Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στο Ε/Γ- Flying Cat III εν πλω ανατολικά της Αίγινας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Δευτέρα, 29 Μαϊου 2006 14:14

Κραδασμούς στη δεξιά κύρια μηχανή του, πιθανόν από εισροή αντικειμένου στο στρόβιλο, παρουσίασε περίπου στις 9:00 το πρωί σήμερα, το Ε/Γ- FLYING CAT III Ν.Π. 10562, ενώ έπλεε ανατολικά της Αίγινας με 118 επιβάτες από Πειραιά για Ύδρα- Σπέτσες- Πορτοχέλι.

Περίπου μία ώρα αργότερα, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες απομάκρυνσης του αντικειμένου, το πλοίο επανεκίνησε πλέοντας με μια μηχανή και κατέπλευσε στις 11:20, συνοδεία πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στην Ύδρα, όπου απαγορεύθηκε ο απόπλους του.

Οι επιβάτες για Σπέτσες- Πορτοχέλι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με Ε/Γ- Υ/Γ πλοίο στις 11:45 ώρα

Link to comment
Share on other sites

Η ευαισθησια των waterjet σε αντικειμενα που επιπλεουν ειναι γνωστη.Μακαρι η ζημια να ειναι μικρη και να επανελθει αμεσα ενα απο τα πιο πετυχημενα γατακια που εχουν ερθει στα νερα μας

Link to comment
Share on other sites

Κομμάτια από πλαστικά δίχτυα που εισήλθαν στις τουρμπομηχανές του, ήταν η αιτία που καθυστέρησε σήμερα το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από τον Πειραιά προς Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Flying Cat 3. Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε όταν λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμάνι της Υδρας, το ταχύπλοο πλοίο παρουσίασε κραδασμούς στην δεξιά μηχανή. Για την ασφάλεια των 117 επιβατών που μετέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Hellenic Seaways ειδοποίησε το ΥΕΝ και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα.

Μόλις "έδεσε" στο λιμάνι της Υδρας αποβιβάσθηκαν ασφαλείς οι 58 επιβάτες ενώ οι υπόλοιποι 46 για Σπέτσες και οι 13 για το Πόρτο Χέλι ταξίδεψαν στους προορισμούς τους με το υδροπτέρυγο Νο 29.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία HSW, η οποία ζήτησε συγνώμη από τους επιβάτες του πλοίου, επειδή η αποκατάσταση της βλάβης απαιτούσε εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο που βρισκόταν στον Πειραιά το Flying Cat 3 επέστρεψε κενό επιβατών στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Ένα μήνα θα μείνει εκτός δρομολογίων. Έσπασε η τουρμπίνα!! Τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη για Σποράδες για όσο καιρό θα μείνει έξω το Flying Cat 3, ποιο θα τα εκτελέσει??

Άκουσα για ένα πλοίο, και κόντεψα να πέσω από τη καρέκλα μου.:D

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της έλλειψης πλοίου θα μπορούσε να απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους στα συγκεκριμένα νησιά.

Αλλά.. όπως φαίνεται όλοι κατάλαβαν την ζημιά που έπαθε το σκάφος.

( πιθανόν αντικείμενο στο στρόβιλο.. δίχτυα κλπ, εισήλθαν στις τουρμπομηχανές του... έσπασε η τουρμπίνα...)

Καταλαβαίνω ότι οι τεχνικοί - μέλη του φορουμ βαριούνται να απαντήσουν και να σχολιάσουν, αλλά με το χαχαχα καλο είναι και το ααα...

Εκτός εάν είναι δεδομένο ότι οι καραβολάτρες γνωρίζουν γενικότερα και ειδικότερα τα πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Ως κάτοικος των συγκεκριμένων νησιών οφείλω να πω ότι το θέμα με απασχολεί άμεσα. Όμως να ξεκινήσουμε το σαφάρι των υποθέσεων για τον αντικαταστάτη του κ.λ.π. νομίζω ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά. Καλύτερα να περιμένουμε λίγο να δούμε την αντίδραση της εταιρείας. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι να μη μείνει η γραμμή χωρίς πλοίο γιατί αυτό θα είναι ένα μεγάλο μείον στην εικόνα της εταιρειας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει πρόβλημα στα νησιά. Αν παρατήσουν την γραμμή στο έλεος του Θεού, τότε θα μπούν κι αυτοί στο κόσκινο.

Τώρα για το αν βαριόμαστε να σχολιάσουμε και να απαντήσουμε, να μιλήσω προσωπικά, τις γκρίνιες και τις φαγωμάρες τις βαριέμαι περισσότερο...

Link to comment
Share on other sites

η εταιρεια πρεπει να πληροφορησει το επιβατικο κοινο τι θα γινει, δεν μπορει απλα να το κοβει απο τα δρομολογια

το γατακι 3 φιλοι για το τριημερο ηταν γεματο ηδη!

δηλαδη θα εκτελουσε τα παρακατω

παρασκευη απο θεσσαλονικη προς σποραδες και αγιο 365 ατομα

παρασκευη απο αγιο προς σποραδες θεσσαλονικη 365 ατομα

σαββατο απο θεσσαλονικη σποραδες αγιο και επιστροφη 365χ2 αφιξεις με λιγα λογια στα νησια 1400 περιπου ατομα!!!

χωρια οι επιστροφες κυριακη δευτερα προς θεσσαλονικη και αγιο!

δηλαδη μιλαμε για 4 αφιξεις φουλ σε κοσμο 2 απο θεσσαλονικη και 2 απο αγιο βραδυνα!! πολυς κοσμος που τωρα ταλαιπωρειται κυριως οι φιλοι απο θεσσαλονικη που ειχαν ηδη κλεισει και δωματια.. δεν μπορει ετσι απλα η εταιρεια να μην δηλωνει ποτε θα δρομολογηθει!

που ζουμε τελος παντων σε αυτη τη χωρα δεν μπορω ν ακαταλαβω,

Link to comment
Share on other sites

Καλά εντάξει αν η ζημιά είναι όντως τόσο σοβαρή τότε μπορεί και οι ίδιοι να μην ξέρουν σίγουρα πότε θα δρομολογηθεί. Γι'αυτό δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Κι επίσης αφού ήταν φουλ το σκάφος για του Αγίου Πνεύματος, λογικά κάποια αλχιμεία θα πρέπει να κάνουν με τα δρομολόγια των 5 και 6 ή ακόμα και των δελφινιών ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό του τριημέρου.Απλά μάλλον δεν έχουν βρει ακόμα τα ακριβή δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχει πρόβλημα η δεξιά τουρμπίνα...μάλλον γι'αυτό. Άμα προσέξεις μερικά κομμάτια είναι αφημένα στην μέση.

Link to comment
Share on other sites

ερχεται στη γραμμη το flying cat3 την παρασκευη 16 ιουν 2006 ... και πιστευω και φετος να εντυπωσιασει!! με τον χρονο 2:35 λεπτά απο θεσσαλονικη προς Σκοπελο ... 120νμ.!

βολιδα! αξιόπιστο καλοτάξιδο

Link to comment
Share on other sites

Ιδού και η άδεια απόπλου:confused:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006

Συνέχεια ενημέρωσης:

Επετράπη σήμερα το μεσημέρι ο απόπλους του Ε/Γ - ΚΑΤ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, μετά από την αποκατάσταση, της από 29-05-06 βλάβης του και κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σας γνωστοποιούμε ότι σήμερα πριν την αναχώρηση του ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου της εταιρείας μας Flyingcat 3 διαπιστώθηκε βλάβη στο ρυθμιστή ελέγχου στροφών της δεξιάς κυρίας μηχανής.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα Παρασκευή 23/06/2006 με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 13.45 για Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο – Αγ. Κωνσταντίνο.

Το σημερινό δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του ανωτέρω προβλήματος ενώ για την διακίνηση των επιβατών γίνονται οι ακόλουθες διευθετήσεις :

• Οι επιβάτες από Θεσσαλονίκη με μέριμνα της εταιρείας προωθούνται οδικώς στο Βόλο από όπου θα αναχωρήσουν στις 17.40 με το πλοίο της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ με προορισμό τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Οι επιβάτες για Αλόννησο θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το Flying Dolphin XXIII στις 19.45.

• Οι επιβάτες από Αλόννησο-Σκόπελο-Σκιάθο με προορισμό τον Άγιο Κωνσταντίνο και από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο θα εξυπηρετηθούν με έκτακτο δρομολόγιο που θα εκτελέσει το πλοίο μας FlyingCat 5, το οποίο αναχωρεί από Αλόννησο 16.45 για Σκόπελο-Σκιάθο-Άγιο Κωνσταντίνο και από Άγιο Κωνσταντίνο 19.45 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο.

• Οι επιβάτες από Σκόπελο και Σκιάθο προς Θεσσαλονίκη θα προωθηθούν στο Βόλο με το πλοίο μας ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ και από εκεί θα μεταφερθούν οδικώς με μέριμνα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

• Για τους επιβάτες από Αλόννησο προς Θεσσαλονίκη θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής τους για σήμερα (23/06/2006) από την εταιρεία και αύριο Σάββατο (24/06/2006) θα ταξιδέψουν με το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία μας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το απρόβλεπτο πρόβλημα, και ενημερώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του.

www.hellenicseaways.gr

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν οι παραπανω "ρυθμισεις" ειναι ικανοποιητικες για τους επιβατες και σιγουρα ταλαιπωρια θα υπαρχει, ειδικα γι αυτους που θα μετακινηθουν απο Θεσσαλονικη προς Βολο. Δεν με ενδιαφερει ομως, αυτο που εχει σημασια ειναι οτι η HSW τοσο οργανωτικα, οσο και επικοινωνιακα στη συγκεκριμενη περιπτωση παραδιδει μαθηματα στους παραδοσιακους ακτοπλοους(λεγε με Μακη, Φωτη, Κωστα και λοιπους συγγενεις).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...