Jump to content
Shipfriends

Λατώ (ΙΜΟ 7394759)


Recommended Posts

  • Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το πλοιο πλαγιοδετησε στην ανατολικη προβλητα του λιμανιου η οποια συνορευει με το ναυσταθμο και χρησιμοποιειται ως θεση χρονιου παροπλισμου.Ρεπορταζ απο το zarpa απο την επιχειρηση προσδεσης στη Σουδα.Παρακατω γραφει οτι δεν θα εκτελεσει δρομολογια.Το αναφερω προς αποφυγη συνεχομενων σχετικων ερωτησεων για τις επομενες 2-3 σελιδες. :P

 

Αναστάτωση επικράτησε στο λιμάνι της Σούδας, όταν το πλοίο της ΑΝΕΚ “Λατώ” δυσκολευόταν επί μία ώρα να δέσει στο λιμάνι.

 
Από το πλοίο έβγαιναν πυκνοί μαύροι καπνοί όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του zarpa.gr, ενώ προσπαθούσε να δέσει με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών.
 
Αυτό συνέβη διότι το πλοίο αδυνατούσε να προσεγγίσει λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, το πλοίο ήρθε χωρίς επιβάτες από τη Λιβύη, όπου ήταν ναυλωμένο από την εταιρία, ενώ θα παραμείνει στα Χανιά χωρίς να εκτελεί δρομολόγια
Link to comment
Share on other sites

Αν είχαν σκοπό να επισκευάσουν την μηχανή θα πήγαιναν Σούδα; ή μήπως δεν έχει καμιά βλάβη....

Ή μήπως έχει αλλά δεν θα την επισκευάσουν?

Edited by proud_ionian
3 σε 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατι ποιος σου ειπε οτι εχουν σκοπο να την επισκευασουν?

Δεν θα ταξιδεψει.Για παροπλισμο ειπαμε παει στη Σουδα.Δηλαδη θα ειναι δεμενο και σκοτεινο στη γωνια του λιμανιου επ αοριστον.Και κατα πασα πιθανοτητα με τοσα πλοια που εχει η Ανεκ σε απραξια αν ξαναταξιδεψει το Λατω θα ειναι για ταξιδι σε καποια..παραλια.

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

Το οτι κάθεται πλαγιοδετημενο και περιμένει στα Χανιά να το εκλαβουμε ως κακό οιωνό η θα φανεί στο Πέραμα μια ωραία πρωια;

Και το ΚΥΔΩΝ το βλέπαμε πλαγιοδετημένο στη Σούδα (στον ίδιο προβλήτα  με αυτό του ΛΑΤΩ) το 1989, πριν πουληθεί στον Λελάκη.

 

Και το ΚΡΗΤΗ το βλέπαμε πλαγιοδετημένο στη Σούδα (στον ίδιο προβλήτα  με αυτό του ΛΑΤΩ) το 1995, πριν πουληθεί στον Β. Αγαπητό.

 

Φοβάμαι όμως πως το ΛΑΤΩ δεν πρόκειται να πουληθεί κάπου για επαναδρομολόγηση...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμφωνα με το Χανιωτικο ειδησεογραφικο site zarpa.gr το Λατω πουληθηκε για σκραπ στην Ινδια.

 

Εν τω μεταξύ για διάλυση θα πάει το πλοίο «Λατώ» που για πολλά χρόνια εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς και αντίστροφα, εξυπηρετώντας τους Χανιώτες και όχι μόνο.

 
Το πλοίο κατασκευής του 1975 σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr θα οδηγηθεί στα διαλυτήρια της Ινδίας.
Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που αναφέρει και τα αδερφα που πανω κάτω καταλαβαίνουμε οτι ηταν λογιστική πώληση έτσι και εδω απο οτι καταλαβαίνω εγω, ειναι μια κατάσταση "άκουσα,μου είπανε" . Το πλοιο εάν ειχε πωληθεί θα ειχε ερθει και πλήρωμα παραλαβής και με 7-8 μιλακια με οποίο θέμα μηχανικό και αν εχει οπως εχει ειπωθεί α έφευγε για κάτω. Οι τιμές στάς Ινδιας ειναι σταθερές εδω και πολυ καιρο (480-510) . Απλα αν το πάρουν εδω θα ειναι σίγουρα στο 65-70 % του τιμήματος . Οποτε μόνο εκει αμα έχουν διαφωνήσει σε περίπτωση που κοιτάνε για σκράπ . Η να περιμένουν καμία ναύλωση αλά Λισσός παλι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Λατώ με αυτά που μου λένε και έχω δει λίγο δεν νομίζω πως θα μας ξαναταξιδέψει κάπου.

Απο το Λατω μια και αναφαρθηκε εχουν αφαιρεθει αρκετα πραγματα απο το εσωτερικο του οπως πολυθρονες,τηλεορασεις(ισως κ.α)και εχουν τοποθετηθει στο Κρητη 2.
Link to comment
Share on other sites

Μόνο κάποια ναύλωση ισως 'σώσει' το πλοίο. Βέβαια υπάρχει και το μηχανικό θέμα και αφου βρίσκεται σε κατάσταση παροπλισμού στα Χανιά, δεν φαίνονται ελπίδες για οποιαδήποτε επαναδραστηριοποίησή του.

Link to comment
Share on other sites

Για ναύλωση πήγαινε ούτως η άλλως στην Ιταλία και στο δρόμο χάλασε καί το πλοίο και κατά συνέπεια και η δουλειά (πήγε ο Μπένυ). Τώρα πια, μόνο αν βρεθεί κάτι "κούτσα-κούτσα" στο δρόμο για το διαλυτήριο (αλά Λισσός).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όσο πέφτει η τιμή του σκράπ τόσο θα μένει το κορίτσι κάτω...Να ρωτήσω τους Χανιώτες...το πλοίο έχει αδειάσει ? Γενικότερα σε τι κατάσταση βρίσκεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μας ενημερωσει κανενας απο Κρητη μερια...Αληθευει οτι,εσωτερικα τουλαχιστον,περιποιουνται και καθαριζουν το βαπορι ??....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...