Jump to content
Shipfriends

Νήσος Θήρα (ΙΜΟ 7052090)


Recommended Posts

Συνεχίζει να είναι το αγαπημένο πλοίο των Ψαριανών το Νήσος Θήρα. Την περασμένη εβδομάδα μπλόκαρε και ο καταπέλτης με αποτέλεσμα την παραμονή επιπλεον δύο ωρών στο πλοίο, περισσότερα στο:

http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=1176

Link to comment
Share on other sites

Μια επιστολη ενος αναγνωστη της εφημεριδας ΑΛΗΘΕΙΑ που δημοσιευεται σημερα στην στηλη Αληθινα:

Την επόμενη επιστολή την υπογράφει ο Γιάννης Παπαμιχαλάκης

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με το χθεσινό σας δημοσίευμα που αναφέρεται στον “δίωρο” εγκλωβισμό των επιβατών στο πλοίο “Νήσος Θήρα” λόγω βλάβης του καταπέλτη, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο “εγκλωβισμός” ήταν περίπου ΜΟΝΟ μισή ώρα και αυτό διότι θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι εφ‘ όσον προκλήθηκε αυτή η ζημιά, το άνοιγμα του καταπέλτη θα γινόταν με τον ασφαλέστερο τρόπο -όπως κι έγινε, έστω και με τη βοήθεια φορτωτή- χωρίς να προκληθεί παραπάνω ζημιά και χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός κανενός, είτε μέσα στο πλοίο είτε έξω στην προβλήτα! Επίσης προς ενημέρωση όλων, η ζημιά προκλήθηκε σε ανταλλακτικό ολοκαίνουργιο, που είχε εγκατασταθεί μέσα στις τελευταίες 40 ημέρες και όπως αποδείχτηκε υπήρχε κατασκευαστικό ελάττωμα. Όσοι λοιπόν βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα ας μας πουν πόσα δρομολόγια έχει χάσει το εν λόγω πλοίο λόγω ζημιάς, όσα χρόνια εξυπηρετεί αυτό το νησί! Κανένα μπορώ να σας πω! Ας μας πουν τι ζόρια τραβάει αυτός ο καταπέλτης, όταν όλα τα πλοία αράζουν στα λιμάνια σε κατάλληλες ράμπες, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο αράζει σχεδόν κάθε φορά και σε διαφορετικό σημείο των λιμανιών (λόγω έργων στα Ψαρά, λόγω κίνησης πλοίων στη Χίο)! Μακάρι να βρεθεί το συντομότερο αντικαταστάτης του Νήσος Θήρα, όπως όλοι επιθυμούμε, αλλά μέχρι να βρεθεί...! Εδώ μπήκε και το “Παναγία Θαλασσινή” και υπήρξε ξεσηκωμός ότι είναι ακριβά τα εισιτήρια, ότι δεν είναι ταχύπλοο, κ.λπ., οπότε... Γάιδαρο μας χαρίζανε...!».

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το πλοίο σήμερα το πρωί έκανε ένα κυκλικό δρομολόγιο Ψαρά - Χίο - Ψαρά και μετά ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι προς τον Πειραιά. Αύριο αναμένεται να μπεί στην μικρή δεξαμενή Βασιλειάδη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από χθες το Νήσος Θήρα στο Ν.Μ Δραπετσώνας, μετά το δεξαμενισμό του.

Σαν να είδα αφαίρεσαν τα ανάγλυφα αρχικά που είχε στη πλώρη του και το «ΚΥ» από το (ΚΥ)ΘΗΡΑ στο όνομα της πλώρης

Edited by Neptune
2 in 1
Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έμαθα η φετινή επισκευή οτυ "Νήσος Θήρα" είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη απ' όλες τις προηγούμενες! Γνωρίζει κανείς αν είναι μόνο λόγω του Special Servay που πραγματοποιείται ή αν υπάεχει άλλη αιτία; Στο internet στο site "AUCΚLAND SHIPBROKERS" φαίνετε ότι το πλοίο έχει πουληθεί! Επίσης γνωρίζει κανείς αν παίζεται κάτι με το RO - RO "LIBERTY B'' που είχε αγοράσει η ΣΑΟΣ πριν ενάμιση χρόνο περίπου και βρίσκετε παροπλισμένο στην Ελευσίνα νομίζω;

Link to comment
Share on other sites

Στη δεξαμενή που ήταν γινόταν αρκετή δουλεια στις λαμαρίνες. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε τις φλόγες από τα οξυγόνα που χρησιμοποιούσαν στο γκαράζ για να κάνουν λαμαρανιδουλειες. Αλλά και στην αριστερή πλευρά παρατηρήστε τη «μικρή φωτιά» που πήρε η μπογιά από την λαμαρινοδουλεια που γινόταν εσωτερικά.

Εκείνο το «Β» που υπάρχει ανάγλυφο στη τσιμινιέρα από τη περίοδο που άνηκε στην εταιρεία των Βατικων, δε μπορούν να το αφαιρέσουν??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αναρωτιεμαι αν προλαβανε να το βαψουνε ή αν θα ολοκληρωσουν τα βαψιματα και πιθανον αλλα μερεμετια στη Χιο

Χτες στο Νεο μολο παρουσιαζε αυτη τη καασταση

Καλα ταξιδια να χει:)

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται καποιοι δεν ήταν γραφτό να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους. Ξεκίνησε χθές από Πειραιά αλλά ακόμα φτάνει. Ο καιρός στην περιοχή μας νοτιοανατολικός 7bf+, και το καραβάκι έμοιαζε ακυβέρνητο. Έχω την εντύπωση όση ώρα το έβλεπα ότι έχει κολλημένο τιμόνι δεξιά, αφού όταν πήγαινε μπροστά έφευγε δεξιά και όταν έκανε ανάποδα γύριζε δεξιά η πρύμη του. Επομένως το κάλεσμα του ρυμουλκού (ΜΙΧΑΛΗΣ Σ) επιβεβλημένο. Ας δούμε μερικές στιγμές της επιχείρησης.

Εδώ διακρίνεται η απόσταση του πλοίου από την στεριά λίγο πριν παραλάβει το ρυμουλκό τον κάβο.

Προσπάθεια πρώτη πρόσδεσης.

Αποτυχημένη, γι'αυτό απομακρυνόμαστε από τη στεριά.

Δεύτερη προσπάθεια, επιτυχημένη. Το ρυμουλκό αρχίζει να τραβάει.

Τελευταία φωτό, κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης. 1_n_thira5.JPG

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στην αριστερή ΚΜ είχε τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΝ.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ» Ν.Π. 3565, ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ότι ενώ έπλεε νοτιοανατολικά της νήσου Χίου, έχοντας αποπλεύσει από Πειραιά για Ψαρά, άνευ επιβατών και φορτίου, είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Κ» Ν. Χίου 259, το οποίο ρυμούλκησε το «ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ» στο λιμένα Χίου, όπου και προσέδεσε ασφαλώς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.

Link to comment
Share on other sites

μα μολις βγηκε απο επισκευη!

Εκει ειναι που την πατανε ολοι... Δεν ειναι η πρωτη φορα βαπορι που μολις βγηκε απο επισκευη να την παταει.. Αυτο βεβαια σπανια ειναι συμπτωματικο ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ε ειναι μετα να μην το βλεπουν οι Ψαριανοι κ να μην βγαζουν σπυρακια...Γιατι εμεις που ασχολουμαστε λιγο με τα πλοια ξερουμε οτι εξωτερικη εμφανιση δεν εχει παντα σχεση με την κατασταση του πλοιου αλλα οι απλοι επιβατες,οταν βλεπουν το ΘΗΡΑ τι θα λενε...μα την γνωστη λεξη που αρχιζει απο 'σαπιο...' Βλεποντας και μνματα παραπισω,το πλοιο δεν πρεπει να εχει βαφτει απο περυσι τον Γεναρη η μπορει κ περισσοτερο.

ΥΓ.Του λειπει η αριστερη αγκυρα η εγω δεν την βλεπω?

Link to comment
Share on other sites

Ε ειναι μετα να μην το βλεπουν οι Ψαριανοι κ να μην βγαζουν σπυρακια...

Έλα ντε..... Εδώ είναι που κολλάει το ρηθέν για την γυναίκα του Καίσαρα. Άλλο να βλέπεις άβαφο ή απεριποίητο ένα φορτηγό πλοίο και άλλο ένα επιβατηγό. Παθαίνεις μιά ...ψυχολογία, όπως και να το κάνουμε.

Καλώς ή κακώς η εξωτερική εμφάνιση, η πρώτη εικόνα, έπαιζε και θα παίζει πάντα σημαίνοντα ρόλο, και αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τα πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Λευκά πλέον τα γράμματα του ονόματος της πλώρης και τα μισά της μιας πλευράς της πρύμης σε φόντο μπλέ σκούρο (blue black ? ). Προφανώς θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη γάστρα. (Ποιος θα κάμει τον κόπο να μας το βάψει; )

Link to comment
Share on other sites

Αν καταλαβαίνω καλά, και εφόσον το όνομα στην πρύμη παραμείνει στο ίδιο με πριν ύψος, τότε θα βαφτεί όλο το σκαρί σε μπλε σκούρο χρώμα και όχι από την μέση και κάτω που θα ήταν και πιό όμορφο κατά την γνώμη μου πάντα.

Προσωπικά δεν την βρίσκω και σαν την καλύτερη επιλογή, αλλά και ποιός με ρωτάει θα μου πείτε, και θα έχετε και απόλυτο δίκιο.

(Θα σου το "έβαφα" εγώ φίλε chiotis, αλλά λόγω και του γεγονότος των τελευταίων ημερών :(, θα μου δημιουργούσε άσχημους συνειρμούς.)

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν κανανε το βαψιμο στον Πειραια.Τοσες μερες ηταν εδω και ειχαν ολο το χρονο να το βαψουν σωστα.

Τωρα και αθλιο δειχνει αλλα και σωστη δουλεια δεν γινεται αφου το βαψιμο γινεται σε τμηματα καθε φορα που το βαπορι εχει χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...