Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μάχη με τον αέρα και τα κύματα στο Γαύριο έδωσε χτες το πρωί ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου. Κάτι τέτοιες στιγμές μας θυμίζουν γιατί είμαστε καραβολάτρες και μας γεμίζουν υπερηφάνεια για τους ήρωες ναυτικούς μας!!! :)

https://enandro.gr/koinonia/4301-θεολόγος.html

Link to comment
Share on other sites

Οι παλιοι ισως θυμουνται και το Μπαρι Εξπρες επι Γιωργου Σαμιωτακη να φευγει ετσι πολλες φορες αφου μουλαρωνε και δεν ηθελε να βγαλει πλωρη εξω. 

Link to comment
Share on other sites

απο την μάχη που έδωσε να δέσει!Ημουνα μέσα και τα κατάφερε μετά από 45 λεπτά προσπάθειας! μπράβο στον captain για την προσπάθεια γιατί εκείνη την στιγμή υπάρχαν απίστευτες ριπες ανέμου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ για το videaki, Θέμη! Πολύ καλό. Μπράβο στον πλοίαρχο και το πλήρωμα! Μπράβο και πάλι μπράβο!!! Κατάφερε να δέσει το πλοίο μέσα σε πραγματική θύελλα! Ήρωες οι ναυτικοί μας!!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τραυματισμός επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος Π στη Ραφήνα  

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” Ν.Π. 11479, για τραυματισμό 66χρονου επιβάτη, ο οποίος κατά την επιβίβασή του στο πλοίο, έπεσε από κυλιόμενη κλίμακα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών  “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, για ιατρικές εξετάσεις, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εδώ ο Θεολόγος στην Τήνο σημερα στη θέση του Fast Ferries Andros. Βάζω αυτό το snapshot από τη webcam για να δούμε λίγο την κίνηση αλλά και το όμορφο αριστερό φουντάρισμα (για τους μερακλήδες😄

tinoscamport.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Μα αυτό δεν είναι λαμπερό σαν το γιώτ του μπαμπά στο Monte Carlo σκέφτηκε, καθώς πλησίαζε το καταπελτάκι των επιβατών του Θεολόγος Π που ήταν δεμένο στη Ραφήνα. Ας όψεται όμως η έλλειψη αεροπορικών εισιτηρίων και η έντονη επιθυμία του να βρίσκεται το ίδιο βράδυ στη Μύκονο, για τα γενέθλια του Τρύφωνα Σαμαρά. Θα κακοκαρδιζόταν ο Τρύφωνας αν τα έχανε. Πέντε ώρες είναι, θα περάσουν, αναλογίστηκε καθώς έδινε το εισιτήριό του στο λογιστή της εισόδου και πήρε τις κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν στο χώρο επιβατών. Τον καλωσόρισε το πλήρωμα στην κορυφή της σκάλας, περήφανο για το πλοίο του και με φόντο ένα κουκλίστικο μοντελάκι του Θεολόγος Π. Δεν σου παίρνουν και τις αποσκευές από τα χέρια όπως κάνει ο Φιλιππινέζος μπάτλερ Manolito στο γιώτ του μπαμπά, αλλά είναι ευγενικοί και θερμοί σκέφτηκε, και προχώρησε πρός τη ζεστασιά της μικρής διακεκριμένης θέσης του πλοίου. Δεν ήθελε να συχνωτίζεται με τον απλό κόσμο, δεν ήταν της ανατροφής του. Περπατώντας πρός τη διακεκριμένη θέση, το βλέμμα του σταμάτησε για μια στιγμή στο σαλόνι πρίν αυτήν και έπιασε τον εαυτό του να σκέφτεται πως ο χρωματισμός δεν ήταν καθόλου κακός, λιτό μα χρηστικό.

 

Κάθησε στην γωνία της διακεκριμένης θέσης και παρήγγειλε ένα Bacardi Breezer. Πρίν επιδοθεί στην παρατήρηση των συνεπιβατών του όπως συνήθιζε, ένα μέλος του πληρώματος του ζήτησε να του δείξει το εισιτήριό του μιλώντας του Αγγλικά. Γιατί με βλέπουν όλοι σαν Αμερικάνο αναρωτήθηκε? Σίγουρα ήταν ένας διεθνής πλέι μπόι αλλά βαθιά μέσα του αισθανόταν πιο Έλληνας κι απ' το κοκορέτσι. Αραιοκατοικημένη η διακεκριμένη θέση. Στο βάθος δύο νεαρές γυναίκες Ανατολικοευρωπαικής προέλευσης. Αυτές σίγουρα δεν πάνε στη Μεγαλόχαρη για ν' ανάψουν μια λαμπάδα ίσα με το μπόι τους. Αλλά και να ήθελαν, που να βρεθεί λαμπάδα τέτοιου ύψους, κρυφογέλασε μέσα του. Δίπλα του ένας συντηρητής πισίνας που έσπαζε εκνευριστικά τη σιωπή του σαλονιού με τη δυνατή φωνή του και την Πελοποννησιακή προφορά του, μιλούσε με ύφος νευροχειρουργού στους πελάτες του. Ο μπαμπάς θα του είχε δώσει τα παπούτσια στο χέρι αν του μιλούσε έτσι, παρατήρησε. Ξαφνικά αισθάνθηκε την ατμόσφαιρα να τον πνίγει, ώρα για ένα Cohiba. Σηκώθηκε και ξεκίνησε να περπατάει πρός τα πρύμα, με το μάτι του να σταματά στο πλευρικό σαλονάκι με τα αεροπορικού τύπου καθίσματα. Κρέμ χρώμα που έδενε αρκετά καλά με τον γύρω διάκοσμο. Και το κεντρικό σαλόνι του πλοίου όμως είχε αρχίσει να γεμίζει από κόσμο, αξιοπρεπέστατο και αυτό. Κοίτα να δείς που δεν είναι κι άσχημος ο Θεολόγος, μουρμούρισε ανάμεσα στα δόντια του.

 

Βγήκε στο ντέκ της πρύμης, το πλοίο είχε πια μολήσει κι ένοιωσε τον Αιγαιοπελαγίτικο αέρα να του χαιδεύει το πρόσωπο. Καλύτερη αίσθηση κι από το Acqua di Gio του Armani νόμισε. Ανέβηκε ένα ακόμη ντέκ και κοιτώντας πρός τα πρύμα άρχισε να κάνει το Cohiba του. Μια συνήθεια που κρατούσε πια πολλά χρόνια και είχε τις ρίζες της στον εφοπλισμό. Δεν είχε καμία σχέση με πλοία, ο μπαμπάς ασχολούνταν με εμπόριο σταφίδας. Είχε όμως γνωρίσει πρίν από πολλά χρόνια σε ένα πάρτυ του Ζάχου Χατζηφωτίου στο Παρίσι, έναν περίεργο Έλληνα που συστηνόταν ως Nick the Greek και μιλούσε πολύ γι αυτά. Αυτός τον είχε ωθήσει να διαβάζει που και που Shipfriends.gr, πολύ του άρεσε να τσεκάρει τη στυλιστική ανάλυση του συχωρεμένου του Κάπτα-Μάκη του Αγούδημου και να γελάει με τις υπερβολές του γνωστού-αγνώστου φίλου του. Και το πούρο ήταν κάτι που είχε ξεσηκώσει απ' τον Άρχοντα και του άρεσε. 

 

Περιδιάβηκε το sun deck του πλοίου, το οποίο οι πλοιοκτήτες είχαν περιβάλλει πια με ένα αμφιβόλου αισθητικής λυόμενο με ανεμοθώρακες. Κοίταξε πρός το μπάρ του καταστρώματος, κοίταξε και πρός την πρύμη, παντού γκρίζα και χωρίς χαρακτήρα καρεκλάκια. Ήταν σίγουρος πως ο μπαμπάς θα είχε γεμίσει το χώρο με πλούσιους βελούδινους καναπέδες, αν ήταν στο χέρι του. Του άρεσε όμως να κάθεται στην πλώρη του πλοίου και να αγναντεύει το πέλαγος, αισθανόταν όπως τότε που με την Paris Hilton και τα τσιουάουαά της είχαν κάνει ένα Σαββατοκύριακο στο Capri με το γιώτ του μπαμπά. Το Cohiba είχε πια τελειώσει, η Άνδρος είχε μείνει πίσω του και μέσα στα Γαυριονήσια συνάντησαν ένα μπλέ πλοίο με κατεύθυνση το Γαύριο. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το έλεγαν Superferry II, με το που είδε όμως τη φιγούρα του καπετάνιου του στη βαρδιόλα, με την πλούσια χαίτη του στο έλεος του αγέρα, ήξερε πως αυτό το πλοίο είχε κάτι το ιδιαίτερο. Η προσέγγιση στην Τήνο τον βρήκε στο πρυμνιό ντέκ όχι μόνο να παρακολουθεί τη διαδικασία πρόσδεσης, αλλά και να την καταγράφει στην φωτογραφική του μηχανή.

Ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μια ιεροτελεστία όπως το γιαπωνέζικο τσάι, όπως η μητέρα του όταν μαγείρευε stroganoff από μοσχάρι. Έπιασε τον εαυτό του να σκέφτεται μήπως τελικά ο Nick the Greek κι όλοι αυτοί οι παλαβοί που τον διαβάζουν, έχουν βρεί κάτι όμορφο να ασχολούνται?

 

Το πάρτυ γενεθλίων του Τρύφωνα είχε πια τελειώσει. Για άλλη μια βραδιά είχε βρεί τον εαυτό του να αποκρούει τις χυδαίες επιθέσεις από βίζιτες και απελπισμένες 50άρες της Μυκόνου που τον περιτριγύριζαν για μια ακόμη νύχτα πάθους. Κι όμως, εκείνον τον είχε βρεί το πρωί μονάχο στο δρόμο πρός το Φανάρι. Κοίταζε από ψηλά τον Τούρλο και τα μάτια του δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από το ερυθρόλευκο πλοίο που αναχωρούσε. Το Θεολόγος Π είχε ξενυχτήσει στη Μύκονο και επέστρεφε όπως κάθε πρωί στη Ραφήνα. Καθώς το πλοίο έστρεφε σιγά-σιγά πρός την Τήνο, ένα μεγάλο ερωτηματικό ξεσπούσε μέσα του. Είναι τελικά ο προορισμός, ή μήπως είναι το ταξίδι? Δεν ήξερε. Το μόνο που ήξερε είναι πως και το επόμενο ταξίδι του θα ήταν κι αυτό με πλοίο. Κι ας μην ήταν λαμπερό σαν το γιώτ του μπαμπά!

 

ΥΓ: Επειδή τα παντώς είδους κλισέ τα θεωρώ αφόρητα βαρετά, είπα την ξενάγηση στο εσωτερικό του Θεολόγου να την κάνω λίγο πιο πρωτότυπη :D. Πέρα από το χιούμορ και τη διήγηση αρκετά καλές εντυπώσεις από το πλοίο. Καθαρό, προσεγμένο, ποικιλία και σχετικά καλές τιμές στα μπάρ, αξιόπιστο και ακριβές στα ωράριά του ως επί το πλείστον.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Το Θεολόγος Π αποδεξαμενιστηκε τη παραμονή των Χριστουγέννων και λογικά τη Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα φύγει από το Πέραμα για να πάει στη Ραφήνα, έτσι ώστε τη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου να επιστρέψει στα δρομολόγια του στη γραμμή Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τις έρευνες προς εντοπισμό ατόμου στη θαλάσσια περιοχή ν. Άνδρου

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδυνές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Τήνου, για περιστατικό πιθανής πτώσης νεαρού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Άνδρου και ν. Τήνου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία έτερης επιβάτιδος εθεάθη να πέφτει στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του πλου του Ε/Γ – Ο/Γ “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” Ν.Π. 11479 από Άνδρο προς λιμένες Τήνου και Μυκόνου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από αλιευτικά σκάφη καθώς επίσης και από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο διενήργησε έρευνες στις βόρειες ακτές της νήσου Τήνου. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για συνδρομή στις έρευνες.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Από τα λίγα ποστάλια που έλειπαν μέχρι σήμερα από τη συλλογή μου ο Θεολόγος.

Πλέον κομμάτι της συλλογής και αυτός, όπου παρακάτω τον βλέπουμε να αναχωρεί από Ραφήνα με τις πιο ιδανικές καιρικές συνθήκες

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τραυματισμοί επιβατών στο Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος Π στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” Ν.Π. 11479, για τραυματισμό δύο (02) επιβατών, ηλικίας 83 και 81 ετών, κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Τήνου, προερχόμενο από λιμένα Γαυρίου.

Συγκεκριμένα, ο 83χρονος, ο οποίος κατερχόταν την πρυμναία κλίμακα του πλοίου, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση του, παρασύροντας και προκαλώντας την πτώση της 81χρονης.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...