Jump to content
Shipfriends

Volvo Ocean Race


gpan

Recommended Posts

Volvo Ocean Race: ο διασημότερος ίσως αγώνας περίπλου της γής με ιστιοπλοικά σκάφη. Και τι σκάφη! Οτι τελειότερο υπάρχει στα υλικά, στη σχεδίαση και την κατασκευή ιστιοπλοικών, με όριο μεγέθους για τον φετινό αγώνα τα 70 πόδια (και πολύ αυστηρούς κανόνες ασφαλείας φυσικά).

Διάπλους των ωκεανών, απο Ευρώπη-Νότια Αφρική-Αυστραλία-Νότια Αμερική-Βόρεια Αμερική και τερματισμός στη Βόρεια Ευρώπη για τα 7 φετινά σκάφη. Η απόλυτη δοκιμασία για σκάφη και πληρώματα στους δυσκολότερους καιρούς και με εμπόδια απο τεράστια κύματα μέχρι παγόβουνα και διερχόμενα πλοία.

Τη στιγμή που μιλάμε διεξάγεται το Volvo Ocean Race 2005-2006 με 4 απο τα 9 συνολικά μπράτσα να έχουν ολοκληρωθεί και τα σκάφη βρίσκονται στο Rio de Janeiro.

Μερικές απο τις αλλαγές των φετινών κανονισμών οι αγώνες των σκαφών μέσα στα λιμάνια προορισμών (κυρίως για διαφημιστικούς λόγους και προβολή του αγώνα) και οι εντυπωσιακές κινούμενες καρίνες των σκαφών. Κινούμενες όχι κάθετα αλλα πλαγίως (εγκάρσια στα σκάφη!) κατα 40 μοίρες προς κάθε κατεύθυνση ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου, πρωτοποριακή ιδέα που βελτιώνει κατα πολύ την πλεύση στην πλαγιοδρομία. Με μέσο όρο ταχύτητας για την ώρα τα 25 knots και ταχύτητες των 30 knots να είναι ρουτίνα με καλό αέρα τα σκάφη θα καταρίψουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ χρονικής διάρκειας του αγώνα που διεξάγεται απο το 1973 (τότε υπο την ονομασία Whitbread και απο το 2001 ως Volvo ocean race).

Η επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα με πολλές πληροφορίες και multimedia www.volvooceanrace.org. Και αποεδώ μπορείτε να κατεβάσετε το φοβερό προγραμματάκι virtual spectator που μας επιτρέπει να βλέπουμε σχεδόν real time την εξέλιξη του αγώνα στην οθόνη του υπολογιστή.

Για να σας ανοίξω την όρεξη ενα βίντεο απο τα δεκάδες του αγώνα, για περισσότερα αναζητήστε στη σελίδα του αγώνα και στις ιστοσελίδες των ομάδων-σκαφών που συμμετέχουν.

Enjoy it :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δυο χρόνια μετά το παραπάνω πόστ, ήρθε η ώρα για το Volvo Ocean Race 2008-2009.

Ο αγώνας βρίσκεται στα πρώτα legs (έχουν φτάσει μόνο :D απο Ισπανια->Cape Town->Ινδία) και τις προηγούμενες μέρες υπήρχε ένας φόβος για τους πειρατές που ανάγκασε τα σκάφη να περάσουν πολύ ανοιχτά της Αφρικής. Τα δυσκολότερα έρχονται, με πέρασμα Ειρηνικού, Μαγγελάνο και μετά βορά μέχρι το St. Petersburg.

Μέσω του πολύ καλού website υπάρχει διαρκής ενημέρωση και live η θέση των σκαφών, εντυπωσιακά videos κλπ.

Τέλος, είδαμε ήδη ένα ρεκόρ με σχεδόν 600 μίλια / 24ώρες, δηλαδή μ.ο. 25 knots. Με πανιά :eek:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...