Jump to content
Shipfriends

Eλ. Βενιζέλος (ΙΜΟ 7907673)


Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

νομιζω οτι δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι ο Benny.

στα περισσοτερα sites και τον ονοματιζουν και αναφερουν το προσφατο παρελθον (ναυλωση σε τουρκους, ταξιδι σε cadiz cesme κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Από τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

Στο σημείο αυτό συνεχίζω με την ενημέρωση. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το επιβατικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το εν λόγω επιβατηγό ξεκίνησε από το Τσεσμέ της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, με τελικό προορισμό την Ισπανία, όπου προορίζετο να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο.

Στις 23 Μαρτίου, η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και αυτό κατέπλευσε αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου επιτρέψαμε ως Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τον ανεφοδιασμό του.

Για τον επαναπατρισμό του πληρώματος είχε ξεκινήσει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τη μονάδα διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, διαδικασία  επαναπατρισμού των 383 επιβατών του.

Στις 29 Μαρτίου, μία μέρα πριν την οριστικοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού των επιβατών, ενημερωθήκαμε από το ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ σχετικά με το θετικό αποτέλεσμα εξέτασης για το νέο κορονοϊό SARS–COV-2

Αφορούσε έναν Ελβετό υπήκοο 73 ετών, μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος φέρεται να εμφάνισε συμπτώματα στις 26 Μαρτίου και λόγω επιδείνωσης αυτών, μεταφέρθηκε στις 28 Μαρτίου στο Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, «Άγιος Παντελεήμων».

Εστάλη δείγμα του ασθενούς λόγω ισχυρής υποψίας για το νέο κορονοϊό στις 29 Μαρτίου, το θετικό αποτέλεσμα του οποίου οδήγησε στην αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥΥ και της Γενικής Γραμματείας στο πλοίο, το πρωί της επόμενης ημέρας.

Παράλληλα, εδόθησαν οδηγίες για απομόνωση των στενών επαφών του ασθενούς, καθώς και οδηγίες για το υπόλοιπο προσωπικό του πλοίου.

Έγινε έλεγχος με λήψη στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος σε 27 άτομα στενές επαφές του κρούσματος, μέλη του πληρώματος και 20 εξ’ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Έγινε διαχωρισμός του προσωπικού σε υψηλού, μετρίου και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τα πρωτόκολλα, με αντίστοιχες οδηγίες απομόνωσης και περιορισμού των κοινωνικών επαφών.

Χθες, 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένουμε.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απορίας άξιο γιατί πολλές αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και άρθρα συνεχίζουν να αναφέρουν όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου ως ναυτικούς.

Αναμφίβολα όμως μιλάμε για μία πολλή δυσάρεστη κατάσταση για όλους όσους είναι στο βαπόρι.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα σχόλια που και βλέπω και διαβάζω στα social media είναι άκρως απάνθρωπα και εμπεριέχουν πολλή χολή.. άνθρωποι είναι που τους έτυχε αυτό το δυσάρεστο γεγονός δυστυχώς..

Δεν υπάρχει καμία συμπόνια για τον συνάνθρωπο.. 

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του παραπάνω ποστ Ο Χαρδαλιάς αναφέρει οτι θα έρθει να δέσει σε ειδική αποκλεισμένη προβλήτα όπου ήδη στήνεται η κατάλληλη υποδομή .

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με μαρτυρια Ελληνα ναυτικου που βρισκεται στο πλοιο ο..περιβοητος ηλικιωμενος"ναυτικος"που ηταν κ το πρωτο κρουσμα ειχε πυρετο ηδη απο την πρωτη μερα που επιβιβαστηκε στο πλοιο και παρα τις συστασεις που του εγιναν σουλατσαρε κανονικα.

Επισης δεν ειναι...Ελβετος οπως τον πολιτογραφησαν τα ΜΜΕ αλλα Τουρκος.

Link to comment
Share on other sites

Οι γείτονες πάντως αναφέρουν την Miray International ως μεσάζοντα.

Σε συνέχεια του προηγουμένου, η εταιρεία έχει αναρτήσει στο insta dronevideo από τη φόρτωση στον Τσεσμέ, καθώς και ομαδική φωτογραφία του πληρώματος στην τσιμινιέρα. Και για να είναι με τα ρούχα της δουλειάς, θα πει ότι ήταν με καποιο τρόπο ναυτολογημένοι. Ή μήπως όχι;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...