Jump to content
Shipfriends

Γενικές Απορίες


Recommended Posts

Αν είσαι τρολ.. Καλό.. Αν μιλάς σοβαρά και ρωτάς σε ένα φόρουμ για αγορά πλοίου καλύτερα στείλε μου τα λεφτά από τωρα με έμβασμα σε ένα λογαριασμό που θα σου δώσω στο εξωτερικό και σου υπόσχομαι οτι δεν θα με ξαναδείς ακριβώς όπως θα γίνει με όποιον σου "ανοίξει τα μάτια" και σε "βοηθήσει".. Όχι τίποτα άλλο.. Αλλά θα γλυτώσεις κόπο και άγχος.. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για μένα φιλε μου καλύτερα επένδυσε το ποσό των χρημάτων σου σε κάποιο αντικείμενο περισσότερο γνωστό σε σένα. Τα πλοία, ανεξαρτήτως μεγέθους, γραμμής ή τυπου δεν είναι μια εύκολη επένδυση όπως ένα αμάξι για παράδειγμα ή ένα εξοχικο που το νοικιάζεις και έχεις ένα κέρδος. Αυτή είναι η γνώμη μου, παρόλα αυτά αν επιμένεις θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό πάνω σε αυτό τον τομέα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι καπετανιοι στα ποντοπορα πλοια που κανουν μερες να πιασουν λιμανι και το ταξιδι ειναι μονο πορεια διαφερουν απο εναν καπετανιο της ακτοπλοιας??

Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λες δεν το εθεσα σωστα....αν μπορουν να πιασουν δουλεια σ ενα ακτοπλοικο "ευκολα" η προτιμουνται οσοι βρισκονται ηδη στην ακτοπλοια...αν δηλαδη οι ποντοποροι υστερουν καπου σε θεμα μανουβρας και τα λοιπα....

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες αλλά τέλος πάντων στον τομέα του καθενός, χρειάζεται να έχουν ανεπτυγμένα διαφορετικά προσόντα και γνώσεις προκειμένου να επιβιώσουν. Από την άλλη αυτό δε σημαίνει απαραίτητα και τίποτε. Πρώην ακτοπλόος αξιωματικός είναι τώρα πολύ επιτυχημένος πλοίαρχος στα capes μιας ελληνικής εταιρείας πρώτης γραμμής. Και σύμφωνα με εν ενεργεία μέγα μανουβραδόρο πλοίαρχο, ο καλύτερος μανουβραδόρος που έχει περάσει από την Ελλάδα ήταν πλοίαρχος που μέχρι τα 50 του ήταν στα γκαζάδικα(Ανδρέας Νάζος). Οπότε με θέληση, ευστροφία και σοβαρότητα αποδεικνύεται πως όλα γίνονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι πράκτορες στα νησιά, και στον Πειραιά, για ποιο λόγο κατεβαίνουν οπότε έρχεται τα καράβια της εταιρείας που διαθέτουν τα εισιτήρια τους;

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οι εκπροσωποι της εταιρειας στη προβλητα κ θα πρεπει να διευθετησουν οποιο προβλημα υπαρχει πριν την επιβιβαση!αλλα στο Ελλαδισταν διαλεγουν πια φορτηγα θα μπουν κ πια οχι πουλανε μαγκια κ μιλανε ασχημα στους επιβατες-πελατες..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
20 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Stena Nova βρίσκεται στο Brunei Bay της Μαλαισίας 

Εκει βρισκεται και το brunei, το οποιο ειναι ανεξαρτητο κρατος

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως πολιτειακά πρόκειται για Σουλτανάτο για την ακρίβεια, κυβερνά δηλαδή ένας Σουλτάνος δηλαδή. Πρίν μερικά χρόνια που βρισκόμουν στην περιοχή, είχα ψαχτεί να πάω διακοπές εκεί. Και το περίεργο/εντυπωσιακό -τότε τουλάχιστον- ήταν πως υπήρχε ετήσιο πλαφόν στον αριθμό των επισκεπτών/τουριστών που δεχόταν το Σουλτανάτο. Πέραν εκείνου του πλαφόν, δεν εξέδιδε η πρεσβεία τους entry visas. Δεν είναι δηλαδή ένα μέρος που δέχεται επισκέψεις αδιακρίτως.

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια είναι αυτόνομο κράτος και έχει μοναρχια (Σουλτανατο). Δεν γνωρίζω σε ποια εποχή αναφέρεται ο @Nick the Greek αλλά σίγουρα από το 2015 και μετά δεν υπάρχει quota στον αριθμό των τουριστών. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να βγάλεις βίζα κ ιδίως αν έχεις ταξιδέψει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια και φαίνεται στο διαβατήριο σου. 

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω αν γνωριζει καποιος για το ρεμεντζο πρυμνης...εχω δει πχ στο σουπερφερρυ 2 στο βιντσι (capstan) που αγανταρει τον καβο η συνεχεια του καβου να μην δενεται σε καποια μπιντα(η δεν το εχω διακρινει)...κανουν κομπο πανω στο βιντζι η το βιντζι κραταει το πλοιο και το σχοινι πως στεκεται και δεν λυνει??

Link to comment
Share on other sites

Και γω για οχταρι στο βιντζι σκεφτομουν αλλα ισως δεν φαινεται στο βιντεο η κινηση του ναυτη...δειχνει να τεντωνει στο βιντζι και τελος αλλα θα ειναι καπου δεμενο....

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ελπίζοντας ότι μέσα στα εκατοντάδες μέλη του shipfriends θα υπάρχει έστω και ένας που γνωρίζει απο ανοικτά δεδομένα, θα ήθελα να μας διαφωτίσει πως μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά. 

Έχοντας ως στόχο για αρχή το https://www.data.gov.gr/datasets/sailing_traffic/

Παρα το γεγονός οτι μιλάμε για ελεύθερα δεδομένα, δεν μπορώ να βρω πως ακριβώς θα κάνω χρήση του API Endpoint προκειμένου να λάβω τα δεδομένα και να τα επεξεργαστώ ανάλογα. 

Οποιεσδήποτε αναζητήσεις μου στην παγκόσμια μηχανή δεν με βοήθησε ιδιαίτερα, ειδικά όταν μπλεχτηκαμε με python, html, json και δεν συμμαζεύεται. 

Αν κάποιος ξέρει και έχει όρεξη να βοηθήσει ας μας δώσει ενα μπούσουλα τι και πως, ακόμα και "μπακαλιστικα". Φαντάζομαι πως τα δεδομένα ειναι πολλα περισσότερα απ όσα εμφανίζονται στο γράφημα. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

ΥΓ: αν βοηθάει, καποια δεδομενα του gov.gr π.χ. τραβιουνται απο το github, αν και δεν μπόρεσα να τα βρω εν τέλει (κρυμμένα ισως;) 

Link to comment
Share on other sites

Θα γράψεις στο browser

https://data.gov.gr/api/v1/query/sailing_traffic?date_from=2021-06-16&date_to=2021-06-23' --header 'Authorization: Token 87a465af94af31194a24dcadf7e12b3c9e22b366

(όπου προφανώς θα βάλεις τα στοιχεία του δικού σου token και τις ημερομηνίες που θέλεις)

και θα πρέπει να βλέπεις τα δεδομένα (έχει επιλογή save)

Τελικά, δεν δουλεύει έτσι, δεν τα βγάζει τα δεδομένα. Είναι μόνο για όσους ξέρουν τι να κάνουν με τα API. 

 

Quote

Δυστυχώς η νέα έκδοση της υπηρεσίας, που αντικατέστησε την αντικειμενικά ελλιπή, αλλά παρόλα αυτά χρήσιμη παλαιά έκδοση του data.gov.gr, αποτελεί σημαντικό πισωγύρισμα για την ανοικτότητα και παράδειγμα κακής πρακτικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι σημαντικότερες παρατηρήσεις από ένα γρήγορο πέρασμα:

- *Δεν προσφέρει δεδομένα*. Το data.gov.gr δεν προσφέρει πλέον δεδομένα (αρχεία δεδομένων) για κατέβασμα/μεταφόρτωση, αλλά αποκλειστικά για προγραμματιστική χρήση μέσω APIs. Η απόφαση αυτή συνιστά τεχνητό φραγμό για τη χρήση των δεδομένων από απλούς πολίτες και αποτελεί πλήγμα για την ανοικτότητα στην Ελλάδα.

https://lists.ellak.gr/opendata/2020/12/msg00003.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λογω της μεταφορας του δολοφονου της φολεγανδρου με το πατμος εχω την εξης περιεργεια...στην διαρκεια του πλου που βρισκεται μεσα σε καμπινα η σε καποιο απο τα σαλονια σε κοινη θεα??στο ηγουμενιτσα-κερκυρα πχ βρισκοντουσαν εντος κλουβας....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...