Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ίος - Θήρα


Recommended Posts

Δεν νομίζω πως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο, θυμάμαι να έχει τα ίδια δρομολόγια μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Μάλλον το κάνανε γιατί θα ήταν υπερβολικό να υπάρχουν τρία ταχύπλοα καθημερινά το πρωί για Πάρο-Νάξο!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ιος: Πέντε μέρες χωρίς συμβατικό πλοίο, επιστολή διαμαρτυρίας από τη Δημοτική Αρχή και η απάντηση

Quote

Ακόμη και ο Άγιος φοβέρα δεν θέλει; Ε κάπως έτσι λειτούργησε και ο Δήμος Ιητών όταν διαπίστωσε ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς συμβατικό πλοίο από και προς τον Πειραιά αν και έχουμε μόλις Οκτώβριο. Τι έγινε;  Ο Δήμαρχος Ιητών κος Γκίκας Δ. Γκίκας με ανοιχτή του επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε ει δυνατόν λύση καθότι οι προσωρινές “τακτοποίησεις” δεν φέρνουν ουσιαστικές λύσεις...  Χαρακτηριστικό είναι ότι με την έλευση συμβατικού πλοίου από την ZANTE Ferries υπάρχει ανάσα (3 φορές την εβδομάδα) αλλά μέσω των Δυτικών Κυκλάδων με αποτέλεσμα το ταξίδι να αγγίζει ακόμη και τις δέκα ώρες (!!!) 

Αξιοσημείωτο είναι ότι έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και σε συνδαυσμό με την απεργία των πλοίων την περασμένη Τετάρτη (02/10), η Ιος θα συμπληρώσει πέντε ημέρες χωρίς συμβατικό πλοίο (!!) κάτι που μοιάζει εκτός λογικής εάν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές Φθινοπώρου και η τουριστική κίνηση παραμένει σε υψηλό επίπεδο... Βέβαια, τι να πουν και οι κάτοικοι της Ανάφης, αλλά όπως αποδεικνύεται η ... μικρή απόσταση με την Σαντορίνη δεν είναι πάντα ότι καλύτερο. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι μόλις έγινε γνωστή η επιστολή του Δημάρχου προς το αρμόδιο υπουργείο, οι άνθρωποι της Attica Group αντέδρασαν άμεσα. Κι όπως πληροφορηθήκαμε έσω ανάρτησης ταξιδιωτικού πράκτορα (βλ Vaggelis Kontonikolis) στα social media "Μόλις αναρτήθηκαν τα δρομολόγια του Blue Star Delos Για Ίο τον Οκτώβριο. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή το πλοίο θα προσεγγίζει την Ίο στην κάθοδο με ώρα αναχώρησης 14:15 και κάθε Παρασκευή στην άνοδο με ώρα αναχώρησης 16:40. Έναρξη δρομολογίων Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Μπράβο στην Δημοτική αρχή για την άμεση λύση του θέματος!!!!!!!!!!" Δείτε και τον σχετικό πίνακα στο τέλος του άρθρου... 

Για την ιστορία η επιστολή του Δημάρχου Ιητών προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η νήσος Ίος Ν. Κυκλάδων, έχει περιέλθει σε δεινή κατάσταση εξαιτίας της διακοπής των καλοκαιρινών δρομολογίων, αφενός του συμβατικού Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos (τελευταίο δρομολόγιο 09.09.2019) και αφετέρου του ταχυπλόου PAROS JET στις 30.09.2019.

Ο Δήμος Ιητών με τα υπ' αριθμ. 2054/06-09-2019, 2201/18-09-2019 και 2330/30-09-2019 έγγραφα, έχει ζητήσει την καθημερινή προσέγγιση στην Ίο του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR DELOS, στα χειμερινά δρομολόγια Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Θήρα, από 1/20/2019. Έως και σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά μας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, τα οποία πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, όπως ακυρώσεις κρατήσεων (υπάρχει ακόμη αυξημένη τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο), δυσκολίες στη μετακίνηση των επισκεπτών, αδυναμία μετάβασης ασθενών στο Νοσοκομείο Θήρας, αλλά κυρίως προβλήματα ανεφοδιασμού του νησιού μας με βασικά αγαθά.

Τονίζουμε, ότι τα προηγούμενα χρόνια το νησί μας εξυπηρετούνταν στα χειμερινά δρομολόγια πέντε ημέρες την εβδομάδα από το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR DELOS. Σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2019, λόγω της απεργίας των πλοίων, δεν θα υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ίου, ενώ με τρόμο διαπιστώνουμε ότι το επόμενο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο με συμβατικό οχηματαγωγό πλοίο είναι την Κυριακή 6/10/2019 από την εταιρεία ΖANTE FERRIES, η οποία προσεγγίζει την Ίο με 3 επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, από τις Δυτικές Κυκλάδες.

Εκ μέρους του νιώτικου λαού, παρακαλούμε τη συμβολή σας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ίου, με συμβατικό οχηματαγωγό πλοίο, με τον Πειραιά αλλά και τα νησιά Πάρο Νάξο Θήρα που βρίσκονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Πυροσβεστική, Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κλπ).

Σας ενημερώνουμε ότι η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ίου με συμβατικό οχηματαγωγό είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών και κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που η μετακίνηση των κατοίκων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών».

 

Link to comment
Share on other sites

Απο Δευτερα η Blue Star θα εξυπηρετει την Ιο 5 φορες την εβδομαδα οπως τα προηγουμενα χρονια, δεν καταλαβα γιατι φετος υπηρξε αυτη η καθυστερηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την προσεχή περίοδο των εορτών και συγκεκριμένα τα Σάββατα 21/12 και 4/1 το Blue Star Naxos θα εκτελέσει επιπλέον εξπρές δρομολόγια ως εξής:

Κατάπολα (06:00) - Νάξος - Πάρος - Πειραιάς (13:40)

Πειραιάς (17:30) - Πάρος - Νάξος - Κατάπολα (00:50)

Link to comment
Share on other sites

On 11/26/2019 at 11:20 AM, AQUA JEWEL said:

Την προσεχή περίοδο των εορτών και συγκεκριμένα τα Σάββατα 21/12 και 4/1 το Blue Star Naxos θα εκτελέσει επιπλέον εξπρές δρομολόγια

Θα εκτελεστούν απο το bs paros

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
7 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Δεν είναι λύση να πεις στον επιβάτη της Πάρου και της Νάξου δεν θα μπεις εσύ γιατί έχει προτεραιότητα ο επιβάτης των μικρών Κυκλάδων. Επιπλέον το δρομολόγιο θέτει και τη σύνδεση της Πάρου και Νάξου με τις μικρές Κυκλάδες. Το Blue Carrier 1 εάν προσεγγίσει στη Πάρο Νάξο, δεν θα κάνει κάτι γιατί το θέμα είναι με τους επιβάτες και όχι τόσο με το γκαράζ των πλοίων, άσε που τα φορτηγά που έχουν μείνει στη γραμμή Κω Ρόδο είναι υπεραρκετά για να γεμίσει μόνο με εκεί.

Δεν διαβάζεις προσεκτικά τα όσα γράφω.

Είπα οτι η κίνηση των μεγάλων νησιών μπορεί να καλυφθεί από το Δήλος και το έκτακτο του Μύκονος, και το Παρος να αναλαβει τα μικρα νησιά των Κυκλάδων. Ας πιασει και παρο και Ναξο να φορτωσει κι απο κει, αλλα να μην κοψει εισιτηρια απο Πειραιά για παροναξια. Το καριερ θα κανει, διοτι οπως εγραψαν στην επιστολη τους υπαρχει θεμα και με τα αμαξια στο γκαράζ, οποτε ακομα κι ενα φορτηγό μειον από το Πάρος ή το Δήλος είναι ανάσα.

Όλα γίνονται όπως βλέπεις  μην βιάζεσαι να κατακρίνεις :)

 

Εντέλει, το naxospress με επιβεβαιώνει σε όσα είπα το πρωί, και αυτή ακριβώς είναι η αντίδραση της μπλου σταρ.

ΥΓ μας διαβάζει ο Θεοδωράτος; :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
5 hours ago, basilis89 said:

https://www.naxostimes.gr/naytilia/56111/blue-star-allages-perikopes-dromologion-stamataei-ta-dromologia-se-paro/

Τελικως εν μέρη επιβεβαιώθηκε αυτό που είχα αναφερει.. 

τελος το πρωινο δρομολογιο.

το δηλος παει συρο τηνο μυκονο σαντορινη παρος ναξος μονο το απογευμα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Για Κυριακή 30/8 οι θεσεις επιστροφής από Νάξο είναι ελάχιστες και αυτες στο απογευματινό και βραδυνό δρομολόγιο. Να ελπίζω στο HS4;😋

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανόν με τα παρόντα στοιχεία δυστυχώς.

2 hours ago, GIANNIS_ said:

Να ελπίζω στο HS4;😋

Ήλπιζε αν και χλωμό το βλέπω. Αν βρεις κάτι άλλο τότε κλεισ'το αλλιώς περίμενε. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το πεδίο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...