Jump to content
Shipfriends

USNS Roy M. Wheat (T-AK-3016)


Recommended Posts

ΝΑΤΟΪΚΑ ΟΠΛΑ στο λιμάνι του Αστακού

Το πλοίο έφερε

φημολογία

Πλοίο - μυστήριο, που φαίνεται ότι -εκτός των άλλων- μετέφερε οπλικά συστήματα, κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Αστακού σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την περιοχή.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μεταγωγικό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποβίβασε στο λιμάνι του Αστακού και μεγάλα οπλικά συστήματα, ώστε να επισκευαστούν στην περιοχή.

Η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου στο λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας, συνδέθηκε αμέσως με την παρουσία των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Πάτρας και έτσι υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι στο λιμάνι του Αστακού απεστάλησαν οπλικά συστήματα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες εμπλοκές, ώστε να επισκευαστούν και να επιστρέψουν στη διάθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Όλη αυτή η κινητικότητα, που επιβεβαιωνόταν και από τους λιμενικούς κύκλους, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τη χρήση λιμανιών της χώρας όπως αυτό του Αστακού -όπου δεν υπάρχουν πολλά... αδιάκριτα βλέμματα- για στρατιωτικούς σκοπούς.

πηγη: Η Σημερινή (της πατρας)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Οι δικες μου πηγες αναφερουν οτι οντως κατεπλευσε πολεμικο πλοιο αλλα οχι στο Πλατυγυαλι. Το πλοιο βρισκεται στον Αστακο στην αγκυρα, αλλο το Πλατυγυαλι(ιδιωτικο λιμανι) αλλος ο Αστακος, η αποσταση μεταξυ τους ειναι περιπου 15 χιλιομετρα.

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω εγώ τι βρίσκεται και που, απο πρώτο χέρι καθώς σήμερα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρισκόμουνα μέσα στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, είχα συνάντηση με στέλεχος της επιχείρησης, ξεναγήθηκα στο χώρο και τράβηξα αρκετές φωτογραφίες.

Μέσα λοιπόν στο χώρο του ιδιωτικού λιμανιού δεν υπήρχε κανένα πλοίο πλήν κάποιων αλιευτικών και του κατασχεμένου motorship Baltic star. To αναφερόμενο στην εφημερίδα πλοίο, βρίσκεται οπως λέει ο Nick στην άγκυρα, ελάχιστα μίλια ανοικτά του λιμανιού του Αστακού, δεν θυμίζει σε τίποτα πολεμικό και μοιάζει -λίγο- με ρο/ρο τύπου ΙΟΝ αλλά με κρένια.Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής η ηγεσία του πλοίου δεξιώθηκε την τοπική αρχή πάνω στο πλοίο, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες είναι φορτωμένο με τεθωρακισμένα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Ο οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί να το παρατηρήσει και να το φωτογραφήσει απο την παραλία του Αστακού αρκεί να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.Το εν λόγω πλοίο δεν είναι ορατό απο το Πλατυγιάλι (επιβεβαιώνω την απόσταση των 15 χλμ) καθώς μεσολαβεί ορεινός όγκος. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου( και εξοπλισμού) δεν μπόρεσα να το φωτογραφίσω, όμως εάν ήμουν δαιμόνιος ρεπόρτερ σίγουρα θα είχα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

στις εχιναδες εξω απο το πλατυγυαλι ηταν, τουλαχιστον μεχρι την πεμπτη, φουνταρισμενο ενα βαπορι μεταξυ roro και κοντεϊνεραδικου, με αρκετα containers πανω. μπορει καποιος που εχει βρεθει εκει προσφατα να μας βοηθησει;

Link to comment
Share on other sites

Μπορει η θρυλικη KGB να διαλυθηκε πια ομως οπως λεει και ο γιγας ο Λιακοπουλος ο εωσφορος ο Πουτιν εχει φροντισει να την αντικαταστησει επαξια. Ερχομενος λοιπον σε επαφη με τους εκει συντροφους που εχουν τα ματια τους ανοιχτα κι ο νους τους κατεβαζει, μπορω να σου πω οτι ειδες αυτο.

Προκειται για εντυπωσιακοτατο πλοιο υποστηριξεως, ανεφοδιασμου και δεν ξερω και γω τι αλλο του Military Sealift Command του US Navy. Αυτο ομως που δεν αναφερουν οι παραχαρακτες της συγχρονης ιστοριας στην ιστοσελιδα τους, ειναι οτι το πλοιο αυτο ειναι Σοβιετικης καταγωγης και προελευσεως. Ιδου και η αποδειξη.

Ειναι οντως το πρωην VLADIMIR VASLYAEV, χτισμενο στο διασημο OKEAN Chernomorskiy Shipyard στο Nikolayev της σημερινης Ουκρανιας, μελος μιας κλασης 4 απιστευτων ρο-ρο. Τα τρια του αδελφια χτισμενα στις αρχες της δεκαετιας του 1980 ειναι τα ακολουθα:

1) INZHENER YERMOSHKIN, IMO 7941655

2) KAPITAN MEZENTSYEV, IMO 7830818

3) KAPITAN SMIRNOV, IMO 7740996

Δυστυχως τα παραπανω εδω και 3-4 χρονια πηγαν να συναντησουν το δημιουργο τους. Ο λογος που το τεταρτο ξεφυγε ειναι διοτι ειναι χτισμενο το 1987(ειναι κατα τι νεοτερο δηλαδη) και επεσε στα χερια αυτων η πλειοψηφια των οποιων εχουν την εντυπωση οτι το Αφγανισταν ειναι νεφελωμα στο τριτο τεταρτημοριο του γαλαξια.

Εστω κι ετσι ειναι ο μοναδικος επιζων μιας αξιοσημειωτης πορταδας. Να μερικα εκ των χαρακτηριστικων των:

GT: 14345

DWT: 20075

LOA: 227m

capacity 1246 TEU

Ice Class

2x gas turbines(47,020shp) που δινουν 25 κομβους υπηρεσιακη(!!!)

6(!!!) ηλεκτρογεννητριες , bow thrust και pitch propeller!

Σημειωστε οτι τα παραπανω χαρακτηριστικα προερχονται απο το Lloyd's Register του 1983, πραγμα που σημαινει οτι πολυ πιθανον να ειναι και παραπλανητικα προς τα κατω ωστε να πεφτει σκονη στα ματια του εχθρου. Εννοειται οτι ηταν πλοια ετοιμα να χρησιμοποιηθουν και σαν πλοια μεταφορας

βαρεως υλικου και στρατευματων. Απιστευτα πραγματικα!

Link to comment
Share on other sites

συντροφε nikolai grietsky φαινοταν αμυδρα, αλλα μοιαζει πολυ με αυτο που παραθετεις, οποτε δεν εχω λογο να διαφωνησω:eek: δυστυχως η μηχανη μου εχει μονο 3χ οπτικο ζοομ.

μετα το χτεσινο ποστ θυμηθηκα οτι περσυ ειχαμε αναφερει ενα αμερικανικο πλοιο που κοβει βολτες στον αστακο

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ομως που δεν αναφερουν οι παραχαρακτες της συγχρονης ιστοριας στην ιστοσελιδα τους, ειναι οτι το πλοιο αυτο ειναι Σοβιετικης καταγωγης και προελευσεως. Ιδου και η αποδειξη.

αυτο ειναι αλλη μια αποδειξη του πλιατσικου που ακολουθησε τη διαλυση της Σοβιετικης Ενωσης. αν ειναι δυνατον ενα τετοιο ναυπηγικο επιτευγμα να βρεθει στα χερια του αντιπαλου.

Επειδή παντού υπάρχει ένας shipfriend, φίλε proud μάλλον αυτό είδες.

οντως αυτο ειναι. ξεχωριζει απο μακρια. δεν πηγαινες πιο κοντα με το φουσκωτο να βγει πιο καθαρη η φωτο;:D ετοιμασου αυριο να σε επισκεφθει ο αμερικανος επιτετραμενος στην αθηνα, "δι'υποθεσιν σου":p

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...
  • Nick the Greek changed the title to USNS Roy M. Wheat (T-AK-3016)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...