Jump to content
Shipfriends

Aqua Blue (IMO 7429669)


Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Το Ιεράπετρα κανει την διαδρομη Πειραιά-Ρεθυμνο για την ΑΝΕΛ LINES. Ωστόσο το site της ANEK δεν το συμπεριλαμβανεισ στον στολο της. Τι έχει γίνει?

Link to comment
Share on other sites

Εγινε καμια αλλαγη ονοματος σε καποια απο τις δυο εταιρειες και δεν το μαθαμε ακομα ??????

Ναι βρε παιδια απο κεκτημενη ταχυτητα. Εννοουσα ΑΝΕΚ χι χι!!!Απλα ειπα οτι αν μπει κανεις στο site της ΑΝΕΚ θα διαπιστωσει οτι το Ιεραπετρα εκτελει το δρομολογιο του Πρεβελη για Ρεθυμνο. Κ απλα μου εκανε εντυπωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Χτες ταξίδεψα για ακόμη μια φορά με το πλοίο από Ηράκλειο για Πειραιά και θέλω να αναφέρω πως το πλήρωμα είναι πολύ εξυπηρετικό και ευγενικό και αυτή δεν είναι προσωπική μου άποψη μόνο..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Apollonas είχε πει ότι θα ξεκίναγε στις 20 Μαρτίου στη γραμμή της Παροναξιας:rolleyes: .

to ierapetra tis lane apo 20/3 stin gramh 20.00 apo piraia

Αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πέσει τόσο έξω, όπως με το Σαμοθράκη που έλεγε ότι το Ιανουάριο θα ξεκίναγε από Ραφήνα:):confused:

Πραγματικά δεν έχω ακούσει τίποτα ποτέ θα ξεκινήσει το πλοίο, αλλά ούτε σε ποια γραμμή. Μια λογική απάντηση στην απορία σου gpap2006, θα ήταν τη Μεγάλη εβδομάδα:confused:

Link to comment
Share on other sites

ΑΦΟΥ 8Α ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ??

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ 8Α ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΑΔΥΝΟ ΒΑΠΟΡΙ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΙΣ 22.00

kratame mia επιφυλαξη μηπως μπει ο ΠΗΓΑΣΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τη Δευτέρα το πρωί (κατά τις 07:30) που πέρασα από το λιμάνι το Ιεράπετρα Λ ήταν ήδη δεμένο (μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως τη Δευτέρα κατά τις 08:00 μπαίνει μέσα στο λιμάνι. Αλλά αυτό δεν είναι το περίεργο!! Το απόγευμα κατά τις 17:15 το πλοίο έλειπε από τη γνώριμη θέση του στην Ακτή Κονδύλη. Ξέρει κανείς που είχε πάει (μπορεί να μας διαφωτίσει κανένας, ειδικά ο κύριος με θέα από τη πισίνα του:rolleyes::( )?? Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι κατά τις 17:40. Με αποτέλεσμα να καθυστερήσει περίπου μια ώρα την αναχώρηση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ταξίδι και με το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ την Τετάρτη για τον μικρό George και έχει να σχολιάσει αρκετά και διάφορα.

Στα του πλοίου πρώτα: Δεν μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο πλοίο που έχω μπει ούτε ότι θα μου μείνει αξέχαστο. Σίγουρα είναι ένας ακούραστος εργάτης τα τελευταία χρόνια και αρκετά ταλαιπωρημένο σαν σκαρί με τους γνωστούς βανδαλισμούς και την προσάραξη.

Ανεβαίνοντας από τις κυλιόμενες σκάλες βρισκόμαστε στον χώρο υποδοχής με τη reception και το λογιστήριο. Σε αυτόν το χώρο δεσπόζει και μια εικόνα (πρέπει να είναι του Αγίου Νικολάου αλλά συγχωρέστε που δεν θυμάμαι). Πρύμα ακριβώς βρίσκεται μία αίθουσα με αεροπορικά καθίσματα στην οποία περίμενα να αναστηθεί η Αλίκη και να τραγουδίσει "Έχω ενα μυστικό κρυμένο στης καρδιάς τα βάθη...". Από την πόρτα μπορούμε να βγούμε στο ανοιχτό ντεκ πάνω από το ρεμέτζο, εκεί όπου τα τεράστια ανάγλυφα γράμματα γράφουν ακόμα TALOS (κάτι ήξεραν και τα άφησαν...Λεπτομέρειες παρακάτω). Μία ακόμα μικρή αίθουσα με αεροπορικά καθίσματα βρίσκεται δεξιά από τη reception (εκεί είδα και τον Διαμαντίδη να αφιερώνει τη νίκη του ΠΑΟ στον NISSOS CHIOS:D ;) ). Πλώρα βρίσκουμε το πάνω γκαράζ και καμπίνες.

Από τη reception υπάρχουν κυκλιλκές σκάλες που σε ανεβάζουν ένα ντεκ πάνω και στον διάδρομο που βλέπεις μπροστά σου έχεις αριστερά το self service και δεξιά το εστιατόριο. Αν συνεχίσουμε πιο πλώρα συναντάμε το σαλόνι της οικονομικής θέσης ενώ ο διάδρομος που υπάρχει στην αριστερή μεριά του πλοίου οδηγεί σε καμπίνες. Στο εν λόγω ντεκ πρύμα είναι οι χώροι του πληρώματος.

Από τις σκάλες στη reception μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο πάνω και να βγούμε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου υπάρχουν πάγκοι και το ελικοδρόμιο. Αυτό το πολυγωνιοειδές κατασκεύασμα πίσω από τις τσιμινιέρες είναι η discο του πλοίου όπου λειτουργεί σαν Music bar παίζοντας σε χαμηλές εντάσεις όλη την αφρόκρεμα του Ελληνικού πενταγράμμου. Ο συγκεκριμένος χώρος οφείλω να ομολογίσω πως είναι αρκετά προσεγμένος και καλαίσθητος και οι συνδιασμοί χρωμάτων απαλοί. Βέβαια από ότι φαίνεται ΛΑΝΕ και ΝΕΛ έχουν το ίδιο γούστο μιας και η μοκέτα στη ντίσκο είναι αυτή η...πολύ ωραία ροζουλί μοκέτα που έχει και το ΜΥΤΙΛΗΝΗ στην πρώτη θέση.

Πλώρα από τη ντίσκο υπάρχει το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης για τους έχοντες καμπίνα. Και οι εσωτερικοί του χώροι τελειώνουν κάπου εδώ.

Από ταχύτητες πήγαμε μέχρι 17,5 και βγάζει τη νέα του γραμμή σε 10 ώρες ακριβώς.

Για να πούμε κάτι άλλο τώρα: Σε κουβέντα μου με διάφορους στο πλοίο βγήκαν ορισμένα νέα από το πουθενά. Άλλα αδιάφορα και άλλα πολύ ενδιαφέροντα. Ας πούμε αυτό που μάθαμε είναι ότι το μισό μπαρ της ντίσκο θα κλειστεί και θα μετατραπεί σε σουβλατζίδικο στο πάνω ντεκ!! Μείνατε άναυδοι το ξέρω:D

Αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι με κάτι αλλαξοκωλιές στις μετοχές που είχαν οι Μινωικές στη ΛΑΝΕ και τις οποίες απέκτησε η ΑΝΕΚ, η τελευταία έχει και πάλι τον πλήρη έλεγχο του πλοίου. Αυτό έγινε και σε συνδιασμό με το ότι η ΛΑΝΕ δεν έχει πια τις άγονες και ο ΚΟΡΝΑΡΟΣ τερματίζει στην Σητεία επομένως δεν χρειάζεται και δεύτερο πλοίο. Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν αλλάζει σινιάλα; Η απάντηση είναι ότι οι Λασιθιώτες δεν θέλουν να βλέπουν την ΑΝΕΚ ούτε ζωγραφιστή. Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που φοράει αυτά τα σινιάλα ακόμα σε περίπτωση που κληθεί να αντικαταστήσει τον ΚΟΡΝΑΡΟ.

Επίσης το πλοίο είναι προς πώληση. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου δεν έχει ανακοινωθεί σε κανέναν το τι έχουν σκοπό να κάνουν με το βαπόρι και ανεπίσημα λέει ότι ψάχνονται οι επόμενοι ιδιωκτήτες.

Αυτά!

Καμαρώστε το τώρα και στο Ρέθυμνο ξημέρωμα της Πέμπτης.

post-17-128326965597_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Πιάνει Σητεία όχι Άγιο. Πάντως με ένα ταξίδι βλέπεις τέσσερα λιμάνια της Κρήτης ούτε κρουαζιερόπλοιο να ήταν.

Πάντως η ΑΝΕΚ - ΛΑΝΕ φροντίζει να μην βαριούνται οι ναυτικοί του πλοίου.:D Γι' αυτό τους βάζει να να πιάνουν διάφορα λιμάνια -μόνο τον τελευταίο μήνα 13 (Πειραιάς-Μήλος-Σαντορίνη-Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Άγιο Νικόλαο-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο-Κύθηρα) με διάφορα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...