Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το FLYINGCAT 3 επισκευαζόταν από το πρωί μέχρι περίπου τις 6μμ στη Ραφήνα. Στις 7:15μμ έκανε ένα δοκιμαστικό 20 λεπτών στον Ευβοϊκό με ταχύτητα που έφτασε τους 39 κόμβους. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που δυστυχώς συμβαίνει αυτό. :-(

Οι επιβάτες του χτες το πρωί μεταφέρθηκαν όλοι στο HIGHSPEED 2 το οποίο καθυστέρησε τον απόπλου του περίπου κατά 15 λεπτά για να τους πάρει. Όσοι ήταν για Ίο και Σαντορίνη, αποβιβάστηκαν στην Πάρο, κι από εκεί συνέχισαν με το BLUE STAR PAROS που κατέβαινε. Ευτυχώς σήμερα όλα πήγαν καλά :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Ίσως έχει κάποιο θεματάκι αφού η ταχύτητα του στα 29-30 μίλια μόνο κάτι τέτοιο δείχνει αφού και οι καιρικές συνθήκες πρέπει να είναι καλές.

Η αίτια ήταν μηχανική βλάβη του «FLYING CAT 3»

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 21:50, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ. «FLYING CAT 3» Ν.Π. 10562, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Μήλο για Πειραιά, με 93 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Το FLYING CAT 3 συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα, καταπλέοντας αυτοδύναμα στον Πειραιά, στις 00:40 σήμερα (αντί της προγραμματισμένης 22:45) και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ πλοίου «ΦΛΑΪΝ ΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562 στη Σύρο στις 20/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 20/08/2010, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΦΛΑΪΝ ΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου προς Μύκονο – Νάξο – Πάρο – Ίο – Θήρα, με 42 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου (έμφραξη φίλτρου πετρελαίου).

Στις 09:50, ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το «ΦΛΑΪΝ ΚΑΤ 3» απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη και το Ε/Γ «ΦΛΑΪΝ ΚΑΤ 3» στη Σύρο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Σήμερα στις 08.10, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΦΛΑΪΝ ΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου προς Μύκονο Νάξο Πάρο Ίο Θήρα, με 26 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου (έμφραξη φίλτρου πετρελαίου).

Στις 10.45, ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το «ΦΛΑΪΝ ΚΑΤ 3» απέπλευσε, με 15 επιβάτες, ια τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-ΚΑΤ «FLYING CAT 3»

Πηγή: ΥΕΝ

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε το Σάββατο το απόγευμα το Ε/Γ-ΚΑΤ «FLYING CAT 3» Ν.Π.10562, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Τήνο για Ραφήνα με 90 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας με μία ώρα καθυστέρηση, στις 17.45, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από τη Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παλι βλαβη στην ιδια μηχανη.

Ενημερώθηκε σήμερα στις 13:50, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του

Ε/Γ-ΤΑΧ «FLYING CAT III» Ν.Π. 10562, το οποίο είχε καταπλεύσει στον παλαιό

λιμένα Μυκόνου, προερχόμενο από Τήνο, και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης

επιβατών, ότι παρουσιάστηκε αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το «FLYING CAT III» επρόκειτο να μεταφέρει συνολικά εβδομήντα τέσσερις (74)

επιβάτες με προορισμό την Τήνο και τη Ραφήνα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι

αποκατάστασης της βλάβης και έκδοσης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον

παρακολουθούντα νηογνώμονα.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

Μια απο τα ιδια στην δεξια B)

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΤΑΧ «FLYING CAT ΙΙI» Ν.Π. 10562, ότι είχε αδυναμία εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής και ενώ αυτό βρισκόταν σε διαδικασία επιβίβασης επιβατών.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει πρωινές ώρες στον Παλαιό λιμένα Μυκόνου, προερχόμενο από Τήνο και θα απέπλεε στις 13:40 για Ραφήνα, με πενήντα επτά (57) επιβάτες, εκ των οποίων 09 για Τήνο, και 48 για Ραφήνα.

Από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ μερικοί από αυτούς έλαβαν το αντίτιμο των εισιτηρίων τους.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

Μετά από ένα σύντομο δοκιμαστικό που πραγματοποίησε έφυγε με προορισμό τη Ραφήνα στις 9:10 περίπου...ας ελπίσουμε να επιδιορθώθηκε η βλάβη και να μην έχουμε τα ίδια πάλι. Αλήθεια γιατι στα δρομολόγια του FC3 αντί να κάθετε στη Μύκονο δεν συνέχιζε για Πάρο ή Νάξο και πίσω?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο αναχώρησε περίπου στις 16:00 από τη Μύκονο αντί της προγραμματισμένης 13:40 για Τήνο-Ραφήνα..άρα θα κουβαλήσει μεγάλη καθυστέρηση για το απογευματινό. Είχαμε μήπως μια από τα ίδια στη δεξιά?? :P

Link to comment
Share on other sites

Κατι παθαίνει οταν έχει διπλό δρομολόγιο στις αναχωρήσεις απο Μύκονο στις 13:40. Οπότε πολύ πιθανό. Εξαλλου απαγορευτικό δεν νομίζω να είχε. Εδω ταξιδεψε το Seajet που κουνάει πιο πολύ, το flyingcat θα είχε απαγορευτικό; ;)

Edited by Dimitris7
Link to comment
Share on other sites

Βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT III» στη Μύκονο

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT III» Ν.Π. 10562, το οποίο είχε καταπλεύσει στον παλαιό λιμένα Μυκόνου, προερχόμενο από ν.Τήνο, και θα απέπλεε με προορισμό την Τήνο και τη Ραφήνα, ότι κατά την εκκίνηση των μηχανών του πλοίου η δεξιά μηχανή διέκοπτε τη λειτουργία της.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FLYING CAT III» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και έκδοσης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησής του και προσκόμισης του προαναφερόμενου πιστοποιητικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, στις 16:10, για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με 171 επιβάτες

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

4 βλάβες σε 3μιση μήνες όλες στην δεξιά μηχανή!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη Flying Cat 3 στη Ραφήνα.

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ–ΚΑΤ. «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, ενώ βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Ίο – Θήρα με 154 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδροτζετ της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το Ε/Γ–ΚΑΤ. επέστρεψε ασφαλώς στο λιμένα Ραφήνας και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα έπαθε ζημιά μεγάλη αφού έχουν βγεί τα δρομολόγιά του τουλάχιστον μέχρι τις 2/8 από το σύστημα και μετά ενώ εμφανίζονται δεν μπορείς να κάνεις κράτηση. Φέτος όλα στραβά πάνε για την HSW. Μερικά πράγματα βέβαια δεν είναι τυχαία..!

Link to comment
Share on other sites

Tελικά αφαιρέθηκαν όλα τα δρομολόγια του FLYINGCAT 3 από το σύστημα και την ιστοσελίδα της εταιρείας :unsure:

Δεν πρέπει όμως να υπάρξει και ένα δελτίο τύπου, ένα κάτι τέλος πάντων?

Μήπως να κάνουν και ένα ευχέλαιο στην εταιρεία? λέω μήπως...

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο νέο έχουμε; Γιατί και δώ κάτι κουτσομπόληδες γλάροι λένε οριστικά τέλος η σαιζόν.. Του χρόνου και βλέπουμε εάν και πως..

Edited by csst9728
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 1 year later...

Για βλάβη κάνει λόγο η ζούγκλα.

Quote

Mεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του FlyingCat 3 της Hellenic Seaways, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδεύσουν με το μεσημεριανό δρομολόγιο από Σπέτσες προς Πειραιά και παραμένουν ακόμα "εγκλωβισμένοι" στο λιμάνι του νησιού, λόγω ηλεκτρονικής βλάβης του καταμαράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί πραγματικό κομφούζιο, αυτή την ώρα, στο λιμάνι των Σπετσών, καθώς οι επιβάτες δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση από κάποιον αρμόδιο για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Σπετσών και όπως μας δήλωσαν, θα έρθει τελικά το Flying Dolphin 107 να παραλάβει τους επιβάτες τη Δευτέρα πια, 9 Ιουλίου, στις 6.10 το απόγευμα, καθώς για σήμερα δεν μπορούν να γίνουν άλλα δρομολόγια, λόγω απαγορευτικού.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Hellenic Seaways, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς κανείς δεν απαντούσε για ώρες στα τηλέφωνα των γραφείων τους στις Σπέτσες. 

 

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στις ηλεκτρομηχανές. Ο κόσμος προωθείται οδικώς κυρίως. Μεγάλα τα προβλήματα. 

Δελφίνι 107;; απαγορευτικό; τι λένε...

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.

Quote

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Υ/Γ πλοίου στις Σπέτσες

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σπετσών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι το  Ε/Γ – Υ/Γ σκάφος ''FLYING CAT 3'' Ν. Π. 10562, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα ν. Σπετσών προς το λιμένα Πειραιά με ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης την Ύδρα και τον Πόρο παρουσίασε βλάβη στη διανομή ηλεκτρικού φορτίου του πλοίου.
Επί του πλοίου μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Σπετσών το οποίο κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, διαπίστωσε  ότι οι δύο ηλεκτρομηχανές δεν δύναται να αναλάβουν το ηλεκτρικό φορτίο του πλοίου. 
Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 3'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

από αυτή μαθαίνουμε ότι το σκάφος είναι υδροπτέρυγο και όχι καταμαράν..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...