Jump to content
Shipfriends

Αίολος Κεντέρης (IMO 9244350)


Recommended Posts

  • Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σήμερα πήγα στο πρακτορείο της Χίου να κλείσω εισιτήριο για το Πάσχα και απ΄ότι μου είπαν ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ. άρα πάμε για καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Kαλά ρε παιδιά ήμαρτον.Πάσχα που είναι πρωτομαγιά και θα είναι καλός ο καιρός αναμένεται να γίνει η έξοδος του μεσολογγίου κι αυτοί δεν βάζουν το βαπόρι να βγάλουν κανένα σπασμένο.

Ελεος.

Από την άλλη φανταστείται τι έχει να γίνει με τα συμβατικά της ΝΕΛ.Από τώρα θα πρέπει ο κόσμος να κλείσει εισιτήριο. :mad:

Link to comment
Share on other sites

ΗΛΙΑ, η συνήθης πρακτική των επιβατών της γραμμής αυτής συμπυκνώνεται στην ενέργεια του ΕΛΑΝΤΑ να πάει για ticket 1 μήνα πρίν, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Μπές στο openseas να δεις την πληρότητα του ΜΥΤΙΛΗΝΗ την Παρασκευή 22/4.

Υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει?

Link to comment
Share on other sites

Και η επίσημη επιβεβαίωση απο το Αιγαιακο πρακτορειο ειδήσεων :

Για το Πάσχα ξεχνάμε το ταχύπλοο. Tο KENTEPHΣ θα δρομολογηθεί στη Xίο τον Iούνιο.

Tην κατηγορηματική αυτή δήλωση που δείχνει περίτρανα όχι μόνο της ομηρείας της Xίου από μία εταιρεία αλλά και την πραγματικότητα στο συγκοινωνιακό μας πρόβλημα, έκανε χθες στο ραδιόφωνο ο Διευθύνων Σύμβουλος της NEΛ Aπόστολος Aθηναίος.

Οπως δήλωσε χθες κατηγορηματικά στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δ/νων Σύμβουλος της ΝΕΛ Απόστολος Αθηναίος το «ΚΕΝΤΕΡΗΣ» καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το δούμε στη γραμμή μας αρχές του Ιούνη. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο της δρομολόγησής του πριν το Πάσχα, επικαλούμενος τα υψηλά κόστη εκτέλεσης των δρομολογίων, λόγω των απανωτών αυξήσεων στο πετρέλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Έστω και με τα 1050 εκπτωτικά εισιτήρια, έχει κάποια έσοδα :confused::eek: . Αυτή τη στιγμή έχει μόνο έξοδα (Μισθοδοσία Πληγώματος & Λεφτά Λιμενίσμου). Οι Αίολοi κατάντησαν να ταξιδεύουν λιγότερο και από τα HS!!!! :mad::D

Link to comment
Share on other sites

Εγω προτινω να μπαινει μεσα ενας ενας επιβατης (που θα πληρωνει ολοκληρο εισητηριο εννοειται) και μολις πιασει πρωτοκολλο να ξεκιναει με μειωμενη ταχυτητα ετσι ωστε να εχει παντα κερδη. Σαν τα τρενα ενα πραμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

XIOΣ:

Θέμα τεχνικής ετοιμότητας του πλοίου KENTEPHΣ για το χρόνο που αυτό θα επανέλθει στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιά – Xίου- Mυτιλήνης – Bορείου Eλλάδας βάζει στην απαντητική επιστολή του στο αίτημα του Nομάρχη Xίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της NEΛ Aπ. Aθηναίος.

Στην επιστολή του σε αντίθεση με τις ραδιοφωνικές του δηλώσεις που ξεκάθαρα μίλησε για δρομολόγηση του πλοίου από τον Iούνη δίνει την ημερομηνία της 10ης Mαΐου, λέγοντας ότι τότε οι υπεύθυνοι προσδιορίζουν την τεχνική ετοιμότητα του ταχύπλοου.

Eιδικά για τα δρομολόγια την περίοδο των εορτών του Πάσχα κάνει λόγο για έκτακτα αλλά και για διάθεση του 70% των εισιτηρίων συγκεκριμένων τακτικών δρομολογίων στον προορισμό της Xίου, διαψεύδοντας ξενοδόχους που υποστηρίζουν ότι έχουν ακυρώσεις εισιτηρίων του Πάσχα, λόγω μη δρομολόγησης του «Kεντέρη».

Πηγή:Αιγαιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχολιαζω εδω το ποστ του Αλκαιου σχετικα με τον Κεντερη στη Λημνο. Δηλαδη τη Δευτερα θα εχουμε Χιο-Μυτιληνη-Λημνο-Θεσσαλονικη και την Παρασκευη Χιο-Μυτιληνη-Λημνο-Καβαλα και υποθετω την Τεταρτη μια σκετη Χιο-Μυτιληνη. Σα συμβατικο δηλαδη...

Link to comment
Share on other sites

Αντί να κάνει καθημερινά Χίο Μυτιλήνη τι δουλειά εχει να πηγαίνει στην Λήμνο.Καλά από Θεσσαλονίκη έχει λίγο κόσμο αλλά στείλε κανα συμβατικό όχι τον ΚΕΝΤΕΡΗ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω μόνο Τετάρτη Χίο-Μυτιλήνη.

Λογικά θα είναι στο περσινό στύλ (όσο ταξίδεψε!)

Τετάρτη πρωί ξεκούραση από την επιστροφή Θεσ/νίκη και απόγευμα Χίο-Μυτιλήνη.Πέμπτη πρωί επιστροφή Πειραιά και το απόγευμα πάλι πίσω.Παρασκευή πρωί Μυτιλήνη Χίο Πειραιά για να φύγει το απόγευμα για πάνω.Εξάλλου το διπλό πλήρωμα θα το πληρώνουνε που θα το πληρώνουνε, μην κάθονται τα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα που ίσως η Λήμνος είναι σχετικά λογικός προορισμός, αφού και το ταξίδι συντομεύει πάνω από καμιά ώρα (όχι.... 20 λεπτά πιο γρήγορα απ τα συμβατικά που κάνουν οι Αίολοι στις Κυκλάδες :) ), ούτε και 9 ώρες στην καρέκλα. Ειδικά από Θεσσαλονίκη για Λήμνο το προτιμούν πολύ περισσότερο από τα συμβατικά. Και αφού δεν μπορεί η δε βγαίνει να έχει 2 ταχύπλοα στις γραμμές στέλνει αναγκαστικά το ένα και στις 2. Τώρα αν θα έχει κερδοφορία... ε κάποιους μήνες οριακά ίσως και να έχει. Μετά ας είναι καλά οι... "βλάβες".

Link to comment
Share on other sites

Σωστός! Αυτό το χα ξεχάσει. Και σύμφωνα με τις κατα καιρούς δηλώσεις του Αθηναίου αυτό ήταν ένα από τα κυριότερα παράπονά του σχετικά με τα ταχύπλοα.

Λέτε να έχουμε το πρώτο καλοκαίρι κερδοφορίας του Κεντέρη?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

AIΠE: Tέλος Mαΐου η δρομολόγηση του «KENTEPHΣ»

Nωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα επιστρέψει στη γραμμή Πειραιά - Xίου - Mυτιλήνης το ταχύπλοο της NEΛ «Kεντέρης». Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της NEΛ Nάσου Γιακαλή σε εφημερίδες της Λέσβου, η εταιρεία αποφάσισε να επαναφέρει το «Kεντέρης» στη γραμμή λίγες ημέρες νωρίτερα από το 1ο δεκαήμερο του Iουνίου (σ.σ. που αρχικά είχε ανακοινωθεί). Tο πλοίο θα μπει στις 23 Mαΐου για τον καθιερωμένο έλεγχο στη δεξαμενή και στις 28 Mαΐου θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα δρομολόγια.

Όπως είπε ο κ. Γιακαλής, σε πρώτη φάση το πλοίο θα κάνει μόνο τρεις φορές την εβδομάδα τη γραμμή Πειραιάς - Xίος - Mυτιλήνη και από τις 20 Iουνίου και μετά θα πηγαίνει και σε άλλους προορισμούς της Bόρειας Eλλάδας.

Εκτός από αυτά, σήμερα σαν να ήταν ένας γερανός δίπλα στο πλοίο, ίσως για τα σωστικά ή για τις τάπες στις τσιμινιέρες.

Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να δω το πρωί το γερανό στο Κενότερη, που πέρναγε πάνω από το βαπόρι και κρεμόταν στη δεξιά πλευρά του βαποριού (πλευρά που κοιτάει προς ακτή Μιαούλη). Πιο πιθανό να έβγαζαν ή να έβαζαν τα MES στο πλοίο??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξεκινησε και η σεζον του Κεντερη σημερα. Απο κινηση δεν ειδα πολλα πραγματα(αν και ημουν μακρια). Το πλοιο περασε τα φαναρια στις 1645. Μηπως κανενα μελος απο Χιο(Ελαντα?) μπορει να μας πει ωρα αφιξης στη Χιο και πανω-κατω με τι μιλια βγαινει να πηγαινε το πλοιο αναλογα με την ωρα αφιξης?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...