Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Σε άλλες περιπτώσεις πάντως συλλήψεις δεν είδαμε..

Edited by GeorgePag
Posted

Δηλαδή τα ταχύπλοα δημιουργούν λιγότερα απόνερα;

Μάλλον κάποιος τραυματίστηκε υπ ευθύνη του και σε κάποιον θέλει να ξεσπάσει.

Posted

Πέρασε με 17 κόμβους πολύ κοντά από την παραλία σύμφωνα με το στίγμα του.

sd.jpg

Posted

Mου αρέσει που οι περισσότεροι έσπευσαν να αμφισβητήσουν το γεγονός.

Για να παρέμβει το λιμενικό, προφανέστατα υπήρξε καταγγελία, από ότι φαίνεται τεκμηριωμένη.

Ορισμένοι είναι απλά αδιόρθωτοι ;) (δεν αναφέρομαι στα ποστ προφανώς ;) )

Posted (edited)

Mea culpa, πέρασε όντως πολύ κοντά.

Και δυστυχώς συμφωνώ με την τελευταία παρατήρηση.

Edited by proud_ionian
Posted

Έτσι όπως φαίνεται από το στίγμα του, πάντως, το πλοίο αρχικά είχε τη συνήθη πορεία και θα περνούσε σε κανονική απόσταση από την παραλία.

Ωστόσο, τελικά έκανε αλλαγή πορείας στρίβοντας κάποιες μοίρες αριστερά, όπως βλέπουμε από την ανάρτηση του @Svo, πάνω αριστερά της εικόνας, και πέρασε πολύ κοντά .

Το ερώτημα μου εδώ είναι μήπως υπήρξε κάποιος λόγος που ανάγκασε τον πλοίαρχο να στρίψει το βαπόρι αριστερά και να περάσει πιο κοντά στην παραλία;

Όσοι έχουμε βρεθεί τέτοιο καιρό στο λιμάνι της Μυκόνου, ξέρουμε ότι γίνεται ένας χαμός...

Posted

Την ίδια ώρα από το ίδιο σημείο πέρασε και ταχύπλοο παντως. Τώρα πως μπορείς να αποδείξεις οτι τα απόνερα προερχονται απο το Andros, θα το ξερει ο εισαγγελέας.

Posted

1 hour ago, Z.Gk. said:

μήπως υπήρξε κάποιος λόγος που ανάγκασε τον πλοίαρχο να στρίψει το βαπόρι αριστερά και να περάσει πιο κοντά στην παραλία;

Εκείνη την ώρα αναχωρούσε και το Andros Queen, δεν ξέρω κατά ποσο επηρέασε το Άνδρος

Posted (edited)

Μην ανοίξουμε το θεμα του κυματισμού,γιατί τότε και όλες οι παραλίες απο την Πέρανη και μεχρι Περιστέρια στη Σαλαμίνα,τόσο το πρωί όσο και ειδικά το μεσημέρι ως απογευμα όταν έχουμε επιστροφές των ταχυπλοων που πάνε με 25-30 μιλια μεχρι εξω απο το λιμάνι , ερχεται ο κυματισμος και κάνει λιαδα τα πάντα,ειδικά οσες ομπρέλες ειναι κοντά στην παραλία. Δεν κάναμε καταγγελια ποτε. Και μιλάμε κυματισμό ανάλογο του βίντεο ... Υπερβολή είναι αυτό που έγινε δλδ με άλλα λογια.

Edited by Petros P
Posted
1 hour ago, enas chiotis said:

Τώρα πως μπορείς να αποδείξεις οτι τα απόνερα προερχονται απο το Andros, θα το ξερει ο εισαγγελέας.

Πιθανότατα θα φωνάξουν ένα πραγματογνώμονα (μηχανικούς ειδικούς σε κύματα και λιμενική υποδομή - λιγα γραφεια ειναι στην Ελλάδα και περιορισμένη η λίστα των πιθανών). Το αστείο είναι ότι αυτούς που θα κληθούν τους "ξεβαφτίζουν" καθημερινά οι καπεταναίοι ενώ τώρα ίσως και να πρέπει να χρησιμοποιήσει το πόρισμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του όποιος άτυχος ήταν στο Άνδρος 🤣

Πάντως υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να αποτραπεί αυτή η κατάσταση, από τεχνικά πράγματα (κυματοθραύστες πχ με περιορισμένο μήκος για να ανανεώνεται το νερό και στέψη κάτω από τη θάλασσα για να μην κόβουν τη θέαί) ως απλά να απαγορεύεται η κολύμβηση ένα τρίωρο τη μέρα πχ που είναι η έντονη κίνηση των πλοίων. Μου κάνει εντύπωση που δεν έγινε τίποτα γιατί δε μιλάμε για καμία απομακρυσμένη ερημική ακτή. Σε άλλες παραλίες (πχ στον Άγιο Προκόπιο και την Αγία Άννα στη Νάξο) οι ναυαγοσώστες ενημερώνουν με σημαία και μεγάφωνο ότι αναμένεται κυματισμός όποτε περνάει ταχύπλοο..... 

Posted (edited)

Πρώτη φορά το ακούω αυτό παρόλο  που είμαι απο την  Νάξο..

Edited by proud_ionian
Posted

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα στην παραλία του Λογαρά στην Πάρο μετά από λίγη ώρα που θα περάσει συμβατικό μεγάλο η ταχύπλοο σε απόσταση 1-2 μίλια περιμένεις τα ανάλογα κύματα μετά από κανα τέταρτο Χαμός Οπότε νομίζω ότι μπορεί ό Κυματισμός να δημιουργήθηκε  και απο κάτι άλλο  ….. Τι να πούμε κι εμείς στον  Κάτω Γυαλο στην Παροικιά που έχει εξαφανιστεί πάλι  θα έπρεπε κάθε πλοίο της Seajet που έρχεται να μένει χωρίς πλοίαρχο ….????

• proud_ionian changed the title to Σύλληψη του πλοιάρχου του Fast Ferries Andros, για πρόκληση κυματισμού στη Μύκονο ||21.07.2024
Posted

Όλα αυτά που συζητάμε (μεγάλα κύματα στις ακτές, κότερα που βγαίνουν στις πλώρες των ferries, περίεργες πορείες και ακροβατικές μανούβρες) συμβαίνουν σε καθημερινή βάση απλά αυτή τη φορά έγινε αυτό το περιστατικό και βγήκε προς τα έξω.

Το θέμα είναι να υπάρχει ένας γενικός κανονισμός που να ρυθμίζει όλα τα σχετικά και τον οποίο να τηρούν όλοι. Από τη στιγμή που όλα είναι στην κρίση των πλοιάρχων και το κάθε λιμεναρχείο κάνει (ή δεν κάνει) τα δικά του θα έχουμε τέτοια. 

Νομίζω ότι η τουλάχιστον η Μύκονος το καλοκαίρι χρειάζεται separation και ένα γενικότερο κανονισμό ναυσιπλοΐας. Η θέση που ήταν το Resilient Lady είναι μια νέα θέση αγκυροβολίας στα δυτικά του λιμανιού η οποία ξεφύτρωσε πέρυσι και από ότι φαίνεται είναι αρκετά προβληματική για τις ροτες των ferries. 

Posted

Ευτυχώς που υπάρχει κράτος μπράβο τους για την σύλληψη του πλοιάρχου για το σύμπαν στη Μύκονο αλλά υπάρχει κράτος μόνο για την Μύκονο μάλλον και μόνο για συγκεκριμένη εταιρεία Διότι προχθές 24 Ιουλίου και ώρα τρεισήμισι το μεσημέρι έγινε μεγαλύτερη ζημιά στην παραλία του Μαρτσέλο στην Παροικιά δεν ξέρω για τραυματίες αλλά ξέρω ότι πήραν τηλέφωνο αμέσως το λιμενικό και βέβαια το λιμενικό έκανε το παγώνι ρωτάγαμε τον κόσμο αν θέλουν να αφήσουν όνομα με την καταγγελία τους απίστευτη ξεφτίλα …!!!! Ε ήταν η ώρα που λιμενικοί πίνουν το καφεδάκι τους στο Cultivos , είναι δυνατόν να προσπαθεί το όργανο να πείσει τον καταγγέλλοντα να μην κάνει την καταγγελία δυστυχώς θα έπρεπε αυτή να αλλάζουν κάθε έξι μήνες όλοι μα όλοι …Τσιφλίκι έχουμε καταντήσει…Νομίζει κάποιος που ψάχνουμε να βρούμε Νταβά ;;;;;

Μιλάμε βέβαια για το Champion jet 3 Το οποίο κάνει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα…..

Συγχαρητήρια σε όλους αλλά πρώτα απ’ όλα στον αρχηγό μας

Posted

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρωτοσέλιδο του Ελέυθερου Τύπου στις 26/7 φιλοξενεί το συμβάν με τίτλο "Τα θερινά θρίλερ της ακτοπλοϊας". Τώρα αν είναι τυχαία η φωτό του Resilient Lady δεν γνωρίζω :ph34r:.

Σχετικό λινκ εδώ

https://www.naftemporiki.gr/frontpages/efimerides-imerisies/eleytheros-typos/?filter_date=26/07/2024