Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Επειδή πολύ κουβέντα έγινε για τις χερσαίες λιμενικές υποδομές έχει ενδιαφέρον να δει κανείς κάποια νούμερα τα οποία βοηθάνε στο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Στην εφαρμογή των ορθοφωτογραφιών στο κτηματολόγιο μπορεί κανείς να υπολογίσει το εμβαδό οποίας επιφάνειας θέλει και είπα να δοκιμάσω να δω κάποια από τα λιμάνια μας😄.
 
Έτσι λοιπόν το λιμάνι της Τήνου βγάζει περίπου 26000τμ (εννοείται ότι μιλάμε κατά προσέγγιση και για τη συνολική έκταση όχι για ωφέλιμο χώρο, αλλά δε νομίζω οτι εχω πέσει πολύ έξω). Μια σύγκριση με το λιμάνι της Νάξου (9100τμ), για το οποίο έγινε πολύς λόγος, είναι ενδεικτική. Όποιος θέλει μπορεί να παίξει με την ησυχία του και να κάνει τις μετρήσεις του😁

Παραθέτω και τις φωτογραφίες που δείχνουν τις εκτάσεις. 

 

 

Untitled.png

2.png

Link to comment
Share on other sites

Εντωμεταξυ εχει γινει τρομερα δυσκολο το παρκινγκ στην Τηνο.

Τα αυτοκινητα πλεον δεν παρκαρουν στο μνημειο της Ελλης μιας και εκει πεφτει το FLYING CAT (αυτο νομιζω οτι ειανι απο περυσι),ενω στο παλιο λιμανι απαγορευεται το παρκαρισμα απο τις 20.00-1.00 (ειναι η ωρα που ο δρομος κλεινει) με αποτελεσμα οποιος εχει παρκαρει εκει να πρεπει να παρει το αυτοκινητο και να το παρκαρει καπου αλλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μιας και τα λιμάνια της νησιωτικής Ελλάδας είναι στο προσκήνιο αυτές τις μέρες, ας δουμε με 3-4 μποφόρ νοτια η θάλασσα να μπαίνει ολοζωντανη μέσα στο λιμάνι της Τήνου και φυσικά να βρέχονται τα παπουτσια και οι βαλίτσες των επιβατών κατά την επιβίβαση:

Από κίνηση είχε καμιά 50ρια επιβάτες και 30 ΙΧ περίπου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Στο έξω λιμάνι έχει φτιαχτεί το terminal για τα δρομολόγια των υδροπλάνων όταν αυτα θα ξεκινήσουν. Είμαι πολύ περίεργος να δω υδροπλάνο να προσθαλασσωνεται με το γνωστό βοριά και να δένει εκεί. 

20220425_002333.jpg

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Μα ασφαλώς, ίσως θα ήταν πιο καλή λύση το μέσα λιμάνι εκτός και αν χρειάζεται αρκετή απλά για landing / taxing κλπ. Βέβαια κάτσε να τα δούμε πρώτα. Ελπίζω μόνο οι καπετάνιοι να μην πρέπει να έχουν το νου τους και σε ιπτάμενα αντικείμενα εκτός από τα ιστιοπλοϊκά που σουλατσαρουν στις πλωρες τους. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου

Quote

Παρουσιάστηκε χθες η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου, από το Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Τήνο. Παρόντες ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί φορείς.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε διαδικτυακά η Έπαρχος Τήνου, κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τήνου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σήμερα έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου υποδομής για την Τήνο. Το λιμάνι αποτελεί τη μοναδική πύλη διασύνδεσης του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Με την νέα πρόταση αντιμετωπίζεται το αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει το θέμα του λιμανιού μετά την απόρριψη, από τους αρμόδιους φορείς του νησιού, των αρχικών λύσεων που είχαν παρουσιαστεί από το Υπουργείο. Τα προτεινόμενα έργα στοχεύουν, αφενός το λιμάνι να είναι λειτουργικό όλο το χρόνο και αφετέρου να εξυπηρετεί την αναπτυξιακή πορεία του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη πόλης – λιμανιού. Κατά την παρουσίαση έγιναν από τους παρευρισκόμενους προτάσεις για περαιτέρω μικρές βελτιώσεις, οι οποίες και θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Υποδομών. Δεσμευόμαστε από κοινού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των διαδικασιών αναβάθμισης του λιμανιού μας».

 

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια δεν ξέρουμε αν αυτή τη φορά ζητήθηκε και η γνώμη των ανθρώπων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις δυσκολίες του λιμανιού (οι οποίοι ήταν το λιγότερο προβληματισμένοι όταν προτάθηκε/φτιάχτηκε η προέκταση του πράσινου και βέβαια δικαιώθηκαν στην πράξη). Επίσης, δε μας λένε και ποιες είναι αυτές οι εναλλακτικές (ο Θεός να βάλει το χέρι του 😋). 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 5 months later...
1 hour ago, cyclades_shipping said:

η αλήθεια είναι ότι  χθες και σήμερα έχει αρκετό αέρα στην Τήνο ,από εχθες το βράδυ έβαλε ακομα περισσότερο.Μπραβο στον καπετανιο και στο πλήρωμα !

Όταν τα βαπόρια έχουν περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών στη Τήνο συνήθως γυρίζουν έξω από το λιμάνι και έρχονται με ανάποδα μέσα.(βλ Θεολόγος παλαιότερα Aqua Blue,τώρα πιστεύω και το Queen κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιούνται τακτικά από Tankerakia,κάποιες φορες και από Ro/Ro,ενώ τον χειμώνα αν δεν μπορούν να προσεγγίσουν το μέσα λόγω καιρού τα συμβατικα πλοια ,πάνε μερικές φορες στις έξω αλλά σπανίως.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

To χάλι στο "λιμάνι" της Τήνου συνεχίζεται και σήμερα. Είτε μπαίνεις είτε βγαίνεις από το καράβι το μπανάκι σου θα το κάνεις υποχρεωτικά.

Επίσης Όσκαρ πρέπει να δώσουν στον σχεδιαστή, για την πόρτα του χώρου πρόσδεσης η οποία έχει λάθος γωνία με αποτέλεσμα τα φορτηγά που κατεβαίνουν από τον καταπέλτη να χρειάζεται να κάνουν μανούβρα για να βγούν έξω και φυσικά να καθυστερούν την εκφόρτωση με αποτέλεσμα τα επόμενα να μένουν με τις πίσω ρόδες πάνω στον καταπέλτη που σκαμπανεβάζει από την ρέστια. Οϋτε λόγος να γίνεται τα "όργανα" να διευκολύνουν την εκφόρτωση. Σιγά να μην αφήσουν την θαλπωρή του γραφείου και να βάλουν γαλότσες και νιτσεράδες και να μεταβούν επιτόπου. Μόνο ένας βρίσκεται (;) παρών. Άραγε πηγαίνει με κλήρο ή τσιμπάνε τον πιο νέο λιμενοφύλακα της βάρδιας;

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται περι μνημείου προχειρότητας κακοτεχνίας και χειρίστου σχεδιασμού . Λιγότερα προβλήματα θα παρουσιάζονταν αν τα λεφτά του δύστυχου Έλληνα φορολογούμενου που χάλασαν γι αυτό το έκτρωμα , τα πέταγαν  μεσοπέλαγα να πάνε στον πάτο παρά αυτό το πράγμα που έφτιαξαν .

Στην περιπτωση αυτή και τα πέταξαν και δημιούργησαν ένα καρό προβλήματα .

On 4/25/2022 at 12:23 AM, Superfast VI said:

Στο έξω λιμάνι έχει φτιαχτεί το terminal για τα δρομολόγια των υδροπλάνων όταν αυτα θα ξεκινήσουν. Είμαι πολύ περίεργος να δω υδροπλάνο να προσθαλασσωνεται με το γνωστό βοριά και να δένει εκεί. 

20220425_002333.jpg

Το οποίο με την Σαββατιάτικη κακοκαιρία έγινε καλοκαιρινό …

Link to comment
Share on other sites

Όποιος ενέκρινε μελέτη κατασκευής αυτού του πράγματος (γιατί οικοδόμημα δεν το λες) μέσα στη θάλασσα, με προκάτ υλικά (τσιμεντοσανίδες; , γυψοσανίδες ή ότι τελοσπάντων είναι) και όποιος το παρέλαβε, είναι για φτύσιμο πρώτα και μετά για κρέμασμα στην πλατεία Παντάνασσας (τρόπος του λέγειν). Το διευκρινίζω γιατί στην μπανανία που ζούμε, μπορεί να κατηγορηθείς για πρόκληση σε πράξεις μίσους από τίποτα ευαίσθητους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
17 minutes ago, hayabusagr said:

τι σημαίνει ακριβώς αυτό ;

η θαλασσα  εβγαινε ζωντανη τουλαχιστον 50 μετρα ...το νερο να βγαινει ζωντανο με κυματισμό μεχρι το γονατο, κοσμος να κυκλοφορει μουσκεμα για να μπει στο πλοιο με καταπελτες να κανουν πανω κατω !!Αν ειναι αυτες νορμαλ συνθηκες για να ταξιδεψει καποιος  εν ετει 2024 εγω παω πασο.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...