Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ένα μικρούλη περιστατικό στο Λατω από Πειραια για Ηράκλειο....
Βλάβη στο πλοίο "Λατώ"



Μεσοπέλαγα, και μάλιστα στις 3 τα ξημερώματα της χθεσινής ημέρας, παρουσιάστηκε βλάβη στην τουρμπίνα του πλοίου τής ΑΝΕΚ "Λατώ" που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να φτάσει στον προορισμό του με δύο ώρες καθυστέρηση από την προκαθορισμένη ώρα άφιξής του που ήταν στις 6 το πρωί.
Η βλάβη, κατά δήλωση του πλοιάρχου και όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι οι λιμενικοί του Ηρακλείου κατά τον έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις με την πρόσδεση του πλοίου, οφειλόταν σε φυσιολογική φθορά των ρουλεμάν της τουρμπίνας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η μια μηχανή να υπολειτουργεί.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 3 χθες τα ξημερώματα και ενώ το πλοίο αναμενόταν να φτάσει στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 6 το πρωί, "φορτωμένο" με 810 επιβάτες, 98 φορτηγά αυτοκίνητα, 141 επιβατικά οχήματα και 18 δίκυκλα, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα και τον πλοίαρχο ότι η μία από τις δύο μηχανές του υπολειτουργούσε. Άμεσα οι υπεύθυνοι μηχανικοί μείωσαν τις στροφές για να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το πλοίο έφτασε με καθυστέρηση δύο ωρών, αφού η μείωση των στροφών είχε ως αποτέλεσμα το "Λατώ" να πορεύεται με μικρότερη ταχύτητα, παρόλο που και οι δύο μηχανές του λειτουργούσαν.
Οι περισσότεροι επιβάτες φαίνεται να μην κατάλαβαν τίποτα, αφού εκείνη τη στιγμή κοιμόνταν, και το γεγονός ότι οι μηχανές λειτουργούσαν έστω και με μειωμένη ένταση δε μαρτυρούσε ότι υπήρχε πρόβλημα. Πάντως, το πρωί τούς περίμενε μια μικρή ταλαιπωρία λόγω της καθυστέρησης, αλλά και μια μικρή ανησυχία γιατί το πλοίο δεν έφτανε στον προορισμό του.
Αφού το πλοίο έφτασε περίπου στις 8:15 το πρωί και προσέδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, ακολούθησε έκτακτος έλεγχος από το Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου που διαπίστωσε τη βλάβη.
Το μεσημέρι ειδικό συνεργείο της εταιρείας επιδιόρθωσε την τουρμπίνα του πλοίου αλλάζοντας τα ρουλεμάν και μέχρι το απόγευμα η βλάβη είχε αποκατασταθεί πλήρως, ενώ ένας ακόμη έλεγχος από τους λιμενικούς ακολούθησε στη συνέχεια για να διαπιστωθεί αν το πλοίο ήταν ασφαλές και να δοθεί το Ο.Κ. για τον απόπλου του το βράδυ.
Το "Λατώ", πάντως, μετά τις εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης έφυγε κανονικά για τον Πειραιά χθες το βράδυ στην προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης, χωρίς να παρουσιαστούν άλλα προβλήματα ή καθυστερήσεις.

www.cretetv.gr

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΛΑΤΩ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21:00) ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΠΡΕΒΕΛΗ»

Σήμερα το βαπόρι ήρθε στις 08:00, το πρωί στο Πειραιά. Χάλασε και τούτο??

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με διαφορα ΜΜΕ το Πρεβελης θα αναχωρησει στις 2130. Παλια στο Τεξας. Στις 2000 ακομα εκανε μανουβρες για να δεσει στον Πειραια, οσο για το Λατω αυτο μεθορμισε στα 200αρια κοντα στο ΚΛΠ.

Link to comment
Share on other sites

Και ο Αρχαγγελος σε εκτακτο δρομολογιο απο την Καρβουνοσκαλα για Χανια. Περασα απο εκει κατα τις 2200 και γινεται πραγματικος πανικος με φορτηγα τοσο των Χανιων οσο και χορταραδικα του Ρεθυμνου. Η ουρα φτανει μεχρι την εισοδο της ιχθυοσκαλας. Οσο για το Πρεβελης μεχρι τις 2220 φορτωνε ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή ώρα αναχώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ «Λατώ»

Απο τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Στις 23:30, αντί στις 21:00 που είχε προγραμματιστεί, θα αναχωρήσει σήμερα το Ε/Γ – Ο/Γ «Λατώ» της ANEK Lines από Πειραιά προς Χανιά. Η καθυστέρηση οφείλεται σε μηχανική βλάβη.
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Ρ/Σ ΣΚΑΪ (02.00) το ΛΑΤΩ με 1800 επιβάτες παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά και επιθεωρείται για να αποφασισθεί έαν θα επιτραπεί ο απόπλους ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Tο πλοίο έφυγε τελικά 0530 και άκουσα ότι το σημερινό δρομολόγιο για χανιά θα εκτελεστεί στην ώρα του(2100),αλλά από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Το χθεσινό πρωινό δρομολόγιο από τα Χανιά για Πειραιά, ποιο το εκτέλεσε?? Το Πρεβελης??

Μια απόδειξη ότι το πλοίο δεν ήταν έτοιμο ακόμα το απόγευμα, έτσι ώστε καθυστέρηση τον απόπλου το πλοίο μέχρι τις 05:30 το πρωί της επόμενης.

post-54-128326958666_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ανοιχτε τα, παραθυρα, να φυγουν τα ντουμανια

για να φουμαρουμε, κι εμεις κι εσεις, που ειμαστε χαρμανια...

(Αποστολος Νικολαιδης, Τα Χασικληδικα)

Αυτο ειναι το τραγουδι που πρεπει να ακουγεται πια απο τα μεγαφωνα του Λατω σε καθε δρομολογιο. Το πλοιο αναχωρησε κανονικα στις 2100 για Χανια με καπνο πολυ παραπανω του ηδη υπεραρκετου τον οποιο βγαζει συνηθως(φανταστειτε λοιπον τι εγινε) και με εναν αισθητο βομβο παραπανω του κανονικου. Κατι μου λεει οτι δεν ειναι η τελευταια φορα που μας απασχολει φετος το καλοκαιρι...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από ότι ψιλό κατάλαβα το Λατώ έχει πάθει βλάβη στις 28/08/07. Και μάλλον το Jean Nicoli έχει πάει να μεταφέρει τους επιβάτες, διότι το Λευκά Όρη δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 04/09/07 στην Αλγερία.

Link to comment
Share on other sites

Το ΛΑΤΩ όντως έχει σταματήσει στη Μασσαλία σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό και αυτό που φοβούνται είναι ότι αρπάξαμε στρόφαλο. Επίσης το JEAN NICOLI ξεκίνησε σήμερα για την Πάτρα και αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή την Τετάρτη.

Link to comment
Share on other sites

Οντως το Λατω εχει στροφαλο στη δεξια κυρια μηχανη. Εχει βρεθει παντως ανταλλακτικο και ειναι ηδη καθοδον οποτε η επισκευη δε θα αργησει τοσο πολυ. Νομιζω στη Σιγκαπουρη βρηκανε ενα καινουριο.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες «έχει στρόφαλο», εννοείς ότι πρέπει να αλλάξει στρόφαλο?? Η απλώς έχει αρπάξει κανένα κομβίο από κουζινέτο βάσεως ή κουζινέτο διωστήρα και απλώς θα γίνει κάποιο ρεκτιφιέ σε κανένα κομβίο και θα βάλλουν undersize κουζινέτα??

Τι ανταλλακτικό βρήκανε στη Σιγκαπούρη??

Στρόφαλο, κάποιο άνω & κάτω ημιτριβεα βάσεως (cap & saddle αντίστοιχα) ή κουτούκι διωστήρα (Bearing Housing)?? Γιατί μιλάμε βλάβη στο στρόφαλο συνήθως προέρχονται από αρπάγματα των κουζινέτων των προαναφερθέντων.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Π100 αν θες γράψτο και Ελληνικά το παραπάνω μήνυμά σου γιατί μόνο τον στρόφαλο έπιασα...:)

ΕDIT

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ΛΑΤΩ θα ρυμουλκυθεί άμεσα από τη Μασσαλία στην Ελλάδα για επισκευή.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι μόνιμοι ένοικοι της γέφυρας του ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ που φτάνει αυτή τη στιγμή στο λιμάνι βλέπουν το ΛΑΤΩ να αργοκινείται κάπου στο βάθος της ράδας. Καλώς το μας πίσω έστω και λαβωμένο!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ΛΑΤΩ είναι στο Πέραμα ακόμα δεμένο. Υπάρχει μια υποτυπώδης κινητικότητα τουλάχιστον εξωτερικά. Ωστόσο τα σινιάλα των ναυλωτών υπάρχουν ακόμα. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...