Jump to content
Shipfriends

Προτάσεις ταινιών και εκπομπών


Nick the Greek

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 6 months later...
  • 3 months later...

επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται και η κρατική τηλεόραση παρόλο τον σάλο έχει πολύ καλές παραγωγές όπως αυτή κάθε πρωι 7.45 με 8.15 και 11,30(δεν ξερω πιο ειναι σε επαναληψη)

αιγαίο νυν και αει

Με ένα καΐκι ιστορικό, τον ΖΕΠΠΟ, φτιαγμένο προπολεμικά από τον καπετάν Ανδρέα Ζέππο και τραγουδισμένο από τον μεγάλο ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, αναζητούμε διαχρονικά πρόσωπα, νομάδες της θάλασσας.

'Eνα θαλασσινό ταξίδι 1500 μιλίων γεμάτο εκπλήξεις και περιπέτεια. Μία θαλασσινή περιπλάνηση με αυθεντικούς ανθρώπους του Αιγαίου. Σύρος, Σίφνος, Πάρος, Νάξος, Πατερονήσια, Νησίδες Χταπόδια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, Μάκαρες, Μύκονος, Αμοργός, Λέβιθα, Κάλυμνος, Σύμη, Τήλος, Νίσσυρος, Αστυπάλαια.

Τα γυρίσματα της σειράς άρχισαν το 1999 και ολοκληρώθηκαν το 2002. 'Eνα συμβολικό, αλλά καθόλου τυχαίο, πέρασμα από το τέλος ενός αιώνα στις αρχές ενός άλλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Κώστας Γουζέλης

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ/ΕΣ

Γιώργος Κολόζης

ριξτε μια ματια και εδω για τον καπ. ζεππο

http://www.koutouzis.gr/zeppos.htm

το πρωτο επεισοδιο απο το αρχειο της ερτ

http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=25657&tsz=0&act=mMainView

συντομα θα δωσω κι αλλες σελιδες

ολα τα επεισοδια σε σελιδα που παραπεμπει στην ερτ

http://www.greek-movies.com/shows.php?l=&y=7&c=&s=426&v=t

Edited by deep-blue-sea
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

το αποψινο επεισοδιο των ανεξιχνιαστων υποθεσεων (COLD CASE) στο Star, ειχε θεμα εναν φονο που εγινε σε liner και αποκαλυφθηκε 40 χρονια μερα.υποτιθεται οτι το liner Americana ηταν παροπλισμενο 40 χρονια και το μηχανοστασιο του σφραγισμενο, γιατι ειχε σχεδιαστει απο το πολεμικο ναυτικο (σε united states φερνει). ειχε αρκετα εξωτερικα πλανα, γυρισμενα στο queen mary και αρκετες αναφορες στα liners.

οι πλακα ειναι οτι οι αστυνομικοι, στην προσπαθεια να βρουν στοιχεια (βρεθηκε σκελετος, οταν αρχισε να ξηλωνεται το πλοιο για να ανακαινισθει), οι αστυνομικοι απευθυνονται σε... shipmaniacs που συλλεγουν τα παντα απο λιστες επιβατων και crewlists, μεχρι κομματια της επιπλωσης. ο καλυτερος ο ηρωας του επεισοδιου, που λεει οτι θα μπορουσε να ζει ολη του τη ζωη πανω σε πλοιο και οτι το καλυτερο σημειο του πλοιου, ειναι η καρδια του, το μηνανοστασιο. δειχνει τον ιδιο τυπο 40 χρονια μετα (σημερα), που ζει σε ενα ιστιοπλοικο.

Link to comment
Share on other sites

Αγόρασα πρόσφατα μέσω ίντερνετ 2 DVD με συνολικά 14 επεισόδια της σειράς Sea Hunters του Clive Cussler που στην Ελλάδα προβλήθηκε πρίν από μερικά χρόνια από το Discovery Channel αν θυμάμαι καλά. Πρόκειται για documentaires στα οποία η ομάδα της οποίας ηγούνται ο Clive Cussler και ο James Delgado καταδύονται σε διάσημα ναυάγια ανά τον κόσμο. Τιμή και για τα 2 γύρω στα 50 δολλάρια αν θυμάμαι καλά. Προσοχή όμως: Τα DVD είναι αγορασμένα από τις ΗΠΑ και δεν παίζουν σε ευρωπαικά DVD παρά μόνον στο PC με τη λήψη του κατάλληλου codec.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Escape under pressure (2000)

Ας δουμε το Μυτιληνη να βουλιάζει.... Αυτη τη στιγμη εχει μια ταινια στον aplha με τον Rob Low οπου εξελισεται πάνω στο Μυτιληνη και σαν καλος αμερικανος προσκοπος τα βαζει με κακους που βουλιαζουν και το πλοιο μας :P πρεπει να ειναι τουλαχιστον 10 ετιας 15 ετιας η ταινια και εχει πολλα αστεια στοιχεια για το τοτε σχετικα με τα ελληνικα δεδομενα...

Ας δούμε το cover του dvd και ενα στιγμιότυπο από την ταινία.

(www.imdb.com)

post-1827-0-57890400-1309724558_thumb.jp

post-1827-0-70399700-1309724572_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...

H Fox κυκλοφόρησε σε Blu Ray το The Poseidon Advenure του 1972. Επίσης η Criterion κυκλοφόρησε σε Blu Ray με πλήρες restoration το A Night To Remember μιά από τις καλύτερες κλασσικές ταινίες με θέμα το ναυάγιο του Τιτανικού. Οποιος φίλος θέλει μπορώ να τις παραχωρήσω για θέαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το περιμενα πιο ενημερωνο αφιερωμα κ με κανα νεο το οποιο δεν θα ειχε το φως της δημοσιοτητας μεχρι τωρα!!!αλλα τιποτα καινουργιο απο ολα οσα ξεραμε...

οσο για την ΥΠΟΚΛΙΣΗ των πλοιαρχων της εταιρειας με την κοντρα 'εθιμο' εχουν δει τι γινεται στο αιγαιο, με την πιο μακρυνει αποσταση που περνουν τα πλοια ειναι τα 2 σταδια απο την στερια ;)

Link to comment
Share on other sites

Εδω που τα λεμε εχουμε δωσει κι εμεις δειγματα''υποκλισεων''στο προσφατο παρελθον.. ;) Κοντρες-αλλου ειδους βεβαια-μεταξυ πλοιαρχων ηταν επι χρονια συνηθες φαινομενο και βεβαιως μην ξεχναμε και το sea diamond στην Καλντερα..

Το καινουριο στοιχειο που κρατησα απο την εκπομπη του Δανεζη ηταν καποια βιντεο μεσα απο το πλοιο που δεν ειχα ξαναδει.Κυριως το βιντεο μεσα απο τη γεφυρα με τη συνομιλια του καπετανιου με τους αξιωματικους και αρχικαπετανιους της εταιρειας λιγα λεπτα μετα το ατυχημα,το οποιο ειχε ελληνικους υποτιτλους.

Γενικως το πνευμα της εκπομπης ηταν οτι για ολα εφταιγε ο Cpt και μονο αυτος..

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον margaritis. Tίποτα το καινούργιο, τίποτα που δεν το γνωρίζαμε ήδη, και όχι μόνο εμείς οι καραβοβαρεμένοι αλλά πιστεύω και οποιοσδήποτε που είχε τύχει να δει τα δελτία ειδήσεων τις ημέρες που ακολούθησαν από το ναυάγιο. Προχειρότητες..........

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στις 13 Ιανουαρίου του 2012, πάνω από 3200 άτομα ήταν εν πλω με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia. Όλοι διασκέδαζαν στα 5 εστιατόρια, στα 13 μπαρ, στις 4 πισίνες καθώς και στο υπερπολυτελές σπα του τεράστιου πλοίου. Καθώς όμως περνούσε από το νησί Giglio, ανοιχτά της Τοσκάνης, χτύπησε πάνω σε βράχια και δημιουργήθηκε ένα ρήγμα 70 μέτρων, λίγο μικρότερο από αυτό που βύθισε τον Τιτανικό. Το πλοίο έγειρε και προσάραξε πάνω στα βράχια.. τώρα το πλήρωμα και επιβάτες έπρεπε να διασωθούν όσο πιο γρήγορα γινόταν.. κάποιοι τα κατάφεραν κάποιοι πάλι.. όχι...

την Τετάρτη 07/11 στον ΣΚΑΙ στις 23:15

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

χθες στο ΣΚΑΪ (σε ωρες late bar ;) ) στο επεισοδιο του toughest fixes, ειχε την προσθηκη μιας ηλεκτρομηχανης diesel στο radiance of the seas.

απο οπτικο υλικο εσκιζε, (δεξαμενισμος, ανοιγμα τρυπας στα υφαλα, εργασιες στο μηχανοστασιο κλπ), αλλα απο αφηγηση επασχε. ειχε εναν τραγικο χαζοχαρουμενο και ακομη πιο τραγικη ηταν η μεταφραση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eνα ωραίο ρεπορτάζ είχε εχθές το Γερμανικό κανάλι DW με την πορεία των λαθρομεταναστών απο την Τουρκία μέχρι το λιμάνι της Πάτρας, με χορταστικές εικόνες απο την Πάτρα, αλλά διόλου κολακευτικά σχόλια για τις Ελληνικές αρχές

Link to comment
Share on other sites

το ΣΚΑΙ στους Ελληνες του πνευματος και της τεχνης, εχει αποψε αφιερωμα στον Ελυτη, με πολλα πλανα απο λεσβο, αλλα και τα ΝΕΛοβαπορα Μυτιληνη και European.

 

οσοι δεν προλαβατε την αρχη μην ανησυχειτε. ειναι in house παραγωγη, οποτε θα μπορειτε να το δειτε σε video on demand

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...