Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 Artemis Main Particulars / Αρτεμις Βασικά Χαρακτηριστικά :

Name / Όνομα: Artemis

Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος): Georgios 2 (1997-2005)

IMO Number: 8966951

LOA / Μέγιστο Μήκος: 89,76 m

Breadth / Πλάτος: 14,0 m

Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 1612 tons

Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 1997

Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: Salamis Shipyards, GREECE

Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 2 x B&W 16V28L-VO 5648KW

Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 17 Knots

Rebuild / Μεγάλες Ανακατασκευές:

Operator/Διαχειριστής: Hellenic Seaways

______________________________________________________________

(1997, ex-Γεώργιος 2)

.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μολις σημερα μετονομαστηκε το πρωην πια Γεωργιος 2
σε ΑΡΤΕΜΙΣ, στα πλαισια της γενικοτερης ονοματολογικης
πολιτικης της εταιρειας. Δε λεω, καλοι οι αρχαιοι και η
μυθολογια αλλα και λιγο πρωτοτυπια δεν θα με χαλαγε
καθολου. Εχουμε πηξει στα Εξπρες, το Δωδεκαθεο και
το Ορθοδοξο εορτολογιο...

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

H Helenic seaways είναι η εταιρία του ex.Γεώργιος 2 και ταξιδεύει Υδρα-Πόρο-Αίγινα,

ελπίζω να αφαιρεθούν και τα "ΕΛΛΑΣ" από τα άλλα του Σαρωνικού: Aπόλλων Ελλάς & Ποσειδών Ελλάς.

Link to comment
Share on other sites

Σα δε ντρέπονται. Το μόνο πλοίο που είχε το όνομά μου βρίκανε να αλλάξουνε :) Απαιτώ το δεύτερο κουφάρι να ονομαστεί Hellenic Georgios για ψυχική οδύνη. Πέρα από την πλάκα δεν ξέρω κατά πόσο θα υλοποιηθεί μια τέτοια σκάτζα δρομολογίων. Άλλοστε έρχονται και τα αδερφά μασκώτ

Link to comment
Share on other sites

Από το τελευταίο ΣΑΣ απεφασίσθησαν κατά λέξει τα ακόλουθα.

δρομολόγηση ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ στη γραμμή Πειραιά-Αίγινας.

α)Θετική γνωμοδότηση υπό τον όρο της εκτέλεσης του δρομολογίου των 19:30 από Πειραιά τις ημέρες που αυτό δεν γίνεται από άλλα πλοία και

β) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ στη γραμμή ΡΑΦΗΝΑΣ-ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ υπό τον όρο

της εξεύρεσης από την εταιρεία HFD κατάλληλου χώρου ελλιμενισμού του πλοίου ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ ώστε να μην διαταράσσεται το πρόγραμμα των πλοίων που ήδη δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω λιμένες.(!!!)

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΔΩΝΙΣ αν και είχε παιχτεί να πάει στο Μαρμάρι δεν νομίζω να γίνει αυτό διότι για τα δεδομένα της γραμμής είναι πολύ μεγάλο.Οπότε προσανατολίζονται ή στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 ή στο ΠΟΣΕΙΔΟΝ ΕΛΛΑΣ με επικρατέστερο το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το άλλαξε το όνομα στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 και έγινε ΑΡΤΕΜΙΣ.Πραγματικά εγώ δεν βλέπω το λόγο όταν μάλιστα είναι και τόσα χρόνια στη γραμμη....

Σχόλιο από moderator.

Για να μην γίνει χαώδεις η κατάσταση με διπλά τόπικ :confused: καλό θα ήταν να ελέγχουμε πρώτα αν το τόπικ που θέλουμε να ανοίξουμε υπάρχει ήδη :P .Το συγκεκριμένο υπήρχε ήδη στην δεύτερη σελίδα της ενότητας πλοία και συγχωνεύτηκε.Ευχαριστώ για την κατανόηση. :P

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απ' ολα καλοριζικος. Νομιζω πως η αλλαγη εγινε καθαρα για λογους marketing. Μεσα στο στολο της HFD/Hellenic η πλειοψηφια ειναι πλοια με αρχαια ονοματα ενω οπου αυτο δε συμβαινει, δε συμβαινει γιατι το συγκεκριμενο πλοιο ειναι γνωστο και εχει αγαπηθει με το ονομα του σε μια συγκεκριμενη γραμμη(ο Σαρωνικος για παραδειγμα). Χωρις να ειμαι επιβατης της γραμμης, δεν νομιζω οτι το Γεωργιος 2 ειναι και κανενα κοσμαγαπητο πλοια ενω και το ονομα του ειναι λιγο "ξερο" και θυμιζει περισσοτερο παντοφλα στη γραμμη Φανερωμενη-Μεγαρα.

Ψυθιριζεται οτι αλλαγη μπορει να γινει και στο ονομα του Εξπρες Χαρουλα.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως που είμαι τακτικός επιβάτης τής γραμμής τού Αργοσαρωνικού καί ιδιαίτερα τού συγκεκριμένου πλοίου (που είναι και το ταχύτερο από τα συμβατικά τού Αργοσαρωνικού),μού "ξίνισε" η αλλαγή αυτή τού ονόματος.Το πλοίο είναι στην γραμμή πάνω από δέκα χρόνια και όλοι το ξέρουν ώς ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 (διότι πρίν υπήρχε το ΓΕΩΡΓΙΟΣ -νύν ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ) καί μάλιστα το προτιμά πάρα πολύς κόσμος (ιδιαίτερα το καλοκαίρι).Τώρα αυτό το "ΑΡΤΕΜΙΣ" μού φαίνεται λίγο "φλωρίστικο".....

Link to comment
Share on other sites

Εκτος τοπικ για λιγο.. Το Εξπρες Χαρουλα θα μετονομαστει Σκιαθος. Δε νομιζω μονο γι αυτο να αξιζε να ανοιξω τοπικ. Αν παλι το θεωρησει σωστο ο moderator να με μετακομισει δεκτο. Sorry και παλι

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω αν έχει παρατηρήσει κανένας, ότι το όνομα το έχουν γράψει τόσο μικρό, που δύσκολα θα διαβάζετε από κάποιον από απόσταση 20μ. Εν συγκρίσει με το λιμάνι νηολόγιου που είναι σε νορμάλ μέγεθος. Το ύψος στο όνομα είναι το μισό από του λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

Μα νομίζω ότι πρέπει να το έχει γράψει κάποιος ναύτης πρόχειρα..

Αν προσέξεις καλύτερα το όνομα στην πρύμνη έχει και μία κλήση προς τα δεξιά. B)

Link to comment
Share on other sites

Ναί το είδα κι'εγώ την Παρασκευή 25/3 στον Πειραιά,από το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ που ήμουν γιά να πάω βόλτα στην Αίγινα.

Το θέμα πάντως είναι οτι το πλοίο αυτό είναι γνωστό στα λιμάνια τού Αργοσαρωνικού ως ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 επί χρόνια-ίσως και πάνω από δεκαετία.Πιστεύω οτι δέν πρόσθεσε ή βελτίωσε κάτι στην εικόνα του η αλλαγή τού ονόματός του (καί μάλιστα μέ θηλυκό όνομα :D ).

Αν κάτι έπρεπε να αλλάξη στα ονόματα τών πλοίων τού Αργοσαρωνικού,είναι η απαλοιφή τής λέξης ΕΛΛΑΣ από τα ΑΠΟΛΛΩΝ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ.Οχι γιατί είμαστε..ανθέλληνες,αλλά γιατί είναι πιό κομψό νά παραμείνουν μόνο τα ονόματα τών θεών-είναι άλλωστε τά μόνα πλοία που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα στο όνομά τους (αλλιώς,θά έπρεπε καί τα υπόλοιπα νά είναι π.χ. ΝΕΦΕΛΗ ΕΛΛΑΣ,ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΣ καί πάει λέγοντας).

Καί παρεμπιπτόντως,θά ήθελα να μάθω ποιός πρότεινε νά βαφτούν τά κύτη τών πλοίων τής HELLENIC SEAWAYS μ'αυτό το ΜΟΥΝΤΟ καί ΑΧΑΡΟ χρώμα που είναι κάτι μεταξύ βαθύ σκούρου μπλέ καί μαύρου.Χάθηκε ένα ωραίο γαλάζιο,νά ταιριάζη καί με τίς θάλασσες που ταξιδεύουν (ιδιαίτερα το καλοκαίρι);

Link to comment
Share on other sites

Θα προσθεσω κατι ακομα:

πλυν της απαλοιφης των ΕΛΛΑΣ ,οχι μονο δεν ηθελα την αλλαγη ονοματος στο Γεωργιος 2 αλλα θα ηθελα την επιστροφη του Απολλων Ελλας στο αρχικο του ονομα :Γεωργιος 1 . :eek:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου Στράτο, ως προς την απαλοιφή της λέξεως ΕΛΛΑΣ από τα πλοία!! Αλλά όχι στη μετονομασία του Απόλλων σε Γεώργιος 1!! Διότι δεν μου αρέσει να έχεις ένα όνομα κοινό και μετά κάποιο νούμερο!! Μου θυμίζουν κάτι από δελφίνια, που δε μπορεί να τα ξεχωρίσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κι εγώ θα ήθελα την απαλοιφή του ΕΞΠΡΕΣ... από τα ονόματα των συμβατικών αλλά μάλλον ζητάω πολλά. Σκεφτείτε ΑΠΟΛΛΩΝ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΗΓΑΣΟΣ (όπως τον παλιό καλο καιρό), ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Αυτό με το μουντό χρώμα έγινε για να μην είναι ολόιδια με τα Blue Star και καρφωθούνε. Τες - πα.

Έχω την αίσθηση ότι ξεφύγαμε. :eek:

Link to comment
Share on other sites

Θα προσθεσω κατι ακομα:

πλυν της απαλοιφης των ΕΛΛΑΣ ,οχι μονο δεν ηθελα την αλλαγη ονοματος στο Γεωργιος 2 αλλα θα ηθελα την επιστροφη του Απολλων Ελλας στο αρχικο του ονομα :Γεωργιος 1 . :rolleyes:

Βασικά,άπαξ καί εμφανίστηκε πλοίο μέ το όνομα ΓΕΩΡΓΙΟΣ (έστω και 2),το προηγούμενο ΓΕΩΡΓΙΟΣ καλώς μετονομάστηκε σε ΑΠΟΛΛΩΝ (κακώς όμως μπήκε αυτό το ΕΛΛΑΣ-γνωρίζουμε όλοι οτι δέν ευρισκόμεθα εις την Κίναν :o

Τώρα βέβαια,καλό θα ήταν να υπήρχαν ακόμη καί εκείνα τα παλιά ωραία πλοία ΑΥΡΑ,ΚΑΜΕΛΙΑ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ (αυτό το τελευταίο υπήρχε μέχρι πρότινος με το όνομα ΓΙΩΡΓΗΣ-αλήθεια,γιατί δέν τού άφησαν το παλιό του όνομα που ήταν τόσο ωραίο:D κλπ κλπ.Αλλά μάλλον πολλά ζητάω ε;

Εν πάσει περιπτώσει,τουλάχιστον έστω καί ώς ΑΡΤΕΜΙΣ,άς ευχηθούμε νά παραμείνη το πλοίο αυτό στον Αργοσαρωνικό,μιά και είναι άλλωστε καί το ταχύτερο απ'όλα.

Αν θέλουν νά βάλουν πλοίο από τη Ραφήνα στο Μαρμάρι,άς βάλουν αυτό το καινούργιο το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ (έχει και παραπλήσιο όνομα....)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 είναι το καλύτερο του Σαρωνικού.Εχοντας ταξιδέψει με όλα τα κλειστά αυτό πιστεύω.Το ΝΕΦΕΛΗ θα μπορούσε να΄είναι το καλύτερο αλλά η απαράδεκτη μετασκευή που του έχουν κάνει με τα πολλά πρόσθετα βάρη και οι ταλαιπωρημένοι εσωτερικοί του χώροι πιστεύω ότι έρχεται πίσω από το ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2.Το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ υστερεί κατα πολύ σε ταχύτητα ενώ το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ είναι ένα πάρα πολύ καλό πλοίο ιδανικό για τον Σαρωνικό αλλά άμα σε πετύχει θάλασσα κοπανάει η μάσκα του πολύ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 δαγκωτό. :o:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...