Jump to content
Shipfriends

Aqua Blue (IMO 7429669)


Recommended Posts

Σαφώς και ήταν πιο elegant στα νιάτα του. Και εγώ είχα ένα ταξίδι μαζί του από περιέργεια περισσότερο. Για το ταξίδεμα δεν έχω άποψη. Το ξενοδοχείο του είναι decent (λόγω της γραμμής στην οποία το ξεκίνησε η ΑΝΕΚ) αλλά μην φτάσουμε να πούμε ότι είναι και κανένα κελεπούρι. Τέλος δε μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει απασχολήσει με βλάβες (έχει τρεις σοβαρές τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγή στροφάλου πέρυσι το καλοκαίρι, για να μην αναφερθεί και η πυρκαγιά πριν κάποια χρόνια). 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

21 hours ago, Kaptennemo said:

Πραγματικά όμορφο πλοίο και θα ήθελα να το δω στη γραμμή της Λήμνου αλλα έχω μεγάλη επιφύλαξη για την μανούβρα στον Άγιο Ευστράτιο ,είναι αργό πάνω στη μανούβρα το βαπορι;

 

Για πολλούς και διάφορους λόγους χρειάζεται προσεκτικό χειρισμό από τον κυβερνήτη του στη μανούβρα. Δες τα βίντεο από Άνδρο και Τήνο που έχω ανεβάσει στην προηγούμενη σελίδα για να καταλάβεις σε τι ρυθμούς κινείται στη μανούβρα. Όχι λόγω χειριστή αλλά λόγω χαρακτηριστικών του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να άργησα λίγο αλλά κάτι βρήκα...
Μια φώτο του πλοίου στην Κάσο, την εποχή που σας είπα παραπάνω, τις πρώτες του χρονιές στο νησί. Εξού και η μισοτελειωμένη μπλε γραμμή στην μέση περίπου του πλοίου. Ακόμα δεν έχω μπορέσει να καταλάβω αν αυτή η γραμμή ήταν το "σήμα κατατεθέν" την ΛΑΝΕ ή όχι.
Στην άλλη είναι στην πρώτη του προσέγγιση στο νέο λιμένα του νησιού.

k00-0512.jpg

Im001177.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πω πω..θυμάστε? Σιδηρόδρομος το δρομολόγιο.
Αν θυμάμαι καλά ξεκινούσε απο Πειραιά για: Μήλο-Σαντορίνη-Αγ. Νικόλαο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Πάτμο-Σάμο-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα/Αλεξανδρούπολη...
Εποχές Κυκλάδες!!!! Οπου δεις ντόκο, πήγαινε δέσε. 

Link to comment
Share on other sites

Καλό ξεκίνημα να έχει το βάπορι και μακάρι να φέρει εις πέρας όλα τα δρομολόγια με συνέπεια αλλά με προβληματίζει πολύ η ταχύτητα του μέχρι 16,3 την είδα στο δρομολόγιο ,είναι λόγω καιρού ή θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ;!

Link to comment
Share on other sites

Η διάρκεια του ταξιδιού στα ανακοινωθέντα δρομολόγια δεν άλλαξε, οπότε μην περιμένετε και αλλαγή στην ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Πριν από λίγη ώρα κατέπλευσε το επιβατικό, οχηματαγωγό πλοίο Aqua Blue με καθυστέρηση μίας ώρας (21:30 αντί για 20:25).

η μέση ταχυτητά του σύμφωνα με το marine traffic κατα την διάρκεια του ταξιδιού του ήταν 14,2ν.μ.

Πηγή: https://www.limnosreport.gr/limnos/160040/symvainei-tora-me-kathysterisi-i-proti-afixi-toy-aqua-blue-stin-limno/

14.2 μέση ταχύτητα χάλια... Τώρα ταξιδεύει με 13,8

Σύνολο 5 ώρες Καβάλα - Λήμνος... Εποχές Θεόφιλου και Ταξιάρχη θυμηθήκαμε... Έφυγε 16.30 αντί για 16.00. 

thanosp άλλαξε. παραπάνω και από Λαύριο και από Καβάλα... Επίσης, καθυστερεί παρότι δίνει 4.5 ώρες Καβάλα - Λήμνος το κάνει σε 5

Edited by tasos123
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο μετά την γερή επισκευή που δέχτηκε από την Seajets πριν την πρώτη του δρομολόγηση απέδειξε ότι μπορεί να αναπτύξει τις ταχύτητες που είχε παλιά. Αν θυμάμαι καλα και στη γραμμή της Ραφηνας αλλά και στου Ηρακλείου-Θεσαλονικης κινούταν με περίπου 18 κόμβους κατά μέσο ορο. Άρα τώρα είναι ή θέμα οικονομίας ή η ζημιά που έπαθε το καλοκαίρι και το έβγαλε off του άφησε κουσούρι.

Link to comment
Share on other sites

Χθες στο Β.Αιγαιο επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι και ήταν πολύ λογικό να πάει με μειωμένη ταχύτητα .Μια χαρά τα πηγαίνει είναι πολύ αρχή ακόμη ας είμαστε λιγάκι πιο συγκρατημένοι .

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άγιου Ευστράτιου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA BLUE” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Άγιου Ευστράτιου και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 52χρονης επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ' Ν.Π. 12393, η οποία τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο μετά από πτώση της.

Άμεσα στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα  του πλοίου, ενώ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Λήμνου για την ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...