Jump to content
Shipfriends

Λιμενικό Σώμα


Recommended Posts

On 3/19/2022 at 9:50 PM, georgios express said:

Ελπίζω τα παιδιά της ΚΝΕ (που λένε στην ζωή το μέγα Ναι, Copyright Γιάννης-βραβείο Λένιν 1977-Ρίτσος) να απόλαυσαν ένα αξιοπρεπές ημερομίσθιο γι' αυτό που έκαναν σήμερα, εκτός αν το έκαναν δωρεάν, οπότε πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας, από τις οικογένειές τους πρωτίστως.

Θαυμάζω την ετοιμότητα και τα μέτρα ασφαλείας του ΛΣ καθώς και την πλήρη εφαρμογή του ISPS, σε ένα-θεωρητικά-ευαίσθητο τμήμα του λιμανιού.

 

Τώρα αγαπητέ Γεώργιε μου θύμησες μια ιστορία από τα παλιά. Βρισκόμαστε στο 2004, κανένα μήνα πρίν τους Ολυμπιακοί. Σε επιφυλακή όλα, αστακοί, δεν περνάει κουνούπι. Στις γειτονιές γύρω από το λιμάνι τριγυρνούν αστυνομικοί και ασφαλίτες που ζητούν ταυτότητες από τα δωδεκάχρονα που παίζουν μπάλα στο δρόμο ή κάνουν βόλτες με τα ποδήλατα(γεγονός, δεν κάνω πλάκα). Γιατί ο Έλληνας όταν έχει εξουσία στα χέρια του, οφείλει και να την ασκήσει αλλά και να γνωστοποιήσει στους γύρω του ότι την ασκεί:rolleyes:. Στο ντόκ Ξυλείας και στου Ξαβέρη γίνονται διάφορες ασκήσεις κατά καιρούς από την αφρόκρεμα των κομάντο που διαθέτει η χώρα μας. Οι ασκήσεις αυτές γίνονταν υπό το αόρατο βλέμμα της Ασφάλειας, πρακτόρων και δεν ξέρω κι εγώ ποιών άλλων. Και λέω αόρατων γιατί φρόντιζαν να μην γίνονται αντιληπτοί. Ειδικά ένας εξ΄αυτών πέτυχε το τέλειο καμουφλάζ και δε τον κατάλαβε ποτέ, κανείς. Σε μια τέτοια άσκηση λοιπόν, Ιούλιο, θερμοκρασία 35 βαθμοί μέσα στο ψυγείο:D, ο τύπος έχει κάτσει σε πεζοδρόμιο στο Χατζηκυριάκειο μέσα στο λιοπύρι κατά τις 4 το απόγευμα και διαβάζει αδιάφορα New York Times. Στο Χατζηκυριάκειο:D. New York Times:D. Που το μοναδικό που διαβάζουμε είναι Φώς των Σπόρ και Αυριανή:D. Μιλάμε για διάνοια, πολύ μεγάλο κεφάλι. Επίπεδο Θού-Βού, Φαλακρός Πράκτωρ.

 

Τέλος πάντων, ένα τέτοιο απόγευμα ξαφνικά σκάει μύτη ένα πολύ μεγάλο φουσκωτό μέσα στο λιμάνι. Μπαίνει μέσα μπούνια, καμαρωτό-καμαρωτό στο στένεμα, καρφί για τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου και δένει με χαρακτηριστική ευκολία. Δεν ξέρω αν ήθελαν να απιβιβάσουν κάποιον ή απλά έκαναν λάθος, λίγη ώρα αργότερα λύνουν και φεύγουν. Όλη αυτήν την ώρα, Πειραιάς Traffic, προβλήτα Αργοσαρωνικού, ΚΛΠ που περνάει το φουσκωτό από μπροστά τους, οι λιμενικοί που είναι στα 200άρια, they are all playing their bird:D. Όπως φεύγει το φουσκωτό, περνάει τα φανάρια για μέσα μια λάτζα, ο καπετάνιος της οποίας είναι και ο μοναδικός στον οποίο κάνει εντύπωση η παρουσία ενός φουσκωτού μέσα στο λιμάνι. Φωνάζει το Traffic, τους λέει "παιδιά, τό και τό". Κουφάθηκαν τα σύρματα για ένα λεπτό, δεν πίστευαν πόσο στον ύπνο πιάστηκαν. Και μετά του ρίξανε το τρίποντο: "Όπως θα περάσετε δίπλα από το φουσκωτό, βάλτε του μια φωνή να δέσει εκεί δίπλα και να περιμένει τζιπάκι μας από τη στεριά γιατί δεν έχουμε πλωτό μέσο διαθέσιμο":D:D. Σε στύλ "αν έχουν την καλωσύνη να μας περιμένουν να τους πιάσουμε". Τρομερά πράγματα:D.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ο ΥπΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλος είπε στη Βουλή ότι τα κλάσης Ιsland που παραχωρεί η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή δεν είναι γιά το ΠΝ αλλά γιά το ΛΣ.
Προσωπικά διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν  το ΛΣ είναι έτοιμο να δουλέψει τα σκάφη.Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που το ΠΝ έχει σε διασπορά στα νησιά τόσα παράκτια περιπολικά

Link to comment
Share on other sites

Μην κάνει όρεξη το ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ. Στο ΠΝ επιχειρούν ακόμη ΠΠΚ, τύπου Nasty (ένα χάθηκε για πάντα με εκείνη την αξέχαστη σοροκάδα του Νοεμβρίου 2021 στο Πυθαγόρειο). Το ΠΝ θα τα πάρει.

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Ο ΥπΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλος είπε στη Βουλή ότι τα κλάσης Ιsland που παραχωρεί η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή δεν είναι γιά το ΠΝ αλλά γιά το ΛΣ.

Πάντωςς στο Πτήση Διάστηα το ανέφεραν για το ΠΝ πριν μερικους μηνες.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

On 5/13/2022 at 10:13 PM, georgios express said:

Μην κάνει όρεξη το ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ. Στο ΠΝ επιχειρούν ακόμη ΠΠΚ, τύπου Nasty (ένα χάθηκε για πάντα με εκείνη την αξέχαστη σοροκάδα του Νοεμβρίου 2021 στο Πυθαγόρειο). Το ΠΝ θα τα πάρει.

Λες γιά το ΠΠ ΚΥΚΝΟΣ .Απ' όσο έδειξαν στην TV  έμπασε νερά δεν βούλιαξε,νομίζω ότι θα είναι άχρηστο.
ΠΠΚ δεν υπάρχουν πλέον στο ΠΝ λόγω της αφαίρεσης των Κ/Β SS12 από τα 2 Εsterel τα οποία είναι σκέτα ΠΠ κ φαντάζομαι αυτά θα εννοείς.

 

On 5/13/2022 at 10:44 PM, Petros P said:

Πάντωςς στο Πτήση Διάστηα το ανέφεραν για το ΠΝ πριν μερικους μηνες.

Γενικά αυτό έχει γραφτεί κ αλλού.Επείγει η αντικατάσταση Νasty κ μετά Εsterel.Oi Nasty πρώην Τ/Α είχαν ενεργοποιηθεί από παροπλισμό αφού άλλαξαν τις Νapier Deltic με μαριναρισμένες ΜΤU που είχαν βρεθεί στον ΟΣΕ.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω επίσης πως τα τύπου Nasty είναι ξύλινα.Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η αποκατάσταση της ζημιάς στο Κύκνος θεωρήθηκε ασύμφορη.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
5 hours ago, basilis89 said:

τόσοι άνθρωποι παρακολουθούμε αυτό το υπέροχο φόρουμ συζητήσεων. Ένας από το λιμενικό δεν υπάρχει να δει τι γινεται στην Μύκονο μέσα από τις περιγραφές σου και να αναλάβει δραση και να πάρει μετρα;

Ε δεν θα υπάρχει!?!..αλλά όπως βλέπεις, χ€στηκε!!! 

Link to comment
Share on other sites

Αν σκεφτείς ότι μέχρι πριν λίγους μήνες το φαξ ήταν το  μέσο επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν του διάβολου , τότε δεν αποκλείεται να μην διαβάζει κανείς απο το ΛΣ το φόρουμ . 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ένας ακόμη απόφοιτος του Eaton College:rolleyes: που τιμά το Λιμενικό Σώμα με την παρουσία του, πίσω από τα σίδερα. Διαβάστε και απολαύστε:

 

Quote

 

Ένας άνδρας 45 ετών που υπηρετεί στο Λιμενικό φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη χειροβομβίδα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, στην οποία διαμένει μία υπολιμενάρχης. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (8/5) στη Γλυφάδα, φέρεται να βρίσκεται πίσω και από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της αξιωματικού του Λιμενικού που είχε σημειωθεί πριν την επίθεση με χειροβομβίδα, ενώ κατηγορείται για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, κατοχή όπλων και απείθεια. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συλληφθείς προέβη στις συγκεκριμένες πράξεις λόγω υπηρεσιακών διαφορών με τη συνάδελφό του με την οποία άλλωστε έχουν κατά το παρελθόν αλληλομηνυθεί

 

Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και περισσότερα από 50.000 ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή η υπολιμενάρχης θεωρούσε τον συγκεκριμένο άνδρα ύποπτο και είχε καταθέσει πως πίσω από την επίθεση που δέχθηκε ενδέχεται να κρύβεται ο συνάδελφός της. Τελικά, όπως φαίνεται, οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ένα θέμα που πάσχει το ΛΣ είναι το μουσειακό κομμάτι αλλά κ γενικά η παρουσίαση της ιστορίας του Φαίνεται δεν υπάρχει αρχειακό υλικό αλλά κ όρεξη να μαζέψουν ό,τι κυκλοφορεί εδώ κ εκεί Φωτογραφίες κ βίντεο από τον τύπο,τον κινηματογράφο αλλά φυσικά κ το διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα μιά γενικόλογη ιστορική αναφορά αλλά τπτ γιά τα σκάφη που είχε το Σώμα

Τα γράφω όλα αυτά γιατί σε χθεσινή επίσκεψή μου στην αμυντική έκθεση DEFEA έπεσε στα χέρια μου μιά πολυτελής έκδοση με τίτλο "Λιμενικό Σώμα ιστορία κ εξέλιξη" αλλά δυστυχώς πέρα από ένα γενικόλογο μπλα μπλα,μόνο ιστορία δεν περιείχε!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

 

Στην υπογραφή τριών συμβάσεων για την προμήθεια 31 περιπολικών σκαφών και τριών ταχυπλόων για το Λιμενικό Σώμα, συνολικού ύψους 14.372.700 ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας με την εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT ΕΛΛΑΣ».

 

Τα εν λόγω σκάφη αποτελούν μέρος του συνολικού εξοπλιστικού προγράμματος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ.

 

Συγκεκριμένα από τα τέλη 2019, το λιμενικό σώμα έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που παρέχεται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία της υπό ολοκλήρωση προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

 

Ειδικότερα οι εν λόγω τρεις συμβάσεις προβλέπουν τα εξής :

Η πρώτη σύμβαση αξίας 3.399.000,00 ευρώ (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) αφορά στην «προμήθεια δέκα (10) περιπολικών σκαφών πνευστού τύπου μήκους 11-12μ. με αεροθάλαμο ή με fender κλειστής κυψελίδας, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν εντός των επομένων 18 μηνών.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (Ε.Π.Αλ.Θ.).

 

Η δεύτερη σύμβαση αξίας 10.374.000,00 ευρώ (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) αφορά την προμήθεια εικοσιένα (21) περιπολικών σκαφών με πετρελαιοκινητήρες (diesel) ναυτικού τύπου, ολικού μήκους 11,28 μέτρων, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν εντός των επομένων 16 μηνών.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Τ.Ε.Α.), το Μέσο Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων (ΜΔΣΠΘ) και επιπρόσθετα ένα εκ των σκαφών συγχρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων.

 

Τέλος, η τρίτη σύμβαση αξίας 599.700,00 ευρώ (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) αφορά στην «προμήθεια τριών (03) ταχυπλόων περιπολικών σκαφών (tender) για την κάλυψη των αναγκών πλοίων ανοικτής θαλάσσης.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Τ.Ε.Α.) και τα εν λόγω σκάφη θα πρέπει να παραδοθούν εντός των επομένων δέκα μηνών.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συνελήφθη αξιωματικός του ΛΣ , διοικητής υπηρεσίας να πουλάει κατασχεμένη κοκκαινη . Στην προκειμένη περιπτωση η υπηρεσία που διοικούσε θυμίζει τον λύκο που τον έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα .

Ειμαι περίεργος να δω την ανακοίνωση που θα βγάλουν σχετικα με το περιστατικό🤔

Link to comment
Share on other sites

Και να προσθέσουμε οτι η σύζυγος του συλληφθέντα διοικεί μια άλλη κρίσιμη υπηρεσία του ίδιου λιμεναρχείου με αλαζονικό στυλ και ύφος .

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

σε τι θα εξυπηρετήσει το να ανακοινωθούν ονόματα ; υπάρχουν οικογένειες από πίσω που πιθανότατα δεν φταίνε σε τιποτα να στιγματιστούν. τουλάχιστον ας λειτουργήσει προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων αυτό 

Link to comment
Share on other sites

Πριν από ένα μήνα περίπου πιάστηκε έπειτα από συνδυαστική επιχείρηση στην οποία μετείχε εκτός των άλλων και η Υπηρεσία που ήταν προιστάμενος ο υπόλογος αξιωματικός, βαπόρι φορτωμένο με μπανάνες προερχόμενο από Εκουαδόρ να μεταφέρει εκτός των άλλων και 91,06 κιλά κόκα. 

Ιδού και το δημοσίευμα για την επιτυχία τότε:

https://www.hcg.gr/el/drasthriothtes/katasxesh-enenhnta-enos-kilwn-kai-e3i-grammariwn-kokainhs-ston-peiraia-a3ias-4000000/

Ίσως λοιπόν από το ίδιο φορτίο να ψώνιζε που ήταν φρέσκο και μπόλικο-μπόλικο και την αφαιρούμενη ποσότητα την αντικαθιστούσε σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν με γύψο.

Πέραν τούτου ο εν λόγο προιστάμενος είχε υπηρετήσει και στην Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών... Ο έτερος υπόλογος λιμενικός σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε στην ίδια υπηρεσία, στην ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου και ήταν ο άμεσος συνεργάτης του.

19 minutes ago, corfu said:

Για ακόμα μια φορά ονόματα δεν ανακοινώνονται ούτε φυσικά ποιοί τους έβαλαν στις θέσεις αυτές 

Δεν περιμένω να δώσουν ονόματα... Εδώ για την επιτυχία είχαμε αναλυτική ανακοίνωση από το Υπουργείο , για το αυτογκόλ όμως σιγή ιχθύος μέχρι ώρας.  

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια κάθαρση στο Σώμα... Τον άνθρωπο που έβαλε την σφραγίδα του στη μεγαλύτερη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος από ιδρύσεως του , τον κυνήγησαν λυσσαλέα θεοί και δαίμονες μέσα από το ίδιο Σώμα και παραλίγο να τον φάνε και κάποιοι σαν τον Υπόλογο αξιωματικό είχαν προνομιακή μεταχείριση υπηρετώντας μαζί με την γυναίκα του στο ίδιο λιμεναρχείο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο Καλυμπάκι Ελευσίνας στο εκεί διαλυτήριο,είναι προς διάλυση 1 π/π τύπου Αbeking από τον οποίο τύπο ως γνωστό παροπλίζονται όλα αν δεν έχουν παροπλιστεί ήδη.
Επειδή στην ιστοσελίδα του ΛΣ τα ιστορικά πλοία είναι ανύπαρκτα, θα ήθελα να μάθω αν γιά αυτή την ενέργεια κρατάνε αρχείο Πολύ αμφιβάλλω!
Παρεμπιπτόντως αντίστοιχη σελίδα στο ΠΝ υπάρχει αλλά είναι εντελώς γραμμένη στο πόδι γεμάτη λάθη,ελλείψεις κ κακής ποιότητας φωτο!

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς δίπλα,το είχα δει από το καλοκαίρι κ πίστευα ότι εκποιήθηκε σε κάποιον ιδώτη Νoμίζω την Κυριακή δεν ήταν
Αυτά τα σκάφη είναι 7 Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε την κατάληξή τους 
Γενικά  οι σελίδες των σωμάτων ασφαλείας  πάσχουν στο θέμα ιστορία Το πυροσβεστικό σώμα έχει μιά αστεία αναφορά στα πλωτά μέσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελικά το Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να δουλεύει τρελές ώρες κάθε μέρα, δεν προλαβαίνουν οι αθρώποι. Μια από τις χειρότερες μεταθέσεις πρέπει να είναι. Συνελήφθη νέο μπουμπούκι, δέστε τι έκανε, πηγή το Πρώτο Θέμα:

 

Quote

 

Συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος εκτελούσε χρέη Λιμενοσταθμάρχη, διότι απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά ή καπνικά προϊόντα από καπετάνιους εμπορικών πλοίων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται ακόμα 9 ιδιώτες – εκπρόσωποι εταιρειών και καπετάνιοι, κατηγορούμενοι για δωροδοκία υπαλλήλου.

 

Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος και ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς προέκυπτε ότι ο εν λόγω Αξιωματικός εξασφάλιζε τη διέλευση πλοίων χωρίς επιθεώρηση, απαιτώντας τσιγάρα και χρηματικά ποσά.
 

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μέσω εφαρμογής ειδικών ανακριτικών τεχνικών, αλλά και τη σταχυολόγηση και συσχέτιση δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση του Αξιωματικού.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως Λιμενοσταθμάρχης και παρόλο που η επιθεώρηση πλοίων και ο έλεγχος προτεραιότητας αυτών δεν αναγόταν πλέον στα καθήκοντά του, προφασιζόταν κίνδυνο καθυστέρησης απόπλου των πλοίων ή δεν τηρούσε/παρέλειπε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ζητούσε από τους εκάστοτε καπετάνιους ή μέλη του πληρώματος χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα, τα οποία και λάμβανε.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 594 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ένα κινητό τηλέφωνο.
 

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του σε 7 περιπτώσεις από το Δεκέμβριο του 2023 έως αρχές Φεβρουαρίου 2024.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

 

 

Βλέπω να γίνονται έκτακτες προσλήψεις στο ΛΣ κι ετοιμάζω τα χαρτιά μου. Όπως πάει σε λίγο θα ξεμείνουν από κόσμο :rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...