Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Είναι σίγουρο ότι αγόρασε αυτή η εταιρία τον ΙΑΣΩΝΑ;

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το πλοίο πουληθηκε σε ινδούς για κρουαζιέρες στην περιοχή.

__________________________________

(1965, ex-Eros, then Ocean Odyssey)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συμφωνα με πληροφοριες του Seatrade, η εταιρεια Indian Ocean Cruises ειναι οι καινουριοι ιδιοκτητες του πρωην Ιασωνα και προθεση τους ειναι να ξεκινησουν κρουαζιερες στον Ινδικο ωκεανο με αφετηρια την Goa απο τον ερχομενο Οκτωβριο. Συμφωνα με την εταιρεια το πλοιο προκειται να μετακινηθει στο κεντρικο λιμανι στο μελλον και να αναχωρησει για repositioning cruise καποια στιγμη τον Αυγουστο. Αυτη η κρουαζιερα θα εχει διαρκεια 21 ημερες και θα περιλαμβανει λιμανια της Μεσογειου με τελικο προορισμο τη Μαρμαγκοα.

Οταν με το καλο ξεκινησει τις κρουαζιερες του(χωρητικοτητα 325 ατομων), το πλοιο θα κανει προγραμματα 14 διανυκτερευσεων που θα περιλαμβανουν προσεγγισεις σε Ινδικα λιμανια και σε αποκλειστικοτητα προσεγγισεις σε 3 ακατοικητα νησια στο συμπλεγμα των νησων Lakshadweep(βορεια των Μαλδιβων). Αλλα λιμανια που θα περιλαμβανονται θα ειναι τα Mangalore, Cochin, Τrivandrum, Tinnakara και Suheli Islands. Επισης προσεγγισεις στο Colombo της Sri Lanka, το Tutocorin και το Cheriyam Island θα ολοκληρωνουν το προγραμμα.

Οι κρουαζιερες απευθυνονται σε Αμερικανικο και ευρωπαικο κοινο, αλλα οσοι απο εσας ειστε θαυμαστες της Ινδικης κουλτουρας και σας αρεσει και το chicken curry, μη μασατε τιποτα και βουρ στον πατσα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικα το Ocean Odyssey μεθορμησε σημερα στο κεντρικο λιμανι, πισω ακριβως απο το Κεντρικο Λιμεναρχειο. Μηπως τελικα το χρονοδιαγραμμα που αναφερει το δημοσιευμα που μετεφερα παραπανω, αλλαξε? Ενδιαφερον το γεγονος οτι στα λιγα μονο μετρα απο την πλωρη του Ocean Odyssey, βρισκεται και ο Ερμης για να λενε τα παλια και για το πως τα κατηφερε ο πρωην ιδιοκτητης τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παλιός φίλος από τα πληρώματα της πρώην ROC μου είπε το εξής περίεργο.

Ο ΙΑΣΩΝΑΣ και η καινούρια εταιρεία του δεν είναι τίποτα άλλο από την επανάκαμψη του κ. Ποταμιάνου σε συνεργασία όμως με τους κ. Κολλάκη και Αγγελόπουλο. Επίσης μου είπε ότι ο ΙΑΣΩΝΑΣ με τον καινούριο του όνομα ίσως ξεκινήσει κρουζιέρες από τον Πειραιά πολύ σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να ειμαι ειλικρινης Δαυιδ, δεν το πολυπιστευω αυτο. Αντιθετα οσον αφορα το Ocean Monarch εχω κι εγω σοβαροτατες ενδειξεις. Τελος παντων, οσον αφορα το Ocean Odyssey σημερα εκανε δοκιμαστικο στο Σαρωνικο και βρισκεται πλεον πλαγιοδετημενο στου Ξαβερη. Πλησιαζει λοιπον η μερα που θα φυγει οριστικα.

Link to comment
Share on other sites

Και έκανε ένα Σαρωνικό με τις τρελές πορείες που είχε να γίνει σαλάτα! Δέν πειράζει όμως φτάνει που με κρόσσαρε ενα τόσο Ιστορικό πλοίο... Εγώ το λέω Άδωνις...

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω πολύ καλά ένα τουλάχιστον άτομο από το πλήρωμα που μπάρκαρε για ένα περίπου μήνα στο πλοίο. Οι κρουαζιέρες του θα είναι στο Αιγαίο, και το πιο ενδιαφέρον αρχιπλοίαρχος είναι ο καπ. Παντελής Παπαγεωργίου...

Link to comment
Share on other sites

ιδου στον τουρλο κατα την πρωτη του κρουαζιερα. cult στιγμη ο σιχ υπαρχος στην πρυμη με το τουρμπανι.

το βαπορι εκανε κουνια μπελα με την ωραια:D ρεστια που ειχε.

post-13-128326959166_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο χθες ήταν και πάλι αραγμένο στην γνωστή του θέση στο λιμάνι του πειραιά, στον πράσινο φάρο. Ξέρει κανείς αν θα κάνει άλλες κρουαζιέρες και ποιά εταιρεία πουλά/διαχειρίζεται τις κρουαζιέρες του??

Link to comment
Share on other sites

Η ναύλωση του πλοίου τελείωσε. Μοναδικός Έλληνας στο πλήρωμα ο λοστρόμος, και σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού επέβαινε και ο καπτ. Παντελής Παπαγεωργίου. Το υπόλοιπο πλήρωμα, σουηδός πλοίαρχος και όλοι οι υπόλοιποι ινδοί. Επιβεβαιώνονται πλήρως τα περί ανάκαμψης της οικογένειας Ποταμιάνου σε συνεργασία με τους κ. Κολλάκη και Αγγελόπουλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

συμφωνα με το maritime matters απο τον οκτωβριο ξεκινα κρουαζιερες απο τη Goa της Ινδιας προς τα νησια Lakshadweep.

τα ιδια αναφερει εδω και 3 εβδομαδες το shipsmonthly σεπτεμβριου στη σελιδα 8. 7 οκτωβριου ξεκινα απο Goa τις 14μερες κρουαζιερες στα νησια. η εταιρεια του εχει παρει ειδικη αδεια να προσεγγιζει τα νησια με τον ορο να μη διαταρασει την οικολογικη ισορροπια των νησιων. στην προσφατη μετασκευη του προστεθηκε ειδικο κρενι για να κατεβαζουν χημικες τουαλετες κατα τις προσεγγισεις του στα νησια αυτα.

ιδιοκτητης ειναι ο Ravi K Mehrotra, ινδος επιχειρηματια με εδρα το Λονδινο. συμφωνα με το περιοδικο ξοοδεψε $25 εκ USD για το ολο project (οχι μονο για το βαπορι). λεει και κατι αλλα σαλια για τους ωραιους χωρους που θα χορευουν, τα ασημικα που θα τρωνε και το μπακαρα που θα παιζουν:mad: . ΔΕΝ κανω πλακα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με όσα μου είπε ένα πουλάκι :( εσωτερικά έχουν γίνει πολλές αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους, γυμναστήρια, spa, νεες οροφές κλπ κλπ το μόνο που εχει μείνει ίδιο είναι οι καμπίνες. Ολα αυτά έγιναν τον καιρό που το πλοίο βρισκόταν στη δραπετσώνα, εν συνεχεία περίμεναν να πάει Οκτώβριος και να φύγουν για Ινδία.

Υπάρχει όμως ένα μικρό, τόσο δα προβληματάκι... Για ολες αυτές τις χαρωπές μετασκευές δεν έχει πληρωθεί κανείς, και επομένως στην παρούσα φάση το πλοίο βρίσκεται υπό κατάσχεση εν αναμονή πλειστηριασμού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Βρήκα σήμερα μια διαφήμηση για το πλοίο σε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό και μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Αυτό που βρήκα είναι ένα rating του πλοίου. Κάτι ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με το παραπάνω, το πλοίο έχει Έλληνες αξιωματικούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το πλοίο πουληθηκε σε ινδούς για κρουαζιέρες στην περιοχή.
Οπως τα λέει ο Δαυίδ είναι, ο ΙΑΣΩΝΑΣ σε Ινδους πουλήθηκε.
τριαμισυ χρονια μετα ξαναπωλειται σε ινδους:(.

οπως λενε και οι ξενοι συναδελφοι:

Alangward ODYSSEY

July 27: Jean-Noel Grosmenil sadly reports that Exim India shows OCEAN ODYSSEY (ex EROS, JASON) en route to Alang for scrapping. She is one of the last surviving CRDA-built passenger ships with a "swan's neck" bow.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...