Jump to content
Shipfriends

Γενικές Απορίες


Recommended Posts

Ξέρει κανείς αν έχουν ξεκινήσει-ξεκινούν τα δρομολόγια για Επίδαυρο, που φεύγουν απόγευμα και γυρίζουν μετά την παράσταση-συναυλία κάθε φορά?

Το Γιώργης το κάνει?

Μερικές πληροφορίες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ευχαριστώ πολύ!

Απλά στο πρόγραμμα της Επιδαύρου λέει "Αναχώρηση από τον Πειραιά κάθε Παρασκευή και Σάββατο (μέρες των παραστάσεων) του Ιουλίου" και δυστυχώς η παράσταση είναι 30/6.

Θα ρωτήσω στα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ πάντως. Δυστυχώς ενώ γίνεται έκδοση των εισητηρίων για τις παραστάσεις online, δεν αναφέρεται κάτι αντίστοιχο για το καραβάκι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα οποία και ήρθαν τα περισσότερα στην Ελλάδα.Το πρώτο από τα κράνη του πυροσβέστη που κατασκευάστηκε ήταν το πανέμορφο ΠΑΤΡΑ ΕΞΠΡΕΣ που είχε φέρει ο Γιώργος ο Βεντούρης κι ένα από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν ή το τελευταίο με την ιδιότητα αυτή ήταν το ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.:)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι συναδελφοι εχω μια απορια.

Γιατι το Νησσος Μυκονος και το Νησσος Χιος εχουνε ιδια/παρομοια σχεδιαση με αυτη του Παρος Ναξος και Ιθακη της Μπλου Σταρ???

Link to comment
Share on other sites

Τα έχει σχεδιάσει το ίδιο ναυπηγικό γραφείο, η Delta Marine αν δε κάνω λάθος. Ήταν τα πλοία που θα ανανέωναν τον στόλο της τότε Strintzis Lines, που με την εξαγορά της από την Attica πέρασαν στη Blue Star και στη συνέχεια τα δύο τελευταία (Μύκονος-Χίος) αφού δε κατασκευάστηκαν από τη Blue Star λόγω καθυστερήσεων των ναυπηγείων, τα πήρε ο Γ.Στρίντζης, ο εμπνευστής τους, στην Hellenic.

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που υπήρχαν ολοκληρωμένα σχέδια δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα άλλαξουν, μονο μικρές τροποποιήσεις πιθανόν να έγιναν,η σχεδιάση είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο.Εξάλλου δεν είναι μόνο η αρχιτεκτονική μορφή του πλοίου μιλάμε για εκατοντάδες κατασκευαστικά σχέδια απο κεί και πέρα.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα σχέδια προηπάρχαν δεν έχει σημασία αν το ναυπηγείο που κατασκέυασε τα πλοία ήταν η Ελευσίνα η Daewoo η ο Σκαραμαγκάς.Τα περισσότερα σύγχρονα πλοία κατασκευάζονται πάνω σε έτοιμες μέλετες και σχέδια ειδικά τα φορτηγά.Τώρα τα ποστάλια είναι πιο δύσκολη υπόθεση

Link to comment
Share on other sites

Οι πλουσιες γνωσεις σας πανω σε τετοια θεματα μου εδωσαν τις πιο κατατοπιστηκες απαντησεις.

Παρακαλω αγαπητοι συναδελφοι διευκρινηστε μου τι ειναι η μεθοδος gpan και που και πως εφαρμοζετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εξαιρετική πρόταση από τον Aris.

Mε την ευκαιρία γνωρίζει κανείς αν έχει τιμηθεί ποτέ, με το να δοθεί το όνομα του σε κάποιο πλοίο, ο μεγάλος μας αυτός συγγραφέας;

Αν όχι (απ' όσα γνωρίζω), πως κανείς δεν το σκέφτηκε μέχρι τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει site της Γουτος lines , αν οχι πως μπορω να βρω δρομολογια του Σεπτεμβριου για Κεα (στο openseas δεν τα εχει) και αν υπαρχουν και τα δρομολογια του Μαρμαρι Εξπρες

Φίλε Παναγιώτη, προσπάθησα να βρω οτιδήποτε που να μπορέσει να σε βοηθήσει, αλλά δυστυχώς το μόνο στο οποίο κατέληξα

είναι το τηλέφωνο του ...λιμεναρχείου του Λαυρίου, -2292 025249-.

Ισως μπορέσεις να βγάλεις μια άκρη από εκεί. :D

Link to comment
Share on other sites

Ολα καλά,

Πότε και που χτίσθηκε το πρώτο Ελληνικό πλοίο με χάλυβα?

Ποιο ήταν το όνομα του??

Το 1955 ναυπηγήθηκε στο Ικόνιο η παντόφλα ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ που μάλιστα επιπλέει ακόμη σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω το όνομα αυτού του παροπλισμένου δελφινιού. Το είχα πετύχει στη Κάλυμνο το φετινό Μάιο. Πρόσφατα που ξαναπέρασα από τη Κάλυμνο μου φαίνεται ότι δεν το είδα να είναι εκεί (δε περνώ όρκο γιατί ήμουν στην άλλη πλευρά του πλοίου, όταν περνάγαμε από εκείνο το σημείο, αλλά με το μάτι από μακριά δεν το πρόσεξα:P).

Κάποιος «δελφινολογος» θα μπορούσε να με βοηθήσει να βρεθεί το όνομα του Δελφινιού, και να με απαλλάξει από το άσκοπο ψάξιμο τριών μηνών:mad:???

post-54-128326967938_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...Πρόσφατα που ξαναπέρασα από τη Κάλυμνο μου φαίνεται ότι δεν το είδα να είναι εκεί (δε περνώ όρκο γιατί ήμουν στην άλλη πλευρά του πλοίου, όταν περνάγαμε από εκείνο το σημείο, αλλά με το μάτι από μακριά δεν το πρόσεξα:mad:...

Παναγία μου εκεί είναι ακόμα, παρατημένο. Κι΄εγώ που το είδα από πιό κοντά, αγριεύτηκα και δεν πλησίασα εγγύτερα. Αν δεν με απατά η μεσόκοπη μνήμη μου, κάποτε πρέπει να προσέγγιζε Πυθαγόρειο, αλλά το layaout του το θυμάμαι επίσης και στη Ρόδο (στο Μανδράκι, όχι στο λιμάνι).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...