Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Λέσβου


Recommended Posts

Χαμος χθες κατα την αναχωρηση του Ταξιαρχη στις 18:00 λογω της καταληψης που ειχαν κανει στον καταπελτη του πλοιου περιπου 50 επιστρατοι οι οποιοι ειχαν ερθει στο νησι για ασκηση και δεν μπορουσαν να βγαλουν εισιτηριο για να μπουν στο πλοιο λογω οτι τα εισιτηρια ειχαν τελειωσει απο την Πεμπτη. Τελικα οι λιμενικες αρχες και προσωπικα ο λιμεναρχης τους διαβεβαιωσε οτι με τις καταστασεις επιβιβασης στο χερι και χωρις εισιτηριο θα επιβιβαζονταν στο Νησος Μυκονος που ειχε αναχωρηση σημερα στις 07:00 και το οποιο ηταν και αυτο γεματο απο χθες το πρωι...

Μηπως ο ελληνικος στρατος θα πρεπει να κανονιζει τον τροπο που θα επιστρεφουν ολοι οσοι αναγκαζονται να ερχονται για ασκηση κανοντας τις απαραιτητες κρατησεις στα πλοια και να μην τους ταλαιπωρει αδικα?Πληροφοριακα οι επιστρατοι που ειχαν ερθει στο νησι ηταν 1200!!!!ατομα τα οποια προσπαθουσαν να φυγουν χθες.

Link to comment
Share on other sites

Πως ακριβώς θα έμπαιναν μέσα στο Ν. Μύκονος? Άμα λες ότι ήταν γεμάτο, θα έμπαιναν και οι 1200 μέσα? Αυτό μας κάνει 2500 άτομα! (μου διαφεύγει το χειμερινό πρωτοκόλο του Μύκονος) Μήπως ήταν "γεμάτο", σε βαθμό που να μην χωράνε και οι 1200?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη ότι σήμερα έγινε σοβαρό ναύγιο κάπου στην περιοχή της Λέσβου. Τι πλοίο και που δεν γνωρίζω.

edit: Τελικά ήταν το γνωστό σενάριο. Τουρκικό πλοίο προσάραξε σε βραχονησίδα χτες το βράδυ στην περιοχή "Μπαλτζίκι". Έχει κοπεί στα 2 σχεδόν και μάλλον θα βυθιστεί. Μετέφερε 16 λαθρομετανάστες οι οποίοι είναι σώοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Την Κυριακή, ανήμερα του Ευαγγελισμού, όλοι στο Φανάρι...μη λείψει κανείς!:D

ΥΓ

Θα στείλει άραγε και τη γελάδα του ή θα συμμετέχουν (ως γκεστ σταρ) ντόπια Μανταμαδιώτικα και Αγιοπαρασκευιώτικα μοσχάρια?:D

Link to comment
Share on other sites

Ε μπραβο αναβαθμιστηκαμε παλι! Καλα που δεν εγινε σημερα η εκδηλωση γιατι με τον αερα που ειχε θα επαιρνε και την γελαδα μαζι.Για την καλομοιρα δεν το συζητω .

Link to comment
Share on other sites

Σα να μη μας έφτανε το Σάββατο η γνωστή "Τεσσάρα"...ήρθε και η Κυριακή και μας αποτελείωσε :D :

Σε φιάσκο κατέληξε η διοργάνωση εκδήλωσης την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς, για τις ανάγκες τηλεοπτικής σύνδεσης με την εκπομπή του Mega «Πιο πολύ την Κυριακή», αφού η σύνδεση δεν έγινε ποτέ. Από την άλλη μεριά όμως, επί μία ώρα τουλάχιστον, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος στην πόλη, όταν χρειάσθηκε να κλείσει ο δρόμος της Προκυμαίας μπροστά στην πλατεία, για τις ανάγκες της μετάδοσης. Μια χαρά καψόνι περίμενε τους Μυτιληνιούς που έχουν εναποθέσει την πολυπόθητη προβολή του τόπου σε «τηλεοπτικούς σωτήρες». Μια χαρά βρήκε και η εκπομπή θέματα για να «μπαζώσει» το κενό, οι Μυτιληνιοί έμειναν όμως αμανάτι με την... όρεξη της προβολής.

Αλλά...ουδέν πολύ καλόν αμιγές ακόμα καλύτερου :( :

Τα ούζα, οι μεζέδες και τα χορευτικά συγκροτήματα πάντως δεν ήταν χαμένα, αφού οι υπεύθυνοι του Δήμου διοργάνωσαν ένα γλέντι στην πλατεία Σαπφούς, για να «αποζημιώσει» τον κόσμο που συγκεντρώθηκε εκεί για τις ανάγκες της εκπομπής. Όσοι βρέθηκαν εκεί ήπιαν, έφαγαν και χόρεψαν, για να ξεχάσουν το καψόνι που πέρασαν.
Τα "τραγικά νέα" :confused: είναι από το σημερινό ΕΜΠΡΟΣ.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ με αρκετη κινηση οπως ειπαμε και αλλου εφτασε στις 10.30 στο λιμανι και αναχωρησε για Λημνο-Θεσσαλονικη στις 11.45.Απο την Μ.Πεμπτη ειναι μεσα και το ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το οποιο λογικα θα κανει Ανασταση στο νησι.Ακομα στο εμπορικο λιμανι ο ΜΑΙΣΤΡΟΣ της ΕΛΙΝ ξεφορτωνε καυσιμα,στο εσωτερικο λιμανι η κατασχεμενη παντοφλα ΒΑΝΑ(πρωην ΘΩΜΑΣ) και στο κεφαλι του επιβατηκου λιμανιου ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ.Το τελευταιο αν και σε καλη κατασταση εξωτερικα εχω την εντυπωση οτι εχει σταματησει τα δρομολογια.

Ακομα το ρυμουλκο ΙΩΑΝΝΗΣ Σ της ιδιας εταιριας που εχει και τα ρυμουλκα στην Χιο εχει ερθει και εχει σαν βαση την Μυτιληνη και ειναι δεμενο στο μεσα λιμανι

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

η χαρα των καραβολατρεων ηταν σημερα το λιμανι της Μυτιληνης. Ο "αρχοντας" της ΑΝΕΚ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", η κουκλα της ΝΕΛ "ΜΥΤΙΛΗΝΗ", ο "νεος" που ειναι "ωραιος" της HSW "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" και το καλυτερο RO/RO της ΣΑΟΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".

Link to comment
Share on other sites

Μα φυσικα με το Turama. Ειναι τοις πασι γνωστο αλλωστε οτι ο σεφ στο Turama φτιαχνει την καταπληκτικη pizza a la doner kebab, ενα εδεσμα για λεπτους ουρανισκους στο οποιο ο πρωην προεδρος και κολλητος φιλος του Κωστα του Γκαντεμη, εχει μεγαλη αδυναμια;):P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με την ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ τη Δευτέρα θα απομακρυνόταν η παντόφλα ΒΑΝΑ από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Ο νέος του προορισμός θα είναι η γείτονα χώρα (Τουρκία) και μάλλον κάποιο διαλυτηριο.

Μπορεί κάποιος Μυτιληνιός να μας το επιβεβαιώσει εάν έφυγε??

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται να το επιβεβαιώσει κανείς, εάν έφυγε η παντόφλα ΒΑΝΑ από τη Μυτιλήνη, γιατί την είδα χθες να έρχεται ρυμουλκούμενη στο Πειραιά:P παρά τις αντίθετες προβλέψεις του άρθρου.:P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχουμε και λεμε

Χτες ειχαμε ΜΥΤΙΛΗΝΗ με αναχωρηση στις 6 χωρις ιδιαιτερο κοσμο,ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ με αναχωρηση στις 4 με το πανω γκαραζ αδειο.Στο κατω δεν ξερω τι γινοτανε.Αφιξη του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ κατα τις 21.45.Αρκετος κοσμος ηρθε και πολυ λιγοτερος εφυγε.Τελος το ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ για Λημνο-Θεσσαλονικη με ελαχιστα πραγματα

Α ειχαμε και το ΚΟΥΡΟΣ στην ραδα,το μικρο γκαζαδικο της ΕΚΟ που μαλλον πρεπει να μπηκε σημερα

Link to comment
Share on other sites

Σάββατο 11/08 άφιξη στη Μυτιλήνη του ΘΕΟΦΙΛΟΥ στις 05.40 ασφυκτικά γεμάτο απο κόσμο και με full γκαράζ.Άφιξη στη συνέχεια του ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 07.40 σε παρόμοια κατάσταση

Αναχώρηση του ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις 08.05 για Λήμνο Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση του ΜΥΤΙΛΗΝΗ με καθυστέρηση περίπου στις 09.20 απευθείας για Πειραιά

Θετική εξέλιξη η απομάκρυνση της παντόφλας ΒΑΝΑ όπως έχει αναφέρει και ο Π100 που μας απάλαξε απο τη παρουσία της και πήγε να συνεχίσει αλλού τη μάταιη ζωή της

Παραθέτω και μια πανοραμική φωτογραφία απο το λιμάνι της Μυτιλήνης χθές

post-323-128326967165_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το αδιαχωρητο προβλεπετε σημερα στο λιμανι της Μυτιληνης.Αναλυτικα:

το εσωτερικο λιμανι ειναι γεματο ισιοπλοικα σκαφη καθως σημερα αρχιζει η ΡΕΓΓΑΤΑ,στο ντοκο που δενουν τα εμπορικα ειναι το ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,το ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ,το ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. και το ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ που επεστρεψε με βλαβη.Μπροστα στο τελωνειο δεμενο ειναι το SALAMIS STAR και αναμενονται τα ΘΕΟΦΙΛΟΣ,ΠΗΝΕΛΟΠΗ και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.Α ξεχασα οτι στη προβλητα μπροστα στο τελωνειο διοργανωνεται και συναυλια του Πορτοκαλογλου γαι την εναρξη της ΡΕΓΓΑΤΑΣ. Χ Α Μ Ο Σ ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Χαμός και προσκύνημα τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης!!Έφυγε το ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ και τα γκαράζ των υπολοίπων πλοίων πηγαινοέρχονται γεμάτα.Ενδεικτικά το ΜΥΤΙΛΗΝΗ χθές από Μυτιλήνη:

25Φ/Γ και 5 εκτός ΚΑΙ 20Φ/Γ από Χίο με 3 εκτός.

ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ:18Φ/Γ από Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάντως, στις ανοιξιάτικες προσκρούσεις με λιμενοβραχίονες επί χάρτου καλά τα πάμε. ;)

Σε κάποιες άλλες -ντάλα καλοκαίρι- πραγματικές προσκρούσεις/επαφές με τον λιμενοβραχίονα υπήρξε κάποιο πρόβλημα...:D

ΥΓ Πάντως, το βαποράκι, το έχουνε τρελάνει. Στη Μυτιλήνη το βάζουν να προσαράζει, στη Χίο το περιμένουν για να διαμαρτυρούν "στον καταπέλτη"...είναι να μη τα "φτύσει" σήμερα ο καταπέλτης του?

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Με επιτυχία η άσκηση για διάσωση επιβατών πλοίου

15.04.2008

Άσκηση διάσωσης επιβατών πλοίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το σενάριο προέβλεπε ότι το πλοίο "Νήσος Χίος" καθώς έμπαινε στο λιμάνι της Μυτιλήνης προσέκρουσε στο λιμενοβραχίονα, υπέστη ρήγμα και προσάραξε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι 275 επιβάτες, καθώς άρχισαν να μπαίνουν νερά στο πλοίο.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του πλοίου, κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις του Λιμενικού, με πλωτά σκάφη και κατέφθασε ένα Πυροσβεστικό όχημα και ένα ασθενοφόρο. Ο καπετάνιος του "Νήσος Χίος" έδωσε άμεσα εντολή να συγκεντρωθούν οι 275 επιβάτες του πλοίου στους σταθμούς συγκέντρωσης και να αρχίσουν να επιβιβάζονται στις βάρκες και στα μέσα διάσωσης του πλοίου, ώστε να φτάσουν ασφαλείς στο λιμάνι. Ωστόσο, ένας επιβάτης είχε τραυματιστεί, ήταν αδύνατον να μεταφερθεί με τη βάρκα και έτσι απογειώθηκε αμέσως ένα ελικόπτερο του Λιμενικού από την Ελευσίνα για να καταφθάσει λίγο αργότερα στη Μυτιλήνη και μετέφερε με ασφάλεια τον τραυματία στη στεριά. Τέλος, έφτασε άμεσα και ένα ρυμουλκό, το οποίο συνέβαλλε στην ασφαλή προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι.

Όπως μας είπε ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Τζίλας, η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η κινητοποίηση ήταν άμεση, ενώ υπήρξε άριστη συνεργασία του Λιμεναρχείου με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ και τον καπετάνιο του πλοίου, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις της άσκησης μέσα σε μία ώρα (όπως προέβλεπε το σενάριο της άσκησης).

http://www.aiolikanea.gr/news/main/detail.php?ID=30247

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πριν λίγο έφτασε το Παναγιά Σουμελά από Θεσσαλονίκη - Λήμνο. Ήταν γεμάτο από κόσμο και αυτοκίνητα, μέχρι τον καταπέλτη. Είχε και πολλούς φοιτητές που ήρθαν για τις γιορτές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χαμός σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκτός από το Μυτιλήνη και τον Ταξιάρχη(στον εμπορικό λιμένα) που βρίσκονται στο λιμάνι εδώ και 2 μέρες για το Πάσχα έφτασε το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Sapphine. Στις 14:00 ήρθε και ο Θεόφιλος. Το Παναγιά Σουμελά που ήρθε κατά τις 16:30 περίμενε έξω από το λιμάνι μέχρι τις 17:00 όπου και αναχώρησε ο Θεόφιλος για Πειραιά. Το Νταλιάνα που ήρθε κατά τις 17:40 περίμενε και αυτό έξω από το λιμάνι μέχρι τις 18:10 που έφυγαν το Παναγιά Σουμελά και το Μυτιλήνη. Το Νταλιάνα αναχώρησε για Λήμνο - Θεσσαλονίκη στις 18:45 ενώ το Ταξιάρχης έφυγε πριν λίγο (19:00) για Χίο - Πειραιά. Στις 21:15 αναμένεται το Νήσος Χίος με αναχώρηση στις 22:00 για Χίο -Πειραιά.:)

Link to comment
Share on other sites

Χτες ειχαμε ΘΕΟΦΙΛΟ το απογευμα στις 8 και ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στις 10.Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ειχε αρκετο κοσμο και πιστευω οτι μαζι με τον κοσμο που θα επερνε απο Χιο θα γεμιζε.Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ δεν προλαβα να δω τι κινηση ειχε αλλα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα εφευγε και αυτο γεματο.

Απο εμπορικη κινηση ενα ρωσικο ποταμοπλοιο, το AMAZE οποιο φορτωνε μαλλον λαδι.Επειδη λογω γραμμης δεν παιζει φωτο να πουμε οτι μοιαζει παρα πολυ με το EUROSPIRIT

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...