Jump to content
Shipfriends

Προτάσεις ταινιών και εκπομπών


Nick the Greek

Recommended Posts

Είναι κάθε Σάββατο μεσημέρι 13.30 ή 14.00. Δείτε σχετικά εδώ

Είναι ημίωρη εβδομαδιαία σειρά και έχει αρχίσει εδώ και 3-4 βδομάδες. Αλλά, δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει να δω καμία :P

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν πρόλαβα την αρχή αλλά ολοκληρώθηκε στις 14.30.

Αν είναι ημίωρη όπως γράφει και ο Νηρέας τότε άρχισε στις 14.00..

Στην κυριολεξία την ρούφηξα..

Link to comment
Share on other sites

συνεντευξη στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 εδινε ο τσεφαλοζαννης σημερα το πρωι. ακουσα μονο 5 λεπτα που ελεγε για την ανθρωπινη φυση και την ποιοτητα της κοινωνιας μας. επειδη μου επεσαν βαρια ξανααλλαξα σταθμο και δεν εκατσα να ακουσω και αλλες εξυπναδες. μετα ακουσα στις ειδησεις οτι υποσχεθηκε πληρη εφαρμογη της απελευθερωσης των ναυλων της Γ' θεσης

Link to comment
Share on other sites

Χθες είχε μια εκπομπή στην ΕΡΤ 3 στις 21:00 μέχρι 21:30 για ferry boat στο Μπαγκλαντές!! Ο θεός να τα κάνει ferry boat!!! Εμένα μου θύμιζαν κάτι ποταμόπλοια που έχουν στην Αμερική ή στη Γενεύη, που απλώς έχουν γκαράζ!! Μεταφέροντας 2000-3000 άτομα, σε ένα χώρο που στην Ελλάδα δε νομίζω να είχε πρωτόκολλο πάνω από 600 άτομα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

πο!!! Λαμπάδα θα σου ανάψω proud_ionian!! Και να σκεφτείς πως μόλις πατούσα το thread σκεφτόμουν να πω αν ξέρει κανείς τπτ για ταινίες υποβρυχια! :eek: Αρκετές καλές οι ταινίες και αρκετές τις έχω δει. Αλλά μερικές είναι πολύ παλιές και δεν νομίζω να τις βρούμε με τπτ....

Γενικα θα ήθελα να ρωτήσω από σχετικά πρόσφατες(dvd εποχή και μετά...) ποιες έχετε να μου προτείνετε σχετικά με υποβρύχια? Περιτό να πω πως τα υποβρύχια είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου, έχω διαβάσει αρκετά πράγματα πάνω σε αυτά και το κρυφό μου όνειρο είναι να μπω μια μέρα σε ένα πολεμικό (ιδιαίτερα αν είναι παλιό!)!

Link to comment
Share on other sites

και το κρυφό μου όνειρο είναι να μπω μια μέρα σε ένα πολεμικό (ιδιαίτερα αν είναι παλιό!)!

Να εχεις υποψη σου οτι καθε φορα στον εορτασμο του ΑγΝικολαου στον Πειραια παντα υπαρχει ενα υποβρυχιο ανοικτο στο κοινο για επισκεψη.Αν σκεφτεις οτι τα Υ/Β κλασης 209 που διαθετουμε ειναι απο το 1970-80,ειναι σχετικα παλια.Αν θες πιο παλια μονο μουσεια και μονο στο εξωτερικο πχ Γερμανια.Παντως στο επομενο εορτασμο μαλλον θα ερθει το νεοτευκτο Παπανικολης (ελπιζω),απο τα πιο συγχρονα του τυπου του.

Link to comment
Share on other sites

Ο Καββαδίας στο ...πανί

Μ’ ένα ντοκιμαντέρ, της Κατερίνας Πατρώνη, εμπνευσμένο από το έργο του Νίκου Καββαδία, που εντάσσεται στον κύκλο προβολών με τίτλο "Ο σύντομος εικοστός αιώνας" συνεχίζεται στο ΑΠΟΛΛΩΝ Filmcenter την Κυριακή 12 Μαρτίου 2006 (ώρα 1 μ.μ.) το αφιέρωμα "Κυριακάτικες Συναντήσεις της Λογοτεχνίας με το Σινεμά" που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Η Ιστορία

Ο Γουίλκι το καμαρωτάκι, ο Λευτέρης ο μάγειρας, ο Δημήτρης ο υποπλοίαρχος, ο Μπακσί ο ναύτης, ο Μανώλης ο καπετάνιος, ο Νίκος κάτω στις μηχανές κι ο Γιάννης ο ναύτης, έχουν μπαρκάρει σ’ ένα εμπορικό πλοίο που σαν βαλμένο σε γραμμές τρένου, κάνει το δρομολόγιο από την Ευρώπη στη μακρινή Κορέα και πίσω πάλι, σε ένα ταξίδι που δεν έχει τέλος. Τα λιμάνια είναι μόνο για να φεύγουν, και μέσα στο καράβι ο χρόνος μοιάζει παχύρευστος και θολός. Μέσα στο πλοίο, συντροφιά τους μόνη, η μοναξιά και τα όνειρα. Μαζί τους άλλοι 18 ναυτικοί, μοιρασμένοι Έλληνες και Φιλιππινέζοι, και γύρω τους πάντα η θάλασσα, μαγική τρομακτική και άγνωστη. Μετά την ταινία η σκηνοθέτης θα συζητήσει με το κοινό.

Με τα μάτια στραμμένα στη στεριά

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πατρώνη, Σενάριο: Κατερίνα Πατρώνη, Vuokko Rajala, Φωτογραφία: Laurentiu Calciu, Κατερίνα Πατρώνη, Ήχος: Vuokko Rajala, Μοντάζ: Γιώργος Διαλεκτόπουλος, Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος, Παραγωγή: CL Productions (Έγχρωμο, 99’, 2003).

Το ντοκιμαντέρ είχε τιμηθεί με το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “Εικόνες του 21ου αιώνα”, 2003, από κοινού με την ταινία Υπάρχουν λιοντάρια στην Ελλάδα; της Ιρίνας Μπόικο

Λεπτομέρειες, εδώ

Δεν το έχω δεί και συνεπώς δεν μπορώ να πω εάν αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

κρητικης καταγωγης δημοσιογραφος (Κοττάκης) παιρνει συνεντευξη απο κρητικο πολιτικο.

με μια λεξη αγιογραφια. απο τα πολλα σαλια εκαψε τσιπακι η... plasma μου:o

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χτές είχε το κανάλι της Βουλής(πιο αλλο) εκπομπη με την ιστορία και τις ναυμαχίες του καταδρομικού Βίσμαρκ έως και την βύθιση του.

Πόλυ ενδιαφέρον πραγματικά, και με περιγραφές επιζώντων από τα πληρώματα των βρετανικών και γερμανικών πλοίων που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις.

Αν και αναφερόταν και στα πολύνεκρα ναυάγια των καταδρομικών Hood(Βρετανία) και Vismark (Γερμανία), τέτειου είδους εκπομπές έχουν μια ξεχωριστή γοητεία και σε μεταφερουν στην ατμόσφαιρα της εποχής που διαδραματίζονται..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η εκπομπή "Αειναύτες" κόπηκε? Το Σάββατο δεν προβλήθηκε.

Όσο για το αφιέρωμα στο ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα, όποιος το θέλει μπορώ να του το δώσω. Δεν ήταν και από τα καλύτερα πάντως (θεωρώ καλύτερο εκείνο για το Estonia που είχε προβληθεί τον προηγούμενο μήνα).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Remake της γνωστής ταινίας του 1972 βασισμένη όμως στα δεδομένα των σημερινών μπαλκονόπλοιων. Η πρωτότυπη ταινία είχε βασιστεί στο QMary ενω η σημερινή εμφανίζει μεν εξωτερικά ένα πλοίο εντελώς φανταστικό υπάρχουν όμως σαφείς αναφορές στο QMary2.

Περισσότερα για την ταινία εδώ. Απο ναυτικής άποψης σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται κομμωδία. Για παράδειγμα πρώτη φορά βλέπω κατάφωτη γέφυρα πλοίου με πέντε αξιωματικούς να έχουν βάρδια ταυτόχρονα (!!) ή ballast tank με λάμπα φωτισμού (!!!) και διακόπτη ωστε οταν είσαι μέσα στο tank να μπορείς να το γεμίσεις νερό! Επίσης πλοίο με τέσσερα pods κάνει μια ώρα να γυρίσει 45 μοίρες, σε ενα αναποδογυρισμένο κατεστραμμένο πλοίο το μόνο που δουλεύει είναι τα 3 bow thrusters κλπ κλπ!

Δεν είναι κάτι το σπουδαίο αλλα δεν βαριέσαι κιόλας καθώς έχει συνεχώς σκηνές δράσης. Πολύ ψέμα βέβαια αλλα... εδώ γίνονται αποδράσεις απο τις φυλακές με ελικόπτερο, αυτό δεν μπορεί να γίνει?!!

Link to comment
Share on other sites

εκτος απο τα σινεμα της αθηνας εχει βγει και στης πατρας:D

αφου προσυπογραψω οσα μας ειπε ο γκπαν, να συμπληρωσω κατι που ξεχασε να αναφερει;) .

οι σεναριογραφοι προφανως ηξεραν αυτο. αλλιως δεν εξηγειται οτι ενας απο τους ηρωες μας ειναι ενας 60ρης αρχιτεκτονας που κανει κρουαζιερα μονος του για να ξεπερασει το χωρισμο του. κορυφαια σκηνη οταν τηλεφωνει στον πρωην καλο του και του λεει σε ικετευω... παρε με (ενα τηλεφωνο). πιο μετα, μεσα στο ρημαδιο την πεφτει σε εναν επικουρο προσφωνωντας τoν gorgeous:D.

βασικα η ταινια ειναι ενας φτηνος (και φτηνιαρης) τιτανικος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αληθεια ειδε κανεις σημερα την εκπομπη περι μαγειρικης του γνωστου ευτραφουλη :D κυριου με το μουστακακι στην οποια μαγειρεψε στην κουζινα του Superferry II παρεα με τον καπτα Τζωρτζη ???..:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στην αποψινη εκπομπη "Φως στο Τουνελ" με την διασημη Αγγελικη Νικολουλη που μολις αρχισε, ψαχνει εναν αγνοουμενο απο Καβαλα και στην εισαγωγη ειχε πλανα απο το Παναγια Σουμελα μεσα στο λιμανι της Καβαλας:mad::D

Link to comment
Share on other sites

Αν και λίγο καθυστερημένα το γράφω, έτσι για ενημέρωση.

Χθες το πρωί η Ε.Μελέτη στον "Πρωινό καφέ" παρουσίασε βίντεο με τον καπτα Κ.Τζώρτζη. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά είχε ως σκοπό να παρουσιάσει ανθρώπους που βοηθούν τους συναθρώπους τους.

Για τον καπτα Τζώρτζη αυτό μεταφράστηκε στις διασώσεις ναυαγών που έχει κάνει με το Superferry2.

Βέβαια αναφέρθηκε ότι η γραμμή του πλοίου είναι Πειραιάς-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος!!!

Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Εχτές στην ΝΟΒΑ είχε αφιέρωμα στο ναυάγιο του ΧΕΡΑΛΝΤ αδερφού του Ανθή Μαρίνα στο Zeebrouge το 87, που κόστισε την ζωή 193 ατόμων αν θυμάμαι καλά.

Πολύ παραστατικό ντοκιμάντερ και σε μεταφέρει στο κλίμα και γιατί όχι και μέσα στο πλοίο..!

Υ.Γ. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ καταστροφών πολύ με μαγνητίζει όταν πέφτω πάνω της, μήπως πρέπει να το κοιτάξω?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...