Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κυριακή πρωί στο λιμάνι της Πάρου δεμένο στη προβλήτα Νο: 2 ήταν το Άρτεμις προερχόμενο από τη Σύρο με προορισμό τις Δυτικές Κυκλάδες με αρκετό κόσμο σε επιβάτες και ΙΧ. (Η επιβίβαση των επιβατών ήταν πολύ αργή, όπως και η φόρτωση των ΙΧ)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Το Άρτεμις στις 11/08 στο λιμάνι της Πάρου

Πρώτη φορά ταξίδι με το βαποράκι από Πάρο προς Σίφνο και αντίστροφα. 

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε πολύ η εμπειρία και οι εσωτερικοί χώροι ήταν αρκετά προσεγμένοι. Είχε λίγο θάλασσα και τις 2 φορές με αποτέλεσμα να κουνάει λίγο. Εντύπωση μου έκανε το γκαράζ του πλοίου με τις πόρτες που κλειδώνουν σε διάφορα σημεία αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να το φωτογραφίσω. 

Τα μόνα δύο αρνητικά που είχε είναι ότι είχε μαζέψει αρκετή καθυστέρηση και στο πήγαινε και στο έλα και δεν ήταν αρκετά οργανωμένοι στο φόρτωμα και στο ξεφόρτωμα του πλοίου. Ενδεικτικά από Πάρο για Σίφνο στις 11 Αυγούστου με 10-15 αυτοκίνητα και 60-70 (αν θυμάμαι καλά επιβάτες) έκανε κοντά στα 45-50 λεπτά να φορτώσει και να φύγει. 

Σε γενικές γραμμές πάντως το βαποράκι είναι πολύ προσεγμένο και αξίζει (ειδικά από οικονομική σκοπιά) να το δοκιμάσει κανείς ειδικά αν δεν πιέζεται από χρόνο 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Άρτεμις στους λιμένες Γαυρίου ν. Άνδρου και ν.Κέας 

Quote

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου Άνδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, προερχόμενο από λιμένα ν. Τήνου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν.Τήνου και στη συνέχεια για λιμένες ν. Σύρου, ν. Κύθνου, ν. Κέας και Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τέσσερις (04) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμενε ένας (01) επιβάτης και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς επιβίβαση.

Quote

 Ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου για λιμένες ν. Τήνου, ν. Σύρου, ν. Κύθνου, ν. Κέας, και Λαυρίου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Κέας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες ή οχήματα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση πέντε (05) επιβάτες, ένα (01) επαγγελματικό Ι.Χ.Ε.όχημα και ένα Φ/Γ όχημα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Άρτεμις στο λιμένα Νάξου

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, προερχόμενο από λιμένες Μήλου-Κίμωλου-Σίφνου-Σερίφου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένες Πάρου και Σύρου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν δεκαεννέα (19) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα  προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Άρτεμις στους λιμένες Νάξου – Φολεγάνδρου

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, προερχόμενο από λιμένες Λαυρίου - ν. Κέας - ν. Κύθνου - ν. Σύρου - ν. Πάρου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του  στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένες ν. Ίου - ν. Σικίνου - ν. Φολεγάνδρου - ν. Κιμώλου - ν. Μήλου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δύο (02) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν τρεις (03) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα προς επιβίβαση.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, προερχόμενο από λιμένες Λαυρίου - ν. Κέας - ν. Κύθνου - ν. Σύρου - ν. Πάρου - ν. Νάξου – ν. Ίου - ν. Σικίνου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή  και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένες ν. Κιμώλου - ν. Μήλου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δύο (02) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα δεν ανέμεναν επιβάτες και οχήματα προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Πρώτη φορά ταξίδεψα με το πλοίο τον Ιούλιο που μας πέρασε. Το βαποράκι είναι πολύ καλό στη γραμμή που εξυπηρετεί με όμορφους χώρους τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Πολύ καθαρό μπορώ να πω με το πλήρωμα να καθαρίζει συνεχώς. Το ταξίδι αν και μικρό σε χρόνο εμπειρία. Εδώ μερικά στιγμιότυπα από την άφιξη και τη μανούβρα του στο λιμάνι της Σύρου.

Link to comment
Share on other sites

Και με φιλόξενη γέφυρα θα προσέθετα- τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2018 που το ταξίδεψα εγώ. Και εμένα γενικά μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...