Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πηγη www.portnet.gr
Ξεκινούν οι εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης στο Ρέθυμνο
 

Υπογράφηκε από τον Νομάρχη Ρεθύμνου, Γιώργη Παπαδάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Δομική Βιομηχανική Α.Ε., η σύμβαση του Β΄υποέργου του Λιμανιού, που αφορά στην «Εκβάθυνση λιμενολεκάνης - προστασία προσήνεμου μόλου». Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στο 1.073. 100 Ευρώ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου έχει διάρκεια 18 μήνες. Σημειώνεται ότι με την εργολαβία αυτή η λιμενολεκάνη θα αποκτήσει για πρώτη φορά το επιθυμητό βάθος σε όλα τα σημεία της. Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο των εργασιών και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και τον ανάδοχο εργολάβο, δήλωσε τα εξής: «Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση και του Β’ υποέργου του Λιμανιού, που αφορά στην εκβάθυνση της λιμενολεκάνης - προστασία του προσήνεμου μόλου, με κόστος 1. 073.100 Ευρώ. Με το έργο αυτό δε θα υπάρχει πλέον πρόβλημα αβαθών σημείων στο Λιμάνι Ρεθύμνου, καθώς τα πλοία θα μπορούν να κινούνται σε όλα τα σημεία της λιμενολεκάνης. Η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε οκτώ μήνες λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων, όπως η έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου και του ΕΣΡ. Οι εργασίες εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα, εφόσον υπάρχει και έγγραφη δέσμευση από την πλευρά του Λιμεναρχείου ότι το πλοίο εντός είκοσι ημερών θα μεταφερθεί στο βόρειο κρηπίδωμα της Μαρίνας, ώστε απρόσκοπτα να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης 2000 - 2006 στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ. Συγκεκριμένα συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Ε.Π.Τ.Α. και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην μαρίνα του Ρεθύμνου θα δένει από την 1η Ιουνίου το πλοίο της ΑΝΕΚ, λόγω εργασιών εκβάθυνσης του λιμένα της πόλης που έχουν ήδη αρχίσει.

Το τμήμα Τροχαίας θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν, καθώς φορτηγά αυτοκίνητα θα πρέπει να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης για να φΘάσουν στην μαρίνα.

Πηγή ΑΠΕ

Σχολιο μικρου Νεπτουν

Γρηγορα να προλαβουμε να κανουμε το εργο τωρα που ειναι καλοκαιρι και δεν εχει κινηση πριν πεσει ο χειμωνας και τρεχουμε και δε φτανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει άνθρωπος σε αυτήν την ενέργεια είναι ότι μήπως τελικά (και παρά την αντίθετη άποψη που προσωπικά είχα διατυπώσει προ καιρού εδώ), η ΑΝΕΚ θέλει να φύγει από το Ρέθυμνο και θα το κάνει δήθεν εξαναγκαζόμενη. Σκεφθείτε μόνο ότι την ώρα που οι νταλίκες θα περνούν από τους φαρδείς και άνετους δρόμους του Ρεθύμνου:D, για να πάνε στο καράβι, τα μπαρ και οι λοιποί οίκοι απωλείας έχουν καθιερώσει την διαβόητη happy hour (0,30 E η μπύρα, 1 Ε δύο λίτρα cocktail κοκ). Βλέπω τουρίστες παραμάζωμα και τραπεζοκαθίσματα καφετεριών να μεταφέρονται δωρεάν στο γκαράζ του Πρέβελης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 weeks later...

Το λιμάνι του Ρεθύμνου και οι απαραίτητες εργασίες είναι το αντικείμενο της ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Μπορεί να μην έχουν καράβι...αλλά δεν έχουν και μπελάδες.:rolleyes:

Ελλιπής έως ανεπαρκής σήμανση στους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου

28/05/09

[...]Η κατεξοχήν ακραία περίπτωση είναι όταν θελήσει κάποιος να πάει στη μαρίνα. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος βέβαια αφού δεν έχουμε πλοίο, αλλά πέρυσι που έδενε εκεί το πλοίο, πολλοί ήταν αυτοί που έτρεχαν να προλάβουν, γιατί καταρχήν δεν ήξεραν ότι το καράβι δε φεύγει από το λιμάνι και αφού το διαπίστωναν έπρεπε να κάνουν το γύρο της πόλης και πάλι δεν υπάρχει πουθενά πινακίδα που να εξηγεί προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί ο οδηγός για να φτάσει στη μαρίνα.

Περνάει δηλαδή από τον Περιφερειακό, βγαίνει στην Σταμαθιουδάκη, συνεχίζει στην Κουντουριώτη, ανεβαίνει τη Δημητρακάκη, βγαίνει στη Μοάτσου και καταλήγει στην παραλιακή με... διαίσθηση, αφού πινακίδα δεν υπάρχει.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,24892,0,0,1,0

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Πλημμύρισε το λιμάνι στο Ρέθυμνο

Από την κακοκαιρία δεν γλύτωσε ούτε η περιοχή του λιμανιού στο Ρέθυμνο, με το γνωστό πρόβλημα να κάνει πάλι την εμφάνισή του. Λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων τα τεράστια κύματα έχουν καλύψει το εμπορικό λιμάνι και το πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου.

Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου έχει αποκλείσει την κυκλοφορία από την οδό Αρκαδίου – στο ύψος της Μελισσινού – και από την οδό Κεφαλογιάννηδων και δεν επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων στην περιοχή, που έχει πλημμυρίσει.

Πηγη: GOODNET

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής έγινε πρόκληση ζημιών στο Ρέθυμνο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκλήθηκαν προβλήματα στο λιμένα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα :

α) θραύση κάβων του Δ/Ξ – ΡΟ/ΡΟ «ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ» Ν.Π. 11460, το οποίο στη συνέχεια για λόγους ασφαλείας αγκυροβόλησε στο μέσο της λιμενολεκάνης,

β) κατακλύστηκε με νερό μέρος του εμπορικού λιμένα και ο παρακείμενος σταθμός οχημάτων και ως εκ τούτου διεκόπη η κυκλοφορία στη χερσαία ζώνη λιμένα,

γ) τρία (03) ΙΧΕ κενά επιβατών παρασύρθηκαν στη θάλασσα,

δ) πρόκληση υλικών ζημιών σε οκτώ (08) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα στον εμπορικό λιμένα, λόγω κατακλυσμού τους από θαλασσινό νερό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

[NewsNow] Νέο λιμάνι προτείνουν να κατασκευάσουν οι Τούρκοι στο Ρέθυμνο Κρήτης

Μετά την ανάληψη απο μεριας Τούρκων επιχειρηματιών της διαχείρισης της μαρίνας στην Μυτιλήνης για τα επόμενα 40 χρόνια, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της εταιρείας İbrahim Tamer Haşimoğlu εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Στα σχέδια των Τούρκων είναι και η κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης μαρίνας, παρόμοια αυτής που τώρα κατασκευάζετε στην Μερσίνη της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και κατά το παρελθόν έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη. Ήδη είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα της Κρήτης μέσον εταιριών holding.

Στο παρελθόν είχε αποτύχει η προσπάθεια Τούρκων επιχειρηματιών να μπουν στην αγορά τσιμέντων στης Κρήτης.

Στα άμεσα σχέδια των Τούρκων είναι και η είσοδο τους στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές γραμμές.

Σε πρώτη φάση στα νησιά του αιγαίου, αφού έχουν γίνει από πλευράς Τουρκίας επαφές με τον επιχειρηματία Αγούδημο για την εξαγορά του 100% της ομώνυμης ναυτιλιακής εταιρείας, κύριος όμως στόχος των Τούρκων είναι το φιλέτο των ακτοπλοϊκών γραμμών μεταξύ Κρήτης Πειραιάς.

.

Στους επόμενους μήνες το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κοτζάελι Τουρκίας προγραμματίζει σε συνεργασία με την Τούρκικη πρεσβεία της Αθήνας, διερευνητική επίσκεψη ομάδας Τούρκων επιχειρηματιών στην Αθήνα προς αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών.

Οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές στο ταξίδι του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την εκπνοή του 2010 στη χώρα μας, όπου τον συνόδευαν μερικά από τα πιο «γερά πορτοφόλια» της επιχειρηματικής ζωής της Τουρκίας, οι οποίοι εξέφρασαν επενδυτικό ενδιαφέρον για διάφορους τομείς, από το εμπόριο και την ενέργεια, μέχρι τη ναυτιλία, το real estate, τον τουρισμό και τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Μετά συγχωρήσεως, αλλά πιστεύω ότι τα παραπάνω πρόκειται για ανοησίες από αυτές που ευδοκιμούν στην καθ' ημάς μπλογκόσφαιρα. Και δεν ξέρουμε καν ποιος το πρωτοδημοσίευσε. Ψάξτε να βρείτε το αρχικό άρθρο και θα χαθείτε στον άθλιο δαίδαλο της αναπαραγωγής του ό,τι βρεθεί μπροστά μας.

ΥΓ Άκου θα αγοράσουν οι Τούρκοι την GA για να χτυπήσουν τις γραμμές της Κρήτης!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Και να που οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια και που τιποτα δεν ειναι-πλεον-αδυνατο σε αυτη τη χωρα αγαπητε Νηρεα. :ph34r:

3 μηνες μετα τα αρχικα δημοσιευματα και με το λιμανι του Ρεθυμνου να ειναι στη λιστα των αποκρατικοποιησεων τα τοπικα ΜΜΕ της Κρητης εχουν αναφερθει απο την πρωτη στιγμη στο ενδιαφερον των Τουρκων επενδυτων για το Ρεθυμνο.

Ας ειμαστε λοιπον προετοιμασμενοι και στο Ρεθυμνο,αλλα και αλλου,για τετοια γεγονοτα πλεον ωστε να μη μας εθει ξαφνικη η κεραμιδα.. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 7 months later...

Στην ρότα των υδροπλάνων το Ρέθυμνο - Τι αποφάσισε το Δημ. Λιμ. Ταμείο

 

Την απόφαση να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» για την δημιουργία υδατοδρόμιου στο λιμάνι του Ρεθύμνου, έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μίνωας Αλεφαντινός για τις επαφές με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεφαντινός στο Flashnews.gr, εκπρόσωποι της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» τον επισκέφθηκαν και του εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για δρομολόγηση υδροπλάνων τα οποία θα συνδέουν το Ρέθυμνο με νησιά του νότιου Αιγαίου, την Πελοπόννησο και την Αθήνα.

«Σήμερα ενημέρωσα τα μέλη του συμβουλίου για την συζήτηση με την εταιρεία και αποφασίσαμε κατ’αρχάς πως είμαστε θετικοί στο να αναθέσουμε στην εταιρεία να υποβάλλει φάκελο για την αδειοδότηση και να προικίσουμε το λιμάνι μας και με αυτή την δραστηριότητα» είπε ο κ. Αλεφαντινός.

Σύμφωνα με τα στελέχη της «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» η λιμενολεκάνη του Ρεθύμνου είναι ιδανική για την προσγείωση και απογείωση των υδροπλάνων.

Να σημειωθεί πως η δρομολόγηση των υδροπλάνων αφενός θα αξιοποιήσει το λιμάνι του Ρεθύμνου και αφετέρου θα προσφέρει μια συγκοινωνιακή διέξοδο μετά το «ναυάγιο» της δρομολόγησης επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου.

Flashnews.gr
Link to comment
Share on other sites

....θα αξιοποιήσει το λιμάνι του Ρεθύμνου και αφετέρου θα προσφέρει μια συγκοινωνιακή διέξοδο μετά το «ναυάγιο» της δρομολόγησης επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου....

Αλλοιμονο, κοσμος και λαος περιμενει πως και πως υδροπλανο για να ταξιδεψει απο Μηλο και Αναφη στο Ρεθυμνο-αφηνω τις νταλικες και τα ασυνοδευτα που κανουν ουρα....

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

...Κατά τα άλλα μας είχαν βάλει να προβλημαιζόμαστε (με βάση το αίτημα προς το ΣΑΣ) αν θα χώραγε να μπει και να μανουβράρει το ΑΡΙΑΔΝΗ στο λιμάνι του Ρεθύμνου από αυτό το καλοκαρι...

Καλα δεν μας μιλουσαν για το φετινο καλοκαιρι για τη δρομολογηση στο Ρεθυμνο!! Η απαντηση σε αυτη την απορια σου νομιζω οτι σαν μεγεθος στο μηκος πρεπει να χωραει στη μια απο τις τρεις θεσεις στο λιμανι σιγουρα και σε μια δευτερη πολυ οριακα, αλλα το καλο θα ειναι να μην εχει βορειους ανεμους στο λιμανι (που ειναι η χειροτερη για το λιμανι του Ρεθυμνου) ετσι ωστε να μην το εχει το καιρο στη μπαντα ή καταπρυμα!! Γιατι στη θεση που τον εχει καταπλωρα, η πλωρη του Αριαδνη θα πρεπει να καβαλησει το κυματοθραυστη για να χωρεσει!! Κατι που δεν ξερω ειναι τα βυθισματα του λιμανιου για να πω με σιγουρια οτι μπαινει κιολας σε αυτες τις θεσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είχαν βρεθεί από το Φλεβάρη που λόγω κακοκαιρίας έγινε έλεγχος από δύτη για τις ζημιές στο λιμενοβραχίονα.

Να σημειώσω οτι δεν έχει κλείσει το λιμάνι, η ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρει:

 

 

«Γνωστοποιείται ότι με αριθμ. : 08/22-06-2015 απόφαση λιμενάρχη Ρεθύμνου απαγορεύτηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μέχρι νεωτέρας,

η πάσης φύσεως δραστηριότητα, αλιεία, κολύμβηση, υποβρύχια αλιεία στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά θωράκισης λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου

Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:

 

Συντεταγμένες Google Earth: 
1. 35ο 22’ 21.80’’ Β
24ο 28’ 37.56’’
2. 35ο 22’ 23.06’’ Β
24ο 28’ 37.51’’ Α
3. 35ο 22’ 21.18’’Β
24ο 28’34.34’’Α
4. 35ο 22’20.64’’Β
24ο 28’34.77’’ Α
5. 35ο 22’ 21.03’’ Β
24ο 28’ 35.57’’Α

Συντεταγμένες European 1950:
1. 35ο 22.417’Β
24ο 28.644’ Α
2. 35ο 22.433’ Β
24ο 28.643’Α
3. 35ο 22.415’ Β
24ο 28.603’ Α
4. 35ο 22.405’ Β
24ο 28.611’Α
5. 35ο 22.408’Β
24ο 28.622’Α

Συντεταγμένες WGS 1984:
1. 35ο 22.359’ Β
24ο 28.607’Α
2. 35ο 22.375’Β
24ο 28.606’Α
3. 35ο 22.357’Β
24ο 28.566’Α
4. 35ο 22.347’Β
24ο 28.574’Α
5. 35ο 22.350’Β
24ο 28.585’Α


Καθ’ ότι στο βυθό επίμαχης θαλάσσιας περιοχής ανευρέθηκαν πυρομαχικά (βλήματα)».

 

και να να έχουμε μια εικόνα της περιοχής

 

post-5488-0-59360000-1435677893_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η Μαρίνα Ρεθύμνου απέκτησε το πρώτο Σύστημα online κράτησης θέσεων σκαφών σε Μαρίνα. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών του εσωτερικού και εξωτερικού συστήματος κράτησης θέσεων σκαφών Port Admin & Booking, η Μαρίνα Ρεθύμνου γίνεται η πρώτη Μαρίνα στη χώρα μας που έχει δυνατότητα να δέχεται κρατήσεις από το διαδίκτυο http://www.rethymno.portbook.club, απευθείας από τον ναυτικό τουρίστα ή ακόμη και από πρακτορεία, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη σκάφους να δει σε πραγματικό χρόνο, την πληρότητα της Μαρίνας και να κάνει κράτηση τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που επιθυμεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να το πω έτσι: Θυμάται κανείς πολλές περιπτώσεις που το Κράτος σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία βελτίωσε ένα λιμάνι με σκοπό συγκεκριμένη δρομολόγηση πλοίου? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...