πχ η Blue Star δεν δίνει φοιτητικό μέσω του site της).

Επίσης παρατήρησα πως δίνει στους φοιτητές 50% κάτι που δεν νομίζω πως κάνει άλλη εταιρία. Εύγε στο Μάκη! :P

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μάλλον η bluestarferries κατήργησε την οικονομική super 10€ για κυκλάδες και 20 για Δωδεκάνησα. To site της δεν δίνει ποία αυτή την επιλογή στις κρατήσεις ακόμα κια για καθημερινή του οκτωβρίου και μέσω πρακτορείου ενώ την δίνει όταν πας για την πληρωμή δεν μπορεί να γίνει αγορα΄ενώ για άλλες θέσεις αγοράζεις κανονικά.

Ζήτω το μονοπώλειο στις ΚΥΚΛΑΔΕΣμ ειδικά στην Παροναξία και ιο Θήρα αφού το χειμώνα δεν υπάρχει άλλη εταιρεία.

Αλλά και το καλοκαίρι οι τιμές πήραν την ανηφόρα

ΝΕΛ ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΡΟΣ 42€

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΠΑΡΟΣ 45 και η επιστροφή 47

και η hsw 45.50 και επιστροφή 47.50

και blue star αριθμημένη 32,50 και επιστροφή 33,50

Zήτω ο ανταγωνισμός! (Μόνο στην Ελλάδα ανεβάζει τις τιμές αίσχος)

Link to comment
Share on other sites

Στο ΑΙΟΛΟΣ 2 θα υπάρχει προσφορα για Παρο Ναξο 25 ευρω για περιορισμένο αριθμό θέσεων κάτι παρόμοιο με το δεκάευρω της blue star δηλαδή

Link to comment
Share on other sites

ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 25 αλλά δεν την δίνει για καμία ημερομηνία και σε τηλεφωνική επικοινωνία με Νελ μου είπαν ότι δεν υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι, απανταχού και εις όλον τον κόσμο, όποιος επρόλαβε τα εκπτωτικά εισιτήρια είδε. Ούτως ή άλλως, είναι λίγα σε κάθε δρομολόγιο και λειτουργούν σαν "κράχτης"-σιγά με γεμίσει το καράβι στη full season με εκπτωτικά. Ποιός από εσάς, αν ήταν πλοιοκτήτης, θα το έκανε? Και η Aegean πουλάει εισιτήρια με €19 και να θελήσετε να πάτε μεθαύριο στην Θεσσαλονίκη μπορεί να βρείτε τέτοιο εισιτήριο σε κάποια απ΄ όλες τις πτήσεις και €19 (+φόρους=€44!!!) θα πληρώσετε, αλλά δοκιμάστε να βρείτε φτηνό εισιτήριο Αύγουστο για τη Ρόδο, τη Μύκονο ή τα Χανιά. Έχουν γίνει καπνός από τον Μάρτη (και απλώς, αν το μετανοιώσετε χάσατε τα λεφτά σας).

Link to comment
Share on other sites

Zήτω ο ανταγωνισμός! (Μόνο στην Ελλάδα ανεβάζει τις τιμές αίσχος)

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας θα θέλαμε να υπάρχουν καλύτερες τιμές όχι μόνο στα εισιτήρια των πλοίων αλλά σε πολλά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι επίσης αλήθεια πως ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί πάντα όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν όμως και στην ακτοπλοΐα παραδείγματα που ο ανταγωνισμός λειτούργησε υπέρ των επιβατών:

1. Οι μεγάλες μειώσεις που έγιναν το φθινόπωρο του 2005 από τη ΝΕΛ στη γραμμή της Χίου-Μυτιλήνης και αντίστοιχα το γεγονός πως η HSW δεν έκανε αυξήσεις τιμών το 2006 στη συγκεκριμένη γραμμή.

2. Οι χαμηλές τιμές του Κεντέρη στην Παροναξία πέρσι τον Αύγουστο.

3. Οι μικρότερες αυξήσεις που κάνει φέτος η Blue Star στις Κυκλάδες σε σχέση με αυτές που έκανε στα Δωδεκάνησα, αφού πλέον εκεί έχει με μεγάλη διαφορά το πάνω χέρι στη γραμμή.

4. Το πάγωμα των τιμών φέτος από την ΑΝΕΚ λόγω της δρομολόγησης του Αριάδνη.

5. Τα διάφορα εκπτωτικά πακέτα που απευθύνονται στους τακτικούς χρήστες των γραμμών.

6. Οι προσφορές της GA Ferries στα Δωδεκάνησα.

Τα παραπάνω μπορεί να μην είναι αρκετά, αλλά ο ανταγωνισμός σε επίπεδο τιμών είναι κάτι εντελώς νέο για την ακτοπλοΐα αφού μέχρι πέρσι τα πάντα καθοριζόντουσαν θεσμικά.

Ελπίζω πως η αύξηση του ανταγωνισμού και η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι εταιρίες από τη χρήση “ευέλικτων” τιμολογιακών προγραμμάτων, να μας ευνοήσουν περισσότερο στο μέλλον :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω πως η αύξηση του ανταγωνισμού και η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι εταιρίες από τη χρήση “ευέλικτων” τιμολογιακών προγραμμάτων, να μας ευνοήσουν περισσότερο στο μέλλον :rolleyes:
"Ο Κύριος είη μεθ' ημών", τέκνο μου...με τον τόσο ανταγωνισμό που έχουμε και με αυτόν που έρχεται...οσονούπω!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα πρακτορείο του Carrefour προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια προς Σέριφο Σίφνο, Φολέγανδρο Μήλο με την Aegean Speedlines μέχρι 15-06-07, όταν κλείσεις σε ξενοδοχείο που σας προτείνει το πρακτορείο.;):D

Link to comment
Share on other sites

Απ' ό,τι είδα δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εκπτωτικών εισιτηριών...ανά δρομολόγιο ή ημέρα.

Και επειδή δεν τα ξέρω καλά...μήπως μπορείς να μου πείς εάν σε ένα Blue Star ή ένα Highspeed μπορούν να μπουν 1000-1500 άτομα με δωρεάν και με εκπτωτικά εισιτήρια? Ας πούμε να πάει εκδρομή τον Δεκαπενταύγουστο για προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη...η Πανελλήνια Ομοσπονδία πολυτέκνων:confused: ...Δεν ξέρω...απλώς, ρωτάω:confused:

Αναλυτικά εκπτώσεις δεν εμφανίζονται σε όλα τα sites. Αναφέρω όσες μπόρεσα να βρω με μια ματιά:

HSW

Σε όλες αυτές τις κατηγορίες που ανέφερες οι εκπτώσεις είναι ίδιες ή και μεγαλύτερες όλο το χρόνο, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας (100%, 50%, 25%), ενώ υπάρχουν και επιπλέον εκπτώσεις που ισχύουν καθημερινά ή επιπλέον εκπτώσεις που ισχύουν συγκεκριμένες ημέρες.

ΝΕΛ

Στα συμβατικά ισχύουν περίπου οι ίδιες εκπτώσεις ενώ στα ταχύπλοα (τουλάχιστον για το Ρέθυμνο) δίνει 30% αντί για 25% αλλά 23 Ιουλίου με 19 Αυγούστου, για όλες τις κατηγορίες (εκτός από βρέφη και παιδιά) εξαιρεί τα Π-Σ-Κ.

Aegean Speed Lines

Ισχύουν περίπου οι ίδιες εκπτώσεις, Ιούλιο και Αύγουστο εξαιρεί τους φοιτητές τα Π-Σ-Κ.

Minoan

Σειρά εκπτώσεων με κύρια διαφοροποίηση το 35% που δίνει στους φοιτητές (και στα δίκυκλα τους ;) )

Link to comment
Share on other sites

20% εκπτωση στα εισητηρια επιστροφης των ΙΧ (οταν εκδιδονται ταυτοχρονα με τη μεταβαση), κανει η strintzis ferries στη γραμμη της πατρας. προσωπικα δε θυμαμαι εκπτωσεις στα ΙΧ ξανα.

υπαρχει σχετικη (εμφανεστατη) ανακοινωση, στο κιοσκι στην πατρα, ενω η προσφορα υπαρχει και στο site.

στην κυλληνη, η προσφορα ισχυει και για τους επιβατες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

6) Οι εκπτώσεις είναι εντυπωσιακές και μάλιστα σε ομάδες επιβατών που διαρκώς έχουν παράπονα.

... Απ' ό,τι είδα δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εκπτωτικών εισιτηριών...ανά δρομολόγιο ή ημέρα.

Συνήθως οι εταιρίες μας διαβάζουν και διορθώνονται!!! δυστυχώς κάποιες κάνουν το αντίθετο… ;)

Η έκπτωση για τους φοιτητές ισχύει από 1/9 έως 30/6.

Kallisti ferries

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται βρε παιδιά...τα αφεντικά τρελάθηκαν? Εκπτώσεις κατακαλόκαιρο από Μινωικές...Blue Star...ΑΝΕΚ...τζάμπα μηχανάκια...30% καμπίνες...10 και 20 ευρώ...και πάει λέγοντας! Εντάξει...μπορεί να αφορούν ορισμένα δρομολόγια και υπό προυποθέσεις, αλλά από την άλλη είμαστε ντάλα καλοκαίρι! Ή μήπως με βάρεσε η ζέστη και δεν τα είδα καλά? :D

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον τα ειδές καλά και δε σε πείραξε ο ήλιος. Γιατί οι Μινωικές και η ΑΝΕΚ είχαν αυτές τις εκπτώσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια στα ημερήσια δρομολόγια ή στα εισιτήρια μετά επιστροφής.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...