Jump to content
Shipfriends

Προσφορές και εκπτώσεις


Recommended Posts

Πάντως οι φοιτητές "αναγνώρισαν" την κοινωνική ευαισθησία :P των ΜΙΝΩΙΚΩΝ και στο αποψινό δρομολόγιο (δευτέρα) από Ηράκλειο προς Πειραιά ένα 70% περίπου ήταν φοιτητές ενώ το πλοίο,γενικά είχε μεγάλη πληρότητα σε όλες τις θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 835
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντα παίζει και η περίπτωση συμφωνιών από την πίσω πόρτα. Μην ξεχνάμε πως ήδη υπάρχει το highspeed με σημαντικό μεταφορικό έργο, οπότε η ΝΕΛ θα ήδη θα έχει ανταγωνισμό με την Μινώαν μόλις (και άμα) γίνει η μεταβίβαση. Δεν είναι κακό γενικότερα μια εταιρεία να αναπροσαρμόζει τους στόχους της και να "καταλαβαίνει" άμα δεν πηγαίνει κάτι καλά.

Κωστί, τι ακριβώς έκπτωσεις είχε για φοιτητές? Ίσχυαν μόνο για σήμερα?

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίθεση με τον καπτα Μάκη που έκοψε τελείως τα φοιτητικά:P Χθες (Δευτέρα) το βράδυ που έκοψα από Μύκονο για Πειραιά ο κεντρικός πράκτορας της GA ενώ μου ζήτησε το πάσο, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με το pc του, με ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν προσφέρει έκπτωση στους φοιτητές.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έκπτωση θα παραμείνει (τουλάχιστον μέχρι να την επόμενη τουριστική σεζόν).Αυτή την εβδομάδα είναι οι εγγραφές των φοιτητών (στο Ηράκλειο τουλάχιστον) και όλοι τρέξαμε να γραφτούμε τη Δευτέρα για να γυρίσουμε και λίγο στα απίτια μας.Ένα μήνα τώρα ήταν η εξεταστική και δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση από φοιτητές,μόλις τελείωσε έγινε και η αύξηση του ποσοστού της έκπτωσης στους φοιτητές και όπως ήδη έχει γραφτεί,από 20% πήγε στο 35%.Η έκπτωση (όπως έγραφε η ανακοίνωση στα κεντρικά της εταιρίας στο Ηράκλειο) αφορά όλες τις κατηγορίες θέσεων εκτός από LUX,A2,AB2 και αυτοκίνητα.Κάτι ακόμα είναι πως ΑΝΕΚ και ΜΙΝΩΑΝ έχούν τα ίδια ποσοστά έκπτωσης και όταν αυτά αλλάζουν γίνεται και στις δύο εταιρίες μαζί.Τα προηγούμενα δύο χρόνια η έκπτωση ήταν 50% (για τους φοιτητές πάντα).

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε λίγο τις τιμές στο Σαρωνικό τώρα που χειμώνιαζε λίγο.

Προσφορές του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στο πρωινό δρομολόγιο είναι 5 Ευρώ το άτομο & 15 Ευρώ το ΙΧ

Στα υπόλοιπα δρομολόγια οι τιμές διαμορφώνονται στα 6 Ευρώ και 16 Ευρώ αντίστοιχα.

Ο Αχαιός έχει ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε όλα τα δρομολόγια του 6 Ευρώ το άτομο & 16 Ευρω το ΙΧ

Στη Hellenic Seaways οι πρόσφορες στις τιμές ισχύουν στα εξής δρομολόγια

Στο δρομολόγιο των 07:30 & 08:00 καθημερινώς για Αίγινα 5,50 Ευρω το άτομο & 16 Ευρω το ΙΧ

Για Αίγινα 6 Ευρω το άτομο & 16 Ευρω το ΙΧ

Για Μέθανα 7 Ευρω το άτομο & 27 Ευρω το ΙΧ

Για Πόρο 8 Ευρω το άτομο & 29 Ευρω το ΙΧ

Οι παραπάνω πρόσφορες ισχύουν

Από Δευτέρα έως Παρασκευή για Αίγινα στις 13:00, για Μέθανα & Πόρο στις 07:30

Το Σάββατο για Αίγινα στις 13:00 & 17:00, για Μέθανα & Πόρο στις 07:30

Το Κυριακή για Αίγινα στις 13:00, για Μέθανα & Πόρο στις 07:30

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από Δευτέρα 18/09/06 έως Κυριακή 18/03/07, η GA. Ferries έχει τις παρακάτω τιμές για τα όλα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά Πάτμο, Λερό, Κάλυμνο, Κως, Νίσυρο Τήλο Σύμη, Ρόδο, Άγιο Κηρυκο, Φούρνοι, Καρλοβασι, Βαθύ, Σύρο, Πάρο & Νάξο.

post-54-128326960284_thumb.jpg

post-54-128326960286_thumb.jpg

post-54-128326960287_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από σήμερα η ΝΕΛ ξεκινάει προσφορές για τη γραμμή. Οι νέες προσφορές δεν έχουν καμία σχέση με την περσινή πολιτική τιμών, η αποτυχία της οποίας (εκ των υστέρων βέβαια) μαθαίνω πως χρεώνεται στον Αγαπητό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

πρωτα απ'ολα να προσθεσω οτι διαφημιζεται ΚΑΙ τριημερο στη Βενετια.

επεσε προσφατα στα χερια μου μια προσφορα του GA TRAVEL για πασχαλινες εκδρομες (5μερες και 6μερες) στην πατμο με τα cruise ferries του καπτα μακη. 4 ή 5 διανυκτερευσεις σε ξενοδοχεια 3 αστερων Byzance, Plaza & Skala. τιμες απο 250 εως 400 το ατομο ενω προβλεπεται εκπτωση για παιδια.

το κορυφαιο ειναι οτι η τιμη περιλαμβανει εισητηριο πλοιου ΜΟΝΟ σαλονι και οχι καμπινα, ενω απο φαι μονο πρωινο

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

"Ταξιδέψτε Συχνά….. Πιστά και εκμεταλευθείτε τις ειδικές τιμές"-Philoxenia Club

Η Aegean Speedlines δημιούργησε το πρόγραμμα Philoxenia Club. Είναι ένα πρόγραμμα συλλογής πόντων για κάθε ταξίδι που θα κάνει κάποιος επιβάτης (εάν γίνει μέλος) θα κερδίζει και δωρεάν εισιτήριο όταν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πόντων.

Διαδρομη Θέση Πόντοι Απαιτούμενοι πόντοι

Πειραιάς Σέριφος Economy 100 800

Πειραιάς Σέριφος Business 250 200

Πειραιάς Σίφνος Economy 150 1200

Πειραιάς Σίφνος Business 300 2400

Πειραιάς Μήλος Economy 250 2000

Πειραιάς Μήλος Business 350 2800

Πειραιάς Φολ/νδρος Economy 200 1600

Πειραιάς Φολ/νδρος Business 300 2400

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Με βάση τους κανόνες του προγράμματος αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας τα παρακάτω:

Με τη συμπλήρωση των 1000 μιλίων έχετε ήδη κερδίσει ποσοστό 10% επι της αξίας του εισιτηρίου σας και το ανάλογο ποσό έχει αυτομάτως πιστωθεί στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι που δημιούργησε η Hellenic Seaways προσωπικά για εσάς στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δικαιούστε εισιτήριο / α ισόποσης ή μικρότερης αξίας στις δρομολογιακές γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας. Τα Δωρεάν εισιτήρια μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από όλα τα συνεργαζόμενα πρακτορεία και από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας.

Δηλαδή αν κάποιος στα 1000 μίλια πχ έχει στο ηλεκτρονικό του πορτοφώλι 30 ευρώ και θέλει να ταξιδέψει για έναν προορισμό που το εισιτήριο κάνει 40+ (Highspeed) δεν μπορεί να πληρώσει μόνο τη διαφορά;:eek:

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή αν σου φέρουνε δώρο στη γιορτή σου παπούτσια αξίας 80 ευρώ τους λές να πληρώσεις τη διαφορά για να πάρεις κοστούμι?????

Μπορεί να χεις και δίκιο, ας το σκεφτούνε οι ιθύνοντες της εταιρείας......

Link to comment
Share on other sites

Αν η HSW με θυμηθεί στη γιορτή μου ειλικρινά δεν θα έχω καμία απαίτηση στο δώρο που θα μου κάνει.

Επί της ουσίας όμως κι επειδή δεν τη βρίσκω πολύ επιτυχημένη την παρομοίοση, αν εγώ έχω 40 ευρώ στο ηλεκτρονικό πορτοφώλι και θέλω να πάω στη Μύκονο έχω μία από τις παρακάτω επιλογές: Ή να χάσω αυτά τα λεφτά και να πληρώσω ολόκληρο εισιτήριο ή να πάω στη Σύρο και να αλλάξω καράβι ή να πάρω τον ΠΗΓΑΣΟ (τις μέρες που έχει δρομολόγιο) και να πάνε τα μισά χαμένα ή να περιμένω να γράψω άλλα 1000 μίλια μπας και μεγαλώσει το ποσό ή να πάρω το ΜΥΚΟΝΟΣ (έτσι για να έχω μία σχέση με τον πραγματικό προορισμό μου) και να πάω Μυτιλήνη! Πολλές οι εναλλακτικές, δε λέω... Ενώ με το να δώσω και 10-15 ευρώ παραπάνω θα μπει μέσα η εταιρία;

Link to comment
Share on other sites

η παρομοίωση είχε απλά τον σκοπό να δώσει τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι την προσφορά και χρησιμοποιώ την παροχή της εταιρείας.Και εγώ στην αρχή νόμιζα οτι στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι μου είχα χρήματα!!! αλλά δεν ήταν έτσι και μετά κατάλαβα οτι απλά η εταιρεία μου προσέφερε κάποιο δώρο ώστε να ταξιδεύω μαζί τους.Συνεπώς αυτό που προσφέρεται ακολουθεί τους κανόνες του νόμου της αγοράς ή το αποδέχεται ή το πετάεί.Απλά είναι τα πράγματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι γραμμενος στο Bonus Miles και γενικα δεν ειμαι φιλος ολων αυτων των προγραμματων που σε δεσμευουν σαν πελατη με μια εταιρεια (δικο μου καπελο αυτο).

Θεωρω ομως οτι δεν ειναι και παραλογο αυτο που αναφερθηκε απο τον George (και που πολλοι regular travelers της HSW συζητουν εκτος web).

Υπαρχουν πολλα παραδειγματα στη συχρονη πραγματικοτητα οπου τετοιου ειδους παροχες μπορουν να συνδυαστουν με μετρητα. Αναφερω ανδεικτικα τα διαφορα προγραμματα με ποντους ή κουπονια που εχουν τα περισσοτερα σουπερμαρκετ. Αναλογα με τις αγορες που εχεις κανει, μαζευεις ποντους ή κουπονια εκπτωσης και οταν φτασεις καποιο πλαφον το ποσο που εχεις μαζεψει το αφαιρεις απο καποιο λογαριασμο σου (και πληρωνεις τα υπολοιπα). Παρομοια προγραμματα επιβραβευσης εχουν πολλες πιστωτικες καρτες. Χανουν τα σουπερμαρκετ και οι τραπεζες ετσι; Δε νομιζω, το αντιθετο θα ελεγα.

Χωρις να ειναι αξωπραγματικο ή παραλογο αυτο που εφαρμοζει η HSW, δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης. (πχ συνδυασμος εκπτωσης με μετρητα, αλλα με καποιο χρονικο περιορισμο).

Και για να επανελθουμε στα δωρα, εκτος απο τα παπουτσια υπαρχουν και οι λιστες γαμου, οπου νιοπαντροι και καταστηματα κανουν τετοιου ειδους συνδυασμους και ανταλλαγες (παρε παπουτσι και ευρω και δωσε κουστουμι).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συμμετέχω σε αρκετά παρόμοια προγράμματα “πιστών” πελατών. Θεωρώ πως αν κάποιος αγοράζει ή χρησιμοποιεί συχνά κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, καλό θα είναι να επωφελείται από τις παροχές των εταιριών αυτών προς τους τακτικούς πελάτες.

Σχετικά τώρα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

1. Η επιστροφή με τη μορφή έκπτωσης, ποσού ίσο με το 10% της αξίας των εισιτηρίων που έχει πληρώσει ο κάθε πελάτης, είναι από τις μεγαλύτερες που δίνονται σε ανάλογα προγράμματα. Προγράμματα όπως το Avantage της ΤΙΜ, Smart Club της Shell, ΑΒ Plus του Βασιλόπουλου και Bonus Miles της Aegean επιστρέφουν ποσά από 2,5% έως 8% της αξίας των αγορών, ενώ το διάστημα που απαιτείται για να μαζέψεις τους πόντους μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

2. Συνήθως οι τακτικοί επιβάτες έχουν συγκεκριμένους προορισμούς που κάνουν τα περισσότερα μίλια (Κυκλάδες ή Κρήτη, ή Β.Α. Αιγαίο), νησιά με τα οποία συνδέονται λόγω δουλειάς, σπουδών κλπ, οπότε για τους συγκεκριμένους επιβάτες η έκπτωση μεταφράζεται σε ένα δωρεάν ταξίδι για κάθε 10 προς τον ίδιο προορισμό.

3. Ο λόγος που δεν γίνεται ένα εισιτήριο να πληρωθεί μερικώς από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι και μερικώς από μετρητά, είναι πως κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της CRS. Με την ίδια λογική που ένα εισιτήριο δεν μπορεί να πληρωθεί παράλληλα με πιστωτική κάρτα και μετρητά.

4. Το επιπλέον πλεονέκτημα της συγκεκριμένης έκπτωσης είναι πως είναι η μοναδική (από όσο γνωρίζω, μπορεί να κάνω και λάθος) που λειτουργεί αθροιστικά με οποιαδήποτε άλλη έκπτωση δικαιούται ο επιβάτης ή προσφέρει μια εταιρία. Για παράδειγμα, εταιρίες που δίνουν 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής, δεν υπολογίζουν αυτή την προσφορά σε επιβάτες που δικαιούνται κάποια άλλη έκπτωση (φοιτητές, πολύτεκνους, παιδιά κλπ), ενώ για τα μέλη του Bonus Miles, οι παραπάνω εκπτώσεις λειτουργούν αθροιστικά με το 10%.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που διαπίστωσα σήμερα είναι ότι η HSW βλέπω να έχει κοινές τιμές για Economy και Business κάτι το οποίο είχε κάνει και πέρυσι σε ορισμένες γραμμές. Αλλά δεν είδα ανακοίνωση κάπου...:P

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές που αναφέρει ο pie ισχύουν από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, με εξαίρεση (αν δεν κάνω λάθος), το δεκαπενθήμερο του Πάσχα και το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Link to comment
Share on other sites

Πόση έκπτωση στο εισιτήριο δικαιούται ένα γκρούπ 70 περίπου στόμων για να ταξιδέψει με πλοίο;

Οι εκπτώσεις που δίνονται στα group εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως: την περίοδο και την ημέρα του ταξιδιού, τον τύπο του πλοίου, τη γραμμή και την πολιτική της κάθε εταιρίας. Σε γενικές γραμμές οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 20% έως 40% . Συνήθως οι συμφωνίες για group "κλείνονται" από τα κεντρικά γραφεία ή από τους λιμενικούς πράκτορες της κάθε εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μάλλον μας κοροιδεύουν από 20 Ιουνίου ώς και τέλος Αυγούστου η bluestarferries δεν δίνει οικονομική με 10 τα Παρασκευο-σαββατο-κύριακα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...