Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πριν 10 μέρες περίπου ήρθε το Κυριακή στη Χίο το οποίο αναμένετε να ξεκινήσει σε μια βδομάδα δρομολόγια για Τσεσμέ. Καλή του επιτυχία μιας και είναι και ελληνικό...

Επίσης έγινε η πρώτη μεταφορά τριών φορτηγών(!) απο Τσεσμέ για Χίο. Το γεγονός δοξάστηκε δεόντος όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό link...

Πάντως εγώ το βλέπω παραπάνω από ένα μήνα να πηγαινοέρχετε. Καλά είναι και μια κίνηση που γίνετε πρώτη φορά! θα δούμε στην πορεία πως θα κινηθεί.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

(ξανα)αρχιζει η γραμμη χιος τσεσμε με το τουρκικων συμφεροντων Chios (190ατομα, 6φορτηγα, 2ΙΧ)

εγινε εκδηλωση στη σμυρνη, μιλησε ο προεδρος του εμπορικου επιμελητηριου, επισημανε οτι εχει 10πλασιαστει ο ογκος εμπορικων συναλλαγων μεταξυ ελλαδας και τουρκιας και αναμενεται να τσιμπησει αλλα $2δις την επομενη διετια.

απο το Ferries of Southern Europe και την Today's Zaman τα μαντατα. αληθεια οι φιλοι χιωτες δεν εχουν ακουσει τπτ;

ΥΓ το αγια μαρκελλα που βρισκεται;

Link to comment
Share on other sites

Εγω απο παντοφλα θυμαμαι μονο την ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ να κανει το συγκεκριμενο δρομολογιο.Τωρα δεν ξερω αν προκειται για το ιδιο παντοφλοειδες:o.Παντως απο τοτε που το AIS εριξε το πεπλο του και στην Χιο,το CHIOS φαινεται μονιμως αγκυροβολημενο στον Cesme.Μαλιστα φανταζομουν πως ειναι καποιο σκαφος αναψυχης το οποιο προτιμουν να το δενουν εκει.Στα Χιωτικα ΜΜΕ εψαξα και δεν αναφερεται τιποτα για την δρομολογηση του.

post-709-128326974437_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από όσα γνωρίζω, εδω και 3 μήνες η παντόφλα ΧΙΟΣ ,Τουρκικών συμφερόντων, προσπαθεί να πάρει πιστοποιητικά απο τον Τουρκικό LLOYDS ,αλλά τπτς ακόμη.

Η Τουρκική νομοθεσία περι αξιοπλοίας απο το 2007 άλλαξε επιτέλους προς το καλύτερο,

και για να εναρμονιστούν τα πλοία τους θα τραβήξουν ΠΟΛΛΆ ΚΑΝΆΛΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...
07/05/09

Χτες,για αγνωστο λογο,ολα τα μικρα τουρκικα ferries παρεμειναν στο τουρκικο λιμανι αντι στην Χιο,που κανονικα εχουν διανυκτερευση καθημερινα για να κανουν τα πρωινα δρομολογια.

Τρίτη ημέρα σήμερα που δεν έγιναν δρομολόγια από τα τουρκικά πλοιάρια (CHIOS & ERTURK 2). Αντίθετα το ελληνικό πλοίο κινείται κανονικά.

Να έχουν καμμία γιορτή τόσες μέρες φαίνεται δύσκολο.

Δεν ξέρω από την άλλη μήπως το γεγονός ότι σταμάτησαν οφείλεται στο ότι βγήκε από το λιμεναρχείο ερμηνευτική εγκύκλιος που λέει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα πλοία με ξένη σημαία να μεταφέρουν επιβάτες με επιστροφή αυθημερόν, αλλά μπορούν μόνο να μεταφέρουν επιβάτες one way, συνέπεια των παραπόνων των Ελλήνων πλοιοκτητών στη Λέσβο και στη Σάμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αυξημένη η κίνηση επιβατών από Χίο προς Τουρκία

Αύξηση στην επιβατική κίνηση από το λιμάνι της Χίου προς τον Τσεσμέ, παρατηρείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αναφορικά με την κίνηση Ελλήνων επιβατών.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2006 μετακινήθηκαν από τη Χίο προς Τσεσμέ 11.208 άτομα. Το αντίστοιχο διάστημα κατά το 2007, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 12.707 άτομα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση με 16.162 άτομα να μετακινούνται το 2008 και 16.856 άτομα το 2009. Όλες τις χρονιές η εντονότερη κίνηση παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα στοιχεία διακίνησης επιβατών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, προς ενημέρωσή σας:

post-54-128326983487_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ενας και μοναδικος ο λογος αυτης της αυξησης,η οικονομικη κριση!Υπαρχουν ξενοδοχεια απεναντι(πενταστερα)που πληρωνεις το δωματιο σε πραγματικα χαμηλη τιμη(αν θυμαμαι καλα σε low season 25ευρω το δικλινο οπου στην τιμη συμπεριλαμβανεται πρωινο-βραδυνο;)).Και μιλαμε για απιστευτα ξενοδοχεια και superlux καταστασεις! Οποτε ολο και περισσοτεροι Χιωτες τιμουν το συγκεκριμενο δρομολογιο.

ΥΓ.Πολλα χιωτικα τουριστικα πρακτορεια προσφερουν μαζι με τα ξενοδοχεια εκδρομες στην Σμυρνη και την Εφεσσο οποτε εχει ενδιαφερον η 'εκδρομη' στην Τουρκια.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μαλλον αυξηθηκε το μεταφορικο εργο της παντοφλας CHIOS

Ευχάριστη έκπληξη η μεταφορά τριών νταλικών πάνω στο πλοίο «CHIOS» το πρωί της Παρασκευής. Όσοι θα θυμούνται παλαιότερα δημοσιεύματα του «π», τότε που η μεγαλύτερη μεταφορική εταιρία της Τουρκίας «MAKO TRANS» εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να μετατραπεί το λιμάνι της Χίου σε Transit σημείο για τα φορτηγά της Τουρκίας που συνεχίζουν σε χώρες της Ευρώπης, θα θυμούνται παράλληλα πως το μόνο που καταφέραμε ήταν απλά να στοιχήσουμε το αίτημα των γειτόνων στα κατάστιχά μας.

www.politis-chios.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μεγαλη αυξηση μεταφορικου εργου παρουσιασε η γραμμη τον τελευταιο μηνα κυριως λογω της ελευσης Τουρκων στην Χιο μετα την καταργηση της 'πρασινης καρτας'(δεν ξερω αν το λεω σωστα,τεσπα κατι αλλαξε με την βιζα και μπορουν ευκολα πλεον οι Τουρκοι να μας επισκεπτονται).Αν θυμαμαι καλα,το πρωτο Σαββατοκυριακο της 'ελευθερης μετακινησης' ηρθαν 1800 ατομα και πολλοι απο αυτους(ετσι ακουσα)εμειναν σε καποια ξενοδοχεια γ 2μερες τουλαχιστον.Σε αυτο το

μαλιστα,γινεται λογος οτι η Χιος ειναι νουμερο ενα προορισμος για τους Τουρκους των παραλιων.(απο το 4.35 δειτε)
Link to comment
Share on other sites

Σε λιγο καιρο θα χρειαζεται μεγαλυτερο πλοιο η γραμμη :D Απο την εφημεριδα www.politis-chios.gr

Λήγει το μπαϊράμι και στην Τουρκία η Παρασκευή είναι αργία. Όπως έχει ήδη ενημερωθεί το Τελωνείο της Χίου, από σήμερα μέχρι και αύριο αναμένεται η τριήμερη ή και τετραήμερη επίσκεψη περίπου 700 Τούρκων από τον Τσεσμέ, μια πολύ ευοίωνη προοπτική για την τοπική αγορά.

Το τελωνειο ομως χρειαζεται

συντομα με τα χαλια που εχει B) Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εκτος απο το Μυτιληνη-Τουρκια η ΝΕΛ σκεφτεται και το Χιος-Τσεσμε...Απο τα τελευταια νεα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 - 11:06

Στη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Αϊβαλί – Μυτιλήνη και Τσεσμές - Χίος προσανατολίζεται η ΝΕΛ.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ θα θελα να δω με τι πλοιο και πως θα καταφερουν να βγαλουν δρομολογια.Διοτι αντε απο Μυτιληνη λες οτι ειναι προεκταση του ηδη υπαρχοντος δρομολογιου,αλλα απο Χιο δεν εχει καμια λογικη κατι τετοιο

Edited by proud_ionian
μποστ
Link to comment
Share on other sites

Προφανως θα ειναι ανεξαρτητο το δρομολογιο.Οι της ΝΕΛ εμαθαν τα μαντατα οτι αυξηθηξε η κινηση απο Τουρκια με την καταργηση της βιζας κ λενε να η ευκαιρια να βγαλουμε λεφτα :lol: Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ να πηγαινει με την μια μηχανη μας κανει :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

460 Τουρκοι εφτασαν χτες το πρωιγια να περασουν στην Χιο το ΣΚ με την ευκαιρια μιας θρησκευτικης τους γιορτης(μπαιραμι νομιζω λεγεται)

Τελικα κατεφτασαν πανω απο 1000 :) και νομιζω αλλαζουν πλεον οι προοπτικες της γραμμης.Αν καταργηθει τελειως η βιζα,υπαρξει εντονο και ποιοτικο promotion στην Σμυρνη δεν αποκλειεται η Χιος να γινει πρωτος τουριστικος προορισμος για τα 5μυρια των απεναντι.Ισως για το καλοκαιρι θα πρεπει να σκεφτουν καποιο μεγαλυτερο πλοιο ανοικτου τυπου με πιο συχνα δρομολογια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Με την κινηση που περιμενουν φετος μεχρι και βαρκες θα βαλουν :P

Ειναι η ιδεα μου οτι ειναι το μοναδικο ελληνικο πλοιο της γραμμης ή κανω λαθος;

Link to comment
Share on other sites

Εχoμενε και το SAN NICOLAS με ελληνικη σημαια :)

Για την κινηση μαλλον πιστευουν οτι φετος θα περασουν πολλοι απεναντι επειδη απο την μια ειναι φτηνοτερα απο την Ελλαδα κι απο την αλλη δεν υπαρχει 'ρευστο' για να πανε πολυ μακρια.

Το AEGEAN SEA παντως θα προσφερει lux μεταβαση στην Τουρκια :P

Άνεση και πολυτέλεια που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται να προσφέρει η δρομολόγηση του πλοίου “Aegean Sea” στη γραμμή Χίου- Τσεσμέ, από την ερχόμενη εβδομάδα. Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν με το “Aegean Sea”, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσουν τη 40λεπτη διάρκεια του ταξιδιού, προς Τσεσμέ.

http://www.politis-chios.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...