Jump to content
Shipfriends

Aqua Blue (IMO 7429669)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Για να δούμε και του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ τα δρομολόγια συνοπτικά

ΔΕΥΤΕΡΑ από Ρόδο στις 21:00 για Χάλη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη, Σαντορίνη, Πειραιά

ΤΡΙΤΗ από Πειραιά στις 22:00 για Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη, Ρόδο

ΤΕΤΑΡΤΗ από Ρόδο στις 22:30 για Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Πειραιά

ΠΕΜΠΤΗ διανυκτέρευση at Perea Perea

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από Πειραιά στις 16:00 για Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη, Ρόδο

ΣΑΒΒΑΤΟ από Ρόδο στις 16:30 για Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Πειραιά

ΚΥΡΙΑΚΗ από Πειραιά στις 22:00 για Σαντορίνη, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαάνι, Χάλκη, Ρόδο

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ στο λιμένα της Κασου

Πηγη: ΤΗΕ SEANATION

Χθες η Λιμενική Αρχή Κάσου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» Ν. Αγ. Νικολάου 07, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Ανάφη – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος), ότι η προσέγγιση στο λιμένα Κάσου ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι ΒΔ 8 BF) .

Στο λιμένα Κάσου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ θα αποβιβάζονταν τέσσερεις επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν τελικά στο λιμένα Καρπάθου.

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης στο λιμένα Καρπάθου του Ε/Γ-Ο/Γ « ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.»

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 23.00, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» Ν.Α.Ν. 07, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς - Μήλος - Θήρα - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος * Ρόδος), ότι η προσέγγιση στο λιμάνι της Καρπάθου ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην Κάρπαθο ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι πέντε (25) επιβάτες, ενώ θα αποβιβάζονταν ογδόντα εννέα (89) επιβάτες, οι οποίοι αναμένεται να αποβιβασθούν με την επιστροφή του πλοίου από Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης στην Σύμη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ»

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Σήμερα στις 15.20, η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» Ν. Αγ. Νικολάου 09, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιά - Πάτμο - Λειψοί – Λέρο – Κάλυμνο – Κω – Σύμη - Ρόδο), ότι η προσέγγιση στην Σύμη ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΝΑ 6-7 Bf).

Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση εξήντα ένας (61) επιβάτες, ενώ θα αποβιβάζονταν οκτώ (08) άτομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει την γνώμη του για το πλοίο Ιεράπετρα λ??? καθώς κ αν υπάρχουν εσωτερικές φωτός του πλοίου??? ευχαριστώ προκαταβολικά :confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

To Ιεράπετρα λ εσωτερικά βρίσκεται σε πολύ κατάσταση.Εχει 2 σαλόνια,2 αιθουσες αεροπορικών καθισμάτων πρύμα,1 ντισκο που μπορεί άνετα να μετατραπεί σε σαλόνι.Συνήθως όμως είναι κλειστή.Τα εστιατόρια self service και ala cart προσφέρουν εξαιρετικά ποιοτικό και φτηνό φαγητο.Είναι ιδιαίτερα φωτεινά καθώς έχουν μεγάλα παράθυρα.Οι καμπίνες πλώρα δείχνουν την ηλικία τους.Ολα τα λεφτά βέβαια είναι το εντυπωσιακό πρυμνιο κλιμακοστάσιο που από την reception και τους χώρους αεροπορικών καθισμάτων σε οδηγεί στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου.Εχει πολλούς εξωτερικούς χώρους και όλες οι κουπαστές είναι ξύλινες.Γενικά παρα το μέγεθος του έχει μεγαλο γκαράζ αρκετές καμπίνες και πολλούς κοινόχρηστους χώρους.Εξωτερικά η εμφάνιση του νομίζω πως το αδικεί σε αντίθεση με τους εσωτ χώρους που είναι αρκετά προσεγμένοι.Επειδή δεν έχω εσωτερικές φωτο μπορείς να δεις το ga plan του πλοίου.

post-2023-128326999674_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Από χθες και για κάθε Κυριακάτικη αναχώρηση του πλοίου στις 22:00 από Πειραιά, προστίθεται η Ίος σαν πρώτο λιμάνι κατάπλου(ώρα άφιξης 04:00-παντως εδεσε στο λιμάνι στις 04:45). Από Ίο έχει επιστροφή για Πειραιά(κατευθείαν με άφιξη στις 18:00) κάθε Τρίτη στις 12:30.:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρόσκρουση καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» στο φάρο του λιμανιού Σύμης στις 18/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στο φάρο του λιμανιού της Σύμης, προσέκρουσε στις 18/08/2010 στις 16.00 ο καταπέλτης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ», κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Κω, με 95 επιβάτες.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση και στις 16.55, ύστερα από την πραγματοποίηση σχετικού ελέγχου και την εκτέλεση δοκιμών, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία του καταπέλτη, το πλοίο απέπλευσε για Ρόδο, μεταφέροντας 249 επιβάτες.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύμης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης του λιμανιού, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο φάρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» στο λιμάνι Διαφανίου

Πηγή: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» Ν. Αγ. Νικολάου 07, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο ΜΗΛΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟ ότι η προσέγγιση στο λιμάνι ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (Ν-ΝΑ 7 τοπικά 8 bf).

Το πλοίο είχε 10 επιβάτες για αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν 3 επιβάτες για επιβίβαση με προορισμό τον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Περίπου 3,5 ώρες καθυστέριση έχει μαζέψει το βαπόρι κατά την αποψινή επιστροφή του από Δωδεκάνησα. Αυξημένη κίνηση, ασφυκτικά ωράρια, δε θέλει και πολύ...Να δούμε αν θα προλάβει να φύγει στις 19.00 από Πειραιά σήμερα Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θάνατος επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ στο Ηράκλειο

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, σήμερα στις 13:30 η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ « ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» Ν. Αγ. Νικολάου 07, ότι 90χρονος, ο οποίος ταξίδευε με τη συνοδεία οικείων του, είχε απωλέσει τις αισθήσεις του.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 14.40, πιστοποιήθηκε από ιατρό του ΕΚΑΒ ο θάνατός του, ο οποίος οφείλετε σε παθολογικά αίτια, ενώ οι οικείοι του δήλωσαν ότι επιθυμούν την συνέχιση του ταξιδιού προς τον τελικό προορισμό του εκλιπόντος, την Κάσο, όπου και θα εκδοθούν τα σχετικά έγγραφα και πιστοποιητικά θανάτου με μέριμνα του τοπικού Κέντρου Υγείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Ιεράπετρα Λ πήρε παράταση άλλες δυο εβδομάδες στα δρομολόγια στην άγονη της Δωδεκανήσου. Ακούγεται ότι αυτά ίσως να είναι και τα τελευταία δρομολόγια του Ιεράπετρα Λ με τα χρώματα της ΑΝΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...