Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Κορίνθου και διελεύσεις μέσω Ισθμού


Recommended Posts

Να δούμε 4 ακόμα - προχθεσινές (17/02) - διελεύσεις από τη Διώρυγα της Κορίνθου, μιας και η πολύ καλή μέρα, τόσο από άποψη καιρού όσο και επειδή σπάνια συναντά κανείς 4 πλοία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ήταν ό,τι έπρεπε για φωτος! B)

 

Αρχικά πέρασε το φορτηγάκι ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (IMO:7726940), ερχόμενο από Αλιβέρι και με προορισμό την Ιτέα. Λίγο αργότερα σειρά είχε το πανέμορφο  (κατά τη γνώμη μου πάντα!) φορτηγάκι ΟΛΓΑ Μ (πρώην ΑΛΙΑΝΘΟΣ, IMO:7104336), ερχόμενο από την περιοχή της Βλύχας στην Ελευσίνα και έχοντας προορισμό το Αργοστόλι. Τα 2 αυτά πλοία κατασκευάστηκαν στο ίδιο ναυπηγείο στη Γερμανία (το πρώτο το 1978 και το δεύτερο το 1971) ενώ έχουν και τα 2 "εκσκαφέα" (μου διαφεύγει η σωστή λέξη) για τη φορτοεκφόρτωση του φορτίου τους.

 

Ακολούθησε το τούρκικο (κατασκευή, ιδιοκτησία, σημαία) μοτορσιπάκι MUAZZEZ K (IMO:8947876) το οποίο ακουγόταν και σαν... μότορσιπ (!), ερχόμενο από την Ηγουμενίτσα και έχοντας προορισμό την Ελευσίνα.

 

Τέλος, πέρασε το κανάλι το general cargo ship OSTRIA (IMO:9126730), ερχόμενο από τη ράδα του Πειραιά στην οποία βρισκόταν τις τελευταίες μέρες, με προορισμό το Δρέπανο της Αχαΐας.

 

gallery_3072_310_367895.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, θα πραγματοποιηθεί η φετινή μεγάλη “regata” με την ονομασία "ritorno a Corinto" (επιστροφή στην Κόρινθο), που θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Ιουλίου του 2014 από τις Συρακούσες της Σικελίας και θα τερματίσει στις 28 Ιουλίου στην Κόρινθο.

Με αυτό τον τρόπο, θα αναβιώσουν την αντίστροφη θαλάσσια πορεία των προγόνων μας, όταν τον 7ο αιώνα π.Χ. ανακάλυπταν τις Συρακούσες ξεκινώντας το ταξίδι τους από την Κόρινθο.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα βρίσκονται στο λιμάνι της Κορίνθου από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και διάφορα events!

 

Πηγή: Δήμος Κορινθίων

Link to comment
Share on other sites

Προχθές (16/07) διέσχισε τη διώρυγα της Κορίνθου το μικρό φορτηγάκι SON I (IMO:7827237). Τελικά τα general cargo ships δικαιολογούν συνεχώς τον τίτλο τους, μεταφέροντας ουσιαστικά... τα πάντα! Το συγκεκριμένο όπως φαίνεται και στη φωτο, μετέφερε στρατιωτικά οχήματα, τα οποία φόρτωσε από το Κερατσίνι (από εκεί που δένουν και τα αυτοκινητάδικα). Σύμφωνα με το AIS προορισμός του πλοίου είναι η Ριέκα της Κροατίας.

 

gallery_3072_341_362903.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να δούμε μερικές ακόμα διελεύσεις από τη διώρυγα της Κορίνθου, πριν από 6 ημέρες (02/08): Την αρχή έκανε το μικρό general cargo ship PEAK SAUDA (IMO:8502133), ερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και με προορισμό το Δυρράχιο.

 

Στη συνέχεια, σειρά είχε το MUSTAFA AMCA (IMO:7946875), ερχόμενο από τα Δαρδανέλλια (Canakkale) και με προορισμό το Porto Marghera.

 

Ακολούθησε το ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ Ι ερχόμενο από Κέρκυρα και έχοντας προορισμό την Ελευσίνα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε το ασφαλτάδικο IOLI (IMO:9520431) ερχόμενο από Ελευσίνα και με προορισμό το Vlore της Αλβανίας.

 

gallery_3072_342_925387.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στις 02/09 είχαμε μια αρκετά σπάνια διέλευση από τη διώρυγα της Κορίνθου, μιας και πέρασε το αυτοκινητάδικο SEA ANEMOS (IMO:8017891), ερχόμενο από το Κόπερ της Σλοβενίας και έχοντας προορισμό το Derince της Τουρκίας (ενδιάμεσα έκανε στάση στη ράδα του Πειραιά, λογικά για καύσιμα).

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Από mail που έλαβα, από τον δήμο:

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και οι εθελοντικές οργανώσεις του Νομού μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί εθελοντικά για να αλλάξουμε την εικόνα του Ισθμού, της μοναδικής πύλης της Πελοποννήσου (βάψιμο, καθαρισμός των κιγκλιδωμάτων της γέφυρας, συντήρηση, κ.ά.), την Τρίτη 01/09/2015 και ώρα 10:30 π.μ. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εργασίες που αφορούν τον Ισθμό μας εντός Σεπτεμβρίου."

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Κράτηση του M/V Ilke Mete στην Κόρινθο στις 06/09/17

Quote

Το μέτρο της κράτησης (DETENTION) επιβλήθηκε στο Μ/V ILKE METΕ” σημαίας Τουρκίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις–αντικανονικότητες στον τομέα ασφάλειας (ΔΣ SOLAS).

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κορίνθου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Μιας και δυστυχώς η κίνηση στη Κόρινθο ειναι ελάχιστη και περαν της καραντίνας @Cruise Europa και @TankerShip δε τους βλέπω ζωηρούς ,ας δούμεμια φωτογραφία απο το λιμάνι της Κορίνθο τη δεκαετία του 90 απο το γκρουπ Κορινθος1960-2000 . Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι τα πλοία που ειναι στο λιμάνι που τα θυμόμουν για...Πατρινα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...