Jump to content
Shipfriends

Λιμενικό Σώμα


Recommended Posts

Η διαδικασία παραλαβής ενός νέου επιχειρησιακού σκάφους του Λιμενικού Σώματος για το Λιμεναρχείο της Αίγινας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Παλαιά Προβλήτα, όπου ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο λιμενάρχης κύριος Κωνσταντίνος Χρήστου, παρέλαβε εκ μέρους της Λιμενικής Αρχής ένα νέο σκάφος κλειστού τύπου. Το σκάφος ήρθε στην Αίγινα ως αποτέλεσμα των επαφών που έκανε το προηγούμενο διάστημα κύριος Δημήτρης Μούρτζης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, καθώς το νησί αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όντως Petros P, από το δεύτερο ναυπηγείο προέρχονται τα 060-080. 

1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Διαμαρτυρία του Δήμου Πόρου προς το Λιμεναρχείο για τη διαδικασία φόρτωσης οχημάτων στο πορθμείο Πόρου

...Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια οδηγών, αλλά ακόμα και οργάνων του ίδιου του Λιμεναρχείου, οι οποίοι νιώθουν να υποτιμούνται με το να αποστέλλονται ανά μισή ώρα να εποπτεύουν μία τόσο συνηθισμένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Λιμενικοί που νιώθουν ότι υποτιμούνται με το να επιβλέπουν φόρτωση ανά μισή ώρα. Ε ρε σύνορα και πλωτά που τους χρειάζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δωρεά 5 σκαφών αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων προς το Λιμενικό Σώμα από την Παπαστράτος

Quote

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Σύμβαση Δωρεάς πέντε ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή από την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος σε αναγνώριση των επιτυχιών που σημειώνει το Σώμα, στη δίωξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης. Στην τελετή ήταν παρόντες οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, οι δύο Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιναύαρχοι Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης και Παναγιώτης Παρασκευάς, ανώτατα και ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της εταιρείας Παπαστράτος. 

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικού ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, εντάσσεται στο διεθνές χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Philip Morris International, μητρικής εταιρείας της Παπαστράτος, με την ονομασία PMI Impact, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των συναφών εγκλημάτων. Η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2016 και θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα από τρεις γύρους χρηματοδοτήσεων. 

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή κατέθεσε πρόταση στον πρώτο γύρο του προγράμματος και μαζί με 31 ακόμη οργανισμούς επιλέχθηκε ανάμεσα σε συνολικά 200 υποψηφιότητες για να λάβει χρηματοδότηση. Τα 5 σκάφη ειδικού τύπου αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο του Λιμενικού Σώματος μέσα στο 2018. Η συγκεκριμένη δράση τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την καταπολέμηση κοινών προβλημάτων, όπως το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και τον κρίσιμο ρόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων με τη Β. Αφρική και την Ασία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εταιρία Παπαστράτος για την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην δίωξη του λαθρεμπορίου, καπνικών προϊόντων, ναρκωτικών και όπλων. Όπως είπε οι επιτυχίες οφείλονται στην αναδιάταξη των δυνάμεων του Λιμενικού τα τελευταία τρία χρόνια, στην ενίσχυση του εξοπλισμού τους και στις άοκνες προσπάθειες των στελεχών του. Οι ενέργειες αυτές έχουν απτά αποτελέσματα σε δύο κατευθύνσεις, στην προστασία της κοινωνίας (καθώς τα λαθραία καπνικά προϊόντα συχνά είναι νοθευμένα) και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίσαμε 201 περιπτώσεις λαθραίων τσιγάρων. Πάνω από 400 άτομα τελούν υπό ποινική δίωξη. Υπολογίζεται διαφυγή δασμών περί τα 100 εκατομμύρια. Έχουν κατασχεθεί 27 εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, 10 σκάφη και περί τα 100 αυτοκίνητα. Στην ουσία διεξάγουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά αυτών των εγκληματικών δράσεων. Ξέρουμε με τι συμφέροντα συγκρουόμαστε. Αλλά όταν είσαι αποφασισμένος και δεν είσαι ευάλωτος βλέπετε τα αποτελέσματα.»,  δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπως η ηλικία των πλοίων, η υποχρέωση να δίδεται στίγμα κατά την πετρέλευση και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια σύγχρονων μέσων θαλάσσιας επιτήρησης, τα οποία πραγματικά θα δώσουν πολύ μεγάλη και αυξημένη ικανότητα παρέμβασης στο Λιμενικό να καταδιώκει τέτοια φαινόμενα. «Όλα αυτά προϋποθέτουν πολιτική βούληση και υπηρεσιακή συνείδηση που θα είναι απροσπέλαστη από άλλες λογικές». Όπως είπε, είναι τακτική επιλογή να μην δεχτεί το υπουργείο χρήματα από την εταιρία, αλλά η εταιρία να αναλάβει την κατασκευή και τη δωρεά των πέντε σκαφών στο Λιμενικό Σώμα, για να κερδηθεί χρόνος και να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε να παραδοθούν τα σκάφη μέσα στο 2018.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η δωρεά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που γίνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Λιμενικό Σώμα. «Η χρήση των νέων σκαφών σε συνδυασμό με τα πλωτά που προμηθεύεται η Υπηρεσία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αναβαθμίσει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος και στη συνείδηση του κόσμου», είπε.

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Λιμενικές Αρχές για τις σημαντικές προσπάθειες, αλλά και τις επιτυχίες τους στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο σεβασμό και θαυμασμό έχω για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού σώματος που καθημερινά δίνουν μάχη με το έγκλημα». Υπογράμμισε πως χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς το φαινόμενο έχει αυξητική πορεία δημιουργώντας περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ διαφυγόντα έσοδα για το κράτος. Η Philip Morris International και η Παπαστράτος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες απέναντι σε αυτό το θέμα και η σημερινή Συμφωνία αποτελεί ένα μόνο μέρος των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. «Η σημερινή Συμφωνία μεταξύ της Παπαστράτος και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη δωρεά 5 υπερσύγχρονων ειδικών σκαφών αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης καπνικών προϊόντων μέσω θαλάσσης, είναι άλλο ένα βήμα στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τις μονάδες δίωξης του Λιμενικού, οι οποίες έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, μέσω του προγράμματος PMI Impact της Philip Morris International, μπορούμε να προσφέρουμε εφόδια απαραίτητα για την ακόμα πιο αποτελεσματική δράση τους. Η εταιρεία μας θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσο να στηρίζει την Πολιτεία ώστε μαζί να μπορέσουμε να νικήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο» ανέφερε ο κ. Χαρπαντίδης.

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/2/2013 at 7:07 PM, enas chiotis said:

Ο διαγωνισμός του ΛΣ για την αγορά έξι παράκτιων περιπολικών προχωρά, με το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας "MONTMONTAZA-GREBEN d.o.o" που εδρεύει στην Κροατία. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 14 εκ ευρώ.

Για αυτα που τελικα ηρθε ενα απο τα 6 μονο, πληρωσαμε 2,33 τη μοναδα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Την Αίγινα επισκέφθηκε ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης στο πλαίσιο της επίσκεψης πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής. Το Αρχηγό υποδέχθηκαν στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας ο Λιμενάρχης κύριος Αντώνης Θεοδώρου και ο υπολιμενάρχης κύριος Κυριάκος Βουνισέας.

Η τριήμερη επίσκεψη στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 18-20 Απριλίου με πολυμελής αντιπροσωπεία της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής με επικεφαλής τον Αρχηγό της Αντιναύαρχο Ari Soedewo. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η παροχή εκπαίδευσης στα στελέχη της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής και η θεσμοθέτηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο Σωμάτων.

O Αρχηγός της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ινδονησίας κ. Ferry Adamhar και επιτελικά στελέχη της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής. Tο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, o Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Λ.Σ. Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης, ο Διευθυντής Δ’ Κλάδου Υποναύαρχος Αναστάσιος Βαρελάς, καθώς και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Χθες Παρασκευή, τελευταία ημέρα της επίσκεψης της Ινδονησιακής αντιπροσωπείας, οι Αρχηγοί των δύο Ακτοφυλακών υπέγραψαν κοινή Δήλωση Προθέσεων με σκοπό την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας των δύο Σωμάτων. Το κείμενο της εν λόγω Δήλωσης διαμορφώνει το πλαίσιο για περαιτέρω συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών με την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της θαλάσσιας επιτήρησης και νηοψιών, καταπολέμησης της παράνομης αλιείας και της έρευνας και διάσωσης, συλλογής πληροφοριών για την επιβολή του νόμου στη θάλασσα, καθώς και για ανταλλαγή εμπειριών επί οργανωτικών θεμάτων και πολιτικών ακτοφυλακής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι κεραίες μου πιάνουν εδώ και μερικούς μήνες πως έχουμε αλεπάλληλες φουρνιές νεοσύλλεκτων Λιμενοφυλάκων, κάτι που είχαμε να δούμε σε τέτοιο μέγεθος για τουλάχιστον καμιά δεκαετία. Αν δεν υπάρχει ανάλογο κύμα συνταξιοδοτήσεων, τότε μάλλον εκλογές έρχονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μού φαίνεται απίθανο να χρησιμοποιούν ΚΑΙ τους λιμενοφύλακες γιά ρουσφετολογικές προσλήψεις..Αν και μ'αυτούς τους ηλίθιους που μάς κυβερνάνε,όλα να τα περιμένουμε πλέον...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
4 minutes ago, ddi said:

και κρίμα για το Λ.Σ. που περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή που ασκεί περιφερειακες δραστηριότητες του τύπου καμακι σε επιβατες θηλυκού γένους ...... 

απο πολλων ετων δυστυχως

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

1790423043_cantierenavalevitoria.thumb.jpg.b8a080c9b279616794be6650b501e380.jpg

 

Quote

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων Περιπολικών Πλοίων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Σύμβαση για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων Παράκτιων Περιπολικών Πλοίων, η παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2020 από την ανάδοχο εταιρεία Κοντιέρε Ναβάλε Βιτόρια που αναδείχτηκε κατόπιν διεθνούς και διαυγούς διαγωνισμού.

 

Ο Υπουργός Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος αναφέρθηκε και στην επικείμενη προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού, ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια και άλλων σκαφών για το Λ.Σ.

 

Στην τελετή παραβρέθηκε ο πρέσβης της Ιταλίας στη χώρα μας Luigi Marras καθώς και ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας.

 

Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη:

 

«Κυρίες και κύριοι, η υπογραφή της σημερινής σύμβασης, αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή.

 

Με την προμήθεια των τριών υπερσύγχρονων Παράκτιων Περιπολικών Πλοίων, εντός του 2020, γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική η αποστολή των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πολυδιάστατο έργο και αποστολή τους.

 

Στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Τα εν λόγω σκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποστολές επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων και για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

 

Τα τρία πλοία τα οποία προμηθευόμαστε θα είναι πλήρως επιχειρησιακά ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικά συνθήκες.

 

Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τέταρτου παρόμοιου σκάφους και κατά συνέπεια πολύ σύντομα θα ενεργοποιήσουμε το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης που είχε προβλεφθεί στη διακήρυξη του διεθνούς και διαυγούς διαγωνισμού, ο οποίος κατέληξε στην ανάδειξη ως αναδόχου της «Κοντιέρε Ναβάλε Βιτόρια».

 

Η επιχειρησιακή ικανότητα των τεσσάρων σκαφών, σε συνδυασμό με το μέγεθός τους θα τους επιτρέπει να προσεγγίζουν όλα τα λιμάνια της χώρας ενώ τα καθιστά ιδανικά για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής ιδιαίτερα στο Ανατολικό Αιγαίο.

 

Επίσης, είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) καθώς θα έχουν την υποχρέωση συμμετοχής για τουλάχιστον τέσσερις (04) μήνες ετησίως σε Μικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση που συντονίζεται από τον Οργανισμό και η οποία φιλοξενείται εκτός της χώρας μας.

 

Η υπογραφή της σημερινής σύμβασης, ύψους περίπου σαράντα δύο (42) εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί την μεγαλύτερη προμήθεια στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που υπογράφεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Παράλληλα πρέπει να σας ενημερώσω ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη διακήρυξη μεγάλου ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ταχύπλοων περιπολικών σκαφών μήκους 16 έως 19,5 μέτρων και περιπολικών σκαφών πνευστού τύπου μήκους 11 έως 12 μ. συνολικής εκτιμώμενης αξίας 49 εκατομμυρίων ευρώ, προμήθεια που επίσης θα συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

 

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω και την διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την προμήθεια τριών σκαφών άνω των έντεκα μέτρων κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 1.4 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι προμήθειες αυτές κρίνονται αναγκαίες με δεδομένο το εύρος των δραστηριοτήτων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που διαρκώς διευρύνονται, εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων και της θέσης της χώρας μας.

 

Θέλω να αναφερθώ στη σημαντική συμβολή των προκατόχων μου Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, χωρίς τη συνδρομή των οποίων δεν θα είχαμε φθάσει σήμερα στην υπογραφή της Σύμβασης.

 

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ιδιαίτερα όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εργάσθηκαν μεθοδικά και με προσήλωση για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να υπογραφεί η σημερινή Σύμβαση για την αγορά των τριών σκαφών, το κόστος για την απόκτηση των οποίων, γίνεται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση “Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX” του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις: Των Επιχειρησιακών Μέσων, των Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών, την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών και της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών.

 

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω για την συνεργασία και την υποστήριξη σε όλη αυτή τη διαδικασία τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX, της Ειδικής Υπηρεσίας "Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και άλλων πόρων” του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Στην ομιλία του ο πρέσβης της Ιταλίας στη χώρα μας LUIGI MARRAS αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, επισημαίνοντας:

 

«Σήμερα δείχνουμε ότι οι Ακτοφυλακές μας συνεργάζονται. Σήμερα δείχνουμε ότι οι επιχειρηματίες μας συνεργάζονται. Σήμερα δείχνουμε ότι οι Κυβερνήσεις μας συνεργάζονται.

 

Τις τρομερές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, πρέπει να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες, ακριβώς όπως κάνετε εσείς σήμερα.

 

Όμως, ούτε η Ελλάδα ούτε η Ιταλία από μόνες τους, δεν μπορούν να αδράξουν αυτές τις ευκαιρίες, παρά μόνο αν σταθούν η μία δίπλα στην άλλη.

 

Θα ήθελα περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

 

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...