Jump to content
Shipfriends

Xουλιγκανισμός ON BOARD


Recommended Posts

ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ Όπως λένε μέλη του πληρώματος του "Ιεράπετρα" οι ζημιές με μία πρώτη ματιά ανέρχονται στις 100.000 ευρώ.

Οι μαινόμενοι οπαδοί επιπεδώθηκαν σε ένα πλιάτσικο χωρίς προηγούμενο, πετώντας τα αντικείμενα που έπαιρναν στην θάλασσα.

Πολλές και οι συμπλοκές με τα μέλη του πληρώματος που δεν έχουν την δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες, καθώς στο καράβι βρίσκονται 700 οπαδοί της ΑΕΚ.

Το “Ιεράπετρα” δεν θα αλλάξει την πορεία του όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο και θα συνεχίσει κανονικά την πορεία του μέχρι την Ραφήνα. (http://www.sport24.gr/html/ent/604/ent.116604.asp)

Link to comment
Share on other sites

Λογικά η ΛΑΝΕ πριν προχωρήσει σε αυτή τη ναύλωση δεν θα είχε φροντίσει να κατωχυρώσει το πλοίο μέσω της ασφαλιστικής γι'αυτούς τους "ανθρώπους" που μεταφέρει;

Link to comment
Share on other sites

Δεν τους πετάνε στη θάλασσα και να πάει ήσυχα το πλήρωμα μόνο του στη Ραφήνα; Τι τους έφταιξε το καράβι δεν μπορώ να καταλάβω. Αν είχε κανα 9άρι και βγάζανε τα σωθικά τους να δούμε αν θα κάνανε τα ίδια ή αν θα παρακαλούσαν το πλήρωμα να τους φέρνει σακούλες και μπεϊμπιλίνο....

Αμάν πια...........

Link to comment
Share on other sites

Τις ζημιές θα τις πληρώσει η παε που μίσθωσε το πλοιο..έχει γίνει συμφωνία!Ήδη άκουσα έχει δοθεί εντολή για συλλήψεις μόλις δέσει στη Ραφήνα τα ξημερώματα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ναυλώνεις πλοίο για να μεταφερθούν μαζί με πραγματικούς φιλάθλους της ΑΕΚ(και κάθε ΑΕΚ) και μερικά "ζώα" που δεν είναι πάνω απο 70άτομα, πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες. Επειδή όπως έχω πεί έχω ζήσει ανάλογες εμπειρίες ακόμα και στο Blue Star γυρνόντας από την Ιταλία το τί καταστροφές προκαλούν αυτοί είναι ανυπολόγιστες. Κάποιος από το πλήρωμα μπορεί να προκάλεσε, γιατι γράφουν ότι υπήρξε σύρραξη μεταξύ πληρώματος και οπαδών. Τώρα τι να πώ....:D

Link to comment
Share on other sites

Οι βανδαλισμοί των οπαδών της ΑΕΚ στο πλοίο «Ιεράπετρα» που τους μετέφερε από το Ηράκλειο στο λιμάνι της Ραφήνας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλος του πληρώματος, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο καπετάνιος, Βασίλης Πασχάλης.

«Υπάρχει ένας τραυματισμός σε μέλος του πληρώματος. Τώρα αρχίζουν να ηρεμούν τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές καταστροφές. Όταν παραδίνεις ένα βαπόρι αστεράτο και το παίρνεις πίσω σε αυτή την κατάσταση, στεναχωριέσαι. Το πλοίο παραδόθηκε στην ναυλώτρια εταιρία σε άριστη κατάσταση και πρέπει να δοθεί αποζημίωση για τα επεισόδια που έγιναν από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Έχει κατατεθεί εγγυητική», δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στα επεισόδια τόνισε: « Γίνονταν κατά διαστήματα στη διάρκεια του ταξιδιού από 30-40 άτομα. Εμείς προσπαθούσαμε να τους ηρεμήσουμε. Μα αυτοί γι` αυτό το σκοπό ταξιδεύουν, δεν πήγαν για το παιχνίδι. Ηρθαν για να λεηλατήσουν και να κλέψουν».

Κλείνοντας τόνισε: «Να έρθουν τα πούλμαν και να πάρουν τα μπουμπούκια τους. Μας είπαν ότι αυτό θα γίνει στις 09:30. Θα περιμένουμε μέχρι τότε και μετά θα δέσουμε στο λιμάνι της Ραφήνας»

Supersport FM

Link to comment
Share on other sites

Οι μαινόμενοι οπαδοί της ΑΕΚ προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο και έφεραν την αναστάτωση, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος του "Ιεράπετρα" να γυρίσει το πλοίο προς το Ηράκλειο!

Επί μισή ώρα άπαντες προσπαθούσαν να πείσουν τον καπετάνιο να ξαναγυρίσει τη πλώρη προς Ραφήνα για να μην γενικευτούν οι αντιδράσεις και πάρουν μεγάλες διαστάσεις και τελικά μετά από κυβερνητική παρέμβαση και συγκεκριμένα παρέμβαση στελεχών του υπουργείου Ναυτιλίας το πλοίο επέστρεψε στην πορεία του προς το λιμάνι της Ραφήνας.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GreekCup/AEK/118841.html

Όπως πάντα το Υπουργείο ξέρει καλύτερα τα πράγματα από αυτούς που τα ζουν.

Λέμε τώρα, αν τα μπουμπούκια έβαζαν καμμιά φωτιά τι θα γινόταν? Θα έπαιρνε το πυροσβεστικό ο Υπουργός από τον Πειραιά να τρέχει στο Κρητικό πέλαγος?

Link to comment
Share on other sites

απλά ο υπουργός σκέφτηκε με την εξής απλή λογική. Αν γυρίσουμε στην Κρήτη θα πρέπει να βγούνε. Πως θα τους βγάλουμε έξω? Και άμα τους βγάλουμε που θα τους πάμε??? :D Πως θα ξαναγυρίσουν πίσω? Δεν θα κάνουν τα ίδια? Οπότε τους πάμε πίσω...

Κάπως έτσι πιστεύω ότι σκέφτηκε φίλε ένα χιώτη ο υπουργός... Δεν λέω ότι συμφνωνώ με την λογική του..

Link to comment
Share on other sites

Το πρωί πάντος που το άκουσα να δείνει στοιχεία στο Λαύριο Τραφικ ο Α/Φ φαινόταν σε άσχημη κατάσταση. Παραδέχθηκε πως "Ουτε ξέρουμε πόσοι είναι μέσα, γύρω στους 700 (???)" και ότι έχει γίνει χαμός... Δέν πειράζει ευκαιρία να κάνουν και μία καλύτερη επισκευή στο πλοίο μιάς που για ότι χαλασμένο θα το χρεώσουν στους φιλαθλούς. Το θέμα είναι όμως ότι το πλήρωμα πέρασε μια βραδιά πανικού, άγχους και ταλεπωρίας. Η εταιρία έτσι και αλλιώς θα τα αρπάξει γερά μην φοβάσται. Ποιός όμως θα πληρώσει το πλήρωμα γι αυτά που πέρασε? Ποιός κώδικας ασφαλείας τηρήται στο λιμάνι του Ηρακλείου ώστε καταφέρνουν 700 άτομα να μπουκάρουν "χύμα" χωρίς έλεγχο? Σε ποιούς θα αποδωθούν ευθύνες? Για ποιό λόγω να μετακεινούν αυτά τα "ζώα" χωρίς έλεγχο? Αν γίνόταν ένα ατύχημα ή στη χειρότερη ένας θάνατος τί θα κάναν στον Πλοίαρχο? Ντροπή και άισχος για την πολιτεία μας....

Link to comment
Share on other sites

Γίνετε λόγος για σπασμένες τζαμαρίες, βαμμένους τοίχους με σπρέυ παντού, ταμιακές μηχανές στην...θάλασσα(!!!) μαζί με τους πυροσβεστήρες του πλοίου και πάγκάκια του καταστρώματος στην θάλασσα επίσης. Είναι σίγουρο ότι θα τα φουσκώσει η εταιρεία για να μπαλώσει και παλιές πληγές:D

Μέχρι και βαρελάκια ανοίξανε...ΕΛΕΟΣ. Όποιος δει πλάνα θα τρομάξει πραγματικά...

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έπρεπε να γυρίσει Ηράκλειο και να κατεβάσει με κλωτσιές το αληταριό, το οποίο στη συνέχεια με κλωτσιές στο αυτόφωρο!

Και στη συνέχεια να συνεχίσει το ταξίδι του με τους υπολοίπους αμέτοχους επιβάτες για Ραφήνα.

Έτσι που τα έκαναν όλοι τους...και το πλοίο με τους επιβάτες εκτέθηκε σε κίινδυνο...και οι αμέτοχοι την πλήρωσαν...και το αληταριό θα την σκαπουλάρει πάλι...και το κυριώτερο καταρρακώθηκαν όλοι οι νόμοι για την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας!

Να χαίρονται όλοι τους...τα χάλια τους!

Άει σιχτίρ επιτέλους!!!

Link to comment
Share on other sites

ΝΗΡΕΑ σωστό αυτό που λές...αλλά ποιος θα τους κατέβαζε?? Για μένα καλά έκανε και συνέχισε όπως όπως για Ραφήνα...αλλοιώς θα είχαμε και χειρότερα.

Link to comment
Share on other sites

Να και η επσημη ανακοινωση του ΥΕΝ που μιλα και για τραυματισμο μελους του πληρωματος καθως και ενος λιμενικου

Επεισόδια στο πλοίο του από φιλάθλους της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» Νηολ. Αγ. Νικολάου 07, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω από το λιμένα Ηρακλείου για Ραφήνα.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Ηράκλειο Κρήτης την 21.50 ώρα χθες, μεταφέροντας 687 επιβάτες-φιλάθλους της ΑΕΚ, με ολική ναύλωση από την ΑΕΚ ΠΑΕ και κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας πρωινές ώρες σήμερα.

Κατά την άφιξη του πλοίου στη Ραφήνα και την αποβίβαση των επιβατών, ελήφθησαν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τη διατήρηση της τάξης στην περιοχή της Ραφήνας αλλά και τον εντοπισμό των υπαιτίων.

Στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης, έχουν προσαχθεί στην οικεία Λιμενική Αρχή εννέα (9) άτομα, ενώ έχουν συλληφθεί ένας 22χρονος και ένας 19χρονος για πρόκληση υλικών ζημιών στο πλοίο, ένας 30χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του αιχμηρό αντικείμενο (σιδερόβεργα) και ένας 21χρονος για ρίψη φωτοβολίδας από το πλοίο, από την οποία τραυματίσθηκε ένα Λιμενικό όργανο.

Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του πλου, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στους χώρους ενδιαίτησης καθώς και σε σωστικά-πυροσβεστικά μέσα του πλοίου, ενώ τραυματίσθηκε ένας 25χρονος ναυτικός.

Ο τραυματισθείς ναυτικός-μέλος πληρώματος του πλοίου-μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Κ.Α.Τ., ενώ το Λιμενικό όργανο, που έχει υποστεί κάταγμα κνήμης, νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινα οι εικονες ειναι τραγικες.Ως φοιτητης αλλα και καραβολατρης και ζωντας τισ εκδρομες της Μυκονου που γινονται αυτη την εποχη πιστευα πως οι χειροτερες μερες για τα καραβια μας ειναι αυτες οι εκδρομες(πιστεψτε με οι 5ημερες των Λυκειων ειναι πολυ πιο ηρεμεσ) ,αλλα δυστυχως υπαρχουν και ΠΟΛΥ χειροτερα.Συλληψεις γινανε τουλαχιστον?Κλειστο κυκλωμα σε καποιους χωρους υπηρχε που να εχει καταγραψει τα ζωα σε δραση???

Link to comment
Share on other sites

Κλειστό κύκλωμα δεν υπάρχει σε πλοίο εκτός από το γκαράζ (πλώρα & πρυμιά)και στις μηχανές!! Έγιναν προσαγωγέα όπως λέει η ανακοίνωση του ΥΕΝ, αλλά δε ξέρουμε πόσοι θα δικαστούν και πόσοι θα αφεθούν ελεύθεροι!!

Link to comment
Share on other sites

Προς δόξαν όλων των κανονισμών SAFETY και SECURITY (και ιδιαίτερα του ISPS code-τρομάρα μας!), ένα πλοίο με σημαία κράτους μέλους της ΕΕ και πλέον σε χωρικά ύδατα του ιδίου κράτους μέλους της ΕΕ, ταξίδευε με κάποιους επιβάτες να έχουν αδειάσει τους πυροσβεστήρες...να έχουν ανοίξει μερικά βαρελάκια...να έχουν αφαιρέσει φωτοβολίδες από τα σωστικά και να τα ρίχνουν στο γάμο του Καραγκιόζη...να...να...

ΥΓ Όχι δεν θα ρωτήσω "εάν υπάρχει κράτος"! Αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί προ πολλού!

Απορία: Στις 22/5 ξεκινάνε τα δρομολόγια Θεσ/νίκη-Δωδεκάνησα, τα οποία θα κάνει το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

Θα είναι έτοιμο το πλοίο μέχρι τότε?

Link to comment
Share on other sites

Ούτε λίγο ούτε πολύ, εχτές το πλοίο τελούσε ύπο κατάληψη!

Πειρατές δεν ήταν βέβαια, αλλά μου θύμισαν τρομερά τους γνωστούς άγνωστους που όποτε γουστάρουν καταλαμβάνουν το Πολυτέχνειο και τα κάνουν γιαλιά καρφιά.

Το θέμα είναι ότι το πλήρωμα ουσιαστικά ήταν ανίσχυρο και θα μπορούσαμε να είχαμε και χειρότερα αποτελέσματα εάν δεν εξαφανίζονταν και προκαλούσαν αυτούς τους κάφρους.

Φανταστείτε να ψάχναμε σήμερα μερικούς ανθρώπους στην θάλασσα!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξανάμεταφερθούν οργανωμένοι οπαδοί με πλοία γιατί δυστυχώς αυτοί είναι όπως τους δύχνει πολύ εύστοχα και τους σατιρίζει ο Καλυβάτσης στην τηλεόραση. Δηλαδή αν κέρδιζαν οι άλλοι, τώρα αυτά θα τα γράφαμε στο τόπικ του Λατώ!

Αυτό κι αν ήταν μεροκάματο του τρόμου!

Αντε, και του χρόνου παληκάρια πηγαίνεται στον αγώνα με ..χάισπηντ!

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι ειδα στη τηλεοραση οι ζημιες που εχουν γινει στο πλοιο ειναι σοκαριστικες.Σιγουρα το πληρωμα δεν μπορουσε να κανει κατι παραπανω απ οτι επραξε.Ο πλοιαρχος μαλιστα δηλωσε οταν εγω ζητησα να επιστρεψω στο λιμανι γιατι φοβαμαι για την ασφαλεια του πλοιου η απαντηση ηταν να βαζατε σεκιουριταδες οπως οι Μινωικες.Με αυτο που εξαγριωθηκα παντως ειναι οτι αυτα τα κτηνη κατεβηκαν απο το πλοιο και εφυγαν σαν να μην συνεβαινε τιποτα μπροστα στα ματια των λιμενικων και αστυνομικων που περιμεναν στο λιμανι.Τα ζωα σπασανε ενα ολοκληρο βαπορι και εθεσαν σε κινδυνο τοσους αλλους αμετοχους ανθρωπους αυτη ειναι η παιδεια των Ελληνων φιλαθλων?.Ντροπη;) βλεποντας αυτες τις εικονες χαιρομαι που δεν ασχολουμε με το ποδοσφαιρο

Link to comment
Share on other sites

Για ποια παιδεια μιλαμε?Ξεχναμε τι ειχε γινει περσι στο Λαυριο οταν η ΔΑΠ ειχε ναυλωσει το Κεντερη!?Οπου υπαρχει μαζικη μετακινηση απο επιπεδο 5ημερων λυκειων/πανεπιστημιων εως φοιτητηκων και μη παραταξεων και 'φιλαθλων' δυστηχως φαινεται η πνευματικη μας γυμνια,η παιδεια μας και το επιπεδο μας!Η εικονα αυτη με το Ιεραπετρα Λ απλα αποδικνυει περιτρανα την καταντια μας και τον κανιβαλισμο που μας διεπει

Link to comment
Share on other sites

Είναι για να ντρέπονται. Διαλύσανε ένα ολόκληρο καράβι μόνο και μόνο επειδή κάποιοι ήθελαν να κάνουν τους μάγκες. Από τα 40 άτομα που έκαναν τη ζημιά οι 6 συνελήφθησαν και θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως γίνεται παραδοσιακά σε τέτοιες περιπτώσεις. Εδώ τέθηκε η ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος σε κίνδυνο και δεν τους μπαγλαρώνανε και να τους πάνε σηκωτούς μέσα όσους έκαναν τις ζημιές. Σε λίγο θα γίνουν και ήρωες για το ταξίδι που έκαναν παινευόμενοι για τα κατορθώματά τους.

Ντροπή και αίσχος σ' αυυτά τα υποκείμενα που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι...

Link to comment
Share on other sites

μα καλα, τι αποθημενα ειχαν αυτα τα ατομα?τι μανιακοι, ψυχασθενεις και δεν ξερω τι αλλο....

το διελυσαν το καραβι, το εσπασαν, εκλεψαν ο, τι μπορουσαν και χτυπησαν κι εναν ατυχο που τολμησε να τους κανει παρατηρηση!

ακουσα στις ειδησεις οτι ειχαν μαζι τους μπουκαλια με πετρελαιο για να πυρπολησουν ο, τι εβρισκαν!

αν ειναι δυνατον! 50 ατομα εκαναν ενα χαλασμο και οι υπολοιποι που τους εβλεπαν δεν εκαναν τιποα για να τους σταματησουν!και οι αρχες στο λιμανι επιασαν μονο 6...τους οποιους σιγουρα θα τους αφησουν μετα απο λιγο καιρο!

μπραβο, βρε!και εις ανωτερα!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...