Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εχοντας ταξιδέψει καί εγώ άπειρες φορές μέ όλα τα πλοία τού Σαρωνικού,ανοικτά καί κλειστά,συμφωνώ μέ τους προλαλήσαντες γιά το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 (ταξιδεύω μ'αυτό από την εποχή πού πρωτοήρθε,επί πλοιαρχίας Στάθη Ράπτη-που ήταν και ο πλοίαρχος παραλαβής του-καί τώρα που είναι πλοίαρχος ο Παναγιώτης Μπήτρος).Είναι το πιό άνετο,το πιό ευέλικτο (τό έχω δεί νά κάνη κάτι ζιγκ-ζάγκ μέσα στον Πειραιά,άλλο πράγμα,οι δέ στροφές του στην μανούβρα θυμίζουν Formula 1...) καί το πιό γρήγορο (Πειραιάς-Αίγινα 1 ώρα ακριβώς,από προβλήτα σε προβλήτα,το έχω χρονομετρήσει πάρα πολλές φορές).Τό ΝΕΦΕΛΗ είναι άνετο αλλά αργό,ενώ το ΑΠΟΛΛΩΝ είναι μέν σχετικά γρήγορο (κάτι ψιλά λιγώτερο από το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2) αλλά όχι καί τόσο άνετο και επίσης κουνάει κάπως περισσότερο σε φουσκοθαλασσιά (διαθέτει όμως-όπως και το ΠΟΣΕΙΔΩΝ-κόντρα γέφυρα,που είναι ιδανική γιά καλοκαιρινά ταξίδια).Οσο γιά το ΠΟΣΕΙΔΩΝ,το "ατού" του είναι οτι έχει καί πρυμναίο και πρωραίο καταπέλτη,οπότε μειώνεται ο χρόνος παραμονής στα ενδιάμεσα λιμάνια (αφού πιάνει μέ την πλώρη) καί έτσι "εξιλεώνεται" κάπως γιά το γεγονός οτι είναι ψιλοαργούτσικο...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ το εχω δει στην Υδρα το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 και σε όλα τα λιμάνια και οι μανούβρες του σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι πολύ ευέλικτο.

Ε το τρέχει λιγάκι κι ο καπτα Παναγής. :D

Και το ΝΕΦΕΛΗ είναι πολύ ευέλικτο έχει τιμόνια becker κι αυτό γυρίζει καλά. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επιτέλους αγόρασαν ταμπελάκι στα εκδοτήρια της HSW στο λιμάνι για Αργοσαρωνικο με το νέο όνομα του πλοίου!! Έκαναν τα έξοδα πριν το Πάσχα, κάθε μέρα έλεγα να το γράψω και συνεχεία το ξέχναγα!! Πόσο περίεργο φαινόταν να βλέπεις στα δρομολόγια να λέει το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 και να σου εκδίδουν εισιτήριο με το ΑΡΤΕΜΙΣ, και να αναρωτιέσαι με ποιο πρέπει να ταξιδέψεις???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Σάββατο ταξίδεψα για πρώτη φορά με το Άρτεμις!! Και μπορώ να πω ότι λίγο απογοητεύτηκα!! Γιατί είχα ακούσει καλά λόγια για το πλοίο!! Καθώς και ότι μαζί με το Νεφέλη θεωρούνται τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας στο Σαρωνικό!! Με συγχωρείτε αλλά μόλις βγει και το Αθηνά, θα ρίξουν κλάμα στην Ακτή Κονδύλη & Αιτωλικού 2!! Τα σαλόνια ήταν καθαρά και άνετα, αλλά τα χρώματα ήταν πολύ μουντά!! Το πλωριό κάτω σαλονάκι ήταν για ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα κλειστοφοβίας!!! Μπορεί να είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος του βαποριού αλλά πολύ κλειστοφοβικό!! Τα καταστρώματα είχαν αυτά τα καθίσματα που είναι εντελώς άβολα!! Συν τις άλλοις είχε δυνατό vibration για το μέγεθος του πλοίου!! Στα θετικά του είναι η ταχύτητα και ακρίβεια στα ωράρια του!! Αλλά η ευκολία στα ρεμετζα!! Να σημειώσω ότι στο πλωριό πάνω σαλονάκι υπάρχουν στις γυάλινες πόρτες ακόμα τα ανάγλυφα της πρώην εταιρείας (Υδραικης), όπως και στα Deck plans!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σημερα το μεσημερι το Αρτεμις ελαβε τη θεση του Νονα Μαιρη κατω απο το καινουριο ΥΕΝ και δεν εκανε καθολου δρομολογια. Να υποθεσω πως εχουμε καποιο θεμα με το πλοιο?

Link to comment
Share on other sites

Ολη ημέρα ήταν εκεί?

Μήπως είχε δρομολόγιο με τα καύσιμα?

Η μήπως είχε καμιά ημιημέρευση κάτι τέτοιο γιατί εκ περιτροπήε έχω δει και το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ και το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ κάτω από το ΥΕΝ. :mad:

Link to comment
Share on other sites

Παρασκευη μεσημερι πριν της Παναγιας αποκλειεται. Κατι πρεπει να ειχε το πλοιο γιατι πρεπει να εκανε καποιο εκτακτο δρομολογιο το Flyingcat 2 το οποιο επεστρεψε στον Πειραια μετα τη 1 τα ξημερωματα. Μεχρι και σημερα το μεσημερι, το πλοιο βρισκεται εις την αυτην θεσιν.

Link to comment
Share on other sites

Αφου εμεινε 3 μερες παροπλισμενο κατω απο το καινουριο ΥΕΝ, το πλοιο εκανε δρομολογια παλι χτες ενεκα της μεγαλης επιστροφης. Οπωσδηποτε καποια σημαντικη βλαβη ειχε το πλοιο, δεν εξηγειται αλλιως. Ευχαριστουμε και το ΥΕΝ για την ενημερωση...

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανένας σας όταν βάζει μπροστά τη μηχανή το πλοίου, το τι ντουμάνι βγάζει?? Το είχα δει και τη προηγούμενη εβδομάδα που επιβάτες που ήταν στα καταστρώματα τρόμαξαν και κοίταγαν μήπως συνέβη τίποτα (βλέπε φωτιά)!! Καθώς και εχθές ενώ ήμουν παραδίπλα στο Νεφέλη πνίγηκα από τη καπνίλα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές τά Π/Σ/Κ γιατί υπάρχει μεγάλη κίνηση καί δέν προλαβαίνουν νά βάλουν τους οδηγούς νά γυρίσουν τά αυτοκίνητα στην προβλήτα πρίν τά φορτώσουν.

Ετσι βέβαια όταν φτάνουν στον Πειραιά,γίνεται ο χαμός τής αρκούδας,ιδίως σε περίπτωση που ερχονται μαζί δυό ή τρία πλοία...

Πάντως έχω παρατηρήσει οτι πλέον το Γεώργιος 2 κάνει μόνο ένα δρομολόγιο πρός Πόρο (τελευταίο νυχτερινό μέ διανυκτέρευση στον Πόρο) καί όλα τά υπόλοιπα μόνο μέχρι Αίγινα (ενώ παλιότερα πήγαινε και μέχρι Σπέτσες).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Άρτεμις στη δεξαμενή έχει βγάλει και τους δυο τελικούς άξονες!! Τον αριστερά πρέπει να έχουν πάει σε κάποιο μαγαζί για εργασίες. Ενώ ο δεξιός τον έχουν βγάλει και το έχουν ακουμπήσει εκεί.

post-54-128326956358_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Έξω και ο λογιστής του Άρτεμις (Θανάσης το μικρό, που είναι από τότε που κατασκευάστηκε το πλοίο), στη θέση ένας από το Flying Cat 1!!

Η HSW έχει ξηλώσει τους μισούς λογιστές των πλοίων το Σαρωνικού!! Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο εκτός από άδειες???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πράγματι στό τελευταίο (2 Ιουλίου) ταξίδι μου παρατήρησα μιά αύξηση στη διάρκεια τής διαδρομής,ειδικά στο κομμάτι Μέθανα-Πειραιά.

Δέν ξέρω άν αυτό οφείλεται στήν απόφαση γιά οικονομία στά πετρέλαια ή σέ άλλο λόγο.

Ελπίζω νά μήν καταντήση νά πηγαίνη πιό αργά κι'από τον Αγιο Νεκτάριο...:eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...